• 9.376.808 stemmen

Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem (2003)

Muziek / Animatie | 67 minuten

Genre: Muziek / Animatie

Alternatieve titels: Interstella 5555: The Story of the Secret Star System / Interstella 5555 / Intāsutera Fō Faibu / インターステラ5555

Oorsprong: Japan / Frankrijk

Geregisseerd door: Kazuhisa Takenouchi

Met onder meer: Romanthony, Thomas Bangalter en Todd Edwards

Gesproken taal: Engels, Japans

Releasedatum: 30 oktober 2003

Plot Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem

"The animated House musical."

Een buitenaardse rockband bestaande uit vier muzikanten wordt naar de aarde ontvoerd met als doel ze de grootste popband van de wereld te maken. Shep, een ruimtepiloot met een (obsessieve) liefde voor basgitarist Stella, reist af naar de aarde om de band te redden. Met een speciaal apparaat geeft hij de geheugens terug van alle bandleden. Hij is echter te laat om dat ook bij Stella te doen...

Octave (singing stemrol)

Shep (singing stemrol)

avatar van kinjutsu

kinjutsu

ik snap het niet, is deze film niet van Leiji Matsumoto ?

In deze film gaat het niet om de film maar om de muziek, de film dient enkel ter versterking van de muziek (die overigens ongelovelijk goed is).

avatar van Prudh

Prudh

kinjutsu schreef:

ik snap het niet, is deze film niet van Leiji Matsumoto ?

Nee, de film is geregisseerd door Takenouchi, Matsumoto is de visual director. De muziek is inderdaad heerlijk. Het concept dat alle clips van één muziekalbum een film vormen is echt geen slecht idee geweest van Daft Punk. De reden dat ze mij als fan mogen rekenen

avatar van balder

balder

geweldig concept, super goede muziek met een goed in elkaar gezette film 1 min punt is dat hij maar 65 minuten duurt. Dit is zeker een film die ik vaker ga kijken en luisteren. Daarnaast je moet wel van de muziek houden om de film te kunnen waarderen. maar ja dit is gewoon een 4.5 waardig

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Kanp dat iemand een verhaal kan vertellen zonder dialogen te gebruiken. Persoonlijk ben ik absoluut geen Daft Punk-fan en het nummer 'one more time' vind ik verschrikkelijk, maar in de combinatie met de film is het wel leuk. Goede animaties! Vandaar dat ik de film gekocht heb.

avatar van Quaest

Quaest

Het is heerlijk om te luisteren =)

Daft Punk is een leuke band =)

avatar van Lavigne

Lavigne

Indd wat Psycholamp zegt: Knap dat z een verhaal vertellen zonder dialogen!

Ik vind het echt een mooi verhaal.. heb de film ook op de plank hier.

De muziek vind ik overigens super!!

Maar ook alleen dit album.. Andere Daft Punk albums zijn geen favoriet bij mij.

avatar van Niellis

Niellis

het is gewoon een goeie... uh.... musical?

avatar van Qwertary

Qwertary

Goede film, musical of hoe je het wil noemen! Heerlijke muziek met een erg vette film erbij die een mooie artistieke stijl heeft!

Toen ik vroeger voor het eerst de video voor "One More Time" zag wilde ik al meer daarvan!

avatar van misterwhite

misterwhite

Ik heb alleen maar een paar stukken ervan gezien (one more time en harder,faster,stronger). De animatie ziet er goed uit, ik wil de volledige film wel eens zien

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Normaal gezien heb ik niets met animatie en al helemaal niets met Japanse Anime want dat is gewoonlijk bijzonder lelijk getekend. Voor deze 'film' toch maar een uitzondering gemaakt omdat het eigenlijk gewoon een aaneenschakeling is van de beste liedjes van Daft Punk. Ik ben niet bepaald fan van Daft Punk maar ze hebben wel enkele originele liedjes. De negatieve punten aan deze film is het verhaal dat nogal aan de eenvoudige kant is en de animatie die redelijk lelijk oogt. Wel leuk dat je op deze manier het hele album van Daft Punk ('Alive' geloof ik) kunt beluisteren, zouden meer artiesten moeten doen. Opvallend is wel dat de beste liedjes ook als eerste komen, zo krijg je in het begin onder meer 'One More Time', 'Aerodynamic', 'Digital Love' en 'Harder, Better, Faster, Stronger' te horen.

2.5 sterren

avatar van misterwhite

misterwhite

Eindelijk volledig gzien.

Zalige film met mijn gerne muziek. Zalig hoe daft punk zijn muziek past bij deze film.

Het verhaaltje dat vasthangt aan deze film is zeer leuk gevonden, een buitenaardse band die ontvoerd worden voor op aarde bekend te worden.

De animatie is ook leuk, het deed mij denken aan Manga waar het ook op lijkt.

5 sterren voor de zalige muziek die gecombineert is met een leuke animatie.

avatar van polopolo150

polopolo150

Ik heb net de film gezien... ik vond het aardig indrukwekkend over hoe deze film is gemaakt.

De film is best leuk, de animaties zijn goed, het verhaal is niet heel erg diep maar wel simpel en leuk. Ook de muziek van Daft Punk is geweldig (dat is toch wel de belangerijkste reden om deze film te kijken denk ik).

een 3,5... geen meesterwerk, maar wel gewoon een aardige film.

avatar van xxsilversurferxx

xxsilversurferxx

Ik heb me prima vermaakt hoor lekker album met een leuke cartoon erbij.

aantal scenes waren al bekent maar wou altijd de rest eens zien.

ik geef 4,5

avatar van barns

barns

Mozart was dus toch een alien!

avatar van Tomson_

Tomson_

MNV2 schreef:

Dat viel mij ook op inderdaad! De eerste helft van de film heb ik me prima vermaakt met de goede muziek en de prima animatie. Daarna vond ik de muziek een stuk minder worden en daardoor nam mijn interesse voor het verhaal ook een heel stuk af.

avatar van Flavio

Flavio

Beste liedjes in het begin?

Nee, de bekendste misschien.

Ik vind Veridis Quo het hoogtepunt van de film (en van de plaat).

SnakeDoc

Ik ben heel benieuwd naar deze muziek film.

Heb hem maar besteld, want op de één of andere manier trekt hij mij ontzettend aan.

Geen idee wat ik er van moet verwachten, maar op de blinde gok op internet bestelt.

Nou maar hopen dat ie zo snel mogelijk door de bus valt.

Is ken ook het hele daft punk niet. Waarom hebben ze zich overigens uitgeleend voor deze anime?

Hebben zij gevraagd om de Animatie film of hebben de film makers hun benaderd?

(EDIT: Zie net het 1 en ander op Wikipedia):

De film verbeeldt het muziekalbum Discovery van het Franse duo Daft Punk.

Ik ga me verder maar laten verrassen

SnakeDoc

Ik wist naast 'One More Time' eigenlijk niks van Daft Punk, maar de combinatie muziek / animatie trok mij wel!

Daarom deze film aangeschaft!

Film is prima en had absoluut geen stemmen bij de personages nodig. De muziek was in het begin absoluut beter dan het einde, maar paste telkens prima bij het verhaal!

Ook een plus punt is het gebruik van de meest geweldige soorten kleuren in de film! Soms zelfs adembenemend mooi!

Een zeer aangename muziek/animatie/science-fiction !!!!

Jammer dat overigens niet de originele poster hier zichtbaar is.

Die heeft absoluut iets magisch en past perfect bij de film.

avatar van krosnicky

krosnicky

zijn dit dan gewoon de 14 video clip's van daft punk aan alkaar gemaakt zonder tekst met alleen maar muziek

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Tja... De "videoclips' zijn eigenlijk scenes uit de film, maar komt wel op hetzelfde neer.

SnakeDoc

Zijn er soort gelijke films. Dus met animatie, zonder tekst en met muziek?

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

Flavio schreef:

Beste liedjes in het begin?

Nee, de bekendste misschien.

Ik vind Veridis Quo het hoogtepunt van de film (en van de plaat).

Mee eens, Veridis Quo, Face to Face, Superheroes. Muziek in het 2e deel is voor mij ook gewoon prima.

Hoe dan ook, prachtig concept, om de muziek naadloos te combineren met een film.

Verhaal is origineel, niet erg diepgaand uitgewerkt zoals sommigen hier al aangeven... maar ja wat wil je zonder dialogen.

Normaal heb ik niks met animatie, maar werd hier gewoon direct in het verhaal meegezogen.

4* met een extra 0.5* voor originaliteit

Iron Maiden

Ga deze vrijdag aan de truffels kijken, ben benieuwd.

wow.

SnakeDoc

Let me ques, ... hij beviel goed

Iron Maiden

haha ja, alles zag er prachtig uit en de muziek greep me echt vast.

vond het goed hoe de muziek aansloot bij elke scene en heb me geen moment verveeld dus kan niet anders zeggen dan dat dit een klein meesterwerkje is.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Prachtige animatie in regenboogkleurtjes, een feest voor het oog. Erg leuk en mooi om te zien dus en tevens om te beluisteren, met al die fantastische songs van Daft Punk.
Het verhaal vond ik ook erg boeiend, spannend, ontroerend en met een lief en prachtig einde.
Een erg mooie droom /fantasie van het kind en geweldig vormgegeven.

avatar van The One Ring

The One Ring

Daft Story

Ja, het verhaal is te stompzinnig voor woorden, maar dat stoorde me totaal niet, want ik keek dit niet voor het verhaal. De attractie hier is hoe de muziek van Daft Punk samen speelt met de beelden. Dat pakt soms erg sterk en uit op andere momenten wat minder. Het is vooral de montage die het hem doet. Er wordt niet zozeer op ritme gemonteerd, maar meer naar beelden gezocht die een bepaalde muzieksequentie ondersteunen. Dat pakt zeker in de eerste helft hoed uit, wat een soms prachtig samenspel van muziek en beeld oplevert, waardoor het nauwelijks stoort dat de animatie nog al eens wat details mist en dat ik eigenlijk geen liefhebber ben van dancemuziek. Het valt hier allemaal wel op z'n plaats.

Helaas wordt het in de tweede helft een stuk minder. Enkele scènes zijn heel lelijk, zoals die begrafenis (die bloemen en lichtbolletjes...) of die droomscène waarin die vrouw met haar redder door hun veel te roze thuisplaneet zweeft. Geen enkele scène weet eigenlijk nog het effect te halen van de eerste helft.

Verder toch een leuk experiment voor een geanimeerde albumclip. Volgens mij zullen alleen fans van Daft Punk hier een meesterwerk in herkennen (terwijl bij een echt succes het bij wijze van spreke iedere band of muzikant had kunnen zijn), voor de rest is het misschien meer een curiosum.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Geinig concept, maar 't is toch teveel een jongensdroom die uitkomt, als ik de liner notes zo lees en wij kijken er naar. Ik vond het stompzinnige verhaal dus wel een makke van Interstella 5555 als film. Had er dan een 'concertfilm' van gemaakt of iets zonder die idiote space plattitudes. Mijn aandacht wisselde van onvoorwaardelijk tot nauwelijks en van 'wow' naar 'wat lelijk'. Moeilijk om er nog een beoordeling op te plakken, vond het ook meer een curiosum. Wel erg sympthiek, want dat is het dillema, zichtbaar met enthousiasme en energie gemaakt.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Net gekeken, maar ik weet nog niet hoe ik de film moet beoordelen. Ik moet er nog even over nadenken voordat ik er een beoordeling aan vast ga plakken. Misschien onderwerp ik deze film nog eens aan een tweede kijkbeurt binnenkort, maar dan knettertje stoned.