• 9.374.096 stemmen

Geregisseerd door: Robert Butler

Met onder meer: Ray Liotta, Lauren Holly en Brendan Gleeson

Releasedatum: 5 juni 1997

Plot Turbulence

"If you weren't afraid of flying before, you will be now."

De moordenaar Ryan Weaver wordt op Kerstavond samen met enkele andere gevangenen met een vliegtuig overgebracht naar de gevangenis. Ryan weet samen met een andere gevangene de bewakers te overmeesteren, en de gehele crew (op Teri Halloran na) te vermoorden. Teri moet, met behulp van Samuel Bowen in de control-tower, Ryan zien te overmeesteren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Ryan Weaver

Teri Halloran

Lt. Aldo Hines

Rachel Taper

Captain Samuel Bowen

FBI Agent Frank Sinclair

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Niets bijzonders. Op zich nog redelijk vermakelijk, maar het is allemaal te dertien in een dozijn om op te vallen. Verder zet Liotta maar een matige seriemoordenaar neer en het einde is helemaal een tegenvaller. Niet een film om lang te onthouden, in ieder geval.

Kleine 2,5 sterren.

avatar van otherfool

otherfool

Het bijzonder matige deel 2 zag ik al eens een aantal maanden geleden, en helaas heeft ook het origineel me niet over de streek kunnen trekken. De volgende delen zullen het derhalve (althans voorlopig) zonder mij moeten doen...

Liotta's rol begint interessant (hij straalt belezenheid en intelligentie uit), maar zodra hij doordraait verliest hij aan geloofwaardigheid en dimensie. Holly is tegenvallend in een saaie brave rol, maar de effecten en het claustrofobische sfeertje zijn goed in beeld gebracht.

Dieptepunt van de film was overigens het verplichte nummertje Juichen In De Controlroom nadat een tiental mensen het leven al hadden gelaten... daar begin ik toch zo'n hekel aan te krijgen...

2 wel heel kleine sterretjes.

avatar van The Oceanic Six

Niet al te goed, maar ook niet superslecht. Het keek redelijk en het zag er allemaal wel aardig uit. Acteerniveau was, zoals gezegd, erg laag. Gelukkig is het jaren geleden dat ik deze heb gezien, wou ik ook zo houden. Moest er weer aan denken omdat ik deze in de winkel zag liggen vandaag.

avatar van Theunissen

Onderhoudende film met een aardig spelende Ray Liotta en een leuk uitziende Lauren Holly. Verhaal vond ik best aardig en was op het einde zelfs een beetje spannend.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Vond de dvd cover al niks.

Erg zwakke film. Vond hem zelfs eentonig en nergens echt spannend. Verhaaltje is uitgekauwd en cliché. Acteerwerk is niet goed, ook Ray Liotta kon de film helaas niet echt dragen. 1,5.

avatar van Lennert

Lennert

Ik begrijp de massa soms totaal niet. Turbulence heeft namelijk alles wat een popcorn film populair hoort te maken en het was uiteindelijk zowel een commercieel als kritische mislukking? Waarom precies? Was er niet voldoende (goede) actie aanwezig? Was de seriemoordenaar (Liotta) niet overtuigend psychopatisch genoeg? Was Lauren Holly niet de aantrekkelijke, steeds meer kleding verliezende, heldin die we zouden moeten zien? Is het concept van een op hol geslagen vliegtuig niet interessant?

Voor mij werkte de film persoonlijk prima en alle vragen die ik hier boven stel beantwoord ik ontkennend. De actie was goed en voldoende aanwezig, Liotta was een heerlijke psychopaat, Lauren Holly was aantrekkelijk en het concept van een op hol geslagen vliegtuig verveelt niet.

Fijnste gedeelte van de film is eigenlijk nog het moment waarop het voor de kijker niet duidelijk is of Weaver nu wel of geen gek is. Nergens iets diepgaands of hoogdravends, maar Turbulence doet precies wat het moet doen: vermaken.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Vrij matige, voorspelbare en ongeloofwaardige film.

Voorbeeld:

Je ziet op een gegeven moment die kogels op de grond vallen en je weet al, daar gaat straks iemand een kogel van oprapen, dat pistool uit de cabine pakken en dan iemand dood schieten. En dat gebeurd dan natuurlijk ook.

Wanneer Lauren en Ray in gevecht / achtervolging zijn. Gaat dat vliegtuig ineens op zijn kop vliegen en daarna weer recht. Tuurlijk...

Zo heb ik me diverse keren zitten ergeren. Op de een of andere manier weet de film op bepaalde momenten wel spannend te zijn, terwijl je toch al weet hoe het af gaat lopen. De special effects zijn ook slecht, maar ja 1997....

avatar van K. V.

K. V.

'k had eens zin om een no-brainer film te bekijken die niet te lang duurde en dus deze eens bekeken en 'k heb precies gekregen wat 'k verwachtte.

Geen slechte film, maar zeker ook geen waw film. 'k was de 100 min geëntertaind en de cast viel ook goed mee. Vooral Ray Liotta stal toch wel show in de film als slechterik.

'k dacht even dat ze het te bont hadden gemaakt door het vliegtuig 360° te laten draaien, maar toen 'k de making-off bekeek, is dit toch al een tweetal keer in het echt gebeurd.

Al bij al een leuk filmpje die als je niet te veel verwacht het bekijken waard is.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Ray Liotta in een rol waarin we hem al veel hebben gezien en waarin hij ook goed is.

Maar verder is er weinig boeiend aan deze film.

Omdat ik de film voor 1 € op de kop heb kunnen tikken, nog eens bekeken.

Blijf bij mijn eerste mening, al is hij de 1 € wel meer dan waard, maar ophefmakend is de film niet.