Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Robert Butler
Met onder meer: Ray Liotta, Lauren Holly en Brendan Gleeson
Releasedatum: 5 juni 1997
Plot Turbulence
"If you weren't afraid of flying before, you will be now."
De moordenaar Ryan Weaver wordt op Kerstavond samen met enkele andere gevangenen met een vliegtuig overgebracht naar de gevangenis. Ryan weet samen met een andere gevangene de bewakers te overmeesteren, en de gehele crew (op Teri Halloran na) te vermoorden. Teri moet, met behulp van Samuel Bowen in de control-tower, Ryan zien te overmeesteren.
Ryan Weaver
Brooks
FBI Agent Frank Sinclair
Betty
neo
echt een klote film.ray liotta speetl een hele hele slechte bad guy
twinmaster
Ik moet deze even uit de flop top 100 helpen want er is 1 ding zeker dit is geen flop maar ook geen top
EmDee
tovenaar
Inderdaad
Twinmaster is van "Tovenaar's-personen-op-MovieMeter-die-je-serieus-moet-nemen-lijst" verdwenen
EmDee

tovenaar

Maak je geen zorgen
Mik
:#

Ik sta d'r toch ook wel op hé?
Moviestar
Ik vond het best een leuke film met een toch goede Ray Liotta tuurlijk er zat niet veel actie in en het verhaal is ook niet je van het, maar het gaat om het samenspel tussen die twee, daarom toch 3* omdat ze op de een of andere manier toch weten te boeien.
MaTtIeBoY
Gewoon een vermakelijke film. Niets minder dan dat. Het einde is alleen barslecht. Veel te plichtmatig. *** sterren
SSeagal
Geinige thriller maar niks bijzonders. Wel een beetje aardig voor een keertje. **
U-96
- 2069 stemmen
Lange tijd geleden dat ik deze heb gezien; ik vond hem best vermakelijk, maar niet zo dat het een herkijk waard is. Af en toe wel een beetje teveel van hetzelfde.
dennis1984
Heel lange tijd geleden gezien, maar is me dus wel bijgebleven vond het toen wel leuke film. Vliegtuigkapingen vond ik altijd wel leuk. 3 sterren.
Chainsaw
Niets bijzonders. Op zich nog redelijk vermakelijk, maar het is allemaal te dertien in een dozijn om op te vallen. Verder zet Liotta maar een matige seriemoordenaar neer en het einde is helemaal een tegenvaller. Niet een film om lang te onthouden, in ieder geval.
Kleine 2,5 sterren.
De Haerlemmer
De film is nu op tv en ik moet zeggen dat de film me niet kan bekoren. Ray Liotta als seriemoordenaar, laat me niet lachen. Erg ongeloofwaardig en zonder overtuiging gespeeld. Voor mensen die van een avondje actie houden en niet al te veel willen nadenken bij een film is het wel een vermakelijke film. Ik geef deze film een 1 voor de moeite
Lukic
Ik vond de rol van Liotta juist het meest positive uit de film. Voor de rest was het allemaal niet best alhoewel het nog redelijk begon. Er had veel meer in de film gezeten maar op essentiële punten maakt de filmmaker steeds de verkeerde keuze. Zo was het bijvoorbeeld veel spannender geweest om het feit of Liotta al dan niet een seriemoordenaar is veel langer verborgen te houden....
djelle
Erg matig b-filmpje, toch ook niet zo origineel of verassend... 2
twg
ik vond Ray Liotta het hoogte punt uit deze baggerfilm.
Waku
Redelijk spannende thriller die enkel geredt wordt door Ray Liotta. Soms is de film een beetje ongeloofwaardig maar hij blijft boeiend genoeg om naar te kijken.
Iets wat niet gezegd kan worden van de opvolgende delen in deze reeks..
otherfool
Het bijzonder matige deel 2 zag ik al eens een aantal maanden geleden, en helaas heeft ook het origineel me niet over de streek kunnen trekken. De volgende delen zullen het derhalve (althans voorlopig) zonder mij moeten doen...
Liotta's rol begint interessant (hij straalt belezenheid en intelligentie uit), maar zodra hij doordraait verliest hij aan geloofwaardigheid en dimensie. Holly is tegenvallend in een saaie brave rol, maar de effecten en het claustrofobische sfeertje zijn goed in beeld gebracht.
Dieptepunt van de film was overigens het verplichte nummertje Juichen In De Controlroom nadat een tiental mensen het leven al hadden gelaten... daar begin ik toch zo'n hekel aan te krijgen...
2 wel heel kleine sterretjes.
Drs. DAJA
Wat een ziekelijk slechte film.
Het is mij een raadsel waarom ik dit ooit heb aangezet.
nightbreed
De tijd dat vliegtuigfilms hip waren zijn gelukkig weer voorbij.
Snakes on een plane dacht daar misschien anders over
Moviestar1979
Matige rampenfilm met een barslecht verhaal.
Ze hadden hier veel meer mee kunnen doen.
Op sommige momenten leek het alsof ik naar " Airplane! " van de gebroeders Zucker & Abrahams zat te kijken.
Nee, dit is echt wel een vergeet-mij-welletje.
En dan te bedenken dat hij nog 2 vervolgdelen kreeg.
2 * dankzij Ray Liotta met z'n creepy eyes waar zoals gezegd meer mee gedaan kon worden.
tukkerstein
Matige film. Zit vol met clichés, fouten en de personages zijn zo ontzettend dom. Daarnaast matig geacteerd.
Special effects gaan nog wel.
veron35
Mensen, toch wel een erg vermalekijk filmpje met een redelijk goede Ray Liotta. Hij heeft wel beter gespeeld.
Niet al te goed, maar ook niet superslecht. Het keek redelijk en het zag er allemaal wel aardig uit. Acteerniveau was, zoals gezegd, erg laag. Gelukkig is het jaren geleden dat ik deze heb gezien, wou ik ook zo houden. Moest er weer aan denken omdat ik deze in de winkel zag liggen vandaag.
briek
Zwakke film, het verhaal rammelt hier wel van alle kanten. Acteerprestaties zijn al beter geweest.

Turbulence 3: Heavy Metal
2001