Genre: Komedie / Romantiek
Gesproken taal: Frans en Russisch
Releasedatum: 6 december 2001
Bekijk via Videoland
Bekijk via CineMember
Te zien in één bioscoop () (re-release)
Plot Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain
"One person can change your life forever."
Amélie is op zoek naar liefde, en de zin van het bestaan. Ze is een serveerster in het centrum van Montmartre, waar ze contact heeft met haar buren en klanten, alsmede met een mysterieuze foto-verzamelaar. Langzaam realiseert Amélie zich dat de weg naar geluk zich niet vanzelf zal openbaren, maar dat ze hier initiatief voor zal moeten tonen. Zij treft haar geluk door zich in te spannen voor het geluk van anderen.
Amélie Poulain
Suzanne
Georgette
Joseph
JoseOle
Ja dit vond ik dus echt een heerlijke film! Goede sfeer en muziek. Ik lees hier dat de meningen nogal verschillen, da's jammer, maar ja, iedereen zijn eigen mening he! Gelukkig is het gemiddelde cijfer wel goed!
Frank7
Zelf vind ik Amelie een schitterende film van een hoog niveau.Wat mij erg aanspreekt in deze film is dat het geen normale film is die je gewend bent echt iets heel anders.Daarbij moet je er je aandacht bijhouden om hem te volgen en dat vind ik en pluspunt.Het personage Amelie vind ik ook erg goed.Een film om gezellig samen op de bank naar te kijken.Het is een soort serieuze komedie vind ik zelf,met een wat dieper liggend verhaal.
Aanrader:4,5 ster.
kArIzMa_TuRk
heb hem al 2 keer gezien en nog is het zo..
Sorry jongens, maar ik vond deze film echt niet zo geweldig als jullie hem waarderen!
wfiret
heb hem al 2 keer gezien en nog is het zo..
Je houdt ervan of je houdt er niet van. Kan begrijpen dat sommige hem niet leuk vinden, ik vind hem geweldig.
Poefta
De scene over het speelgoeddoosje en de emoties daaromtrent zijn idd beregoed.
Verder; dat is ook het enigste wat me bijblijft. De rest was slaapverwekkend.
Freud
Vijf jaar geleden dat ik deze film gezien had, en onterecht. Mijn smaak is in die tijd behoorlijk geëvolueerd, maar dit blijft een heel mooie film, haast perfect gemaakt, héél origineel en goed gevonden, prachtig geacteerd en hoewel ik de muziek wel kan dromen blijft ook die erg geslaagd. Tijd dus om die vijf sterren uit te delen, en ik doe het met veel plezier
kort0235
Helemaal met je eens Freud. Ik had al langer geleden deze film gewaardeerd op 4.5*, maar vanmiddag heb ik deze de zoveelste keer bekeken, en hij is inderdaad 100% perfect, origineel, met prachtige muziek van Yann Tiersen. (Een aantal nummers speel ik al op de piano).
Ik heb vandaag ook besloten de volle mep te geven, nl. 5.0* punten. Hij hij stond en staat nog steeds in mijn persoonlijke top 10.
Mijnheer
Amélie is eindelijk eens een film die afwijkt van de eenheidsworst in filmland. Heerlijk sfeertje, zalige muziek en top-cast. Er zijn maar weinig actrices waar ik echt een zwak voor heb, maar voor Audrey Tautou in de rol van Amélie is dat zeker het geval! Haar vertederende, om niet te zeggen ontwapenende glimlach... Heerlijk!
Floris22
Heerlijk, ontroerend, humoristisch en totaal dan het gros andere films. En Audrey Tautou is zo lekker onschuldig. Als je van deze film niet smelt...... 4.5*
Sutherland
Tja, wat zal ik hier eens over zeggen...Ik heb veel over de film gehoord, en als ik zie dat er veel positieve reacties zijn en zie dat ie hoog staat in de top 250, dan MOET ik hem gewoon zien!
Toen ik klaar was met kijken, dacht ik; oke niet echt een bijzondere film.
Maar toen de film eenmaal tot me door begon te dringen; de heerlijke subtiele grappen, de manier waarop het verteld werd, de personages...kon mijn gevoel ook niet uitblijven: wat een bijzondere film!
*Loes*
Práchtige film, ik word helemaal vrolijk van deze film
Ik ben helemaal weg van de muziek van Yann Tiersen, de sfeer, de kleuren waarin de film is opgenomen, Audrey Tautou en natuurlijk Frankrijk
Een erg bijzondere film
Bepaalde humoristische momenten waren simpel bedacht, maar door de eenvoudigheid en uitwerking ervan vond ik deze scènes echt té leuk. Zoals wanneer Amélie zich afvraagd hoeveel stellen op dat moment een orgasme hebben (en dan ook nog de beelden erbij van elk stel
En ook de eerder genoemde goudvis met zelfmoordneigingen
- 20237 berichten
Leuke film met - zoals vaker gezegd - heel mooie vondsten.
Na al die goede recensies moet ik eerlijk zeggen dat de film me ietswat tegenviel en hoefde ik de film voorlopig niet meer te zien. Ik moest enorm in de film komen en dat lukte maar half.
De 2 uur vlogen daarintegen voorbij, wat tot een pluspunt gezien kan worden. De film kijkt lekker weg.
Echter, 5 uur later wil ik de film tóch wel opnieuw bekijken. Ik voel dat er meer inzit dan de 3,5 * die ik nu geef.
Wordt vervolgd...
- 20237 berichten
Eigenlijk klopt alles in deze film; top-cast, vooral Audrey Tautou speelt goed, schitterend camerawerk, mooie kleuren, mooie score, veel goede vondsten bijvoorbeeld de souffleur die haar een mooie zin toeschreeuwt, zodat verlegen mensen (zoals Amelie) ook het laatste woord kunnen hebben , schitterende scene's, vooral als Amelie de blinde, oude man naar de overkant helpt en hem begeleidt door allerlei mooie details in zijn oor te fluisteren > schitterend! en de scene dat ze droomt dat haar "geliefde" naar haar toe komt, terwijl ze in de keuken bezig is > super! en nog meer soortgelijke scene's. , humor, vooral de kabouter die op reis gaat (ook al is dit ergens anders eerder gedaan) en de groenteman die Amelie terugpakt, omdat hij geen respect heeft voor zijn debiele werknemer, enz. en de 2 uren vliegen werkelijk voorbij.
Een klein minpuntje is misschien het ietwat dunne verhaallijntje, maar als je iets verder kijkt, blijkt toch dat er een boodschap is.
Ik heb het idee dat ik veel dingen vergeet te zeggen, want er gebeurd veel in deze film. Ik ontdekte bij de 2e keer kijken nieuwe dingen. Deze film kan je amper beoordelen na 1 x kijken, omdat vele details je ontgaan. Deze film barst namelijk van de details.
Dankzij bovenstaande combinatie geef ik "Amélie" een welverdiende 4,5 *. Ik krijg nog niet het zweverige gevoel dat ik krijg bij "Leaving Las Vegas" en "La Vita é Bella".
- 20237 berichten
De lach van Audrey Tautou doet me trouwens denken aan de lach van Julia Roberts. Het kan aan mij liggen.
Verder krijg je wel een grappige/vreemde procedure door Moviemeter; deze film wordt pas echt goed na 2 of meerdere kijkbeurten. Daarna plaatsen zeer veel mensen zeer positieve reacties op deze site. Degene die de film nog niet heeft gezien en de recensies leest op deze site krijgt veel te hoge verwachtingen. Na 1 x kijken valt de film dus tegen. Maar deze film heeft absoluut meerdere kijkbeuren nodig!! Dan komt 9 v/10 mensen tot de conclusie dat dit een geweldig sprookje is.
by_the_way
Bij deze kon ik hem na 1 keer kijken wel heel goed beoordelen bij 2001: a Space Odyssey weer niet.
orbit
- 12092 berichten
Klopt! Ik vond deze gelijk prut, terwijl Space Odyssey na herhaling steeds fascinerender wordt
lottetje
een prachtige film.
inderdaad al die kleine feitjes die zo leuk in elkaar zijn gezet.
4,5
XfofaXX
Voor degenen die de stijl van Amélie leuk vinden:
Een eerdere (heerlijke) kortfilm van Jeunet..
kArIzMa_TuRk
heb hem al 2 keer gezien en nog is het zo..
ik haat het niet, ik vind het gewoon nou hoe zal ik het zeggen ''Te dom voor woorden''
otherfool
Voor degenen die de stijl van Amélie leuk vinden:
Een eerdere (heerlijke) kortfilm van Jeunet..
Supertip, dank daarvoor. Die prachtige scene over onvoorstelbare momenten (met de blinde mannetjes), zo grappig en zo sterk... even een momentje gelukzaligheid zo op de woensdagavond
Sollomon T.
Ik heb de film met moeite uitgekeken , ik vond hem met vlagen nogal overdreven en waren teveel details naar mijn zin , qua sfeer een stijl zat het goed , ook prachtige beelden , maar het verhaal was rommelig
zoals ik hier al een aantal keer gelezen heb , zal ik deze film opnieuw zien en daarna nog eens bespreken
voorlopig een 3*
prometida
Ik heb 'm op school gezien. Maar dat was allemaal erg rommelig en mensen praatten door de film heen enzo. Ik zat ook helemaal niet op te letten.
Ik vond ook niets aan de film, omdat ik eigenlijk niet eens wist wat nou het verhaal was van deze film. Nu heb ik hem thuis dus ga ik hem kijken en hopelijk vind ik hem nu wel goed. Want ik heb van veel mensen gehoord dat het een erg goede film is.
Hando
Goede film. Het is werkelijk een genot om Amelie twee uur lang te volgen in een wereld vol lieve, grappige en vreemde mensen en gebeurtenissen.
De effecten waren ook erg goed en volkomen functioneel. Ze beelden perfect de gemoedstoestand uit van Amelie. Vooral hoe ze in duizenden druppels uiteenviel, was werkelijk een lust voor het oog.
Al met al dus erg genoten van dit kleurrijke sprookje. Het is zeker een tweede viewing waard. Bedankt Jeunet!!
4,5 sterren.
Knisper
Tja, dit is echt zo'n film waarbij ik wel begrijp dat hij zo populair is, maar hij ligt me gewoon niet zo. Echte feel good-films zullen nooit mijn ding worden denk ik. Visueel is het inderdaad zeer sterk en de personages op zich wel aardig, maar geen van allen (ook Amelie niet) wist mij ook aan te spreken, misschien omdat ik me niet in hun kon verplaatsen. Wat dan overblijft is wel aardig, maar voor mij is het niet meer dan dat.
Aloys/Bono/Axl
Hele leuke film, orgineel, goed geacteerd, mooie beelden, mooie muziek, leuk verhaal etc.
Ik had niet verwacht dat ik hem zo goed zou vinden..
Arnie
Gister maar eens herzien, het blijft een genot om naar te kijken. Een enorm frisse film, een studie over mensen. Gewoon prachtig in het kwadraat, mijn 5 sterren en zelfs top 10-notering blijven staan.
An-Sophie
De realiteit zoals ze zou moeten zijn... Daarom is er zo'n positieve empathie met de Audrey Tatou.
jan66
Audrey Tatou is zo mooi, zo puur, zo lekker...
Echt een droomfilm... Een genot om naar te kijken en naar te luisteren!
De beste en mooiste film die ik ooit heb gezien...
Mijn enige echte tien!!!

Requiem for a Dream
Drama, 2000

Das Leben der Anderen
Drama / Thriller, 2006
parijs, frankrijkdriehoeksverhoudingghost train sex shopshynessmontmartre dochtergarden gnomejourney around the world fotografiemagisch realismemontmartre, paris