Genre: Komedie / Romantiek
Gesproken taal: Frans en Russisch
Releasedatum: 6 december 2001
Bekijk via Videoland
Bekijk via CineMember
Te zien in één bioscoop () (re-release)
Plot Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain
"One person can change your life forever."
Amélie is op zoek naar liefde, en de zin van het bestaan. Ze is een serveerster in het centrum van Montmartre, waar ze contact heeft met haar buren en klanten, alsmede met een mysterieuze foto-verzamelaar. Langzaam realiseert Amélie zich dat de weg naar geluk zich niet vanzelf zal openbaren, maar dat ze hier initiatief voor zal moeten tonen. Zij treft haar geluk door zich in te spannen voor het geluk van anderen.
Amélie Poulain
Suzanne
Georgette
Joseph
TimD
Nee, maar misschien heb je dan een vriendin die deze film heel graag met jou wil gaan kijken.
Dat kan, maar daar verandert mijn blik op films niet door
En mijn blik op films kan zeker veranderen, maar of ik dan opeens van mierzoete films ga houden...
The_Phoenix
Fantastische film
Staat in de top 3 van mijn all-time films
Audrey kijkt de hele film door ook zo ongelovelijk leuk, om van te smelten.
Verder gewoon een enorme feel-good movie, inderdaad heel zoet, maar ook mede door de subtiele humor die erin zit, vind ik het wel echt de moeite waard
Must to see voor iedereen, maar goed, ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die hier absoluut niet van houden....
Mojo Pin
Fantastische film
Hallo!
us_raider
- 2034 berichten
Leuk hoor, mis ik ongeveer een half uur van deze film waaronder de laatste 20 minuten door krasjes op de disc... waarom kan men niet gewoon normaal met DVD's omgaan...
orbit
- 12092 berichten
ik vond het juist fijn dat er eindelijk een keer geen "mission impossible' film kwam
maar een met charme en een vleugje arrogantie
Ehh, hoe je dat al beschrijft.. "charme en een vleugje arrogantie" klinkt zoals de marie-claire de gemiddelde eigenwijze vrouw van deze tijd zou aanprijzen
Ik hoef ook niet persé naar mission impossible te kijken, maar er is nog genoeg buiten dat dan deze oeverloos trage zelfingenomen "niets aan de hand" joligheid waar ik de charme niet van kan ontdekken
Saai en gekunsteld.
Dennis Evahi
Saai en gekunsteld.
Orbit, ik deel je mening niet over de film (ik vind het namelijk een toppertje) maar dat neemt niet weg dat ik het grappig vind hoe je het beschrijft. Dat vind ik namelijk best knap. Ik moet er erg om lachen
nummervlinder
Wauw, deze is geweldig. Geen enkel moment verveelt hij. Dit is echt een klassieker. Zelfs na 10 keer te zien boeit hij. Enne... Audrey Tautou, geweldige actrice!
milus
Lekker wat anders met beeld en kleur en verhaal. Ook een beetje met film zelf spelen zodat deze op zichzelf kan staan. Dat is goed. En wat een rood en groen zeg. Poeoeoeh. En het gaat nog goed ook.
En je bent cool als je crea bent en malle wonderlijke invallen hebt, desnoods doe je als een klein meisje als je over de 20 bent. De 80ies yuppentijd ligt achter ons gelukkig, tijd voor onnodige, maar heerlijke levensopwekkende ideeen die leven zin geven.
Maar dat lachebekje van Amelie gaat me op den duur wel wat storen. Gelukkig wordt ze na een tijdje verdrietig.
Toch mooi gedaan!
Als je je wil laten verrassen zeker kijken.
En vergeet Delicatessen en Cite des enfants perdu niet.
THE_CROW
Super lekkere film om bij weg te dromen. Niet al te moeilijk en toch heerlijke plotwendingen. Gewoon genieten....
Malory
Betoverende, sprookjesachtige film. Een verademing om naar te kijken. Gaf me weer even het gevoel een kind te zijn, luisterend naar een sprookje.
**** 4 Sterren
Bert1
Redenen waarom ik deze film niet goed vond:
- Een hoofdrolspeelster die het vooral van haar uiterlijk moet hebben.
- Een dunne verhaallijn.
- Flauwe en weinig intelligente humor.
Verder vind ik, een film die zo schitterend gepromoot is als deze, geen "klein filmpje" maar eerder "Big business".
LaCaméraStylo
Misschien kan je ook aan de hand van voorbeelden uitleggen wat je precies bedoelt met flauwe en weinig intelligente humor en misschien kan je uitleggen waarom je de verhaallijn dun vindt? En Audrey Tatou moet het van haar uiterlijk hebben? Ze is heel mooi, maar dat vind ik het zwakste tegenargument die ik tot nu toe over deze film heb gelezen.
Het is niet dat ik persé wil dat iedereen deze film goed vind ofzo, maar je kan je mening misschien wel iets duidelijker formuleren.
TimD
Redenen waarom ik deze film niet goed vond:
- Een hoofdrolspeelster die het vooral van haar uiterlijk moet hebben.
- Een dunne verhaallijn.
- Flauwe en weinig intelligente humor.
Met punt 1 ben ik het niet eens. Ze is niet knap, maar kan wel acteren.
Punt 2 ben ik het absoluut niet mee eens. Er zit behoorlijk wat achter.
Punt 3 ben ik het ongelofelijk wel mee eens. De humor is afgrijselijk.
Bert1
Bij nader inzien biedt het verhaal toch meer als de doorsnee romantische komedie, goed voor een extra halve ster.
kArIzMa_TuRk
Sorry jongens, maar ik vond deze film echt niet zo geweldig als jullie hem waarderen!
beetje jammer
getyourchucks
geweldige film, vind audrey tatou juist een geweldige actrice
wel allemaal hetzelfde typetje, maar ze doet het goed. Ook de zinloze verhaallijn, Geweldig.. *zucht*
4.5
glaedr
Goede film en prachtige muziek, op een moment is er een hele mooie piano-solo!!3,5
Frankencow
Las eerder iets over een dunne verhaallijn... kijk hem nog eens..
Erg leuke film, origineel. Goede casting ook, vond alle bijrollen bij de acteurs passen. Tip: koop (lees: download) de soundtrack.
En ik vind Amelie ontzettend knap....
Norma
Toen ik deze film zag had ik er al wat over gelezen en ik durf het bijna niet te zeggen, maar toen viel hij een ietsiepietsie tegen. Ik verwachtte namelijk echt een sprookje, en dat vond ik het dan toch niet. Maar er bleef genoeg over om van te genieten: de leuke verhaallijn, de prachtige kleuren en shots, de muziek.....gewoon helemaal lekker anders, deze film. De humor was soms miet helmaal de mijne maar daar staan leuke vondsten weer tegen over. Bijzondere film die zeker in je hoofd blijft hangen.Ik geef 5 sterren, vanwege de originaliteit van het geheel.
Finisterra
Dit is de mooiste film die ik al gezien heb. Visueel is hij prachtig. Maar dat is niet alles, het verhaal moet niet onderdoen. Jeunet maakt gebruik van een originele vertelwijze en neemt ons mee op een sprookjesachtige filmervaring. De film is grappig, ontroerend, pakkend, origineel,... Ik heb me geen minuut verveeld.
5 sterren.
thunderball
Ik ben al heel lang benieuwd naar deze film, hoor hier zo veel goeds over. Heb hem afgelopen week bij Media Markt voor weinig gekocht, dus ga hem binnenkort bekijken. Ik ben benieuwd!!
Pulie
Van Amelie was ik werkelijk onder de indruk. Mijn ervaring is dat de film beter wordt naarmate je hem vaker bekijkt. Onder de ogenschijnlijk flinterdunne verhaallijn zitten boodschappen over 'kijken naar het leven'. Door Amelie's ogen wordt de wereld wat verkleind en wanneer je open kunt staan voor het kleine, voor de details, dan is deze film een eye-opener. Amelie is de verpersoonlijking van de onschuld met een knipoog. Deze film gaat over mensen. De muziek is naar mijn mening in het bijzonder de moeite waard.
by_the_way
Amelie is een prachtig liefdes verhaal.
Het verhaal super mooi neergezet en door regissuer Jean Pierre Jeunet prachtig uitgewerkt.
Het camera werk is werkelijk prachtig.
De muziek van Yann Tiersen is precies op zijn plek en is prachtig om naar te luisteren ook al kijk je geen Amelie.
Hoe de twee elkaar uiteindelijk vinden is Brillant in beeld gezet.De liefde spat er werkelijk vanaf.
Een 4.5 voor dit sprookje
Werwolf
Lang naar uitgekeken en nu eindelijk bekeken. Deze film is er een die me meteen wist te grijpen en niet meer losliet. Wat een heerlijke ontspannende en grappige film! Leuk die ideeen van Amelie. En ik was ook zeer te spreken over de muziek in deze film.
Een film waar je een goed gevoel aan over houdt.
LisetteR
Ik snap niet dat deze film 4,11 sterren heeft gemiddeld. Ik vind deze film echt bagger, verschrikkelijk. Dit gaat echt nergens over.
Het enige stukje dat OK was, was waar ze zei hoeveel mensen er op dat moment een orgasme hadden, maar dat is dan ook wel het hoogtepunt uit deze slechte film.
0.5 *

yeti_ke
Wat een slechte film, ik begrijp het gemiddelde niet. Waarom moeit Amélie zich?? Heel storend, en daar draait net heel de film rond, vandaar dat ik hem gewoon slecht vind.
Toch nog een 1*, heb de film tenslotte kunnen uitkijken
jasha
Toch nog een 1*, heb de film tenslotte kunnen uitkijken
Ze doet wat iedereen graag doet, dat het nu gewenst is of ongewenst, ze bemoeit zich. Waarom, omdat mensen dat soms nodig hebben, vooral eenzame onzekere mensen die gewoon een beetje appreciatie nodig hebben om de reden van hun bestaan terug te vinden en om mensen gelukkig te maken en vice versa.

Cidade de Deus

Requiem for a Dream
Drama, 2000

Das Leben der Anderen
Drama / Thriller, 2006
parijs, frankrijkdriehoeksverhoudingghost train sex shopshynessmontmartre dochtergarden gnomejourney around the world fotografiemagisch realismemontmartre, paris