Genre: Komedie / Romantiek
Gesproken taal: Frans en Russisch
Releasedatum: 6 december 2001
Bekijk via Videoland
Bekijk via CineMember
Te zien in 2 bioscopen (re-release)
Plot Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain
"One person can change your life forever."
Amélie is op zoek naar liefde, en de zin van het bestaan. Ze is een serveerster in het centrum van Montmartre, waar ze contact heeft met haar buren en klanten, alsmede met een mysterieuze foto-verzamelaar. Langzaam realiseert Amélie zich dat de weg naar geluk zich niet vanzelf zal openbaren, maar dat ze hier initiatief voor zal moeten tonen. Zij treft haar geluk door zich in te spannen voor het geluk van anderen.
Amélie Poulain
Suzanne
Georgette
Joseph
Nieke
Ik ben helemaal niet voor zweverige en melige films. Ik versta dat dit een feel good movie is.
Aanrader dan, als ik niet van melig hou?
Berichten verplaatst naar De Site > Algemeen > top-lijsten (centraal topic)
archer
Aanrader dan, als ik niet van melig hou?
melig vond ik de film niet... dus ja...
FillumGek
Ik heb niet alle reacties gelezen maar ik vond de film, als blijkbaar één van de enige, erg saai. Ik zat op een kwartier en tot mijn grote ergenis moest ik nog 105 minuten uitzitten. Ik kon haast niet wakker blijven en dan die hele tijd die irritante arcordeonmuziek erdoorheen. Ik hou zoiezo niet van dit soort films en toen ik die kop op de dvd hoes zag had ik het al helemaal niet meer. Toch maar gekeken en hij viel me dus erg tegen. Het verhaaltje interesseerde me niet, personages boeide me niet, irritante taal, geen humor enz.
1.5* voor de moeite, omdat ik wel kan begrijpen dat sommige dit toch een mooie film vinden.
... Ik hou zoiezo niet van dit soort films en toen ik die kop op de dvd hoes zag had ik het al helemaal niet meer...
as
Ja van die zoete romantische verhaaltjes
Zeker. Kan zo geen andere film opnoemen die ik bij 'dit soort films' als Amelie zou kunnen indelen.
Flipman
Dit is inderdaad veel meer dan dat. Bovendien is de humor in deze Film ongkend! Ik heb werkelijk nog nooit zoiets als dit gezien!
Alberic
Prachtige film. Als ik dit zo zie, dan denk ik wel eens 'Waarom worden er in Europa nu niet meer van dit soort films gemaakt'.
We zijn echt wel beter dan de Amerikanen als het op inhoud aankomt hoor
Flipman
Daar was ik ook al achter! Maar je snapt 't probleem toch wel? Amerikaanse procucers zijn over 't algemeen niet geïnteresseerd in 'artistieke processen', alleen in geld!!
Maar je hebt gelijk, als het op 'n 'verhaal' aankomt, zijn Europeanen beter. Hoewel, er zijn natuurlijk meerdere continenten. Laten we zeggen: Amerikanen zijn minder in het vertellen van een verhaal dan de rest van de wereld.
Over het algemeen dan. Er zijn ook echt wel goeie Films, maar meestal zijn het van die voorspelbare flutverhaaltjes.
Niet helemaal waar volgens mij. Iedereen denkt dat in de V.S. veel meer muk geproduceerd wordt dan bijvoorbeeld in Europa, maar dit komt natuurlijk omdat er tig meer films in de V.S. gemaakt worden, waarvan er dan heel veel slecht zijn. Maar ik denk dat als je het procentueel bekijkt dat het verschil niet eens zo heel groot is tussen de V.S. en Europa (of Nederland). In Europa wordt (ook) muk gemaakt en in de V.S. worden ook nog steeds goeie films gemaakt.
Flipman
Ja, ik weet 't ook niet zeker, hoor. Ik heb ook 'n heleboel Films nog niet gezien, dus... en in sommige gevallen is dat misschiem maar beter
seth gecko
visueel adembenemend,leuke muziek,warme film in alle opzichten,erg leuk verhaal,heerlijk hoofdpersonage,ontzettend knap gelardeerd met kleine zijplotjes en details,romantisch,ontroerend,grappig,heerlijke audrey tatou en kassovitz als een droomkoppel,een ode aan de fantasie ,een film die je keer op keer blijft meeslepen in zijn wereld en een film die 1 van mijn alltime favourites is
Simpelweg Amelié poulain..de ultieme feelgoodmovie
een film die je telkens weer een warm gevoel van krijg en ik elke keer een beetje lyrisch van wordt.
Moge Jeunet nooit meer richting Hollywood trekken maar gewoon op zijn eigen manier Franse cinema blijven maken.
Als het even kan,samen met Tatou
Flipman
Jeunet moet natuurlijk niet aan Tautou vast blijven kleven, maar een tweede samenwerking zou ook mij zeer welkom zijn
Naomi Watts
maar een tweede samenwerking zou ook mij zeer welkom zijn
Die is er al.
seth gecko
yups
en une long dimanche beviel me ook evenzeer enorm.
onlangs zag ik dirty pretty things met audrey tatou en daar kon ze me gewoon niet zo in bekoren.
ze past gewoon in die ietwat sprookjesachtige wereld van Jeunet veronderstel ik
zoals het leuk is om dominique pinon telkens in een bijrol in jeunet's werk te zien verschijnen,zo zou ook tatou gerust telkens een rolletje in de man zijn films mogen krijgen,of dat nu een hoofdrol of een bijrol is maakt niet echt uit.
maar de combinatie heeft me tot op heden erg leuke cinéma opgeleverd
movieaddict
Deze film heeft mijn leven drastisch verandert! Het is zo'n indrukwekkende film, dat vooral onschuldige, lieve dingen laat zien, fantastisch gewoon. En de maffe, idiote, kranzinnige dingen die Amélie doet... had ik dat maar!

mikey
Mijn vrienden zeggen dat dit een film is voor meisjes. Klopt dat?
JoeCabot
Hieruit blijkt dus van niet. Het is natuurlijk geen Ah-nuld Zwarzenegger film
Avitas Sibannac
Een origineel, leuke en genietbare film met veel komische momenten. Mijn verwachtingen van deze film waren niet zo hoog, maar deze woorden neem ik terug na het kijken van deze film. 4*
Pindakaas
Ik heb hem van me vriendin geleend(haar favoriete film natuurlijk)
ik heb hem wel 4 keer bekeken
en ik snap er nog steeds geen zak van
het zit mooi in elkaar de film
maar ik begrijp e rnog steeds niks van ken iemand mij dat uitleggen?
HCC
Inderdaad, dat vraag ik me ook af wat hier niet aan te snappen valt ? Anyway, het is een prachtfilm! Voeg 'm direct toe aan je 'Must see' lijstje!
lieloo
Wow ik dacht ik meld me aan en voeg dan gelijk me favo films even toe. En wat zie ik dan bij geschreven door pindakaas....kan iemand hem mij even uitleggen?? Ojee... Dit is namelijk zoooo'n mooie film. Je moet je fantasie op de loop laten gaan, romantiek en knetter gekke situaties en super muziek met elkaar combineren. Ik heb hem al zooo vaak gezien. Het was me eerste dvd die ik kocht om vaker te gaan zien. Ik word super blij van deze film. Zon mooie gedachte van Amelie, mensen blij maken. En waar zij van geniet ja heerlijke film...5 dus!!!
Woutjinho
met frans gezien, maar ik vond het een onzin film, ik snap die hele vrouw eigenlijk niet. er zit wel een leuke personage in, het hulpje van de groente boer, die speelt ook bij asterix en obelix en cleopatra
elsterno
Vandaag pas voor het eerst gezien en Wow!..... wat een film!! Een echt sprookje. Wat een heerlijk gevoel tijdens en na de film krijg je!!
4,5*!!!

Requiem for a Dream
Drama, 2000

Das Leben der Anderen
Drama / Thriller, 2006
parijs, frankrijkdriehoeksverhoudingghost train sex shopshynessmontmartre dochtergarden gnomejourney around the world fotografiemagisch realismemontmartre, paris