• 9.378.109 stemmen

Flesh+Blood (1985)

Avontuur / Actie | 126 minuten

Genre: Avontuur / Actie

Alternatieve titels: Flesh & Blood / The Rose and the Sword / Los Señores del Acero

Oorsprong: Nederland / Spanje / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Paul Verhoeven

Met onder meer: Rutger Hauer, Jennifer Jason Leigh en Tom Burlinson

Gesproken taal: Engels, Latijn en Duits

Releasedatum: 12 september 1985

Plot Flesh+Blood

"Betrayed by power. Corrupted by love. Bound by honor."

Een episch avontuur waarin de Middeleeuwen worden neergezet als een tijd vol gruwelijkheden, oorlog en seks. Centraal staat de huurling Martin (Hauer), die samen met zijn mannen wraak neemt op een edelman en diens zoon Steven (Burlinson), door de jonge bruid Agnes (Leigh) te ontvoeren.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

niet naar om naar te kijken ?

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Goede film over de middeleeuwen met veel geweld en seks.

Vorige keer niet helemaal afgekeken, vanavond maar eens doen.

avatar van speranza

speranza

Ik heb me prima vermaakt bij het kijken naar deze film.

avatar van eltorro

eltorro

Aparte film, ik dacht dat deze film nogal zal tegenvallen.
Maar dat was dus niet. Wel weer een echt verhoeven film, met veel geweld en naakt. Wat wel apart was dat eigenlijk iedereen de goeierikken en slechterikken zijn 3*

avatar van robertus65

robertus65

Niet echt mijn ding, Paul Verhoeven gaat hier gewoon verder waar Floris ophield, met veel bloot en geweld.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Af en toe bijna misselijkmakend in mijn ogen en vrij langdradig waarvoor dit eindigt in een onvoldoende voor Verhoeven.

avatar van gorelover

gorelover

nu te koop bij de FRS voor maar 2.50

avatar van Theunissen

Leuk vermaak met inderdaad veel bloot (vooral Jennifer Jason Leigh) en veel geweld. Niks mis mee toch

avatar van GZN

GZN

Jeugdsentiment. Vond dit vroeger een hele heftige film. De naaktscenes hebben daar veel aan bijgedragen. Ouder en wijzer de film opnieuw bekeken, een aardige film is overgebleven. Hadden ze in de middeleeuwen ook wel eens een rustige dag?

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

mister blonde schreef:

waarom krijgt deze film zo'n belachelijk hoge score? heeft Verhoeven hier een streepje voor of zo? samen met Beowulf de slechtste film die ik in tijden heb gezien.

naast de belachelijke slechte acteerprestaties (alleen Hauer maakt zichzelf net niet belachelijk) is het compleet belachelijke plot ronduit een belediging voor elke filmfan. waar gaat de film nu helemaal over? het is niet meer dan een opeenstapeling van geweld, verkrachtingen en slappe dialogen. 0,5 sterren. ik snap goed dat Verhoeven zelf niet tevreden was over het resultaat. sterker; hij moet zich kapot schamen...

Kan me hier goed in vinden, nogal overrated

avatar van erik neuteboom

erik neuteboom

Zeer rauw episch verhaal over de Middeleeuwen dat op mij overkomt als een 'sex en geweld variant op Floris', het oogt allemaal vrij sensationeel met veel weelderige sfeerbeelden en een Rutger Hauer die altijd balanceert tussen gebruik van humor, geweld en sex. Maar als ik na dat vreemde, nogal uitgesponnen slot evalueer wat ik nou gezien heb dan kom ik niet verder dan "redelijk onderhoudend".

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Zo zie ik de Middeleeuwen graag, een gewelddadige en smerige periode vol morale corruptie. Goed en slecht bestaat niet, alleen een grijs gebied waar alle personages in rond dwalen. Een plot is er niet echt, maakt ook niet uit vind ik, de sfeer is gewoon perfect, moorden en verkrachtingen en plunderingen en het verveelt geen moment. Alleen jammer van het laatste uur, waar de film flink aan geloofwaardigheid in boet (na het drinken van besmet water worden ze gelijk ziek, die kerel die ontsnapt door zijn kettingen te breken met bliksem zonder zelf geëlectrocuteerd te worden) en misschien ook wel in de weg gezeten wordt door het gebrek aan plot (en dus een fatsoenlijke afsluiting). Ach, ik heb er goed van genoten.

avatar van Thorak

Thorak

Gisteren avond deze film ook weer gekeken en ik kan me erg goed vinden in het stukje van Mr_White.

Stem wel verlaagd van 4.5* naar 4.0*

avatar van erik1677

erik1677

Vroeger al regelmatig gezien en blijft in mijn ogen nog steeds een topper.

Sex,geweld,bloed en een op en top middeleeuwse setting.

En donders ruw!!

Heerlijk!!

avatar van the flash

the flash

daar kunnen de amerikanen nog van leren. verhoeven in goede doen vind ik spijtig dat die niet zo bekend isdeze film

avatar van movie-edje

movie-edje

oke dan.............ik dacht dat Robocop zijn eerste amerikaanse productie was?

niet dus!

avatar van Thiver

Thiver

movie-edje schreef:

oke dan.............ik dacht dat Robocop zijn eerste amerikaanse productie was?

niet dus!

Toch wel. Dit is vooral een Europese coproductie.

avatar van gorelover

gorelover

komt deze ooit nog eens op bluray ?

spetters komt ook al begin volgende maand, nooit verwacht

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Paul Verhoeven + Rutger Hauer + Middeleeuwen = count me in

Veel naakt en veel geweld, wat betreft lost de titel de verwachtingen wel in. Best een aardige weergave van de duistere Middeleeuwen en gelukkig geen kleffe romantisering van deze harde tijd. Visueel ook best te pruimen (no pun intended) al waren er hier en daar kleine foutjes: die blikseminslag bijvoorbeeld... . Weinig anachronismen (er zullen er wel zijn, maar goed) maar die tattoo en oorring van Hauers personage vond ik wel wat te modern. Leek wel een punker in plaats van een Middeleeuwse rover.

Verhaaltje zelf is vrij rechttoe rechtaan maar weet verder wel te boeien.

Overall geen hoogvlieger maar best wel een keer leuk om gezien te hebben.

avatar van Quentin

Quentin

Fenomenale soundtrack van Basil Poledouris overigens.

gorelover schreef:

komt deze ooit nog eens op bluray ?

spetters komt ook al begin volgende maand, nooit verwacht

Deze is in Frankrijk op blu ray verschenen, zelfs met nieuw Verhoeven interview.

Wel is de blu ray 50p ipv 24p.

Earth schreef:

Wel is de blu ray 50p ipv 24p.

De blu ray komt in augustus ook in de Duitsland uit met een heleboel extra's.

Echter zonder NL ondertiteling.

avatar van hkoster16

hkoster16

wat nu veel bloot? je kijkt naar een naakt meisje dat nog geen vrouw is. Als je dan wat zien wilt kijk je maar naar porno.

rumoerige film overdreven geacteerd. Simpel verhaal.

Het is geen flut film maar een topper? Nee.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

de film is 24p.

Dat geldt toch voor de meeste blu-rays?

Simon Smith schreef:

Dat geldt toch voor de meeste blu-rays?

Klopt, alleen F+B uit Frankrijk was geen 24p, maar 25p. Zie je heel weinig (gelukkig want het is technisch niet de beste versie).

avatar van gauke

gauke

Een snoeiharde, spannende spektakelfilm met expliciete en realistische beelden (zoals je van Paul Verhoeven gewend bent werd geweld en seks uitgebreid getoond). Het verhaal over roofridders en niet bijster hoogstaande wraak was wankel, maar dat kan niet gezegd worden van het visueel sterk in beeld gebrachte tijdperk (moet werkelijk zo geweest zijn): amoreel, vals, meedogenloos, vol machtswellust, lijfsbehoud en aan lager wal geraakte mensen. In het bijzonder de massascènes waren indrukwekkend.

avatar van Quentin

Quentin

Earth schreef:

Erg mooie uitgave, ik heb hem ook. Mooie extra's en de film is 24p.

Extra's stelde toch enigszins teleur, interviews met Verhoeven en Soeteman zijn top maar die twee andere extra's - buiten de dingen die al op de regio 1 MGM Special Edition stonden, zoals het interview met Poledouris en Verhoevens audiocommentaar - zijn compleet waardeloos / niet eens relevant in de context van de film.

Earth

De blu-ray komt nu ook in USA op de markt. Waarom wij deze film niet als blu-ray hebben?!?