Genre: Avontuur / Actie
Alternatieve titels: Flesh & Blood / The Rose and the Sword / Los Señores del Acero
Nederland / Spanje / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Paul Verhoeven
Met onder meer: Rutger Hauer, Jennifer Jason Leigh en Tom Burlinson
Gesproken taal: Engels, Latijn en Duits
Releasedatum: 12 september 1985
Plot Flesh+Blood
"Betrayed by power. Corrupted by love. Bound by honor."
Een episch avontuur waarin de Middeleeuwen worden neergezet als een tijd vol gruwelijkheden, oorlog en seks. Centraal staat de huurling Martin (Hauer), die samen met zijn mannen wraak neemt op een edelman en diens zoon Steven (Burlinson), door de jonge bruid Agnes (Leigh) te ontvoeren.
Martin
Summer
Orbec
Arnolfini
Edie
Zeker een leuke film van onze Verhoeven! Hij vermaakte me lekker, en verdient vind ik een 3.5*.
93.9
Ik vond het ff gek om rond 1501 al een tatoeage op de rechterschouder van Hauer te zien, maar je schijnt al sinds 3500 voor ch. tatoes te hebben op mummies.....
Overigens zeer vermakelijke film.
Zag ook weer vaak die regen (Hollandse misere) zoals in Spetters.
Verder kon ie het niet laten om er een homosexuele scene in te doen.
3 en halve ster!
93.9
[. Daardoor was er weinig inspiratie op de set en daar maak je nu juist een film'. (bron vpro gids).[/quote]
Alsof acteurs na 50 keer een scene overdoen nog het gehele script-overzicht in hun hoofd hebben.
Lijkt mij dat je op een dag een paar scenes doet en daar concentreer je je helemaal op.
Ook bij hele ingewikkelde scripts speel je heel vaak dezelfde scenes en daar krijg je echt niet meer inspiratie door.
Mischa
Hulde aan Kappeuter: in een vlaag van ongegeneerd chauvinisme Kitty Courbois als derde acteur toevoegen!!!! Klasse! Wel lullig voor Hans 'laatste slachtoffer van De Lift' Veerman natuurlijk , maar ach, zou hij nou zo'n goeie Knier hebben neergezet? Ik betwijfel 't ...
niels1990
Geweldige film!!!.
Gaf mij een mooi tijdsbeeld.
4,5sterren
Wat natuurlijk flauwekul is. Daar hoort Tom Burlinson et staan.
En voor Kitty komen eerst nog de culthelden Brion James,Susan Tyrrell en Ronald Lacey.
Quentin
Opgenomen in Spanje, toch?
Floris22
Interessante film, goed acteerwerk van Jennifer Jason Leigh.
Redelijk verrrasend einde.
Ja en????
Ik zeg toch niet dat de film opgenomen is in Nederland.
Herzien. Film heeft een beetje last van het eerste half uur dat niet helemaal lekker werkt. Niet in de laatste plaats door de dubbings.
Joey RD
Dubbings? Deze film had juist een uitstekende geluidsman, Tom Tholen, die ervoor zorgde dat deze film zoveel mogelijk van direct (dus live) geluid is voorzien. In tegenstelling tot heel veel oudere Nederlandse films die allemaal achteraf in een studio werden nagesynchroniseerd. Tholen heeft eerder samengewerkt met Paul Verhoeven bij de film "De Vierde Man". En ik kan het weten, ik was als 17-jarig kereltje bijna 20 jaar geleden zijn assistent en heb toen mijn ogen uitgekeken daar in Belmonte.
Je kunt zeggen wat je wilt van die film, maar aan het geluid heeft het allemaal niet gelegen.
Daar zijn we het dan over oneens. Er is wel degelijk gedubd hier en daar en ik vind dat niet goed gedaan. Bij geen een van de Nederlandse films van Verhoeven, trouwens.
gorelover
Weet iemand of en waar deze film te koop is met nederlandse ondertiteling.
Had ooit gehoord dat er een koopdvd van zou komen, maar weet dat er alleen nog een regio 1 versie van is.
Dit is echt een film die ik mijn collectie moet hebben.
Jennifer Jason Leigh : het hoogtepunt van de film !!!!!!
Waku
Sterke Verhoeven film.
Avontuur, geweldadig, sex en harde actie.
Alle ingredienten voor een succesvolle film zijn aanwezig.
Weet iemand of en waar deze film te koop is met nederlandse ondertiteling.
Hij zit ook in de gouden kalverenbox
Gouden kalverenbox.
Welke films zitten er nog meer in, en waar is deze te koop cq te bestellen. Klinkt interessant.
Wouter, hoop dat je dit voor mij kunt uitzoeken.
Dank voor de info.
Hoop dat die ooit los uitkomt, hetzij in het nederlands, of een engelse versie.
box lijkt me erg duur, en de meeste films interesseren me niet.
Morgen maar eens kijken of ik de video kan vinden.
Slater (crew films & series)
Is er een kans dat deze film gewoon normaal als regio 2 en nederlands nog een keer uitkomt?
raymon
tja misschien na Zwartboek dat Verhoeven al zijn films in een box of apart uitbreng moet toch is gebeuren ben heel nieuwschierig, en om 200,00 euro te betalen, schandalige prijs!
cornelis
dat Verhoeven al zijn films in een box
De man is filmmaker, geen videodistributeur.
Slater (crew films & series)
Er komen tegenwoordig wel steeds meer oudere films op dvd, maar ze schieten er niet echt mee op. En anders worden ze alleen maar in Amerika vooral uitgegeven.
raymon
De man is filmmaker, geen videodistributeur.
nee dat had ik nog niet door, maar je zou toch als filmmaker samen met een disctributeur je films uit kunnen brengen. Maar miss word het lastig want we hebben dan ook de ''Rob Houwer'' kwestie hij schijnt niet de makkelijkste te zijn, om dan een voledige box te maken dan maken met Soldaat van O, Turks fruit, Robocop Etc.
trouwens is de film wel in Amerika verschenen om MGM dvd die ik wel via een speciale winkel die veel importeert uit het buitenland kan krijgen.
raymon
trailertje van MGM op de site gevonden geeft je een klein indrukkje van de film, veel spectakel!

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Soldaat van Oranje

The Hidden
Sciencefiction / Horror, 1987

Valmont
Drama / Romantiek, 1989
verkrachtingontvoeringhuurlingprinskasteelzwaardgevechtverraadpriestersoldaatverliefd wordenstrijdmiddeleeuwsnobilityblack deathstatuestatuescience vs superstition