• 9.375.496 stemmen

Flesh+Blood (1985)

Avontuur / Actie | 126 minuten

Genre: Avontuur / Actie

Alternatieve titels: Flesh & Blood / The Rose and the Sword / Los Señores del Acero

Oorsprong: Nederland / Spanje / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Paul Verhoeven

Met onder meer: Rutger Hauer, Jennifer Jason Leigh en Tom Burlinson

Gesproken taal: Engels, Latijn en Duits

Releasedatum: 12 september 1985

Plot Flesh+Blood

"Betrayed by power. Corrupted by love. Bound by honor."

Een episch avontuur waarin de Middeleeuwen worden neergezet als een tijd vol gruwelijkheden, oorlog en seks. Centraal staat de huurling Martin (Hauer), die samen met zijn mannen wraak neemt op een edelman en diens zoon Steven (Burlinson), door de jonge bruid Agnes (Leigh) te ontvoeren.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Smerige, slecht geacteerde, slecht geregisseerde maar spectaculaire film. Na ongeveer een half uur had ik besloten om de film maar uit te zetten, maar de overdreven bombastische muziek, de typetjes (in plaats van 'echtere' personages) en de ongelofelijk domme, opgeblazen dialogen werden na verloop van tijd zo lachwekkend dat dit de film dan weer de moeite waard maakte. Niet wat ik ervan verwachtte, maar hier en daar wel vermakelijk...

Quido

De Nederlandse dvd release staat nou gepland voor 14-09.

Zou het deze keer wel doorgaan ?

avatar van gorelover

gorelover

hoop het wel.

hoorde ergens nu fluisteren dat er een box uitkomt met special editions van flesh+blood / total recall en basic instinct.

hoop dat dit waar is.

Quentin

De dvd is nu verkrijgbaar (van Universal), anamorphic breedlbeed, dd 2.0 en als extra de trailer.

avatar van by_the_way

by_the_way

Zo zo dat zal een spetterende uitgave zijn.

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Waar te koop? zie hem nergens, en hoort al een week uit te zijn...

Quido

Zag hem liggen bij Van Leest.

Quentin

Ook bij de Media Markt ...

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Mc je keek maar 30 minuten

Vond het zelf ook een beetje tegenvallen na alles dat ik gelezen en gehoord had, maar toch een erg vermakelijk film, en Rutger Hauer is altijd leuk

Vind de film wel 4* verdienen.

Heb verder ook begrepen dat dit Paul Verhoeven's eerste Amerikaanse film was?

Slater schreef:

Heb verder ook begrepen dat dit Paul Verhoeven's eerste Amerikaanse film was?

Nog niet 'echt', dit was voor het overgrote deel een Europese co-productie.

avatar van cornelis

cornelis

Met voornamelijk Amerikaans geld.

avatar van by_the_way

by_the_way

Zit deze ook in de Paul verhoeven box??

samen met Svo Tf enzo?

Quido

Nee, enkel los te krijgen.

avatar van Figo

Figo

Woensdagavond 4 oktober om 20.00 wordt Flesh + Blood vertoond in het Crea Theater in Amsterdam. Toegang voor studenten is gratis, voor alle anderen: 5euro.

avatar van Figo

Figo

Heerlijk over the top en geweldig camerawerk. Een tip bij het kijken: neem het vooral niet serieus! Je zult in een deuk liggen...

avatar van aawillemsen

aawillemsen

bij bol.com ligt die nu ook!

Quentin

Werktitel was overigens "Gods and Butchers".

avatar van Joey RD

Joey RD

Wouter schreef:

Daar zijn we het dan over oneens. Er is wel degelijk gedubd hier en daar en ik vind dat niet goed gedaan. Bij geen een van de Nederlandse films van Verhoeven, trouwens.

Het merendeel van de film is live opgenomen. En zoals bij heel veel films zijn er - vanwege allerlei omstandigheden - stukken 'vervangen' vanwege onbruikbaar geluid (zoals bijv. vanwege allerlei herrie op de set, machines etc. die gebruikt zijn voor bijv. spediale effecten enz.).

avatar van Earth

Earth

Joey RD schreef:

In het begin is er hier en daar niet helemaal goed gedubt. Overigens kan ik de opmerkingen van de andere Nederlandse Verhoeven films niet volgen, volgens mij is het wel goed gedaan.

Quido

Bij zijn films uit de Houwer-periode valt er nog wel eens wat op aan te merken, hoewel ik het zelf niet storend vind.

avatar van Earth

Earth

Quido schreef:

In het begin van de film is het af en toe niet goed. Bij de Houwer periode is het me niet zo opgevallen, wel bij Spetters.

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Ik vond de film redelijk geslaagd. Het werd niet echt een heroische film zoals je wel verwacht bij zo'n verhaal. Niet de slechtste van Verhoeven. 3.5 sterren.

avatar van Baggerman

Baggerman

Ik vond deze film ook niet onaardig. In ieder geval wordt het verleden niet geromantiseerd, zoals in zoveel van dit soort films (met als dieptepunt Robin Hood met Kevin Kotsner!).

Volgens mij liepen ze inderdaad toen ook niet in strakke kleurige kleren rond, maar droegen ze inderdaad vooral lompen, hadden ze bekken met rotte tanden en liepen ze al verkrachtend en plunderend rond! 3.5 sterren

Brion James over Verhoeven en Flesh+Blood;

avatar van Wouter

LOL

avatar van veron35

veron35

Leuke film, maar wel best veel foutjes. Sommige dingen waren ook wel erg toevallig en voorspelbaar. De sfeer was wel goed en ook het acteerwerk is goed. Ook weer veel borsten zoals we van Verhoeven gewend zijn.

avatar van fasca

fasca

Zeker geen verkeerde film. Beter dan ik had verwacht en het beeld van de DVD was zeer goed gezien de leeftijd.

avatar van niethie

niethie

Een aantal jaar geleden eens op video gezien de film liet toen een diepe indruk op me achter en ik ben hem na al die jaren nog steeds niet vergeten durf het zelfs een van de beste films van Verhoeven te noemen. Het beeld van de middeleeuwen wordt in deze film ongelofelijk rauw en realistisch weergeven vooral op het gebied van geweld en seks waar andere films hun grenzen hebben gaat Verhoeven net een stapje verder (net als in bijna al zijn film). Hauer zet zijn zoveelste memorabele rol, Leigh deed het weer prima en zag er bovendien weer erg knap uit en gaf veel flair aan haar rol en ook de derde hoofdrolspeler Burlinson deed het zeker niet gek. Verder kent de film een erg sterke en uitzichtloze sfeer en krijgen we een paar zeer indrukwekkende beelden te zien waaronder de geweldige finale. Al met al Verhoeven's overtreffende trap van zijn eigen tv serie Floris en tevens een van zijn meest onderschatte films, echt een must voor zijn fans. Moet binnenkort overgens gauw de dvd eens aanschaffen en hem herzien.

Tot die tijd durf ik het wel op een dikke vier te houden.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Ik hoorde dat er hier mensen in worden verkracht??

avatar van stinissen

fappie schreef:
Ik hoorde dat er hier mensen in worden verkracht??

klopt en heel vaak en goed in beeld gebracht.