Genre: Thriller / Komedie
Met onder meer: Jeff Daniels, John Goodman en Julian Sands
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 14 december 1990
Plot Arachnophobia
"Eight legs, two fangs, and an attitude."
Een gevaarlijke spin reist per ongeluk mee vanuit de jungle naar Amerika. Het beest vindt een plaats om te broeden in de schuur van de nieuwe huisarts in het dorp, Ross Jennings. Al snel vermenigvuldigt de spin zich en de spinnen zaaien dood en verderf in het dorp. Aan Ross Jennings en de plaatselijke insectenbestrijder de taak om hier een eind aan te maken.
Dr. Ross Jennings
Henry Beechwood
Jerry Manley
Milton Briggs
roda
de prachtige locaties, het goede spel van de cast, de levensechte spinnen, de mooie muziek en het heerlijke verhaal, maken deze thrillerkomedie tot een absolute topper.
Banjo
- 2035 berichten
alles prima verzorgt. met een goed einde maar echt eng? nee niet echt.
Ik hou niet zo van Comedy en horror , toch haalt deze film voor mijn een voldoende door de prima rollen van boven genoemde acteurs.. een magere 6 dus 3*
mikey
Niet bedoeld voor mensen die bang zijn voor harige achtvoeters. Enge film over het wel en wee van een grote groep spinnen aangevoerd door de generaal. Die is dan ook gigantisch maar uiterst ongeloofwaardig. zijn kroost is wel bijzonder eng. Af en toe een relativerende grap. 3
Minotrax
Ik vond hem niet echt slecht. Heb slechtere pogingen gezien zoals Eight Legged Freaks...
lizard
3,0 blijft leuk.
Maar ik vondt hem meer comdey dan thiller
CAPIpsv
Niet mijn soort films.
slecht en het verhaal opzich spreekt mij gewoon niet aan.
2# sterren......
Woutjinho
de spin was te slim voor n spin, maar ik vond het wel een goeie film (de hoofdrolspeler lijkt op mijn oom een paar jaar trug)
SuperSideSwipe
Tja ik ben normaal gesproken niet zo gek op spinnen, maar op tv vind ik ze des te leuker om te zien. Deze film was best redelijk. Wel een beetje saai op sommige delen.
Mijn favoriete spinnenfilm blijft de klassieker: "Kingdom of the Spiders" uit 1977. Veel spannender en betere film en vooral verhaal. Met een uitstekend einde.
Voor Arachnophobia:
3,0
Edie
Ik ben eerlijk gezegd ook nogal bang voor spinnen, maar in deze film vond ik ze echt niet eng. Maar ze zijn toch wel goed in beeld gebracht.
Ik ook, maar toch kreeg ik vaak kriebels ervan
Dat ze overal zitten kunnen ja, heb hem nu op 2,5* staan aangezien het einde wat minder was misschien, maar toch vies
predator
- 1953 stemmen
leuke film voor spinnenliefhebbers. Niet serieus te nemen, maar wel erg grappig gedaan.
otherfool
Amusante spinnenfilm die 1x per maand zijn weg vindt naar de Nederlandse tv-zenders. Ach, er zijn vervelender dingen om naar te kijken (echte spinnen bijvoorbeeld). 3*.
Tun-89
Amusante spinnenfilm ja, ik hou helemaal niet van spinnen en ben bang voor spinnen en van deze Film krijg ik wel kriebels.
Niet bedoeld voor mensen die bang zijn voor Spinnen.
Denk ik...
Prachtige locaties, goed acteer werk, de levensechte spinnen, de mooie muziek en wel een goed verhaal.
Leuk om nog eens te kijken.
* 4
gemaster
Erg vermakelijk filmpje. Ik moest erg lachen om de rol van John Goodman. Daniels doet het ook leuk en het verhaaltje is allemaal erg geinig. De opperspin was inderdaad een beetje een teleurstelling, maar vooruit.
BlueSword
tijdje terug deze film gezien, toen was ik ongeveer 12 ofzo en ik ben zeker nie gek op spinnen!:P
de film was natuurlijk nie eng ofzo maar die beesten zijn gewoon nasty.
maar de film was wel vermakelijk, alleen die spin op dat einde sloeg beetje nergens op maarja.
nou ik vond de film op sommige momenten zeker eng vooral als ze uit een mond lopen bahbah.
een donker sfeertje is er zeker.
een dikke 4 sterren.
Enigma
Super leuke mix van spanning en humor 5 sterrren.
lowhusky
Eindelijk na 4 jaar weer 'ns gezien. knap in beeld gebracht die spinnen enzo. vermakelijke film maar geen komedie. Helaas heeft de film een roteind. 3 sterren blijven staan.
film_kaza
Geen aanrader. Wel is het zo dat ik mij gewoon de hele film door vermaakt hebt en hij had ook soms wel wat humor. Eng is die niet, soms waren de scene's wel aardig spannend.
3,5
JurassicPark
een 3,5. een hele goede spinnenfilm hier kan spiders heel veel van leren
Regan_Robbie24
een 3,5 omdat het wel mooi is gedaan en het mij wel bang maakte (al hoewel ik echt heeeeel erg bang ben voor spinnen, als ik een kleintje zie gil ik al) maar toch had ik hem enger verwacht
M.ike
vond hem niet zo eng .. samen met m'n moeder gekeken schrok de hele tijd van m'n moeder naast me , ze kan niet tegen al die vogelspinnen etc. 3*
belber
Vermakelijk meer niet..was wat overdreven qua verhaal maar zit wel tempo in.
voor de liefhebbers: 01-11-06 om 00.35(ned. tijd) uur op de BBC
Ik heb het niet op spinnen.
Vandaar dat dit vroeger één van m'n lievelingsfilms was. Vreemd genoeg kan deze nog steeds erg bekoren. Misschien ook wel door z'n erg luchtig sfeertje.
Want erg serieus is het allemaal niet. Ligt er zelfs erg dik op allemaal, daarom dat het personage van Goodman ook zo'n belangrijke aanwezigheid is. Zorgt ervoor dat de bedoeling van de film niet mis te verstaan is.
Geen hoogstaande film dit, maar voor mij wel topvermaak. Dikke 3.5* met net dat extra halfje erbij wegens jeugdsentiment en het compleet ontbreken van pretentie.
Kleine 4*, niet dat ik hem iedereen onvoorwaardelijk aanraadt, zeker de horrorfans niet, maar verder een heerlijk filmpje.
Castor Troy
Als je een fobie voor spinnen hebt zou ik hem toch niet kijken, verschrikkelijk! Ook ik heb hem lang geleden voor het laatst gezien, dus over de geloofwaardigheid kan ik niet meer oordelen, maar hij greep me zeker aan.
Minotaures
Ik noem dit niet echt een komedie maar ok.. Het was leuk toen ik klein was en van daar 3*

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Great Expectations
Drama / Romantiek, 1946

The Fly
Horror / Sciencefiction, 1986
kleine stadspiderdierlijke aanvaloutbreakschepselexterminatorspider bite creature featurespider queeninvasive speciesarachnophobia animal horrorspider general