• 9.377.445 stemmen

Met onder meer: Jeff Daniels, John Goodman en Julian Sands

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 14 december 1990

Plot Arachnophobia

"Eight legs, two fangs, and an attitude."

Een gevaarlijke spin reist per ongeluk mee vanuit de jungle naar Amerika. Het beest vindt een plaats om te broeden in de schuur van de nieuwe huisarts in het dorp, Ross Jennings. Al snel vermenigvuldigt de spin zich en de spinnen zaaien dood en verderf in het dorp. Aan Ross Jennings en de plaatselijke insectenbestrijder de taak om hier een eind aan te maken.

Dr. Ross Jennings

Jerry Manley

Milton Briggs

avatar van Jordy

Jordy

Als ik het me goed herinner een redelijk spannende thriller, met wat redelijk "freaky" momenten. Ben niet zo bang voor spinnen alleen, waardoor ik 'm niet écht eng vond als 12-jarig jochie. Hou het op 2 en een halve ster.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Geinig 'kriebel kriebel'filmpje, met een leuke rol van Goodman.

avatar van lindastuurman

lindastuurman

Ik heb deze een hele tijd geleden gezien en ik weet nog heel goed dat ik er steeds kippenvel van kreeg. Toen vond ik hem spannend, of ik dat nu nog vind weet ik niet.

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Ik vind de film gewoon niet goe De film had zijn momenten wel, maar voor de rest vond ik hem toch niet zo goed.

avatar van BS

BS

ik vind het nog steeds een leuke film.De spinnen kriebelen over je heen en mij pakt dat wel.Mocht dat je niets doen hoef je hem niet te kijken.3.5 ster

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Tja, een beetje spelen met de angst van velen misschien, maar echt boeien doet de film uit zichzelf dus niet! En die Goodman... ik vind hem gewoon geen goede acteur. De perfecte film voor de jeugd denk ik.

avatar van EmDee

EmDee

En die Goodman... ik vind hem gewoon geen goede acteur.

Zeker nooit Big Lebowski gezien?

Yak

"Am I wrong? Am I wrong?"

avatar van EmDee

EmDee

Youre not wrong, just an asshole.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Heerlijke film, zowel spannend als erg komisch. De spinnen en bepaalde scènes hebben me vroeger behoorlijk wat slapeloze nachten gegeven. Film is heerlijk amusant en vooral Goodman zorgt voor een paar hilarische scènes.

4 sterren.

roda

weet iemand of de dvd van deze super film al uit is in nederland?

5 sterren!!

erg ondergewaardeerd hier op m.m

• 2081 stemmen

Werkelijk een topfilm. Prachtig die spinnen, echt een geweldige film. En daarbij nog zeer amusant en vermakelijk. 4.5 sterren.

avatar van Tommeh

Tommeh

Is alweer een tijdje gelden dat ik deze heb gezien, vond het destijds wel een spannende thriller.

Ik hou het maar even op 3 sterren

avatar van WB

WB

Deze film is ook gewoo nnooit geëvenaard met ongedierte in de hoofdrol (Eight Legged Freeks, They Nest, Ticks), en daarom blijft deze film zó ontzettend goed! Aant eind van de film voel je overal de kriebels

De spinnen zijn ook levensecht weergegeven (of zijn ze toevallig ook echt?), en het krioelen van duizenden spinnen in een huisje maakt et toch wel angstaanjagend! Toppertje!

4,5 sterren!

avatar van KarinV

KarinV

Ik ben als de doods voor spinnen, en toch ga ik vanavond weer kijken. Wel met een kussen erbij

KarinV schreef:

een kussen

Daar kruipen ze altijd in :evil

avatar van KarinV

KarinV

Ja...lekker hoor

WB schreef:

of zijn ze toevallig ook echt?

De spinnen zijn echt, ja.

• 2081 stemmen

Deze film heeft me altijd wel geboeid, alhoewel ik hem nu niet meer zo leuk vind, omdat ik hem al zo vaak gezien heb. De spinnen zijn goed in beeld gebracht, maar absoluut niet eng. Voor de film 3.5 ster.

avatar van Quido

Quido

Nou, als je iets tegen spinnen hebt zijn ze wel eng... Voor de rest was het niet zo veel. 3*

Yak

Aan het begin kreeg ik een beetje de kriebels, niet van de spinnen maar van het nogal hoge B-film-gehalte (zoals je steeds die spinnenpoten achter hoekjes en in gaatjes zag sluipen bijvoorbeeld, vreselijk amateuristisch was dat). Maar de ontwikkelingen in en om het dorpje waren zeer vermakelijk. Een leuke rol voor Jeff Daniels, maar vooral Goodman was formidabel: "I know... I'm bad". En dat busje met 'Bugs-B-Gone', hilarisch! 3,5* al met al.

avatar van Linda

Linda

Quido schreef:

Nou, als je iets tegen spinnen hebt zijn ze wel eng...

Ik vond ze eerlijk gezegd totaal niet eng ook al ben ik doodsbang voor spinnen.

• 2081 stemmen

Ik ben eerlijk gezegd ook nogal bang voor spinnen, maar in deze film vond ik ze echt niet eng. Maar ze zijn toch wel goed in beeld gebracht.

avatar van Quido

Quido

Ze zien er niet enger uit dan normaal, maar het idee dat ze overal kunnen rondlopen en zitten, vond ik niet zo prettig.

schandalig laag gemiddelde. 2,85*

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Zal wel een reden hebben.

kan er geen bedenken.

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Zou ook niet best zijn als je dat kunt en 'm toch 5 sterren geeft.

avatar van SSeagal

SSeagal

Bagger tot het einde, hier en daar wel wat spannend maar echt super is het niet allemaal, vooral het super lachwekkende en neppe einde zorgt ervoor dat ik niet verder kom dan *1/2