• 9.377.664 stemmen

Met onder meer: Jeff Daniels, John Goodman en Julian Sands

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 14 december 1990

Plot Arachnophobia

"Eight legs, two fangs, and an attitude."

Een gevaarlijke spin reist per ongeluk mee vanuit de jungle naar Amerika. Het beest vindt een plaats om te broeden in de schuur van de nieuwe huisarts in het dorp, Ross Jennings. Al snel vermenigvuldigt de spin zich en de spinnen zaaien dood en verderf in het dorp. Aan Ross Jennings en de plaatselijke insectenbestrijder de taak om hier een eind aan te maken.

Dr. Ross Jennings

Jerry Manley

Milton Briggs

avatar van dusp2k

dusp2k

Leuke film voor op een avond.

Leuk weetje is dat Jamie Hyneman (Mythbusters) wat spinnen voor deze film heeft vervaardigd.

3 ***

avatar van tn2543

tn2543

Het was een leuke film, niet geweldig maar qua spanning sprak het met wel aan.

Ik moet zeggen ...dat ik deze film in me jeugd heb gezien, op dat moment vond ik het een goeie en spannende film. Maar nu heb ik er niet meer zo een hoge dunk van.

Ik heb de film een 3 gegeven.

avatar van Kelsey16

Kelsey16

echt een verschrikkelijk saaie film, we gingen deze met een groepje kijken en na een half uur ook maar weer uitgezet (heb hem overigens later nog wel afgekeken of het nog boeiend zou worden) maar helaas ,was zonde van me tijd

avatar van grabberke

grabberke

Geen horror, wel razend spannend (vooral voor mensen die niet van spinnen houden). Herbekeken na 15 jaar en nog altijd best amusante film. 3.5*

avatar van Thomas83

Thomas83

Goede film. Met 103 minuten precies lang genoeg. Het verhaaltje wordt goed opgebouwd en er zit een lekker tempo in de film. Vooral de spannende scenes zijn sterk. Er zit ook redelijk wat variatie in. De betere scenes vond ik onder andere die met die spin die opeens uit de neus van een van de slachtoffers kroop en de spin in de douche (lijkt me een knipoog richting het thriller/horrorgenre).
De film is zeker niet alleen spanning. Er zit ook voldoende leuke humor in, een paar grappige karakters met name. John Goodman is misschien wel de leukste. Die presteert ook altijd leuk in dit soort rollen. Erg goede acteur.
Het camerawerk is vrij goed, de montage is ook verre van slecht, en de muziek is prima. Bij de spannende scenes draagt die goed bij aan de sfeer.
Arachnaphobia is een goede spannende film met de nodige humor. De film is zeker spannend te noemen, al helemaal als je bang bent voor spinnen. Spinnen zijn ook heel geschikt om een thriller om te laten draaien. Hoe ze langzaam hun mogelijke slachtoffer benaderen, hun wat akelige uiterlijk, hoe ze overal onder of in kunnen wegkruipen.
Dit vind ik toch wel een van de betere films in dit genre van de jaren 90. En dan is de filmposter ook nog eens erg mooi. 3.5*

avatar van DragQueen

DragQueen

Leuke en spannende film. vooral als je niet van spinnen houdt. het camerawerk is goed, evenals de ondersteunende muziek. verder goed acteerwerk van goodman en daniels. onderhoudende thriller met komische momenten. 3 sterren.

avatar van Saldek

Saldek

........fijn hoor, je woont leuk, leuk gezinnetje met goed inkomen en alles erop en eraan.......tot je erachter komt dat je zolder het paradijs schijnt te zijn voor spinnen! Dat eerste moment was indrukwekkend vond ik. Verder lekkere humor, lekkere spanning en idd lekker opgebouwd.

Kelsey, het jammere is als je een film kijkt met een groep, dat de verwachtingen van de film worden versterkt. Zo sterk zelfs dat het erop is of eronder. De film moet namelijk meer dan normaal aan de verwachtingen voldoen. Doet 'ie dat niet, dan is het gelijk helemaal niets. Ieder moet weten wattie van een film vindt natuurlijk. Iedereen mag deze film helemaal klote vinden: maar saai?

avatar van The Oceanic Six

Ik weet nog dat ik deze film als klein kind eens zag en er aardig van onder de indruk was. Het was toen best eng...tegenwoordig uiteraard allang niet meer, eerder grappig, maar als kind is dat anders he.

Spinnen blijven rare beestjes, ze kunnen flinke schade toebrengen. Ik ben dan ook blij dat in Nederland de meeste giftige spinnen niet voorkomen. Ik ben er niet bang voor maar ik vind het wel vieze beesten.

De film speelt goed op de angst voor spinnen in door lekker te overdrijven. Ik heb een stel grappige kills gezien dankzij de spinnen en alles is met een leuke knigoog gegeven. Vooral de spinnenbestrijder vond ik erg grappig.

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Een lekker donkere, spannende film. Ik denk dat de film goed inspeelt op de angst voor spinnen die veel mensen hebben. Hier wordt dat nog eens extra dik aangezet, mede door het in beeld gebrachte agressieve gedrag.

Deze film moet je gewoon lekker kijken.

avatar van K@i

K@i

AB NORMAAL goed voor zijn soort

avatar van Sven Vermant

Sven Vermant

Nu op TV bij Veronica.

Stond alleen niet vermeld bij het TV-overzicht.

avatar van Luc_Beijers

Luc_Beijers

Leuke film om op een doordeweeks avondje te kijken.

avatar van red bull

red bull

hoe vaak je hem ook kijkt, ik vind dat hij altijd leuk blijft

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Deze film zag ik voor het eerst toen ik ongeveer twaalf was. Sindsdien ben ik bang voor spinnen...

Ongeveer een half jaar geleden kwam -ie weer op tv: blijft een leuke film.

Gelukkig komen in Nederland dit soort spinnen niet voor, alhoewel er wel al een zwarte weduwe ergens gevonden schijnt te zijn...

avatar van TK1991

TK1991

Leuke film kijk nu ook steeds me schoenen na.. Dat er geen spin inzit ofzo

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Heerlijke vermaakfilm. Van het begin tot het eine hield de film mij geboeit.

Goede rollen van de acteurs. Humor en Horror komen geweldig samen in deze film. Gewedige rol van John Goodman!

Op en top vermaak 4*

avatar van kaztor

kaztor

Ik vond de doorgaans obligate liefdesscene zeer geestig uitgewerkt!

avatar van Malibu Stacy

Malibu Stacy

Leuke vermakelijke film! Spannend en met een vleugje humor er doorheen. Lekker griezelen bij al die spinnen, bah! Geen moment verveeld bij deze film.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Inderdaad vind hem ook niet slecht, vooral de popcornscene haha, wel lang geleden dat ik hem nog gezien heb.

avatar van AGE-411

AGE-411

Deze vind ik wel goed hoor

avatar van aerts007

aerts007

M'n gat, op geen enkel punt geloofwaardig.

Het einde slaagt echt alles.....!

Er wordt gewoon gehamerd op het feit dat iedereen in z'n broek schijt van spinnen!

Pure nonsens, ......

avatar van Mavoe

Mavoe

Brrrrrrrrrr

Ik ben dus echt als de dood voor spinnen. De vriend van mijn moeder zei dat ik deze film maar eens moest gaan kijken, zodat ik misschien wel eens van mijn angst af zou komen.

Nou mooi niet dus! Hahahaha! Gatver, wat een film! Ik vond er een goed verhaal in zitten, maar heb voornamelijk met een half oog gekeken. Gewoon omdat ik spinnen ranzig vind en haat! Wel afgekeken trouwens!

avatar van namingway24

namingway24

Dit blijft een "gulty pleasure" die ik altijd kijk als hij op TV is.

avatar van soom

soom

Ja.. Ik ben een beetje bang voor spinnen. Niet dat ik bang ben om er eentje op te pakken, maar als ik er eentje zie lopen, vraag ik toch eerder aan m'n vader (als ik er ben bij hem/ als hij er is bij mij) of hij 'm weg wil halen. Nu woon ik helaas op mezelf, zo'n beetje, en moet ik dit soort dingen toch echt zelf oplossen, als ik een spin zie. Maar hoewel ze nuttig zijn, zijn ze niet mijn favoriete beesten. Heb een bepaalde scene van deze film echt in m'n geheugen zitten, weet alleen niet waarom. Misschien omdat ik bang ben dat het mij ook gaat overkomen .

avatar van henrykobus

henrykobus

leuke film

wel erg fantasierijk maarja

komedie wil ik de film niet nomen maar vind hem wel het kijken waard

avatar van Theunissen

Ik meende dat deze film als een soort horror film was bedoel maar als ik bovenstaande lees gaat het hier om een Thriller / Komedie en dat verbaasd me toch wel. Een thriller vond ik dit totaal niet en een komedie vond ik het ook niet echt (er zitten wel een paar grappige momenten in). Ik vond het meer een vermakelijke horror film.

De film is best goed te bekijken alleen duurt het effen eer hij opgang komt. De spinnen zagen er overigens best goed uit. Leuke rol van John Goodman die voor de komische noot zorgt.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Heerlijke komische thriller waarin de monsters in dit geval verraderlijk klein zijn en juist daarom zo verschrikkelijk eng worden. Je zal maar zo'n gemuteerde spin in je shirt krijgen....:P

avatar van niethie

niethie

De film zal voor de mensen met een fobie voor insecten misschien wat effectiever- werken, alhoewel ik ook wel moet toegeven dat ik het niet zo op spinnen he. Al met al best een aardig filmpje voor tussendoor, al komt het nooit echt geheel uit de verf en de finale waar de film juist wat meer vaart begon te krijgen was mij persoonlijk iets te over de top. wel een geweldige bijrol van Goodman als insectenverdelger.

2,5 sterren

avatar van Zinema

Spannende spinnen.

Ondanks de cliché's is deze komische griezelfilm allesbehalve vervelend. Vermakelijkheid troef al wordt het niveau nergens écht meesterlijk. Met name Goodman steelt de show. Aan deze film val je je geen buil.

Goed.

avatar van OlafK

OlafK

Zeer matige film. Het probleem is vooral dat er maar zeer weinig gebeurd.

Ross Jennings (gespeeld door Jeff Daniels; bekend van Dumb & Dumber) is een arts die naar een klein dorpje verhuist aangezien hij daar een dokterspraktijk kan opzetten. Als blijkt dat de oude dokter op zijn beslissing om met pensioen te gaan, terug is gekomen, stort Jennings droom behoorlijk in. Des te meer omdat zijn huis ook al niet het droomhuis waarop hij had gehoopt, blijkt te zijn. Wanneer vervolgens alle mensen die hij als dokter behandeld, sterven, wordt Jennings al snel publiekelijk weggehoond. Vervolgens blijkt dat er een dodelijke spinsoort in het dorp aanwezig is, waarop Jennings, met hulp van insectenbestrijder Delbert McClintock (geweldige rol van Goodman), het dorpje dient te redden.

Wat vervolgens overblijft is een samenraapsel van enkele leuke, maar vooral veel saaie scènes. Ik had wat meer spannende gebeurtenissen verwacht, maar nu was het slechts wachten op de 'grande finale'. Wanneer deze dan ook nog eens tegenvalt, blijft er maar weinig over.

Wat er over blijft, is overigens wel meteen erg leuk. John Goodman speelt echt een hilarisch personage. Even twee stukjes (uiteraard in spoilertags) waar ik behoorlijk om heb moeten lachen:

- McClintock: Would anyone object if I tore this floor out?
* Vrouw van Jennings: I would.
- Delbert McClintock: False alarm then. Lead on.

en wanneer McClintock op het punt staat wat spinnen te verdelgen, roept hij keihard: 'Rock and Roll!!' Erg grappige scène .

Op enkele spaarzame momenten na, vond ik de film dus verder behoorlijk oninteressant, zelfs op het saaie af. Daarmee maakt de film mijn verwachtingen niet helemaal waar. Jammer.