• 9.374.006 stemmen

Legends of the Fall (1994)

Drama / Western | 133 minuten

Genre: Drama / Western

Geregisseerd door: Edward Zwick

Met onder meer: Brad Pitt, Anthony Hopkins en Aidan Quinn

Releasedatum: 16 maart 1995

Plot Legends of the Fall

"After the Fall from Innocence the Legend begins."

Nadat zijn vrouw hem in de steek gelaten heeft, blijft kolonel Ludlow, een oud cavalerieofficier, alleen achter in zijn afgelegen huis in Montana om zijn drie zonen op te voeden. Alfred, de oudste, is de meest redelijke. Hij heeft gevoel voor zaken en politiek. De omstuimige Samuel staat altijd klaar om zich te engageren voor onverdedigbare politieke zaken. De kolonel koestert een bijzondere affectie voor Tristan, die zijn sympathieën voor de indianen deelt. Na zijn universiteitsstudies keert Samuel terug met een verloofde, Susannah. Verrukt door de aanwezigheid van een vrouw onder hun dak sloven de vier mannen zich uit om haar te leren paardrijden en schieten. Al snel klikt het bijzonder goed tussen Susannah en Tristan. Dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit en Samuel vertrekt om aan de zijde van de Canadezen te vechten...

Tristan Ludlow

James O'Banion

John T. O'Banion

avatar van kelama3

kelama3

geweldige film! zit alles in en wat een rol voor brad pitt! trouwens ze spelen allemaal goed zeker anthony hopkins. een van mijn favorieten hoor zeker de moeite waard , enne... tis echt niet alleen een film voor vrouwen hoor!! dikke 5.

avatar van gauke

gauke

Lekker sentimenteel deze familiekroniek over onderlinge relaties.

avatar van wibro

wibro

Had deze film al een keer eerder gezien en ik was toen niet onder de indruk en dat ben ik nu bij herzien van deze film weer niet. Film is veel te sentimenteel en te dramatisch en van die muziek kreeg ik onderhand ook meer dan genoeg. Te veel drama stompt op een gegeven moment af. Het raakt mij op een gegeven moment gewoon niet meer.

Ik kan wel enigszins begrijpen dat veel MM gebruikers deze film prachtig vinden, maar aan mij is dit melodrama gewoon niet besteed. Kwestie van smaak zullen we maar zeggen.

avatar van Nomak

Nomak

Prachtige film die mij wel wist te raken op meerdere momenten.

avatar van crack1

crack1

Mooi epos,beslist de moeite waard! 3.5*

LEIDENAAR187

Erg saaie film,weinig boeiende momenten,niet echt bijzonder geacteerd en geen noemenswaardige scenes...

De landschappen waren mooi,maar erg slaapverwekkend geheel.

Had meer verwacht.

1.5

avatar van Legan

Legan

Prachtige landschappen en mooie shoots. Maar matig geacteerd en het verhaal is dun, erg voorspelbaar, onrealistisch, vol gaten en is veels te melodramatisch. De special effects zijn goedkoop en de muziek komt op de raarste momenten bombastisch aanzetten.

avatar van Nomak

Nomak

Net stond hier nog iets over dat deze film goed is voor weinigeisende mensen.

avatar van AlanSnake

AlanSnake

prachtige film, over familie, liefde en het leven...elke keer bij het zien van deze film droom ik van een huis in een open veld, rijdend op een

paard richting de horizon, piano muziek bij het haard vuur. sigh..

avatar van Legan

Legan

Nomak schreef:

Net stond hier nog iets over dat deze film goed is voor weinigeisende mensen.

Oh, je bedoelt:
De pluspunten in deze film zijn toch wel de wonderschone landschappen en de mooie shoots. Verder kan ik er toch echt weinig aan ontdekken.

Brad Pitt speelt in de film een ruige man van de bergen met contact met indianen. Hij komt echter over alsof hij in een shampooreclame speelt met zijn lange haar waar de zon door schijnt; vooral als hij te paard is. Hij moet het vooral van zijn uiterlijk hebben en niet van zijn acteertalent en hierin moet ik hem toch een compliment geven. Gezien bovenstaande berichten slaagt hij daar wonderwel in. En hoewel zijn uiterlijk met de jaren achteruit is gegaan, is zijn acteertalent juist vooruit gegaan. Altijd fijn wanneer mensen je waarderen op basis van je vermogen dan op je uiterlijk.

De rest van de cast acteert echt slecht en zelfs Hopkins, hoewel veruit de beste in de film, doet hieraan mee. Het verhaal is dun, erg voorspelbaar, onrealistisch, zit vol gaten en is veels te melodramatisch. De special effects zijn goedkoop en de muziek komt op de raarste momenten bombastisch aanzetten.

Ach, voor de weinigeisende mensen is deze film heerlijk om een traantje bij te pinken en om bij weg te zwijmelen terwijl je verdrinkt in Pitts puppie-oogjes.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Prachtige film over een tragische familie. De muziek, de landschappen, de acteerprestaties, verhaal, de tragiek en toch de hoop en de vreugde. Het is allemaal zo mooi en toch niet melig en cliché vind ik. Er waren echt momenten dat ik de tranen in mijn ogen voelden prikken. Het mooiste vond ik toch wel de indiaanse vermenging en dan vooral met Tristan. Het einde is dan ook zeer mooi en origineel. Soms was het hier en daar wat voorspelbaar maar ik focuste me niet te fel over wat er allemaal nog ging komen maar ik genoot van de beelden die ik zag. Wat me wel opviel was dat Brad Pitt zijn haren nogal regelmatig maar scherp zonlicht verlicht werd

In ieder geval ik vond het een prachtige film en daarom geef ik ook een 4.5 omdat ik niet veel nadelen in de film tegenkwam

avatar van Fatsa

Fatsa

Blijft een superfilm..nog altijd mooi om te zien..Echt een goeie klassieker..

avatar van STEN_91

STEN_91

een aantal jaar geleden voor het eerst gezien op tv. prachtige film. mooie sfeer en hopkins is toch echt een van mijn favorieten. nog een keer teruggekeken, viel toen wat tegen. maar wat ik er nog van weet zeker de moeite waard

avatar van !!!!*Lucky

!!!!*Lucky

Zeer aangrijpende film, heb er geen woorden voor!

LEIDENAAR187

Ongelooflijk saaie vervelende film,met matige acteer prestaties en zwak einde.

1.5

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Zwak einde ik vind een erg mooie einde met dat gevecht met die beer en die muziek erbij
Matige acteerprestatie's ?
Verveelend filmpje kan dan ligt dit soort film je niet

%%%%%% schreef:
Matige acteerprestatie's ?
Verveelend filmpje kan dan ligt dit soort film je niet

Wat voor soort film?
Een saaie film ligt mij niet nee.
Ik hou van vele genres,en had misschien gewoon teveel van deze film verwacht.

Dat jij het een goede film vind mag,smaken verschillen,maar om een 5 te geven slaat ook nergens op..Alsof het een meesterwerk is...
Maar ja,het is je goed recht..

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Zo'n soort film waar je een hechte familie volgt.

Er gebeurt toch vrij veel in 132 min ?

Jaa dat zou kunnen mischien moet je deze film over een paar jaar nog een kans geven en dan je verwachtings patroon bijstellen

Hahah naja zo kan ik ook over Scarface en Sincity zitten zeggen maar dat zijn gewoon smaken verschillen

Maar als ik naar je top 10 kijk dan hou je meer van films wat meer op actie ligt dus volgens mij is dit gewoon niet jou soort films

Maar geef deze nog een kans over een paar jaar

avatar van Aazhyd

Aazhyd

Ze hebben heel erg hun best gedaan om er een epische, grootse film van te maken. En dat heeft een over-the-top bombastische rolprent tot gevolg. Met, zeker naar het eind toe, volkomen ongeloofwaardige situaties. Ergerlijke film.

avatar van lucky luc

lucky luc

Aazhyd schreef:

Mijn idee. Ongeloofwaardig, ergerlijk en ook nog eens voorspelbaar en gelikt. Zeer kleine film met grote clichés.

avatar van meclip

meclip

Echt een van mijn favouriete. Vooral Brad Pitt en Anthony Hopkins blinken uit en het is gewoon een steen goed verhaal over het leven van 3 broers. Sowieso ben ik een fan van Hopkins en Pitt.

Gewoon heel erg goed.

avatar van Renee28

Renee28

Ik heb de film net weer eens bekeken, en ik kom weer tot de conclusie dat dit echt een prachtige film is. Hij weet me tot 3x toe weer te boeien.

Dan heb ik het niet alleen over de acteerprestaties en de mooie muziek die de film erg goed ondersteund, maar ook de omgeving die mooi in beeld is gebracht.

Ik heb ook deze keer weer een traantje weg moeten pinken, want deze film kent zeker zijn zielige momenten, waarbij ik het meestal niet droog kan laten. Natuurlijk is er na al de misère toch nog een passend einde. Topfilm!

avatar van Juud

Juud

Wat is dit toch een ongelooflijk mooie film! Het zijn niet alleen een paar punten die er bovenuit steken, maar werkelijk alles was gewoon goed! Het verhaal, de cast, de muziek, de mooie landschappen, de opbouw, de acteerprestaties, enz. Ik stuitte niet op cliche's waar ik meestal niet goed tegen kan. Het verhaal heeft alles wat een goede film nodig heeft.

Dit is zeker een van de mooiste films die ik ooit heb gezien. Ik zal hem ook zeker spoedig eens terugkijken. Van mij krijgt deze film dan ook de hoogste beoordeling, omdat ik gewoon geen minpunten kan noemen.

avatar van Aazhyd

Aazhyd

Juud schreef:

Gauw tevreden?

avatar van Juud

Juud

Aazhyd schreef:

Gauw tevreden?

Nee, zeker niet. Deze film sluit perfect aan bij mijn smaak en ik kan inderdaad geen minpunten noemen, omdat werkelijk alles in de film mij boeide en niets me kon storen. Er zijn ook films die andere mensen geweldig vinden en die vind ik dan weer niet goed.

Dus ik denk dat we gewoon allebei een heel verschillende smaak hebben. Gauw tevreden ben ik zeker niet, aangezien ik genoeg baggerfilms heb gezien in mijn leven, maar deze steekt er wat mij betreft wel bovenuit. Daar kan de een het mee eens zijn, de ander weer niet. Dat is nou het leuke van verschillende meningen.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Hele mooie film.

Setting is geweldig en acteerprestaties VER boven het gemiddelde.

Verhaal is erg sterk. De leuke momenten komen erg spontaan en sympathiek over.

avatar van The Caped Knight

The Caped Knight

Ik heb nooit begrepen dat deze film geen hoger gemiddelde scoort. Dit is een verschrikkelijk ontroerend mooi epos. Erg mooi verhaal, geweldig acteerwerk en muziek waar je een brok van in je keel krijgt.

Eén van de mooiste tranentrekkers die ik heb gezien. 4,5*

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Hele mooie emotionele film waarin familiebanden perfect worden vertolkt. Perfecte score en eigenlijk allemaal goede acteurs/actrices.

Goede verhaallijn die afloopt zoals die voor mijn gevoel moest aflopen.

avatar van film_kaza

film_kaza

Ik vond dat liefdes verhaaltje met Pitt maar niks. Ook was het een beetje soap serie achtig.

Los daarvan is het best een mooie film. Anthony doe het erg goed. Brad Pitt doet het ook goed. Mooie omgevingen enzo. Gewoon leuk genoeg om te zien.

avatar van rep_robert

Redelijke film die toch goede momenten afwisselt met minderen.

Het verhaal is op zich simpel en niet lastig te volgen, waar ik de grootste problemen mee had waren de liefdesaffaires in de films, nergens spatten de vonken er van af en vond het zelfs ongeloofwaardig in alle gevallen. Ondanks dat dit een belangrijk deel van de film is komt dit niet goed uit de verf. De relaties hebben ook weinig diepgang en je komt eigenlijk ook niet te weten wat iedereen leuk vind aan elkaar. Heel oppervlakkig.

Het verhaal opzich is leuk, gebeuren soms wat onverwachtse dingen(had toch niet verwacht dat Susannah en Isabelle zouden sterven) en is simpel weg te kijken.
Waar ik wel moeite mee had was het vele springen in de tijd, net als je binding kreeg met de personages sprong de film weer een end vooruit waardoor je toch minder sympathie voor Alfred en Tristan(ene keer is hij sympathiek en de andere keer komt hij lomp en egoïstisch over) kan opbrengen dan dat de filmmakers in gedachten hebben.

Het einde is verder wel mooi en laat je met een tevreden gevoel achter.

De beelden die je ziet in deze film zijn werkelijkwaar prachtig, ik kan echt genieten van dit soort filmpjes die zich grotendeels buiten het stadsleven afspelen.
De muziek is ook bijpassend voor de film, alleen soms was het wel te nadrukkelijk aanwezig en wilde te graag het sentiment te aanduiden.

Al met al had ik de film ondanks de score toch beter verwacht, ondanks dat het ruim 2 uur duurde vond ik toch dat de film te snel alle gebeurtenissen weergaf waardoor je minder binding krijgt met de personages dan jou zou willen. De mooie setting en de goede cast vergoeden een boel en zorgen er wel voor dat je deze lange film met gemak uit kan zitte.