• 9.374.429 stemmen

Geregisseerd door: Ron Howard

Met onder meer: Steve Martin, Tom Hulce en Rick Moranis

Releasedatum: 10 november 1989

Plot Parenthood

"A comedy about life, love and the gentle art of raising children."

Het verhaal gaat over de drie generaties van de familie Buckman die de leuke en minder leuke dingen binnen hun familie meemaken: vervreemde familieleden, het zwarte schaap van de familie, de excentriekelingen, de geheimen en de rebelse tieners.

Gil Buckman

Tod Higgins

David Brodsky

avatar van jedymaster

jedymaster

daar is ie weer Steve Martin ik heb iets met die man ik kan m wel (eigen censuur)

Nee hoor, leuke film 3 sterren film

EDIT indrukwekkende film 4,5 (05-06-2003)

Zometeen op TV, kijken want erg leuk

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Dit heb ik niet kunnen afkijken... ga ook niet stemmen aangezien ik op ongeveer de helft Martin niet meer kon zien en heb doorgezapt...

Agony schreef:

Dit heb ik niet kunnen afkijken...

Jammer Agony. Ik heb me erg vergist. Meesterlijke film !!!!!

Gelukkig dat er nog zoiets bestaat als herkijken.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

FisherKing schreef:

Jammer Agony. Ik heb me erg vergist. Meesterlijke film !!!!!

Gelukkig dat er nog zoiets bestaat als herkijken.

heb je je vergist in mij of in de film?

Tja, weet niet of ik dit nog een keer ga proberen. Die Steve Martin kan ik niet naar kijken.

Agony schreef:

heb je je vergist in mij of in de film?

Nee joh niet in jou

avatar van empirekees

empirekees

Boring, boring, boring. En die Keanu Reeves als puber vreselijk.(volgens mij zou hij zich schamen als je over deze film begint in een interview b.v.).

En die zoon die op Danny Christiaan lijkt "Hoebahoebahoeb hoebhoeb"

Heel slap verhaal.

Erg wisselende beoordelingen krijgt deze film van de MM-ers. Klik maar eens op 'stemmen'. Alhoewel 3 sterren de meest gegeven beoordeling is.

avatar van roda

roda

ondanks dat ik een groot steve martin fan ben ,vond ik deze film zwaar tegenvallen,steve zet wel een goede rol neer ,maar kan de film niet redden,toen ik deze film een maand geleden gekocht had op dvd ,dacht ik dat het een komedie was,en met dat idee had ik hem toen ook gekeken,maar deze film is meer een drama film,dus de volgende keer kijken als een dramafilm en mischien weet ik hem dan meer te waarderen.voorlopig 2.5 sterren.

FisherKing

Parenthood vond ik een grote verrassing en erg goed. De film balanceert tussen drama en humor, een zeer moeilijke combinatie, en is daarin meesterlijk geslaagd. De humor is soms subtiel en soms bulderendtot tranen toe, maar bij het drama effect wordt het niveau bereikt als bij Secrets and Lies en What's eating Gilbert Grape.

Ik hou wel van Steve Martin en vond hem hier perfect spelen maar de absolute uitblinkster vond ik Dianne Wiest.

De film bevat vele memorabele scenes.

De droomsequentie die Steve heeft over zijn zoon, eerst als perfecte vader bij de uitrijking van zijn bull en later na een foutje van zijn zoon, de schitterende droomscene van een uit een toren rondschiettende zoon.

Die vang-bal bij honkbal zo mooi in beeld gebracht.

De scene als Diana Wiest met haar nieuw vriendje thuiskomt

Kortom, beste film van Ron Howard.

avatar van gotti

Couldn't agree more FK! Een zeer verassende film (Martin kan het wel!) met geweldige typetjes (Reeves als puber),hilarische situaties (de dildo die ontdekt wordt) en zoals FK al zei wordt drama perfect gecombineerd met de humor. 4*

FisherKing schreef:

...de absolute uitblinkster vond ik Dianne Wiest.

roda schreef:

...dus de volgende keer kijken als een dramafilm en mischien weet ik hem dan meer te waarderen.

Ouderwets, hoor, handbediening. Ik schiet bij het kijken van een drama volautomatisch in de drama-stand.

..Zucht.. eindelijk krijgt deze film een beetje de waardering die hij verdient

kos schreef:

..Zucht.. eindelijk krijgt deze film een beetje de waardering die hij verdient

Ik zucht even gezellig mee.

avatar van gotti

Gister de dvd gekocht, dus vanmiddag maar weer eens herzien. Door velen hier en op IMDB zwaar ondergewardeerd!

avatar van Wouter

Eens. Vijf sterren.

4,5 ster

avatar van T.O.

T.O.

FisherKing schreef:

Kortom, beste film van Ron Howard.

Yep, en beste film van Ron Howard.

avatar van gotti

Net weer gezien en hij is werkelijk briljant. Perfecte cominatie tussen humor en drama (het kan dus wel...) en Steve Martin laat hier zien dat hij daadwerkelijk serieuze rollen kan spelen. Een schitterende schets over drie famillies die worstelen met zichzelf en met de verwachtingen van hun kinderen. 4,5*

FisherKing

Klopt Gotti, en de waardering hier op MM is ongelooflijk absurd laag. Vraag me af of ze wel dezelfde film gezien hebben, bij die laagstemmers !

avatar van gotti

Inderdaad een verdomd laag cijfer hier op MM, maar ook op IMDB. Moet er trouwens hierboven ook geen drama staan?

Vind ik wel ja (dus veranderd )

Ja, die 4.5 staat er al.

Geweldige film. Zeker bij herziening.

Die Diane Wiest had een oscar moeten krijgen. Een van de zeldzame films die humor en drama perfect weten te combineren.

Klasse-vent die Ron Howard.

avatar van gotti

Toevallig, heb hem gister ook weer herzien (voor de zoveelste keer) en hij wordt idd bij elke kijkbeurt beter...

avatar van gotti

....en hij krijgt nu ook van mij de volle 5*. Geweldig.

avatar van Uma Oldman

Uma Oldman

Erg jonge Joaquin Phoenix is ook grappig om te zien

Nou heb ik die film al zo vaak gezien en nu kom ik er pas achter dat dat Joaquin Phoenix is...

FisherKing

Joaquin Phoenix komt vaak zo natuurlijk en vertrouwendwekkend over, dat men snel vergeet dat hij in de film zat. Hij was toendertijd natuurlijk niet zo bekend als nu. Sinds Signs begint hij me pas op te vallen. In positieve zin.