menu

Around the World in 80 Days (2004)

mijn stem
2,83 (924)
924 stemmen

Verenigde Staten / Duitsland / Ierland / Verenigd Koninkrijk
Actie / Avontuur
120 minuten

geregisseerd door Frank Coraci
met Jackie Chan, Steve Coogan en Cécile De France

Passepartout is een Chinese dief die een waardevol Boeddhistisch erfstuk steelt en zich vervolgens wil schuilhouden in het reizende gezelschap van de excentrieke Londense uitvinder en avonturier Phileas Fogg. Fogg is een weddenschap aangegaan met de leden van zijn herenclub om binnen tachtig dagen rond de wereld te reizen. Tijdens zijn rondreis gebruikt Passepartout met regelmaat zijn geweldige vechttechnieken om Fogg te verdedigen tegen de vele gevaren die zij tegenkomen. Een grote bedreiging vormt een hun achterna reizende detective, die er van uitgaat dat Fogg voor zijn vertrek de Bank of England heeft overvallen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=le4Ly7-Zd1A

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van apolicum
polopolo150 schreef:
Ja... op deze site ook trouwens... Zo slecht was deze film ook weer niet.


Lol, je geeft maar iéts meer dan het gemiddelde op deze site? Grappig dat je het gemiddelde hier dan "laag" vindt

avatar van TheLionKingFan
Mooie film.
Ik weet nog dat stukje dat Chan begon te zingen,onvergetelijk

avatar van thunderball
3,5
Deze afgelopen zaterdag bekeken.

Op zich vermakelijke, maar zoveelste versie van het beroemde Jules Vernes verhaal,
alleen nu als excuus gebruikt om Chan zijn bekende moves te laten doen.
Feitelijk is de rol van Passpartout in het origineel een bijrol, maar lijkt het bij deze film meer op de hoofdatractie.
Het hele Chineese misdaadverhaaltje is er dan ook louter bij verzonnen om Chan zoveel mogelijk gevechten te kunnen laten leveren, maar veel met het oorspronkelijke bronmateriaal heeft het niet meer te maken.

Toch best een leuke tijdspassering en het duo Chan-Coogan werkt eigenlijk best naar behoren.

Een zeven, ofwel 3,5 ster.

avatar van BjornV
2,5
Een vermakelijke film... Zeker...

Maar ik vind het teleurstellend daar ik het boek heb gelezen... Ze zijn wat dat betreft geenszins trouw gebleven aan het boek, met uitzondering van de namen van de personages. en zelfs die... brrrr

Tegenvaller voor de liefhebbers van het boek... Maar desalniettemin vermakelijk.

avatar van lars-pixar
3,0
‘Gered door acteur Jackie Chan, anders was dit echt een saai filmpje’

Prima familieavonturen film, verhaal is leuk en erg uit gerecht zodat deze film een beetje saai over komt, Jackie Chan is wel goed gecast hij heeft de meeste dingen in de film zelf verzonnen al was hij er niet werd deze film wel erg saai.De cast is verrassend en erg leuk zoals de bij rollen.Maar het avontuur is meer gered door Jackie Chan zelf, buiten zijn rol om heeft hij ook de film gered door meerdere stunts te uitvoeren. 3,0*

avatar van Sergio Leone
2,5
Bijwijlen een amusant filmpje.
Redelijk wat actie wel voor een avonturenkomedie.
Zo nu en dan flauwe humor.

2,5*

avatar van juliegirlxoxo
2,0
Ik weet niet waarom maar ik ergerde me rot aan die vrouw.En die stukken die met de computer waren gemaakt vond ik ook maar niets zoals die vogel die voor je scherm komt staan 'hij haalt het nooit hij haalt het niet'.Verder wel een leuke familie film met af en toe nog wel een toffe humor zoals bijvoorbeeld 'is het een dronken chinees die de hele tijd in het frans broeder jacob in het frans zingt met een koeienscheldel op zijn hoofd?'

avatar van Kr!kke
3,0
Echt een typische Jackie Chan-film zou je kunnen zeggen: een simpel verhaaltje dat voorspelbaar is en een aantal actiescènes die erg vermakelijk zijn. Ook leuk aan deze film is het feit dat er een groot aantal bekende acteurs een klein rolletje spelen, zoals een Arnold Schwarzenegger en een Owen Wilson. Amusant filmpje dus, maar zeker niet memorabel.

avatar van the-real-tiete
2,5
ergens in 2005 bekeken , ook maar slechts 1 keer kan me der eigenlijk gezegd weinig van heugen nog.
wat ik me wel herrinder is dat die voor 1 keer ook meer dan genoeg was, typisch 12 in dozijn filmje van j.c

avatar van mnrk
3,0
Dit was gewoon een leuke film....

Het verhaal is natuurlijk bekend, maar alles wordt toch op een leuke manier gebracht, en de vaart zit er ook prima in waardoor de film leukt blijft om naar te kijken.

Jackie Chan, Steve Coogan en Cécile De France zijn leuke acteurs voor deze film en vormen ook een prima stel...de aanvulling met andere acteurs is ook leuk gedaan ( Owen Wilson,Arnold Schwarzenegger, Richard Branson)

avatar van rep_robert
2,5
Een verhaal dat op voorhand al lastig is om in 2 uur te vertellen vanwege alle locaties en tegelijkertijd kampt met het probleem dat het niet te lang moet duren omdat een film is.

Dat is dan ook mijn grootste kritiekpunt, de film gaat veel te gehaast door alle leuke en kleurrijk weergegeven werelddelen heen en blijft daardoor redelijk oppervlakkig. Wat overblijft is een aardig vermakelijk actie/avontuurtje met een sterrencast en heel veel cameo's van bekende koppen. Met twee uur duurt de film natuurlijk wel veel te lang.

2,5*

avatar van Minotaures
3,5
''Rules are made to be broken. Or stabbed by a spiky shoe.''

Een vermakelijke actie/avontuur/komedie filmpje met Chan.

Ik heb me prima mee vermaakt en bij sommige stukjes lekker gelachen.

Het verhaal volgt Fogg, een uitvinden en wetenschapper die helaas niet zo bekend en befaamd is als de rest van zijn collega's. Ondertussen is er in de Bank van Engeland ingebroken en heeft een dief een heilige en waardevolle boeddhabeeldje meegenomen. De dief is niemand minder dan Jackie Chan. Achtervolgd door een leger agenten, besluit Chan zich schuil te houden bij Fogg en om zich niet op te laten vallen, neemt die een baan aan bij Fogg als hulpknecht. Tijdens een bezoekje aan de Academie voor Wetenschappen, neemt Fogg een riskante weddenschap; hij moet de wereld binnen 80 dagen rondgaan en weer terug in London zijn. Als het hem lukt, treedt de voorzitter, Lord Kelvin af en neemt Fogg zijn plaats in. Mislukt die, dan verliest Fogg zijn laboratorium en uitvinden en hij mag bovendien niet meer de Academie betreden.

De personages zijn leuk verzonnen en worden door een 'handjevol' bekende acteurs gespeeld. Over Chan hoef ik niet te zeggen natuurlijk. Coogan doet het goed als slimme uitvinder die zo nu en dan op een grappig manier bepaalde zinnen zegt. De France is uiteraard geen doorn in de oog en heeft ook een leuk personage die beide mannen goed ondersteund met hun reis. Ze worden achterna gezeten door de niet zo snuggere detective Fix (gespeeld door Bremner, bekend van de PotC-reeks), Schwarzenegger als de verwende Turkse prins Hapi, Natalie Denise Sperl als een figurant van geen minuut, maar mooi genoeg om haar uiterlijk te onthouden. Zelfs Schneider als zwerver komt ook hier in voor, geniale vent en leuke rollen. En een niet opvallende John Cleese als een Scotland Yard sergeant. Op een verlaten woestijn komen de gebroeders Wright ook aan bod, niet minder dan Owen Wilson en Luke Wilson (gebroeders Wilson). De slechte Chinese leidster word door Maggie Q gespeeld en er komen nog tientallen krijgers voor en uiteraard de 10 Tijgers. Zelfs Van Gogh duikt ook eventjes op...

Het reisje duurt wel even en dat is te verwachten, aangezien de film tegen de 2 uur duurt. Ze bezoeken vele landen en zijn te gast bij vele tradities en culturen. Om te beginnen is hun vertrekland Engeland. Andere landen komen ook aan bod. Zo heb je Turkije, India, Amerika, Frankrijk en natuurlijk China. Zo komen o.a. Istandbul en Parijs aan bod, waar je wat leuke shots ziet van gebouwen, kledinggewoontes en straten. Uiteraard zit de tempo er redelijk in, waar ze niet per land een kleine 5 minuten aan verspillen, maar ietsje maar aangezien ze telkens in de problemen komen of verhinderd worden. Af en toe waren de effecten niet zo mooi en dan heb ik het over de overdreven effecten van de Chinese muur en hoe ze per trein van land naar land reizen.

Er zit behoorlijk wat actie in. Elk land, weer trammelant. Gelukkig is Chan erbij om Chinese moordenaars en andere lijfwachten en soldaten te lijf te gaan. Vooral het gevecht met de 10 Tijgers vond ik wel spectaculair. Maar ook het geweldige stoeipartij met moordenaars in Parijs, perfect gecombineerd met komedie. Al dat vechten en knokken kan dat wat ruimte maken voor wat 'rust' zodra ze in Turkije zijn aangekomen. In India worden ze natuurlijk weer aangevallen door een kolossale reus die Chan - vastgeboeid aan Fix aanvalt.

Naast alle actie kan je per land genieten van de beelden, zoals Parijs - lekker felgekleurd en vrolijk. En dan India, wat donkerder en dicht en dan China, met al dat natuur en bergen, zonder enig snufje moderniteit. Amerika komt ook aan de buurt als een modern en vrij smerig land, vol met bedelaars en zwerfafval.

Uiteindelijk lag het iets anders dan Fogg van zijn trouwe knecht aannam. Het was dus Chan die het beeldje had gejat en dat voor een bepaald reden. Iets wat Fogg niet wou begrijpen, omdat die zich als verraden voelt, omdat niet alleen Chan maar ook De France erbij hoorde. Er komt dus een tijd dat ze schoon genoeg van elkaar hebben en ze een eigen richting gaan. Totdat het weer mis gaat en ze heel toevallig herenigd zijn en zo na een goedmakers praatje verder gaan met hun reisje. Voorspelbaar, maar toch vermakelijk.

De humor vond ik prima en was flink aanwezig. Naast het vechten in elk land, gaat het ook hilarisch mis in elk land. Om te beginnen Chan's zogenaamde vaardigheid om Frans te spreken, zijn 'vrienden die ook mee wouden helpen met zoeken naar een persoon' (terwijl die gewoon met ze aan het vechten was, maar niet Fogg wou alarmeren), kritiek op bepaalde schilderijen en kunstenaars, hun ontmoeting met prins Hapi, zich verkleden als Indische vrouwen, Chan's moeder die iedereen dronken wilt maken tijdens een feestmaal, het ontmoeten van een Chinese wildplasser, Fogg's opleiding tot zwerver, het tegenkomen van gebroeders Wright in de woestijn en met een bemanning en een tepelloze kapitein hopeloos op zee varen en meer. Kortom, genoeg leuke stukjes waar je misschien om de een of de ander wel van gaat lachen.

De film heeft best aan lange speelduur en af en toe nam ik wat pauzes, maar deze film heeft zowel qua avontuur aan te bieden, wat misschien de jongere kinderen wat meer aanspreekt, maar toch rijk aan komedie en actie is. De tempo zit er redelijk in, sommige bezoekjes bij bepaalde landen gaan sneller dan een ander, maar het wordt niet uitgerekt of erg traag.

De meeste films van Jackie Chan zijn al leuk, qua vechtprestaties als zijn humor. Maar deze film heeft het niet geheel aan hem te danken, maar zeker niet zonder hem. Gewoon een prima avonturenfilm wat je doet denken aan Shanghai Noon (vanwege de tijdperk en settings) / Wild Wild West (Fogg's uitvindingen en andere mechanische foefjes), met een prima muziek wat een beetje als die van The Mummy lijkt.

Prima filmpje voor tussentijdse vermaak (van 2 uur!).

avatar van Film Pegasus
2,0
Film Pegasus (moderator)
Jules Verne zou zich omdraaien in z'n graf. Waar het boek vooral spitst op avontuur en SF (in die tijd toch) is dit gewoon slapstick geworden met de aanwezigheid van Jackie Chan. Zijn stunts zijn soms wel leuk, maar zoals in de meeste Hollywoodkomedies waar hij in meespeelt, gaat Jackie nooit voluit en blijven z'n geweldige choreografieën vrij beperkt. De reis rond de wereld is verder nogal voorspelbaar met slechterikken die de hoofdpersonages achtervolgen en het duo zo vanalles meemaakt. Af en toe leuk, maar merendeel dan toch weer niet. Steve Coogan is niet bepaald de acteur om een film te trekken, Chan zit quasi op automatische piloot en enkel Cécile De France zorgt voor een klein lichtpuntje hier. Al is het ook maar een waakvlammetje.

avatar van smoke4life
3,0
Gewoon wel een leuke family feel good film, niets meer en minder...

avatar van Betamax
3,0
Wel leuk maar af en toe te kinderachtig.

avatar van Metalfist
2,5
This is the Royal Academy of Science! We don't have to prove anything!

Zo, het heeft even geduurd wegens examens en stage maar gisteravond dan eindelijk nog eens tijd kunnen vrijmaken voor een Jackie Chan film. Het is nu ongeveer een jaar geleden dat ik en een kameraad besloten om zijn gehele oeuvre te zien (het is ondertussen nummer 52 die we samen hebben gekeken maar ik had een handvol al gezien dus technisch gezien is dit nummer 59) en daaruit heb ik kunnen afleiden dat Chan zijn Amerikaanse periode niet aan mij besteed is.

Nu zijn dat op zich nog niet zo'n enorm slechte films en zorgen ze af en toe nog wel vermaak maar het verschil met zijn eerder werk is toch vrij groot. Ik heb ooit de versie uit 1956 van het bekende Jules Verne verhaal gezien maar naar mijn herinnering stemt die toch veel beter overeen met het boek, wat ondertussen ook alweer een aantal jaar geleden is dat ik dat heb gelezen. Hetgeen Coraci hier aflevert is een film waar Jules Verne volgens mij niet echt tevreden mee zou zijn. Zijn sci-fi roman wordt compleet verknipt om er maar zoveel mogelijk Jackie Chan in te kunnen steken. Daar kan ergens nog mee leven maar heel het zijverhaal over een gestolen Buddha beeld kon me gestolen worden. Totaal niet interessant en de main villain lijkt een goedkoop aftreksel van Lady Deathstrike. Voor de rest is de film nog gevuld met wederkerende humor (onder andere Inspector Fix die altijd wel op het spoor van de helden komt maar ze net niet kan arresteren) die dan ook nog eens enorm flauw is. De CGI is vrij wisselend maar kan er af en toe nog wel mee door. Een aantal vervoerstuigen zien er geslaagd uit maar daar stopt het dan ook.

Normaal gezien 2* maar ik begon me op den duur wel te amuseren met het spotten van bekende acteurs. De bijrol van Schwarzenegger duurde iets te lang (had dan ook iets beters kunnen uitkiezen als laatste rol voor hij voor het gouverneurschap ging) maar het handvol cameo's dat doorheen de film gespreid is, is wel leuk. Sammo Hung blijft sowieso altijd de moeite maar ook de broertjes Wilson als de Wright Brothers, Rob Schneider als zwerver, John Cleese als agent, Kathy Bates als Queen en noem maar op waren amusant om te zien. Steve Coogan is wel geslaagd als Fogg maar Chan loopt er maar wat voor spek en bonen bij. Af en toe mag hij zijn kunstjes weer eens boven halen (het is altijd genieten wanneer hij met een klein bankje begint te jongleren) maar over het algemeen iets te weinig aanwezigheid. Leuk wel om Cécile De France nog eens te zien. Een Belgische actrice die al geruime tijd furore is aan het maken in het buitenland maar die het hier wel met een ietwat flauwe rol moet doen.

Film duurt uiteindelijk iets te lang maar weet dankzij een aantal leuke cameo's de boel nog wat op te fleuren. Chan en Cécile De France kunnen beter (en hebben het ook al gedaan) maar over het algemeen is Around the World in 80 Days best nog wel een vermakelijke zit, als je je niet te hard stoort aan de verminking van het originele verhaal.

Kleine 2.5*

avatar van b00ts
1,5
"Jules Verne zou zich omdraaien in z'n graf." schrijft iemand hiervoor al. Daar is eigenlijk alles mee gezegd.

avatar van xxERWINxx
3,5
Ik had deze film al een tijdje in de kast staan en verwachtte er niet zoveel van, maar vandaag was er niet veel op tv dus ik waagte me aan deze film en ik moet zeggen hij valt me niet tegen!

Leuke actie scenes wisselen zich af met leuke vermakelijke scenes, je ziet ook veel van de landen die ze bezoeken, jammer dat het maar kort duurt dat ze in een land zijn, dit had van mij langer gemogen, ook hadden ze meer landen kunnen bezoeken waardoor de film nog beter word, dan kan de film makkelijk 2.30 uur duren.

Al met al een heerlijke film voor de ontspanning, oja leuke rol voor Schwarzenegger nog!

avatar van John Barry
2,5
De film Around the World in 80 Days uit 2004 is een leuke film om een keer gezien te hebben, maar deze film is niet bijster goed. Maar dat neemt niet weg dat dit een vermakelijke film is.

Dit is een film wat met een korreltje zout moet worden genomen. Dit is geen serieuze film. Er zit veel humor in deze film. Vaak kon ik er wel om lachen maar soms vond ik de humor ook wel een beetje flauw. Iets minder humor en iets meer serieuze scènes had de film volgens mij niet verkeerd gedaan.

Er word in deze film aardig geacteerd. De acteurs lijken er plezier in te hebben. Steve Coogan vond ik leuk als de gekke professor. Cécile de France als Monique vond ik dan weer wat minder. Echt slecht acteert ze niet, maar het het is wel automatische piloot werk. Tevens vond ik Monique een beetje een irritant karakter. Jackie Chan is dan wel weer goed als the Passpartout/Lau Xing. Passpartout is een leuk personage en Jackie Chan vertolkt hem goed. Ook leuk in deze film zijn de bijrollen van bekende acteurs zoals John Cleese en Arnold Schwarzenegger.

In deze film zitten veel gevechten en die zijn best wel komisch. Het leukste gevecht vond ik het gevecht in de kunst galerie in Parijs. Het stuk wat daarna kwam met die luchtballon is ook erg goed. Jackie Chan is erg goed in de gevecht scènes . Wel is het zo dat er teveel gevechten in de film zitten. Ondanks dat de gevechten komisch zijn , heb je het op een geven moment wel een keer gezien en is het toch een beetje teveel van het zelfde.

Ik vond deze film heel veel vaart hebben. Zelfs wat teveel vaart want als kijker krijg je bijna geen moment rust. Er hadden wel wat meer rust momenten in de film gemogen. De film komt op sommige momenten ook een beetje rommelig over.

De special effects die we in deze film te zien kregen waren niet zo goed en ik was ook niet omver geblazen door de muziek van Trevor Jones. Ik vond de muziek wat te druk en te nadrukkelijk aanwezig.

Al met al is Around the World in 80 Days uit 2004 een leuke film om een keer gezien te hebben, maar echt goed is deze film niet.

2,5 ster voor deze film.

4,0
Mijn favoriete film van vroeger!
Leuk verhaal waarin je helemaal mee bent en makkelijk te volgen. Ook geen slecht acteerwerk.

avatar van Gang_Star
3,0
Inmiddels voor de 3e keer bekeken en het blijft nog altijd leuk. De rollen worden goed ingevuld en de toevoeging van Jackie Chan is een fijne opsteker door zijn moves en de bijbehorende actiescènes. De mix van actie en humor (leuk gelukkig) is dan ook geslaagd.

avatar van GuidO96
2,5
Niet de sterktste film van Chan. Zonder Chan was de film waarschijnlijk nog slechter geweest. Film voelt bij vlagen erg kinderlijk aan. Wanneer alleen deze film op tv is zal ik hem herkijken, maar ik pak deze niet zo snel meer uit de kast.

avatar van jeroentjuhhhhh
3,0
Deze van Chan altijd een beetje ontweken, maar om wat gaatjes te dichten... het moest er ooit van komen! Leuk om dan te kunnen concluderen dat het allemaal met een dikke knipoog, voldoende Chan-actie en veel bekende koppen gebracht wordt. Coraci is meestal wel raak, maar van deze had ik het 't minst verwacht. Have faith in Jackie Die man kan van (bijna) alles wel iets leuks maken. Veel van z'n Amerikaanse werk is lastig te verteren, maar dit avontuurlijke 2 uur durende werkje behoort daar niet toe.

Dick2008
Deze film ook nog eens een kijkbeurt gegund, maar meer vanwege Chan. Maar verschrikkelijke rotfilm. Niets beters geworden. Behalve dat ze rond de wereld gaan, blijft er weinig over van de 1956-versie. De versie met Brosnan blijft dan meer in de buurt.
Visueel ziet het er nog wel aardig uit. De film was een enorme flop maar verbaast me niets. Te lang, hoewel eigenlijk nog eens zo lang, 2 uur. Ik vind Chan ook helemaal niet goed passen in deze film. Al kon Coogan me ook niet overtuigen. Een hoop drukte, hier en daar een grap. Niet best. 2.0

avatar van missl
2,5
Prima vermakelijk 'nergens over nadenken' filmpje.

1,5
Een film die precies zo verliep als verwacht, en helaas niet zoals gehoopt. De film sprankelde geen moment en zat behoorlijk knullig in elkaar. En er zijn zoveel voorbeelden van fysieke humor die goed gelukt zijn maar die zijn er in deze film niet te ontdekken. Jules Verne zou zich omdraaien in zijn graf om te zien hoe de makers zijn verhaal verknalt hebben. Denk dat het alleen leuk is voor families met (kleine) kinderen.

avatar van xxERWINxx
3,5
Vandaag herbekeken en hij is niet verkeerd!
Leuke actie scenes wisselen zich af met leuke vermakelijke scenes, je ziet ook veel van de landen die ze bezoeken en dat alles in 80 dagen.
Een soort weddenschap die ze moeten afleggen met een leuke rol van Jackie chan!

avatar van Phantasm
3,0
Leuke avonturen/aktiefilm die lekker wegkijkt en me geen moment heeft verveeld.

avatar van Shadowed
2,5
Mwa.

Niet een al te bijzondere film dit, heeft me nergens echt weten te overtuigen. Is toch wel een film waar een behoorlijk budget in is gegaan. Dit is overigens niet overal echt te merken in de kwaliteit van de film, want visueel is het niet al te bijzonder.

Schwarzenegger als koning is ook een bijzondere keuze, en doet dit niet al te overtuigend. Normaal vind ik hem echt prima, maar hier past hij niet echt. Chan staat er ook alleen maar voor zijn kunstjes, en Coogan is ook nogal naturel hier.

Wat wel leuk is is het verhaal, dat dan wel. Sommige locaties zijn mooi in beeld gebracht, de film had alleen wel wat korter gemogen. Duidelijk een kinderfilm met hier en daar wat meer actie maar voor de rest is het niet al te bijzonder.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:13 uur

geplaatst: vandaag om 16:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.