• 9.376.713 stemmen

Around the World in 80 Days (2004)

Actie / Avontuur | 120 minuten

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans, Hindi, Turks en Kantonees

Releasedatum: 12 augustus 2004

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Around the World in 80 Days

"Let your imagination soar."

Passepartout is een Chinese dief die een waardevol Boeddhistisch erfstuk steelt en zich vervolgens wil schuilhouden in het reizende gezelschap van de excentrieke Londense uitvinder en avonturier Phileas Fogg. Fogg is een weddenschap aangegaan met de leden van zijn herenclub om binnen tachtig dagen rond de wereld te reizen. Tijdens zijn rondreis gebruikt Passepartout met regelmaat zijn geweldige vechttechnieken om Fogg te verdedigen tegen de vele gevaren die zij tegenkomen. Een grote bedreiging vormt een hun achterna reizende detective, die er van uitgaat dat Fogg voor zijn vertrek de Bank of England heeft overvallen.

Passepartout / Lau Xing

Lord Salisbury

Steamer Captain

avatar van gimli f

gimli f

Een nieuwe filmversie van het welbekende verhaal van Jules Verne. Een van de leukste en bekendste avonturenverhalen ooit!

Het gerucht gaat dat Hugh Grant is benaderd voor de rol van Fogg. Wat ik verder van de film moet verwachten, weet ik niet hoor: Passepartout gespeeld door Jackie Chan, die zich flink uit gaat leven in de martial arts. Verder o.a. rollen (in cameo's) voor John Cleese en Arnold Schwarzennegger. En Johhny Knoxville speelt mee.

Een en ander zal niet al te serieus zijn, denk/ vrees ik.

Er wordt op dit moment gefilmd in Berlijn, trouwens. En dit plaatje is voorlopig: het is het logo van de film.

Hier meer over de film:

Around the world...

Around the world...

Laatste nieuws verder:

Richard Branson (de gekke Engelse multimiljardair) speelt ook mee in een cameo, als...een heteluchtballonvaarder.

Verder doet Wim Wenders mee in de film.

Branson goes Balloon

En, jaja: wie echt in de stemming wil komen leest eerst even de novel zelf- online:

de roman van Verne, online

Dit verhaal met Jackie Chan, Ahnold en Johnny Knoxville? Lijkt me suf

Zachtjes uitgedrukt.

avatar van pascal83

pascal83

De trailer laat een toch niet al te onaardige film zien, let trouwens op de rol van arnie ... en dat is dan gouveneur ...

pascal83 schreef:

De trailer laat een toch niet al te onaardige film zien

Dus niet..

avatar van pascal83

pascal83

empirekees schreef:

Dus niet..

Minder kut dan je zou denken in ieder geval

avatar van T.O.

T.O.

Ik vond die miniserie met Pierce Brosnan en Eric Idle destijds erg leuk.

avatar van gotti

Die miniserie is nu op dvd voor enkele euro's in de graaibakken bij de FRS te vinden.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Kosten : 140.000.000 Amerikaanse Dollars

opbrengst eerste weekend : 6.833.000 Amerikaanse Dollars. Hij komt binnen op nummer 9 deze week, dreigt dus na The Alamo weer een "blockbuster flop" te worden.

empirekees

Misschien wel het beste....

avatar van eerdekes

eerdekes

Ik denk dat die jackie chan een serieus slecht gecast is...

Downloaddiscussie verwijderd.

avatar van shoppy

shoppy

Een heerlijke film vol onzin!

Vooral de vechtscene in zijn geboortedorp met het "bankje" is meesterlijk.

Voor de oplettende kijker zitten er grote namen verborgen in kleine rollen zoals John Cleese.

Let even op de broeders Wright, zijn partner uit de "Shanghai"-serie.

Ik mistte alleen de bloopers tijdens de aftiteling.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Nog best een geinige avonturenfilm, al wordt er soms iets te nadrukkelijk gemikt op een kinderpubliek. Gelukkig zit de film vol met spitse dialogen en heerlijke knipogen naar de geschiedenis (de broertjes Wright als fietsenmakers, de schilderijen in het Franse atelier), en spelen vooral Steve Coogan en Cécile De France hun rollen uitstekend.

Helaas is het begin van de film enorm rommelig, en is de episode in Turijke (met Arnold Schwarzenegger als prins) tenenkrommend slecht. Ook de montage is soms erg onoverzichtelijk en alweer véél te hectisch.

Gelukkig zijn er nog de enorm grappige stukken in Parijs en China (met Sammo Hung als de legendarische Wong Fei Hung (!)) die de film uiteindelijk nog best de moeite waard maken.

3 sterren.

avatar van rogierverkaik

rogierverkaik

Ik heb de film gister gezien en ik vond er werkelijk niks aan. Ik heb me vooral geergerd aan Jackie Chan en Arnold. Ik had echt gehoopt op een goede avonturenfilm, maar ik zag niks terug van een echte avontuur. 1,5 ster!

avatar van MFEO

MFEO

Ik ga speciaal naar deze film voor Steve Coogan! Zeker niet voor Jackie Chan. Daar ben ik nooit gecharmeerd van geweest.

avatar van Anne_Girl

Anne_Girl

Ik vond niet fantastisch maar slecht wassie ook weer niet...

- Langdradig

- Veel flauwe grappen

- Saai

+ Orginaliteit

+ "Ontroerende" momenten

+ Sommige grappen

avatar van chrissie85

chrissie85

tot de pauze was hij vermakelijk en naar de pauze werd ie echt leuk. mn vriendin ging met tegenzin mee en moest toch toegeven dat de film leuk was om te zien. Alleen redelijk wat vecht scenes maar dat was te verwachten met jackie chan.

avatar van stinissen

Wat een draak van een film.. Ga aub deze versie kijken; Around the World in Eighty Days (1956) stukken beter... een magere 3 dus 1.5*

avatar van gotti

Kijk liever die mini-serie met Peirce Brosnan; die is veel leuker dan die versie uit 1956.

avatar van Anne_Girl

Anne_Girl

Anne_Girl schreef:

Ik vond niet fantastisch maar slecht wassie ook weer niet...

- Langdradig

- Veel flauwe grappen

- Saai

+ Orginaliteit

+ "Ontroerende" momenten

+ Sommige grappen

avatar van jackie

jackie

Zeer geslaagde film, drie goede hoofdrolspelers, alle bijrollen ook goed gespeeld, leuke teksten en leuke grappen.

avatar van Justice4All

Justice4All

Moest denken aan een sprookjesfilm

Maar ik vind het zeker geen slechte film, zoals ik hier de negatieve reacties zie. Oke, het is ietsje minder dan zijn vorige films, maar ik vind het wel dat het de moeite waard is om deze film te zien. 3,5*

avatar van JosH60

JosH60

Af en toe een beetje flauw maar toch leuk genoeg om me twee uur van de straat te houden. Verder valt er weinig over te melden 2.5*

avatar van jacksparrow

jacksparrow

Gewoon een leuke lekker achtoverhang film. Heb er prima van genoten.

avatar van DieGo

DieGo

jacksparrow schreef:

een leuke lekker achtoverhang film.

In de volgende druk van de dikke van dale?

avatar van Idol

Idol

ja langdradig was het wel

had veel beter gekunt

maar soms was het best grappig

avatar van TLD

TLD

De film is af en toe een beetje flauw, maar het zijn een leuke 2 uur. Ik vond Rob Schneider in een van de bijrollen de leukste.

avatar van Cicero

Cicero

Niet supergoed, maar wel komisch en vermakelijk. 2,5

avatar van AmerOne

AmerOne

een vermakelijk "achter-over-hang-sprookje" niet nadenken maar lekker plaatjes kijken. Als je er op die manier tegen aan kijkt is het best te pruimen.

dus een 2.5