• 9.376.805 stemmen

Around the World in 80 Days (2004)

Actie / Avontuur | 120 minuten

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans, Hindi, Turks en Kantonees

Releasedatum: 12 augustus 2004

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Around the World in 80 Days

"Let your imagination soar."

Passepartout is een Chinese dief die een waardevol Boeddhistisch erfstuk steelt en zich vervolgens wil schuilhouden in het reizende gezelschap van de excentrieke Londense uitvinder en avonturier Phileas Fogg. Fogg is een weddenschap aangegaan met de leden van zijn herenclub om binnen tachtig dagen rond de wereld te reizen. Tijdens zijn rondreis gebruikt Passepartout met regelmaat zijn geweldige vechttechnieken om Fogg te verdedigen tegen de vele gevaren die zij tegenkomen. Een grote bedreiging vormt een hun achterna reizende detective, die er van uitgaat dat Fogg voor zijn vertrek de Bank of England heeft overvallen.

Passepartout / Lau Xing

Lord Salisbury

Steamer Captain

avatar van skipy05

skipy05

film valt wel mee. het is een grappige film. af en toe heel goede stukken in. het is wel een van de slechste Jackie Chan. zijn gevechten waren goed maar ik heb al meer en beeter gezien.

avatar van doodah

doodah

Zeer vermakelijke en lichte film om op een gezelige avond eens met het gezin te zien.

Zeker ook een grappige film, met weer geweldige vechtscènes van Jackie Chan. Wat is die man toch goed!

Zeker geslaagd

avatar van Jakke0071

Jakke0071

Leuk verhaal en voor mij een zeer geslaagde prent.

Een zéér artistiek decor wat van de film een sfeervolle film maakt.

Een grappige familiefilm die het moet hebben van zijn humor en sfeer.

avatar van martinovitch

martinovitch

Geweldig fijne film!

Ik heb goed gelachen!

Het was goed geacteerd!

En ook nog is een grappig familieverhaal!

avatar van doodah

doodah

Vond hem wel meevallen. De actiescènes met Jackie waren natuurlijk weer geweldig. Ook de manier waarop men van de ene plaats naar de andere overging, vond ik goed gedaan.

Het acteerwerk daarentegen, vond ik minder vooral van Steve Coogan, maar ook bij de anderen kon dit beter.

Al bij al wel een vermakelijk filmpje.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

martinovitch schreef:

Geweldig fijne film!

Ik heb goed gelachen!

Het was goed geacteerd!

En ook nog is een grappig familieverhaal!

Mee eens.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ah, eindelijk een goede rol van Chan.

avatar van Rosicky

Rosicky

Zelden grappig, en we krijgen wel erg weinig van de wereld te zien... Enive pluspunt is zijn de mooie effecten.

avatar van Pkunk

Pkunk

Lekkere onzinfilm. Leuk ook van de vele cameo's

avatar van Loutjeeh

Loutjeeh

Ik vond het een grappige film.

Alleen de specials vond ik daar in tegen juist weer wat minder omdat je af en toe echt heel goed kon zien dat het geknipt&geplakt was.

Ik vond er wel een beetje erg veel vechtscene's in zitten. Die met de verf in Frankrijk vond ik dan nog wel leuk. Maar in China vond ik er helemaal niks aan.

De overgang tussen de landen vond ik ook erg grappig. Alleen aan de andere kant ook weer helemaal niet, omdat je zo ook weer helemaal niks va nde landen zag en alles op sets was.

avatar van LinkVink

LinkVink

Is zeker een leuke film om te kijken om samen met je kinderen of met je ouders natuurlijk. Zitten weer eens geweldige stunts van Jackie Chan in, wat natuurlijk de nodige actie meeneemt. Ook is Steve Coogan zeer vermakend in de film.

Het hoogte punt van de film is natuurlijk de verwijzingen naar bekende mensen uit de geschiedenis. Ook de kleine roleltjes van Luke en Owen Wilson is natuurlijk een geweldig iets!

Ik hoop dat ik mensen hiermee aansport tot kijken, want het is zeker de moeite waard.

avatar van Spetie

Redelijke film, die een frisse kleurrijke aankleding heeft, op sommige momenten wat te geforceerd overkomt, maar in zijn geheel nog redelijk onderhoudend is, al duurt de film net wat te lang. De film is op zich best aardig gemaakt, maar heeft als geheel uiteindelijk niet zo heel veel bijzonders te bieden. De film komt traag op gang maar echt heel grappig wil de film nooit worden. Chan is soms wel leuk, maar de grappigste momenten van de film zitten vooral in de cameo's van Arnold Schwarzenegger, Owen Wilson en Rob Schneider, waarbij vooral Schwarzenegger erg grappig is. Verder is het een vrij voorspelbare en formulematige film, waarvan de afloop niet moeilijk te raden zal zijn.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik heb de film gisteren bekeken en ik vond het een leuke film. Jackie Chan is vaak erg grappig, Steve Coogan deed het ook goed en zijn mannier van acteren deed me vaker aan Hugh Grant denken ik weet echter niet waarom .. maar het viel me soms op. Verder ook leuke bijrollen van Kathy Bates, Rob Schneider, Arnold Schwarzenegger, Owen en Luke Wilson en John Cleese. Het verhaal boeit opzicht wel, de muziek was oké. Prima vermaak .

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Saai en voorspelbaar avonturenfilmpje waarin Jackie Chan een beetje tegensteekt. Verder wel nog een aardig verhaaltje die hier en daar een beetje kan boeien.

avatar van polopolo150

polopolo150

Leuke en vermakelijke film die je niet al te serieus moet nemen...

avatar van powerman

powerman

Chan is in topvorm, vooral in de ontsnapping met de luchtballon en een spectaculair gevecht in China, wat het absolute hoogtepunt vormt. Maar op dag 41 is deze avonturenfilm over zijn top heen, zodat alles wat daar nakomt mosterd naar de maaltijd is. Wordt bovendien ondermijnt door een aantal overbodige cameo's, waaronder die van de onleuke Rob Schneider als een bedelaar en die van de (meestal wel leuke) Luke en Owen Wilson als de Wright-brothers. Schwarzenegger daarentegen is wel grappig, al moet je je afvragen of de 'Good citizens of California' nu geen spijt hebben dat ze deze man tot hun gouverneur hebben benoemd. Coogan (bekend in Engeland als Alan Partridge) weet niet te overtuigen als Phileas Fogg, waardoor de meeste verbale grappen niet overkomen. Romantisch subplot helpt ook niet echt, maar gelukkig leeft de film weer op wanneer karakteracteurs Jim Broadbent en Kathy Bates hun opwachting maken. Wat overigens alleen van waarde is als je tegen die tijd niet in slaap bent gevallen...

avatar van mitsy12

mitsy12

heb de film al een tijdje willen kijken

nu voor het eerst gezien

wat een slechte film

zeer saai waardoor het erg moeilijk was de hele film af te kijken

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Mooie komische film en natuurlijk goede actie van Jackie Chan.

avatar van Camiel77

Camiel77

Leuke comedy film met uitstekende acties van Chan. Film had misschien wat beter uitgewerkt mogen worden. In 2 uur tijd zie je te weinig van alle landen.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Niet onaardig, maar zeker geen uitschieter. Dit is allemaal al eerder en beter gedaan. David Niven en Pierce Brosnan hebben beiden een betere vertolking van Phileas Fogg laten zien dan deze Steve Coogan (die ik overigens ook in zijn rol van Alan Partridge absoluut niet kan waarderen!).

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

leuk leuk leuk leuk leuk...

avatar van Minotaures

Minotaures

Wat een lage score op IMDB

avatar van polopolo150

polopolo150

Ja... op deze site ook trouwens... Zo slecht was deze film ook weer niet.

avatar van Minotaures

Minotaures

Het scheelt niet veel, maar een 2,95 zou wel leuker staan.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Heerlijk foute rol van Schwarzenegger.

avatar van DVD-T

DVD-T

Best een aardige film, maar helaas is het ook niet meer dan dat.

Verhaaltje is best o.k., een man die een weddenschap aangaat en rond de wereld wil in 80 dagen. Je zou denken dat dit verhaal niet als kapstok kan dienen voor een Jackie Chan avontuur, maar niets is minder waar. Passepartou is dan ook het leukste karakter binnen deze kleurrijke film. Die vrouw was niet veel bijzonders, maar deed het zeker ook leuk, en dat mag ook gezegd worden van Coogan. Het gaat allemaal wel erg snel en veel van de wereld krijg je dan ook niet te zien, en veel landen zie je ook niet voorbij komen.

Leukst moment in de film was toch wel de audiëntie met Schwarzenegger en het gevecht in China, waar een leuke verassing in de vorm van Sammo Hung wacht. Erg leuk ook om de muziek uit Once Upon a Time in China erbij te horen. De gevechten zijn verder leuk en flitsend in beeld gebracht. Wel wat op een braaf Disney niveau, en dat geld ook voor de rest van de film. Moraal ligt er dan ook meters dik boven op. Gelukkig blijft het geheel best onderhoudend, maar een Chan topper is het helaas niet geworden. Mijn stem blijft staan.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Around the World in 80 Days

Waar ik hoopte op en leuke vermakelijke avonturenfilm was dat in dit geval niet zo. De special effects waren maar matig. Ook duurde de film iets te lang. Soms nog wel een beetje gelachen vooral Arnold Swarzenneger was grappig.

Matige film 2*

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Middelmatige film met Chan.

Het begin was geinig maar voor de rest vond ik er ook niks aan qua grappen. De rol van Arnold Schwarzenegger was werkelijk verschrikkelijk. De aankleding was leuk gedaan maar het straalde niets bijzonders uit.

De gevechten kwamen aardig in de buurt van Chan's oude Martial Arts films. De Amerikaanse Chan films met humor zijn aardig, maar zijn oude Hong Kong films blijven beter. 2,0.

avatar van The Oceanic Six

Vermakelijk filmpje hoor.

Door alle negatieve reacties had ik er niet zo veel van verwacht, maar het bleek nog een best geinig filmpje te zijn.

Sure, het verhaal is niet heel origineel en de uitwerking op gebied van special effecten is soms best wel bedroevend, maar de film was verder wel onderhoudend en bij vlagen best geinig.

Ook leuk om bekende acteurs/actrices te herkennen in cameo rolletjes. Die van Schwarzenegger en Owen Wilson vond ik het leukst. Sowieso altijd tof om Arnold nog eens in een filmrol te zien.

De hoofdrollen waren niet echt bijzonder. Iedereen deed zijn ding, zonder echt uit te blinken. Alleen Chan vond ik er wel best leuk in, maar ik heb sowieso een zwak voor hem. Altijd lachen als hij in vechtscene's zit. De dame die mee reist mag er trouwens wel wezen.

Mooie 3,5* voor Around the world in 80 days.

avatar van aspro

aspro

geen slechte film,maar die uit 1956 vondt ik persoonlijk beter met een cast van sterren.o.a.

david niven

cantiflas