Genre: Drama / Mystery
Releasedatum: 21 september 2000
Bekijk via Prime Video
Bekijk via MUBI
Plot The Virgin Suicides
"Beautiful, mysterious, haunting, invariably fatal. Just like life."
In een rustig en conservatief stadje in het Amerika van de jaren '70 leven de knappe, maar mysterieuze Lisbon-zusjes. Wanneer één van de meisjes zichzelf van het leven berooft, zet zij met deze dramatische daad het leven van de hele familie op zijn kop. Meer en meer sluit de familie zich af van de buitenwereld, totdat de meisjes zelfs het huis niet meer uit mogen. Terwijl hun buurjongens een laatste poging ondernemen om de meisjes uit hun isolement te redden, escaleert de situatie volkomen. Vijfentwintig jaar later zijn de jongens de Lisbon-zusjes nog steeds niet vergeten. Hun fascinatie duurt voort. Ze proberen alsnog het raadselachtige verhaal achter de zelfmoorden aan de hand van dagboekfragmenten en brieven te reconstrueren.
Mr. Lisbon
Mary Lisbon
Cecilia Lisbon
Therese Lisbon
Tha Flow
Is deze beter dan Lost in Translation? Of is de vergelijking volledig niet op zijn plaats. Aangezien hij er zo op is vroeg ik me af of ik deze MOET zien.
Devastation HCT
Goede film, maar niet beter dan Lost in Translation. LiT is geniaal, deze is gewoon goed. Toch een goede acteerdibuut. Ik verwachtte dat het heel dramatisch zou worden, maar dat was het dus niet. 3.5*
Londerzelenaar
Prachtige film e, the virgin suicides, amai,
prachtige sfeer, chique
kirsten dunst speelt echt goe
Yak
Kon het niet laten om hem nog even te kijken vanavond, voor de vijfde keer of zo. Wat een adembenemend mooie film is het toch. Die allerlaatste scene waarin de vier jongens met een aanstekertje voorgoed afscheid nemen van de meisjes, bezorgt je echt knikkende knieën en een krop in je keel.
kubrick
- 1907 stemmen
net gekeken en k verhoog mn stem van 3 naar 4 sterren! prachtige film!
Jeroen!
Heb hem net ook gekeken. geef hem 3.5 *
Aan de ene kant vond ik het een sfeervolle film die me van begin tot eind kon boeien. Positief was ook de goede muziek en het acteerwerk.
Aan de andere kant miste ik toch een boel in het verhaal.
Het verhaal had mij nog wel verder uitgewerkt mogen worden.
Daarnaast ergerde ik me soms aan bepaalde dingen in de film en had ik regelmatig last van plaatsvervangende schaamte.
John Doe
Als je de jurk van Kirsten Dunst ziet met een zogenaamde x-ray techniek, krijg ik het idee dat dit een knipoog naar de doorschijnende achterbak in From Dusk Till Dawn is.
Yak
Hoezo? Omdat ze toevallig dezelfde techniek gebruiken? Dan kun je het kloppend hart van Amélie er ook wel bij slepen.
ManicM
Hoewel er best goed geacteerd werd, kon 't verhaal me niet echt raken. Beetje rommelig script en lege karakters. Als ze die dombo van een Josh Hartnett nu hadden weggelaten en dieper in waren gegaan op de jongetjes (het liefst één uitgelicht) uit de buurt, was het meer een geheel geweest. Nu lieten de personages me gewoon koud en dacht ik "okee...dus...." toen de film af was. Best jammer, hier had veel meer in kunnen zitten...
tovenaar
Best jammer, hier had veel meer in kunnen zitten...
Badgast
Mmmm, vreemde film. Het heeft iets, maar wist me toch niet volledig te boeien. Af en toe ook erg traag. Het acteerwerk van -met name- de dames was goed te pruimen. 2,5 ster
Thriller
Erg mooie film. Ik wist van tevoren gelukkig niet van de zelfmoord van de zusjes (wat hier gewoon boven de film vermeld wordt), en dat maakte de film voor mij een stuk beter, ik werd overvallen door de laatste scènes, en beoordeel de film daardoor waarschijnlijk hoger dan wanneer ik de reacties op moviemeter ervoor bekeken had. Sommige scènes waren traag, maar toch erg mooi. 3.5*
FisherKing
De titel van de film is toch al overduidelijk ?
morpheus
Sofia Coppola heeft gevoel voor het filmen van scenes met een sociale relationele context. Dit levert prachtige momenten op in The Virgin Suicides. Toch ben ik het deels eens met ManicM, Josh Harnett is een stoorfactor in deze film en Coppola had beter dieper kunnen ingaan op de belevingswereld van de jongentjes en hun perceptie van de 5 tienerzussen. De film is erg mooi geschoten en is behangen met een mooie surrealistische sfeer. The Virgin Suicide is echter op momenten erg traag en weet ons helaas nooit echt mee te trekken in de belevingswereld. Dit komt doordat de film soms wat rommelig en onrealistisch oogt. Het eind komt hierdoor ook niet geheel geloofwaardig over en mist het zijn impact.
Heel erg gemixte gevoelens, toch nog....
***
Bloompje
Ik vond de overzetting van boek naar film heel geslaagd. Dat heb je niet bij veel boekverfilmingen.
Thriller
De titel van de film is toch al overduidelijk ?
Klopt, ik wist ook wel dat er iets in die richting zou gebeuren, alleen niet zo massaal, dat verraste me enigszins. Er zijn bovendien heel veel mensen die dit bij deze film als een spoiler beschouwen, zag ik later, ook al verraadt de titel van de film al veel, het heeft vind ik een positief effect op de film, als je van tevoren niet teveel er vanaf weet.
bonothecat
De omgekeerde wereld......ik kende de filmmuziek van Air, maar de film nog niet. De film viel niet helemaal mee.....maar goed toch wel 3 sterren waard
Lenn
er zit meer in deze film dat wat getoond werd, dit maakt de film enerzijds boeiend en je denkt er over na maar anderzijds blijf je aan het einde wat op je honger zitte wanneer je wil wete hoe het verhaal precies in elkaar zit.al bij al is deze film zeker niet topfilm
desalniettemin is hij goed in elkaar gestoke met mooie acteerpestaties (Dunst) en een goed plot.
3.85
silly-me
Mooie, vreemde, sfeervolle film. Prachtige muziek van Air in deze film evenals in Lost in Translation. De DVD ligt trouwens voor EUR 5,99 bij de MediaMarkt in Utrecht, ik heb 'm voor dat bedrag mooi meegenomen van de week..:-)
Kon er niet zo heel veel mee, toen ik deze film voor het eerst. Vandaag weer herzien en hij is me dit keer stukken beter bevallen.
Geweldige zweverige en dromerige muziek van Air en dit keer kon ik de massale zelfmoord ook beter 'begrijpen'. Stukken indrukwekkender dan de eerste keer. Verhoog hem met een vol punt.
Axel Kouderdijk
Moet je nu 'Picnic At Hanging Rock' van Peter Weir ook 's kijken. Ook die heerlijk dromerige sfeer, etc. etc. (zie mijn commentaar aldaar).
...en als je die Air-muziek mooi vindt: probeer 'Wish You Were Here' van Pink Floyd 'ns. Of 'Wet Dream', het eerste solo-album van Floyds toetsenman Rick Wright.
AK
Esteban
Wat begon als een dromerige doch krachtige en wonderlijk mooi gestyleerde film, laat uiteindelijk geen enkele indruk na when Coppola loses her grip on almost everything. Het enige wat ze bereikt is een zero-effect, een leeg gevoel. Na twee herzieningen diezelfde week komt daar geen verandering in. Het eerste uur schreeuwt echter 'meesterwerk' uit en hoezeer ik ook verveeld zit met het einde, ik weiger aan het woord 'middelmatig' te denken.
The Virgin Suicides ***
FisherKing
Die indruk had ik ook, toch maar eens herzien.
Asmahan
Prachtige film. De sfeer uit het boek werd voor mij helemaal gevisualiseerd. Vooral Kristin Dunst was precies Lux Lisbon zoals ik me haar had voorgesteld. Vond het heel ontroerend hoe ze daar achterbleef op het basketbalveld.
Alles is zo geladen en broeierig in de film. Al die verwachtingen en verlangens. Alles wat niet kan of mag worden uitgesproken.
Ook de muziek is fenomenaal. Kan me geen betere soundtrack voor dit verhaal voorstellen. Dromerig, broeierig, apathisch en toch verlangend, onderhuids heel gevaarlijk.

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij

Diarios de Motocicleta
Roadmovie / Biografie, 2004

Lost in Translation
Drama, 2003
zelfmoordgebaseerd op boekmichiganjaren 70zelfmoordpogingmeerderjarig wordenvoorstadjeugdlustfamiliecatholicoverprotective parent teen suicidefemininity vrouwelijke regisseurmale gaze sistersloose adaptation