Genre: Drama / Mystery
Releasedatum: 21 september 2000
Bekijk via Prime Video
Bekijk via MUBI
Plot The Virgin Suicides
"Beautiful, mysterious, haunting, invariably fatal. Just like life."
In een rustig en conservatief stadje in het Amerika van de jaren '70 leven de knappe, maar mysterieuze Lisbon-zusjes. Wanneer één van de meisjes zichzelf van het leven berooft, zet zij met deze dramatische daad het leven van de hele familie op zijn kop. Meer en meer sluit de familie zich af van de buitenwereld, totdat de meisjes zelfs het huis niet meer uit mogen. Terwijl hun buurjongens een laatste poging ondernemen om de meisjes uit hun isolement te redden, escaleert de situatie volkomen. Vijfentwintig jaar later zijn de jongens de Lisbon-zusjes nog steeds niet vergeten. Hun fascinatie duurt voort. Ze proberen alsnog het raadselachtige verhaal achter de zelfmoorden aan de hand van dagboekfragmenten en brieven te reconstrueren.
Mr. Lisbon
Mary Lisbon
Cecilia Lisbon
Therese Lisbon
troy31
net voor de tweede keer gezien. de 1e keer, in de bios, maakte hij meer indruk. k vond m nu een beetje langzaam. maar verder wel mooi geacteerd, en de fascinatie van de jongens kan ik me wel indenken. 3 sterren.
hihi, hij was eerder afgelopen dan in de gids stond vermeld. vandaar nog een shortie erachteraan. "in god we trust". te kort voor deze site, maar erg funnie.
er zou toch eigenlijk ruimte op moviemeter moeten zijn voor goede shorts, naar mijn idee.
GerwinF
"in god we trust". te kort voor deze site, maar erg funnie.
Ik kende hem al een tijdje van Atomfilms. Voor de mensen die het gemist hebben, deze is gewoon gratis te bekijken op:
Aardig idee, maar de film verdrinkt al vanaf minuut 1 in de ontelbare kunstgrepen. Flash-back, Flash-forward, Slow-motion, alle soorten belichting, muziek die gewoon het hoofdbestanddeel lijkt te zijn van enkele scenes, voice-over, etc. etc. Zo werd de film een onsamenhangend mengelmoesje, waar de impact nogal van verloren gaat, vooral omdat de personages totaal niet zijn uitgewerkt. (Maar dat is juist het mystieke Kos!!!)
Mja, whatever
Jammer, had meer ingezeten.
Rascal
Ik vond het maar een saaie, lege film zonder enige diepgang of wat dan ook.
Snap die hoge beoordeling ook nie helemaal, maar goed.
Onsamenhangend mengelmoesje? geen diepgang? Soms snap ik helemaal niets van de mensheid.....
renske
Kos (alle kunstgrepen kan ik mij trouwens niet zo herinneren - wél dat ik er geen klap aan vond) en Rascal vatten het voor mij allemaal prima samen.
Wat is dit toch een fijne site...
tovenaar
Zachery Glass vatte het voor mij prima samen
, topfilm dit!
Erg mooi camerawerk, prachtige cast (letterlijk en figuurlijk) en betoverende muziek. Maar aan de film ontbrak naar mijn mening toch iets. Ik kon niet echt meeleven met het verdriet van de meisjes en de jongens.
Maar toch denk ik dat hier bij een tweede kijkbeurt meer inzit en ik ga hem dan ook nog eens een keertje kijken.Voorlopig hou ik het op 3*.
Jij ook altijd met je herzieningen.
wpstolk
Muziek in de film was mooi, maar verder een waardeloos verhaal: traaaaaag* en voorspelbaar.
*De film "The road home" was ook traag, maar dat irriteerde niet. Deze film over een stel meiden met strenge ouders is gewoon saai met een zeer abrupt einde. ** voor de moeite
SilverGun
Hoewel ik de soundtrack inmiddels al sinds de release bezit (omdat Moon Safari van Air zo'n sterke plaat was) heb ik de film nog níet gezien. Ik huur 'm binnenkort maar eens.
Yak
Ik vind dat altijd wel een mooie volgorde: eerste de soundtrack, dan de film. Kun je nog eens zien hoe nummers die je herkent bijdragen aan de sfeer.
Goodfella
Tja... De sfeer en muziek zijn dik in orde, prachtig zelfs, maarre... what's the point? Wat wil deze film zeggen? Wat? Waarom? Hoezo? Leuk om het vertelperspectief bij die jongens neer te leggen, want zoals ze al zeiden: 'We will never find the pieces to put them back together'. Qua verhaal een beetje een rommeltje dus, deze film.
Ik ben dat niet met je eens. Juist het feit dat in deze film nergens verklaard wordt waarom alle zusjes zelfmoord plegen maakt hem juist veel sterker, origineler en indrukwekkender.
Goodfella
Origineel wel ja, maar de hele film is daarentegen ook een nogal loze bedoening. Ik kon er uiteindelijk weinig mee.
Precies. Als het nou over een enigst en lelijk kind was gegaan, van een familie die deel uitmaakte van de Zwarte Kousen Kerk te Staphorst, ja, dan had ik er nog iets van kunnen begrijoen.
Maar nu vond ik het allemaal leeg Amerikaans quasi diepzinnig gedoe.
Is een film pas echt diepzinnig als alles verklaard wordt dan? Integendeel zou ik zeggen. jullie vallen de film aan op zijn kracht vind ik.
Goodfella
De kracht van de film is de combinatie van muziek en mooie beelden die samen zorgen voor een dromerige sfeer. Dat bedoel jij toch ook neem ik aan? In ieder geval; ik val de film juist aan omdat er niet méér inzit dan een dromerige sfeer.
Nee, niet alleen dat. Ook juit dat de film laat zien dat sommige gevoelens van anderen door de buitenwereld niet te verklaren zijn. zelden een film gezien waarbij dat zo sterk naar voren kwam en dat sprak me heel erg aan.
tovenaar
Heb je de spoiler van Zachery Glass gelezen? Die weet het echt geweldig mooi te verwoorden voor mij.
speedy23
Het regiedebuut van Sofia Coppola, de dochter van Godfather Francis Ford Coppola, kaart een moeilijk onderwerp aan: zelfmoord bij jongeren. De film is gesitueerd in de jaren '70 in Michigan en is naar ware feiten. Is in het videocircuit ook bekend als The Lisbon Sisters...
tovenaar
Is in het videocircuit ook bekend ...
Klinkt duister!
Agony
- 1985 berichten
Lang geleden dat me dit is gebeurd (kan het me eigenlijk niet eens herinneren dat het me überhaupt is overkomen), maar ik heb deze film voortijdig afgezet. Na zo'n 45 minuten van teleurstelling kon ik het werkelijk niet meer aanzien.
Wellicht dat mijn verwachtingspatroon van een integer mooi drama ook voor deze deceptie heeft gezorgt. Een typisch amerikaans niemanddalletje, met een irritante voice-over en dramatische acteerprestaties. De uitwerking van het (vooraf interessant klinkende) verhaal irriteerde me mateloos.... het enige wat reste was de "eject"button op de afstandbediening van mijn DVDspeler.... bllluughrhrr
Ramon K
Lang geleden dat ik de film zag, maar ik vond het ook niet echt speciaal. Ik kan me je reactie wel voorstellen Agony......
Phooze
Ik kan met het niet voorstellen, want zo slecht was deze film nou ook weer niet.
Ramon K
Afzetten doe ik ook niet snel, maar film heeft destijds weinig indruk gemaakt......misschien een keer herzien.
Phooze
Ja, maar afzetten, dat doe ik pas bij 1 sterren films. Dat was dit toch echt niet.
speedy23
Dat is nu iets wat ik echt NOOIT doe, dat is films niet uitkijken. Altijd tot het bittere einde en desnoods herbeginnen...

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij

Diarios de Motocicleta
Roadmovie / Biografie, 2004

Lost in Translation
Drama, 2003
zelfmoordgebaseerd op boekmichiganjaren 70zelfmoordpogingmeerderjarig wordenvoorstadjeugdlustfamiliecatholicoverprotective parent teen suicidefemininity vrouwelijke regisseurmale gaze sistersloose adaptation