• 9.370.069 stemmen

The Virgin Suicides (1999)

Drama / Mystery | 97 minuten

Genre: Drama / Mystery

Geregisseerd door: Sofia Coppola

Met onder meer: James Woods, Kathleen Turner en Kirsten Dunst

Releasedatum: 21 september 2000

Plot The Virgin Suicides

"Beautiful, mysterious, haunting, invariably fatal. Just like life."

In een rustig en conservatief stadje in het Amerika van de jaren '70 leven de knappe, maar mysterieuze Lisbon-zusjes. Wanneer één van de meisjes zichzelf van het leven berooft, zet zij met deze dramatische daad het leven van de hele familie op zijn kop. Meer en meer sluit de familie zich af van de buitenwereld, totdat de meisjes zelfs het huis niet meer uit mogen. Terwijl hun buurjongens een laatste poging ondernemen om de meisjes uit hun isolement te redden, escaleert de situatie volkomen. Vijfentwintig jaar later zijn de jongens de Lisbon-zusjes nog steeds niet vergeten. Hun fascinatie duurt voort. Ze proberen alsnog het raadselachtige verhaal achter de zelfmoorden aan de hand van dagboekfragmenten en brieven te reconstrueren.

Mr. Lisbon

Mary Lisbon

Cecilia Lisbon

Therese Lisbon

avatar van starbright boy

Vreselijk jammer en voor mij moeilijk te begrijpen. Deze film raakte me behoorlijk. Alleen de muziek al.

avatar van FeZ

FeZ

"Is het nu een leeg quasi artistiek filmpje, of toch artistiek? Ik slaap er nog wel een nachtje over."

In de ochtend weet ik het nog steeds niet. Wel mooie muziek overgens. M'n air cd haal ik onder het stof vandaan en stop 'm in mn discman: "Owja dit is eigenlijk best mooie muziek. Waarom heb ik die het afgelopen nooit opgezet?"

Stap op mn fiets en blaas wolkjes: "Gelukkig is het over een paar maanden weer lente."

In de metro zetel ik mezelf naast het raam neer. Ik knijp mn ogen om niet verblind te worden door de net opgekomen winterzon. Nog niet helemaal wakker staar ik naar de wereld die aan me voorbij suist.

M'n dag gaat langzaam, maar relaxed, voorbij.

"Sfeer, beelden, muziek, zin van het leven en ik weet nog steeds niet veel meer van die meiden dan aan het begin van de film" 4*

avatar van speedy23

speedy23

Snif, snif... Jij moest poëet worden. Mooi stukje...

avatar van Isabella

Isabella

Hmmm... Film viel me tegen. Idd issie mooi, dromerig en bevat-ie geweldige muziek, maar dat vind ik niet genoeg. Ik vind em te traag...

avatar van jassonn

jassonn

Mooie film,verhaal wordt erg mooi verteld.

Vond hem zeker niet traag,tempo is precies juist met mooie muziek. 4*

avatar van 93.9

93.9

mooie film met natuurlijke lekker wegdroom-muziek van Air.

avatar van Redlop

Redlop

Waar Sofia Coppola erg sterk in is, is in het uitbeelden van een zeer natuurlijke ogende jeugdige onschuld. Met name Kirsten Dunst en ook de iets oudere Scarlet Johansson in LOT.

Het dromerige, idyllisch puberale en onaantastbare is de kracht van deze film. Maar voor de rest helaas niet interessant. De personages zijn zo weinig uitgediept dat de collectieve zelfmoord me weinig deed. 3*

avatar van Rujar

Rujar

Een erg christelijke film...

Je blijft eigenlijk de hele film wachten op een moment dat de film een beetje tot leven komt.

Totaal niet christelijk. Staphorst light.

avatar van Rujar

Rujar

Juist christelijk.....

Gaat over kinderen die zich niet kunnen ontplooien... Niks mag. Alles is verboden.

Gaan dan vervolgens helemaal door het lint..

Redlop schreef:

De personages zijn zo weinig uitgediept

In dit geval zou meer uitdieping van de personages de angel uit de film gehaald hebben. Juist het mysterie, de ander niet kunnen kennen,daar gaat het wat mij betreft om.

avatar van Redlop

Redlop

Ja...dat trok je ook aan bij Elephant denk ik. Valt wel wat voor te zeggen.

FisherKing

De film kon me compleet niet boeien dankzij het bijzonder onwaarschijnlijke scenario. Met pijn en moeite afgekeken, vanwege enige leuke filmische vondsten toch nog 1.5*

En wat is die Kirsten Dunst irritant hier zeg. Geldt ook voor Josh Harnett. Ook Turner imponeerde niet en James Woods leek zich af te vragen in welke film hij verzandt was geraakt.

Jammer allemaal.

avatar van 93.9

93.9

Een positief puntje voor de originele filmmuziek.

De maker heeft zich duidelijk verdiept in wat er op dat moment hits waren.

Verder is het script niet echt bedoelt om als waarschijnlijk door te gaan.

Je moet het meer zien als sprookje, fisherking!

93.9 schreef:

Je moet het meer zien als sprookje, fisherking!

Moeilijk als het nota bene gebaseerd is op een krantenbericht, de werkelijkheid kan vele malen gruwelijker zijn dan ons voorstellingsvermogen.

Misschien geef ik de film onder een ander gesternte nog wel een kans, hoor.

De film gaat juist dieper in op de materie. De film laat zoveel zien van de meisjes, dat zonder enige psychologische onderbouwing van de zelfmoorden het verhaal ongeloofwaardig wordt.

De zelfmoorden komen steeds volledig uit de lucht vallen.

Tenzij de meisjes aliens zijn, kan ik dit onmogelijk als een mysterie beschouwen.

avatar van tovenaar

tovenaar

FK, lees het stuk van Zachery op pagina 2 eens. Hij weet het voor mij heel mooi te vertellen, misschien dat jij er daardoor ook iets in gaat zien... Ik hoop het voor je, want ik vind het na ik weet niet hoeveel kijkbeurten nog steeds een wonderbaarlijke film.

kappeuter schreef:

Totaal oneens. De film laat alleen maar zien hoe de jongens de meisjes waarnemen. Voor hen is de zelfmoord een groot mysterie en dat blijft het daardoor voor de kijker ook.

Het stukje van Zachary op pagina 2 is inderdaad voor een groot deel hoe ik het ook voel/zie.

Pagina 1 bij mij (afhankelijk van je intstellingen).

Nee sorry, ik zie de symboliek die Zachery beschrijft er niet in. Vind ik nogal bedacht.

avatar van tovenaar

tovenaar

Wat Zachery beschreef betekende voor mij trouwens niet een andere visie op de film, maar het verwoordde perfect hoe ik de film al die tijd beleefde.

FisherKing

Ik begrijp wel wat Zachery bedoeld, maar dit wist me niet te raken en de verveling sloeg toe.

avatar van Yuppie_Scum

Yuppie_Scum

rillingen over mijn rug!

Wat een sfeerzetting kan die Sofia neerzetten!!! Erg indrukwekkende film die nog erg lang in mijn hoofd zal rondspoken....

te veel zeggen over deze film is zonde...

avatar van Bloompje

Bloompje

Yuppie_Scum schreef:

helemaal gelijk. Niet alleen prachtige sfeer, maar ook prachtige muziek en set decoratie/production design.

avatar van eerdekes

eerdekes

... Binnenkort op canvas te zien ...

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

eerdekes schreef:

... Binnenkort op canvas te zien ...

wow! Heel goed... weet je ook wanneer precies?

avatar van Tomtommer

Tomtommer

Kirsten Dunst speelt in deze film ook erg goed. Ze heeft natuurlijk al in een aantal kaskrakers meegespeeld; zoals Jumanji en Spider-Man.

Iedereen heeft waarschijnlijk ook Danny DeVito herkend. Als ik mij goed kan herinneren speelt hij in de film psycholoog Torniker (?).

Eén ding wil ik eigenlijk wel graag weten: door wie wordt Cecilia, de jongste van de vijf zusjes, gespeeld? Ik haar van ergens, maar van waar? ...

Ik heb haar naam niet in de aftiteling kunnen lezen.

THX.

avatar van saske

saske

haar naam is hanna hall

Amy & Isabelle (2001) (TV)

Virgin Suicides, The (1999)

Her Desperate Choice (1996) (TV)

Homecoming (1996)

Forrest Gump (1994)

avatar van Tomtommer

Tomtommer

saske schreef:

haar naam is hanna hall

Amy & Isabelle (2001) (TV)

Virgin Suicides, The (1999)

Her Desperate Choice (1996) (TV)

Homecoming (1996)

Forrest Gump (1994)

Sorry. Ik kan mij niet herinneren dat ik één van deze films of series gezien heb. Kan het zijn dat ik haar van een andere prent denk te kennen? (Zo ja, welke?)

Nogmaals bedankt trouwens.

avatar van speedy23

speedy23

Je hebt haar hoogstwaarschijnlijk gezien in Forrest Gump, als de jonge Jenny Curran...

avatar van PeterNL

PeterNL

Pracht van een film (net zoals haar andere film Lost in Translation ) (4,5)