• 9.373.531 stemmen

Dirty Dancing: Havana Nights (2004)

Romantiek / Muziek | 86 minuten

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 6 mei 2004

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Dirty Dancing: Havana Nights

"Break the rules. Find your freedom. Live your life."

Havana: November, 1958. Katey verhuist in de broeierige weken voor de revolutie met haar ouders naar Cuba. Katey's vriendenkring bestaat uit Amerikaanse jetset leeftijdgenootjes. Toch valt haar oog al snel op Javier, een charmante ober en een zeer getalenteerde Cubaanse danser. Ze daagt Javier uit om mee te doen aan de nationale danscompetitie in een chique nachtclub in Havana. Door de oefenavondjes ontdekt Katey de andere kant van Cuba. De mooie Amerikaanse hotels verruilt ze voor rokerige nachtclubs waar alleen de lokale bevolking komt. Hier leert Javier haar pas echt wat dansen met passie is.

Javier Suarez

Carlos Suarez

Lola Martinez

avatar van damon

damon

Is dit echt deel 2 van Dirty Dancing?

of een soort spin-off

ik had ook gehoord dat Jennifer Lopez erin zou meespelen.

avatar van EmDee

EmDee

Hoezo deel 2???

Andere regisseur, andere acteurs, andere entourage.

Klink als een heel goedkoop iets.

Er komt wel een deel 2 van Dirty Dancing. Dat is deze en Patrick Swayze komt er weer in voor als dansleraar. Ik snap alleen niet waarom ze zijn naam er niet bij hebben geschreven.

avatar van Justice4All

Justice4All

WINTER 2004?!! Dus in NL komt ie in winter 2005 uit!!! LOL? NOT...

avatar van elessar

elessar

Patrick swayze speelt er niet in mee, hoor! het is een remake van Dirty Dancing, maar dan speelt het in Havana. het lijkt me een hele leuke film.

avatar van Esteban

Esteban

Zolang ze erin slagen iets op niveau van de eerste te maken in een geheel eigen jasje, sfeertje ben ik al blij. Dit staat dan ook compleet los van de originele.

avatar van SSeagal

SSeagal

Gaapfilm lijkt me.

avatar van Diesel

Diesel

Vond het origineel slecht.

Dat zegt genoeg...

avatar van sneak

sneak

Patrick Swayze speelt er wel degelijk in mee, maar de rol is zo klein dat het niet echt noemenswaardig is. Ook wilden de makers niet dat de kijker teveel aan deel 1 zou denken.

Film is zeer matig. Slecht geacteerd. Toch had het wel wat pluspunten die ik niet ga noemen anders verraad ik teveel.

Als je hem wil zien doen, maar echt nodig is het niet. 2 sterren.

avatar van Jordy

Jordy

sneak schreef:

Ook wilden de makers niet dat de kijker teveel aan deel 1 zou denken.

Hebben ze dan geen ongelukkige titel uitgekozen voor deze film?

avatar van groetJeS

groetJeS

Deze film heeft helemaal niks met de eerste te maken. Zelf vond ik de eerst nog net iets beter.

En als je vraagt waarom de makers Patrick Swayze niet (groot) op de lijst hebben staan. Snap ik dat helemaal, want iedereen bij ons in de sneak, moest lachen toen hij in beeld kwam.

Men wat is hij oud en lelijk geworden.

avatar van stinissen

Na al het gezeur dat de film slecht is en dat er niks van deugd ben ik vanavond toch zonder vooroordeel na de sneak geweest, en tot mijn verbazing was de film best te doen, sterker nog hij krijgt van mijn een dikke voldoende. Ik wou ook even wat kwijt over de decors en de kleding dat was helemaal top je kreeg echt het eind jaren 50 gevoel.

Op het einde van de film krijg je een werkelijk prachtig spaans nummer van Christina Aguilera "El Beso del Final" een dikke 7 dus 3.5*

avatar van hugohei

hugohei

Mm, tsja.
De muziek was okay, de aankleding en de jarenvijftigsfeer waren niet slecht [de film is opgenomen op Puerto Rico]... Swayze ziet er nog best goed uit voor zijn leeftijd...

Maar dan heb je het volgens mij wel gehad. Het acteren was matig, de dialogen waren van karton, en het hoofdrolmeisje had echt te weinig uitstraling.
En de mix van danswedstrijd en revolutie, die opwindend had moeten zijn, werkte als natgeworden vuurwerk.

Maar laat ik niet zeuren, want wie echt houdt van dit genre vermaakt zich vast wel.

avatar van vache

vache

Aauuuuuuuuuh, deel 1 bezorgd me nog steeds nachtmerries

avatar van dirty dancer

dirty dancer

lijkt me vet cool om deze fim te zien hij is zins vandaag in de bios dus nu nog kijken wanner die hier in lelystad is (k)

Dus halen we je stem weer weg totdat je 'm gezien hebt...

avatar van HALLOWEEN

HALLOWEEN

Je kunt nooit een andere deel maken van zulk soord films dat word alleen maar slechter.

avatar van DaaaNtje

DaaaNtje

Jaja..leuk leuk leuk!

Ik vind dirty dancing gewoon helemaal geweldig..

Ik had niet veel van deze film verwacht..

Moet je ook niet doen.

het is gewoon een leuke film als je op een zondag middag niets te doen hebt...:)

Ik kwam er wel helemaal in de dans stemming uit..

De muziek is GE-WEL-DIG!

avatar van armitage

armitage

DaaaNtje schreef:

Daar ben ik het eigenlijk wel mee eens. Ik heb DD1 door omstandigheden ongezond vaak gezien en deze film lijkt er veel op, heel erg veel. Volop verwijzingen naar deel 1 in cheografie, achtergrondgeluidjes en zo, en het scenario is natuurlijk redelijk identiek. Alleen een andere setting, een ander, Cubaans, gevoel en andere muziek. Geen brilliant acteerwerk, geen verrassend scenario, wel leuke muziek, leuke sfeer, en volop swingende scene's en voorspelbare romantiek. Oftewel, veel lol voor je geld (als je er van houd ). En mag je het daarmee gewoon goed vinden. Ik vind van wel!

3.0 ***

avatar van MWX

MWX

goed vermaak. verwacht echter geen effect wat deel 1 destijds had. verder was het eigenlijk nooit geweldig maar zekers niet slecht echt een rtl4 woensdag avond film

avatar van Annemarie

Annemarie

Hm, ik vond de film leuker dan DD1, ik denk dat dat kwam door de muziek. Van deel 1 vond ik het ook erg leuk, maar deel twee is mooier. Wat idd (helaas) wel zo is, dat het acteerwerk droevig is. Verder een leuke film, om echt in een warme dansstemming te komen. Voor de liefhebber!

Annemarie schreef:

Mee eens !

avatar van hessos

hessos

oo patrick swayze speelt zeker weten mee! alleen ziet hij er ongelovelijk slecht uit! oud.. maar de film was leuker om naar te kijken dan DD1. door de muziek, maar ook door de dans, en cultuur. ook lekker romantisch af en toe.

zeker een aanrader als je van dit soort films houdt:D

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Wat een slechte film zeg. Heel moeilijk om uit te zitten. Enigste pluspuntje was Christina Aguilera's "El Beso del Final". Maar dat tilt de film niet naar een hogere beoordeling. 0,5*

avatar van jacom

jacom

Diego Luna, porque?

avatar van bridget

bridget

Wat een fantastische muziek! Je werd er echt in meegesleept! Het verhaal is wel iets minder dan DD1 maar hier was er wel veel meer chemistry! Kon ik maar zo dansen...

avatar van hanni

hanni

ik vond de film fantastisch.

ik ben een echte fan.

de muziek is ook heel veel beter dan de eerste en het speelt zich op een veel betere plaats af dan de eerste.

het is een echte aanrader.

avatar van madanny

madanny

De jeugd zal deze film wel smaken , maar ik ben er wat te oud voor geworden. Aan het origineel uit 1987 bewaar ik goede herinneringen, deze Havana Nights , is buiten de muziek niet veel soeps.

avatar van (Syn)

(Syn)

Film waarvan je vrolijk wordt, zeker als je zelf in de Latijns Amerikaanse dansen zit. Erg leuk dus voor het salsa publiek, het brengt je zeker in de stemming. Mooie moves, kan je wat van leren.

Verder aardige, redelijk voorspelbare niet-nadenk-film.

avatar van kimsie

kimsie

dit is echt een geweldige film! heb em in 2 dagen al 3 x gezien en de cd gekocht. echt heeeeeeeeeerlijke muziek en dans, maar het belangrijkste natuurlijk DIEGO LUNA!!! zo lief hier! film zelf is niet van onwijze kwaliteit, maar daar zie je wel doorheen als je van salsa en diego luna houdt! kortom, 10 x beter dan deel 1