• 9.373.625 stemmen

Dirty Dancing: Havana Nights (2004)

Romantiek / Muziek | 86 minuten

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 6 mei 2004

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Dirty Dancing: Havana Nights

"Break the rules. Find your freedom. Live your life."

Havana: November, 1958. Katey verhuist in de broeierige weken voor de revolutie met haar ouders naar Cuba. Katey's vriendenkring bestaat uit Amerikaanse jetset leeftijdgenootjes. Toch valt haar oog al snel op Javier, een charmante ober en een zeer getalenteerde Cubaanse danser. Ze daagt Javier uit om mee te doen aan de nationale danscompetitie in een chique nachtclub in Havana. Door de oefenavondjes ontdekt Katey de andere kant van Cuba. De mooie Amerikaanse hotels verruilt ze voor rokerige nachtclubs waar alleen de lokale bevolking komt. Hier leert Javier haar pas echt wat dansen met passie is.

Javier Suarez

Katey Miller

Jeannie Miller

Bert Miller

Susie Miller

Carlos Suarez

Lola Martinez

avatar van stinissen

Na al het gezeur dat de film slecht is en dat er niks van deugd ben ik vanavond toch zonder vooroordeel na de sneak geweest, en tot mijn verbazing was de film best te doen, sterker nog hij krijgt van mijn een dikke voldoende. Ik wou ook even wat kwijt over de decors en de kleding dat was helemaal top je kreeg echt het eind jaren 50 gevoel.

Op het einde van de film krijg je een werkelijk prachtig spaans nummer van Christina Aguilera "El Beso del Final" een dikke 7 dus 3.5*

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

jaah erg leuke en romantische film daar hou ik wel van !!

en Diego Luna is zoo sexy

avatar van titia

titia

brrr, ik heb deze bij toeval gekeken gisteravond (toevallig was mijn boek net uit...), en laat ik positief zijn, hij was niet zo slecht als ik had verwacht. (Maar ja, dat kon ook blijna niet) Deel 1 heb ik echt veel te vaak gezien, en deze "jat" daar zo af en toe wat van, de muziek is wel goed, prima met dit zomerse weer! Maar verder... slap verhaal, slechte hoofdrolspeelster, en patrick swayze uit de motteballen. Tja.

avatar van Jolienepien

Jolienepien

Vette film! Ik vind hem nog leuker dan Dirty Dancing 1! mooie dansen ook enzo. Lijkt wel erg op Dirty Dancing 1, maar ik vind hem wel leuker.

avatar van Metalfist

Metalfist

Have the time of your life..all over again

De eerste Dirty Dancing was, tegen mijn verwachting in, bijzonder vermakelijk. Ik had hem in de eerste instantie alleen maar gekocht voor de rol van Swayze maar het was een dikke meevaller. Natuurlijk kon ik het vervolg voor 3€ niet laten liggen.

Ergens ben ik blij dat de film maar zo weinig heeft gekost want anders had ik een serieuze miskoop begaan. Hier op MovieMeter wordt de film als de betere van de twee beschouwt maar Havana Nights doet niet bijster veel meer dan een aantal scènes uit de eerste film schaamteloos te kopiëren. Zelfs heel het plot loopt bijna net hetzelfde met hier en daar een aanpassing want nog altijd gaat het over een preutse tiener/vrouw die door de juiste danspartner en muziek helemaal losslaat. Het enige wat verschillend is, is de setting waar het verhaal zich afspeelt want zoals de subtitel het al laat vermoeden, het is in Cuba te doen. Nu op zich vind ik het niet erg dat er nogal veel hetzelfde is, dit soort films kijk ik toch voor het hoge feelgood gehalte en de dansen maar laat dat nu juist hetgeen zijn waar Havana Nights de mist ingaat. Deze keer geen echte ballroom dansen maar de echte 'dirty dancing', vooral in de scènes in La Rosa Negra. Het is dan alleen jammer dat ik veel liever ballroom dansen zien die vaak sterk zijn gechoreografeerd dan een troep mensen in een kleine ruimte die precies maar wat tegen elkaar liggen te schuren. Daar staat dan wel tegenover dat dit allemaal juist goed in de film past door de setting van Cuba want heel de film voelt zwoel aan. Spijtig is ook dat, met uitzondering van het einde, er in de film geen enkele dans compleet wordt afgemaakt doordat er zich altijd een onderbreking voordoet in de vorm van iemand die staat te kijken of iets komt vragen...

Qua cast is Havana Nights wel wat een verademing ten opzichte van het vorige deel doordat Romola Garai haar rol van preutse Katey tot femme fatale met verve uitvoert. Het komt allemaal geloofwaardig over en dat is ook te danken aan haar partner, Diego Luna, met wie ze twee keer zoveel chemie heeft als Swayze met Grey. Over Swayze gesproken, hij is de reden waarom de film net dat halfje extra krijgt. Ik hoopte al dat hij een bijrolletje ging hebben maar dat het zo leuk ging zijn had ik dan ook weer niet gedacht, wel is hij echt een serieus stuk verouderd. De rest van de cast komt ook goed over al irriteerde ik me soms wel hard aan Kateys jetset vriendinnen of haar zus.

Nagenoeg hetzelfde plot als deel 1 maar dan met meer dirty dancing. Jammer genoeg zie ik deze stijl niet zo graag dus is het wel een teleurstelling ten opzichte van de voorganger. Normaal gezien 2.5* maar dankzij het kleine bijrolletje Swayze toch nog een voldoende.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Haalt het niet bij z'n voorganger.

Lichtelijk tegenvallend zelfs, waar die hogere score vandaan komt snap ik dan ook niet helemaal. Opbouw is redelijk, gevoel van de contest heeft er uiteindelijk niet genoeg ingezeten en die ruwe onderbreking richting het einde was totaal niet nodig en totaal niet boeiend (verder hadden wel meer onderbrekingen niet gehoeven). Maar ondanks dat de cast het er goed vanaf brengt (leuke bijrol ook van Patrick Swayze), toont het einde dat de film bovenal gevoel mist. Dans-aspect zat er net niet sterk genoeg in en miste zo nu en dan choreografie.

Muziek is best fijn en ook de setting is wel degelijk. Clichés e.d. kan ik me ook niet aan ergeren dus een voldoende weet het nog wel te krijgen.

Krappe 3*

avatar van BBarbie

BBarbie

Lekkere, aanstekelijke dansfilm, die zeker niet onderdoet voor het origineel.

De verhaallijn en de chemie tussen de twee hoofdrolspelers is naar mijn mening zelfs beter dan in de eerste film.

Best aardig dat ze Patrick Swayze nog van stal gehaald hebben voor een bijrolletje.

Een echte meevaller.