• 9.372.990 stemmen

Genre: Actie / Oorlog

Geregisseerd door: Henry Hathaway

Met onder meer: Richard Burton, John Colicos en Clinton Greyn

Plot Raid on Rommel

Een groep commando's gaat tijdens de Tweede Wereldoorlog in Noord-Afrika op een missie achter vijandelijke linies. De echte opdracht is echter gecompliceerder dan dat: de soldaten dienen gevangen genomen te worden, vervolgens te ontsnappen en pas dan een verrassingsaanval op de Duitsers uit te voeren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Capt. Alex Foster

Conscientious Objector

avatar van hannesdepannes

hannesdepannes

[quote]Decec schreef:

Een redelijk oorlog/drama film...

Redelijk verhaal (geen spannend verhaal)...

Redelijk acteerwerk...

Recensie: Redelijk

Grammaticaal: Redelijk

Woordkeuze: Redelijk origineel

avatar van Paulus53

Paulus53

Ongeloofwaardig op alle fronten. Neem bijvoorbeeld die Engelsman die Duits spreekt. Die is toch direct ontmaskerd vanwege zijn uitspraak?

Die dame die meespeelt is superirritant.

De passages omstreeks 1:00 uur afspelen tonen een hoop vuur maar het is nauwelijks te volgen wat er gebeurt.

avatar van Justinw

Justinw

Niet een van de beste in zijn genre, toch is het bij vlagen vermakelijk. Richard Burton helpt hier ook aan mee en genreacteurs Wolfgang Preiss & Karl-Otto Alberty aan de duitse zijde doen mij toch een glimlach op mijn gezicht brengen.

Kan heel kritisch hier zijn op van alles en nog wat, maar dit doe ik niet omdat het toch wel aardig wegkeek. Toch een halfje eraf toen ik las dat bijna alle actiescènes bijna direct uit de film Tobruk (1967) zijn gehaald. Ze gingen zelfs zover dat ze Richard Burton's zijn haar hebben geverfd zodat ze scènes van George Peppard uit Tobruk konden halen. Naar aanleiding hiervan snel genoemde film maar eens checken.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Film die als klassieke 'oorlogsfilm' niet mee kan doen met de grote jongens maar wat mij betreft ook beter niet in dat genre geplaatst kan worden. Raid on Rommel doet veel meer denken aan The Guns of Navarone, en, mede door de aanwezigheid van Burton, Where Eagles Dare. Met dat in gedachte is deze film al iets beter te pruimen ook al komt ie niet in de buurt van de twee eerder genoemden.

Een plot zoals MacLean had kunnen schrijven neemt zijn aanvang na de infiltratie van Foster. Zonder al te veel te verraden is het geen verassing dat het niet allemaal van een leien dakje gaat, hierendaar geïmproviseerd moet worden en sprake is van een bonus qua vijand pijn doen. Redelijk voorspelbaar is het allemaal wel, een beetje humor en een knipoog heeft het zo nu en dan ook nog. Het gebruikte materiaal is praktisch allen Amerikaans en de scheepsbeschieting op het einde ziet er echt wel slecht uit.

Ondanks dat heeft Raid on Rommel zo nu en dan best nog een redelijk vermaak factor. Mede door Vivi. Uiteraard kan een film met Duitse soldaten niet zonder Karl-Otto Alberty en dan is het meeste wel gezegd. RonR is verre van top, en een voldoende zit er ook niet in, maar slechter is er wel zeker.

avatar van shrink

shrink

Ik vind deze film bijvoorbeeld veel beter als een 'Dirty Dozen'. Het is nog zo jolig en het verhaal is wel prima. Tevens vond ik Rommel wel goed spelen.