Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: Terry Gilliam
Met onder meer: Jeff Bridges, Robin Williams en Mercedes Ruehl
Releasedatum: 15 november 1991
Plot The Fisher King
"A Modern Day Tale About The Search For Love, Sanity, Ethel Merman And The Holy Grail."
Jack Lucas is in radiokringen een cultfiguur. Zijn programma wordt druk beluisterd, hoewel hij geen blad voor de mond neemt en hij ontzettend cynische opmerkingen maakt. Jack haat wanhopige mensen. Toch zijn zij het die in zijn programma meestal aan het woord komen. Edwin Malnick is een vaste klant. Wanneer hij vertelt dat hij de vrouw van zijn leven ontmoet heeft, slaat Jack met één opmerking die droom aan diggelen. Onder de indruk van Jacks uitspraak, vermoordt Malnick zeven mensen en pleegt daarna zelfmoord. Dit betekent ook het einde van Jacks carrière. Drie jaar later voelt Jack zich nog steeds verantwoordelijk. Hij piekert, kwelt zichzelf, is berooid en heeft geen vooruitzichten. Op een avond trekt hij dronken door New York en wordt hij aangevallen door een jeugdbende. Hij wordt gered door een zwerver genaamd Parry, die ervan overtuigd is dat Jack hem kan helpen in zijn zoektocht naar de Heilige Graal.
Parry
Radio Engineer
Radio Engineer
Lou Rosen
You_bastard
Het ging een beetje te diep deze film. Na de film had ik ook een depressieve bui
lindastuurman
Een film zoals je ze niet vaak ziet. Robin weer fabulous, nu als straatrat. De film gaf mij nou juist geen depressief gevoel, het is een happy ending en er zitten zeer humoristische stukken in.
FisherKing
Heerlijke film; zoals een monty python lid betaamd;
Een Jeff Bridges die naar de afgrond glijdt;
en met een grote knipoog weer de weg hervindt via The Holy Grail
bevat voor mij alles;
petey
- 1901 berichten
Verschrikkelijke mooie scene´s, bijvoorbeeld de dansscene in het treinstation.
Leuk als je in NYC bent, zoek de locaties op.
lindastuurman
Overmorgen ga ik naar NYC en ik ga zeker proberen locaties te vinden! Dat station is niet moeilijk te vinden
, maar of ik ook dat ene stukje park in Central Park kan vinden (je weet wel, de cloud-busting scene)? Ik ga m'n best doen!
Ik kan me je enthousiasme goed voorstellen. Ga je met een andere Williams fan ?
petey
- 1901 berichten
Heb ik ook nooit precies kunnen vinden, maar ach er zijn genoeg films in NY opgenomen, dus op bijna elke hoek denk je: he dat heb ik in .....(vul naam film in) gezien.
Veel plezier en doe Robin de groeten.
EmDee
lindastuurman
Ik ga niet met een andere Robin-fan, die komt er pas bij op de dag van de show! In San Francisco zijn namelijk nog veel meer plekjes te vinden waar films met RW zijn opgenomen. Ik ga in NY 1 dag volledig besteden aan RW-plekjes, hij heeft natuurlijk net z'n comedy-tour afgerond (met de nodige theaters) en hij heeft er even gewoond (toen hij nog op Julliard zat). Genoeg te doen dus, want ik wil ook de rest van de stad zien!!
Ralfke
- 2075 stemmen
Ik had hier - o.m. gezien de hoge waarderingen op deze site - meer van verwacht eerlijk gezegd. Ik vond het een wat rommelige film met enkele onduidelijke flarden komedie en moeilijk te verteren drama-momenten. Williams speelt erg goed en zijn tegenstreefster ook, maar om hier nu een Oscar voor uit te reiken gaat me wat ver. Misschien dat ik de film op m'n gemak nog eens moet gaan zien, maar tot die tijd kom ik toch niet verder dan ***.
FisherKing
ach als je maar van de film genoten hebt
voor mij zit er heel veel in en dat moet je herkennen he
Goeie film. Inderdaad een beetje fommelig, maar erg leuk en grappig in beeld gebracht. 3,5*
Goodfella
Terry Gilliam heeft definitief zijn intrede gedaan in mijn selecte groepje favoriete regisseurs. Want wát een leuke film is dit zeg!
Er zitten werkelijk betoverend mooie scènes in (met de dansscène in het station als absoluut hoogtepunt), het is schitterend gefilmd, ontroerend, grappig, sterk geacteerd...
Toch geef ik 'slechts' 4 sterren, omdat vooral de momenten tussen Bridges en z'n vriendin de vaart wat uit het verhaal haalden.
Toch een zeer aangename verrassing dit, want ik had eerlijk gezegd tot voor kort nog nooit van deze film gehoord.
tovenaar
Fisher King, er komen voor mij binnenkort wat Filmmarathonnetjes aan...
je raadt me deze zeker aan?
Macmanus
ik vind dit geen aanrader, een keer leuk als hij op tv komt maar er zijn beteren films.
FisherKing
Jazeker; Als je Terry Gilliam, Jeff Bridges Mercedes Ruehl en Robin Williams Houdt..
in a quest for the holy grail.
tovenaar
Terry Gilliam: ZEKER!
Jeff Bridges: echt alleen in de Big L!
Williams: Good Will Hunting was goed
neo
erg goeie combinatie van humor en drama. williams en bridges spelen beiden de sterren van de hemel!!. alleen wat stukjes met bridges zijn vrouw haalde de vaart een beetje uit de film. en dan dit nog: robin williams die naakt staat te dansen in een park
FisherKing
Voor al degene die willen weten wat The Fisher King nu eigenlijk betekend ! Uitleg over de King Arthur legende mbt The Fisher King !
goga
Ik vind Brazil stukken beter, maar ja smaken verschillen
Crowdedhouse
Hi, kan iemand mij vertellen of 'The Fisher King' in Nederland op DVD te koop is, dus regio 2 denk ik.
Ik kan 'm wel via iNET in de US bestellen, maar dan is ie regio 1 en mist ie de NL subtitels (toch wel handig af en toe).
Ciao
CH
lindastuurman
Eindelijk lijkt de regio 2 DVD er aan te komen!!! 27 Oktober 2003 als het goed is in de winkels
Waarom?
De regio 1 versie is allang uit en op de regio 2 versie zitten geen andere extra's ofzo. (die zitten alleen op de Laserdisc)
En de regio1 DVD en Laserdisc heb ik dus al in m'n bezit.
Alleen als de cover van de DVD anders is als die ik al heb, dan zal ik hem aanschaffen, maar voor zover ik weet is de cover ook hetzelfde.
Moviestar
7 November komt ie uit op Regio 2 DVD!!!!!! KOPEN!

Novecento
Drama / Historisch, 1976