The Nutty Professor (1996)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: Tom Shadyac
Met onder meer: Eddie Murphy, Jada Pinkett Smith en James Coburn
Releasedatum: 17 oktober 1996
Plot The Nutty Professor
"Inside Sherman Klump, a party animal is about to break out."
Dr. Sherman Klump is een vriendelijke, briljante genetica professor die nogal last heeft van overgewicht. Wanneer de mooie Carla Purty (Jada Pinkett) op de universiteit les komt geven, wordt Sherman prompt straalverliefd en zoekt wanhopig naar middelen om zijn 200-kilo zware lichaam terug te brengen naar algemeen geaccepteerde normen en zo haar hart te winnen. Hij neemt een slok van zijn experimentele vetverminderende serum en verandert in Buddy Love, een gladde afgetrainde Don Juan. Helaas blijken zowel het serum als Buddy Love niet in de hand te houden te zijn en Sherman constateert tot zijn verschrikking dat hij een monster heeft gemaakt. Kan Sherman zijn afschuwelijke alter ego nog stoppen voor het te laat is, of wint Buddy de strijd?
Sherman Klump / Buddy Love / Papa / Mama / Grandma / Ernie
Sexy Girl
Dean's Secretary
Ernie Klump Jr.
Flipman
Twee en 'n half is meer dan genoeg, vermakelijk, maar niet super.
mikoz
Wat is daar mis mee? Heb ik ook een paar keer gedaan hoor.
Niks eigenlijk om even terug te komen op een oude post
SuperSideSwipe
Grappige film, maar bij lange na niet zo leuk als het orgineel met "Jerry Lewis" erin.
Toch mooi voor Murphy dat hij met deze film weer eens een hit scoorde.
Lekker vermaak, en vooral geinig omdat hij zoveel rollen speelt in de film.
3,5
soom
grappige film! zeker weten mooi uitgewerkt met mooie rollen van Jada Pinkett en Eddie Murphy. Op zich is dit verhaal beter dan het vervolg, en ik snap niet waarom Eddie Murphy een vervolg moest maken..
djelle
Matige remake van de Gelijknamige versie uit 63. Erg leuk met momenten en een mooie prestatie van Murphy, maar het geheel is niet bijzonder.
Anakin01
Een redelijk goede film, waar ik eigenlijk maar 3 woorden te zeggen heb: Hi-lar-isch
Het geheel is idd niet bijzonder, maar het platliggen
heeft het allemaal wel wat beter gemaakt: 3*
Waku
Best wel redelijke humor.
Soms makkelijk, plas en scheten latende humor..
Maar desondanks een van de leukere komedies met Murphy.
Op Bevely Hills Cop na dan..
Dennis Evahi
Die tafelscène met die hele familie is echt subliem. Eddie M. speelt dan meerdere typetjes. Ik heb mij echt rot gelachen toen. Winden aan tafel.......zeer vermakelijk.
****-sterren
film_kaza
kwa humor zou ik deze een slecht cijfer geven.
Dit is gewoon weer een leuke film met eddie murphy.
Wie speelde hij eigenlijk allemaal? Volgens mij speelde hij meer dan 2 rollen.
Turkeyloverz
Leuk om een keer gezien te hebben, wel redelijk goede humor. Murphy is super maar ook een beetje irritant
basketballerke
Van alle Eddie Murphy films heb ik deze altijd de beste gevonden. Grappige film.
3,5 sterren.
JurassicPark
een 3,5. welk deel is het ook al weer dat hij zo als een hele grote gast is die door de stad heen loopt ? maar ja dit deel was heel erg leuk
jack-sparrow
vooral die poster zelf is al komisch.
deze film is super grappig.
en hij is met eddie murphy
ik geef hem 3.5
Domusmuris
Wat een prutflutfilm zeg. Bijna niks leuks aan. Geen lachmomenten, geen verrassingen, niks maar dan ook niks.
Kricky
Had wel bij dit deel moeten blijven
Maar hij is wel leuk. Leuke grappig
Look at that it's FAT ZILLA
film_kaza
Ik heb nog even op imdb gekeken en Eddie Murphy heeft inderdaad heel wat rollen:
Professor Sherman Klump / Buddy Love / Lance Perkins / Cletus 'Papa' Klump / Anna Pearl 'Mama' Jensen Klump / Ida Mae 'Granny' Jensen / Ernie Klump, Sr.
7 rollen in het totaal.
Maartenn
Doet me denken aan Mike Meyers in de Austin Powers serie
Daar neemt hij ook heel wat rollen voor zijn rekening
JOHNNY DEPP(L)
grappig al die rollen die hij speelt
die vet is zo grappig
my style
zeker een aanrader ik vind deze film helemaal top. Leuke en luchtige film. En hij is echt komische die buddy. 3,5*
Minority_Check
ik hou niet zo van eddie murphy
er zijn wel betere komieke acteurs
tommykonijn
Aan deze film vond ik nou niks aan! Ik heb geen 1 keer kunnen lachen met deze film Eddie Murphy vind ik zeer irritant in deze film!
tommykonijn
Ik vergeet het steeds maar ik zal er voortaan ECHT aan denken! Ik vond hem 0.5*!
maurice74
Terwijl ik hier naar zitten te kijken vraag ik me af waarom ik hier naar zit te kijken. Misschien omdat Eddie Murphy vroeger leuker was? Maar ja, wanneer was dat ook alweer? In ieder geval lang voordat hij zich met zulke platte, domme humor bezighield. Film zit vol met grappen, maar allemaal erg flauw.

Nutty Professor II: The Klumps

Beverly Hills Cop
Actie / Komedie, 1984

Home Alone
Familie / Komedie, 1990
overweightoverweight mancampusfamily dinnerjekyll and hydeduringcreditsstingerchemistry professor jaren 90actor playing multiple roles