The Nutty Professor (1996)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: Tom Shadyac
Met onder meer: Eddie Murphy, Jada Pinkett Smith en James Coburn
Releasedatum: 17 oktober 1996
Plot The Nutty Professor
"Inside Sherman Klump, a party animal is about to break out."
Dr. Sherman Klump is een vriendelijke, briljante genetica professor die nogal last heeft van overgewicht. Wanneer de mooie Carla Purty (Jada Pinkett) op de universiteit les komt geven, wordt Sherman prompt straalverliefd en zoekt wanhopig naar middelen om zijn 200-kilo zware lichaam terug te brengen naar algemeen geaccepteerde normen en zo haar hart te winnen. Hij neemt een slok van zijn experimentele vetverminderende serum en verandert in Buddy Love, een gladde afgetrainde Don Juan. Helaas blijken zowel het serum als Buddy Love niet in de hand te houden te zijn en Sherman constateert tot zijn verschrikking dat hij een monster heeft gemaakt. Kan Sherman zijn afschuwelijke alter ego nog stoppen voor het te laat is, of wint Buddy de strijd?
Sherman Klump / Buddy Love / Papa / Mama / Grandma / Ernie
Sexy Girl
Dean's Secretary
Ernie Klump Jr.
Jordy
Dit eerste deel was nog wel redelijk vermakelijk. Leuk uitgangspunt, Murphy was nog wel aan te zien, en er zaten wel wat komische momenten in. 2 en een halve ster.
geronimo
- 1955 berichten
Wel geinig, vooral natuurlijk de personages aan de eettafel, maar ik hou 't toch bij het origineel met Jerry Lewis.
Ruudos
Grappiger dan ik had verwacht.
Vooral scene met die komediant vond ik lache
Tonyvdb
Saai, voorspelbaar, ongrappig ...
*' 1,5 op 5 *'
Tony
Yak
twee van de drie goed: saai, voorspelbaar, maar om je te bescheuren!
narva77 (crew films)
Vooral het gedeelte in die bar met de one-man-show
Soms te flauw voor woorden, maar hier en daar ook dol komisch. 3*
olano
Soms zaten er wel goede momenten in zoals in die bar maar zelf voor ik de film ging bekijken verwachte ik er net iets meer van. Daarom de score voor deze film van 2,5 ster.
GerwinF
Erg flauw allemaal, maar toch blijf ik dit een vermakelijk filmpje vinden. Vooral bij de bar-scene heb ik erg genoten! Met 'Reggie'
BoordAppel
Net weer gezien en ik vond m nog net zo grappig als toen ik m in de bioscoop zag. Vooral de al vaker genoemde scene in de bar, maar ook met de familie-eten scenes heb ik erg hard gelachen. Best wel onderbroekenlol maar als je in de mood bent (en dat ben ik eigenlijk altijd) dan issie echt erg grappig. En aan de bloopers is te zien dat ze het op de set erg leuk hebben gehad. 3,5*
Agony
- 1985 berichten
voor het eerst gezien (op TV). Dit is erg flauwe humor. Niet aan mij besteed: 1,5 sterren!
speedy23
Losjes gebaseerd op de gelijknamige filmklucht en het scenario van Jerry Lewis en Bill Richmond uit '63. Onderbroekenlol van de dikste soort. Deze komedie moet het vooral hebben van de make-up en de special effects. Voor de aandachtige kijker: Eddie Murphy speelt in deze prettige film verschillende rollen zoals Sherman Klump, Buddy Love, Lance ¨Perkins, papa Klump, mama Klump, grandma Klump en Ernie Klump. De film kreeg een Oscar voor beste make-up...
sn@ke
- 2077 berichten
Superleuke film waar Eddie Murphy gewoon perfect in past . De twee typetjes die hij speelt zijn heel grappig. De film is soms ware slapstick maar wel zeer leuk. Een dikke drie sterren.
U-96
- 2077 stemmen
Wel netjes in elkaar gezet, maar geen film die je meer dan twee keer wil kijken.***
Snoepie
De eerste keer dat ik naar deze film keek, vond ik hem geweldig.
Tweede en derde keer al iets minder, maar dat is normaal hè?
***
morpheus
Redelijk geslaagde comedy, ik kan me niet indeken wie anders dan Eddie Murhpy die hoofdrol op zich zou hebben kunnen nemen. Echter Murphy liep in deze comedy toch een fijne lijn tussen vervelend c.q overaanwezig en leuk. waardoor grappen eenerzijds wel leuk en anderzijds niet leuk aankomen.
Al met al heel redelijk. **1/2
mafiabaas
mwoah ging wel, wel een paar keer gelachen. Alleen als Buddy grappen gaat maken over die gast in dat restarant was wel lachen. 2.5*
Anne_Girl
Grappig verhaal, goed gespeeld door Eddie Murphy. Ja wel leuke film. Tja er zitten wel eens flauwe grappen tussen, maarja bij welke komedie heb je dat niet?
The One Ring
Eddie Murphy is zoals gewoonlijk weer grappig, maar hij mag toch wel eens wat nieuws gaan doen. Deze film was af en toe leuk, maar verveelde in ieder geval nooit.
mikey
De nutty professor is verliefd op de slutty professor en doet een make-over. Humor maar het is en blijft natuurlijk heel banaal. Erg grappig was het diner bij de Klumps
Angrod_Pallanén
Aardige film, kan Eddie eigenlijk alleen waarderen als ezel en dus vond ik deze niet veel soeps.
Crazy~Dutchman
Boeren, scheten, een oversekste oma met een grote bek, stukje stand-up comedy van Eddie en typische Eddie Murphy typetjes. Als je deze film niet grappig vind, heb je echt geen gevoel voor humor. ( lees : platte humor
Dikke 4 * , heb in tijden niet zo gelachen,....tijdens het diner met de Klumps lag ik met buikpijn naast de bank.
Uncle_Junior
Een voorspelbare film, maar door de humor blijf je wel kijken.
Hoogtepunt:
Het pak slaag dat Dave Chapelle als Reggie krijgt, in die bar.

Nutty Professor II: The Klumps

Beverly Hills Cop
Actie / Komedie, 1984

Home Alone
Familie / Komedie, 1990
overweightoverweight mancampusfamily dinnerjekyll and hydeduringcreditsstingerchemistry professor jaren 90actor playing multiple roles