• 9.377.395 stemmen

The Nutty Professor (1996)

Komedie | 95 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Tom Shadyac

Met onder meer: Eddie Murphy, Jada Pinkett Smith en James Coburn

Releasedatum: 17 oktober 1996

Plot The Nutty Professor

"Inside Sherman Klump, a party animal is about to break out."

Dr. Sherman Klump is een vriendelijke, briljante genetica professor die nogal last heeft van overgewicht. Wanneer de mooie Carla Purty (Jada Pinkett) op de universiteit les komt geven, wordt Sherman prompt straalverliefd en zoekt wanhopig naar middelen om zijn 200-kilo zware lichaam terug te brengen naar algemeen geaccepteerde normen en zo haar hart te winnen. Hij neemt een slok van zijn experimentele vetverminderende serum en verandert in Buddy Love, een gladde afgetrainde Don Juan. Helaas blijken zowel het serum als Buddy Love niet in de hand te houden te zijn en Sherman constateert tot zijn verschrikking dat hij een monster heeft gemaakt. Kan Sherman zijn afschuwelijke alter ego nog stoppen voor het te laat is, of wint Buddy de strijd?

Sherman Klump / Buddy Love / Papa / Mama / Grandma / Ernie

leuke film , erg vermakelijk

3.5***

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Geweldige komedie, met een leuk orgineel verhaal.

De film barst van de, veelal platte grappen, en hilarische situaties die het gegeven met zich meebrengt.

Verder is Murphy op dreef altijd een genot om te zien.

3,5.

avatar van Dirigentenleven

Dirigentenleven

Zoals ik al van vele hoorden is hier niet veel aan, Hij was enkel een beetje vermakelijk, Eddie Murphy vind ik zoals ik al bij The Haunted Mansion zei niet echt een geweldige acteur en ook bij The Nutty Professor blijkt dat van wat ik tot nu toe van hem gezien heb (Ace Ventura Pet Dectective, The Nutty Professor, Liar Liar, Bruce Almighty, Evan Almighty) vind ik dit de minste van Tom Shadyac en de minste van Eddie Murphy heel jammer ....!

avatar van Couch Potato

Couch Potato

Dirigentenleven schreef:

* *

Ik vind Murphy ook enkel een donkere en Amerikaanse versie van Jacques Vermeiren, dit is een pure bekkentrekker, ik vind dat amper een acteur...

En dit vreselijke gedrocht van een film... pfffffft; Familievermaak van twijfelachtig allooi.

2 sterren, niets meer.

avatar van Dirigent

Dirigent

Ik hou absoluut niet van Eddie Murphy net als deze film het verhaal spreekt me niet echt aan en bovendien vind ik het soms maar slappe humor waar ik bijna helemaal niet mee kan lachen 2 sterren voor de moeite en de soms vermakelijkheid!

avatar van garlic senior

garlic senior

matige komedie, word nergens echt boeiend. personages zijn wel leuk neergezet maar dan houdt het op.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik heb hem nog eens bekeken en ik verander de stem naar : 2* want top was hij nog steeds niet maar vermakelijker was hij wel!

avatar van tommykonijn

tommykonijn

tommykonijn schreef:

Ik laat hem nog een half sterretje stijgen omdat hij uiteindelijk toch nog beter blijkt te zijn dan deel 2.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Redelijk vermakelijk om te kijken,maar echt veel lachen wordt het toch niet.

Eddie Murphy acteert ook niet op zijn best,buiten dat toch vermakelijk..

avatar van osman44

osman44

Iedereen die alleen maar negatief praten over dit film en de tweede deel, zijn gewoon humorloos!

Jullie weten gewoon niet wat een echte komidiefilm is.

Denken jullie dat jullie dit kunnen overtreffen met die stoere praatjes? Ik walg hier echt van!

avatar van DSonnema

DSonnema

osman44 schreef:

Jullie weten gewoon niet wat een echte komidiefilm is.

Laat deze mensen hun mening hebben.

Helaas trekken ze wel het gemiddelde van de film naar beneden, want zo slecht is de film echt niet. Weinig acteurs gezien die zoveel verschillende rollen zo goed kunnen vertolken.

Probeer eens je verstand op nul te zetten en dan is het een heel vermakelijke film!

avatar van nightbreed

nightbreed

Zeer geschikte onderbroekenlol voor pubers.

Helaas valt er voor volwassenen weinig te genieten.

avatar van markq1

markq1

Viel me eerlijk gezegt wat tegen maar hij is alsnog heel erg grappig

avatar van Burak18

Burak18

Eddie Murphy speelt 8 rollen ! zeker ziek

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

nightbreed schreef:

Zeer geschikte onderbroekenlol voor pubers.

Helaas valt er voor volwassenen weinig te genieten.

Echt onderbroekenlol, maar ik kan er wel om lachen! Lekker simpele humor, waar je niet bij na hoeft te denken! Af en toe heb je dit nodig!

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Grappige, its buiten de maat vallende komedie die je daadwerkelijk ook een aantal keren laat lachen. Het acteerwerk was niet indrukwekkend, maar de hilariteit in de film scoort bij mij toch redelijk hoog. Hoewel het allemaal zeer flauw en ongeloofwaardig is, krijgt de film van mij toch 3 sterren.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

deze film heb ik gezien toen ik nog heel jong was, toen vond ik hem echt heel leuk! Heb hem paar dagen geleden gekocht zodat ik hem nog eens kan kijken.. voorlopig een 4 maar die score kan nog hard veranderen...

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Dirigentenleven schreef:

Zou het niet zo kunnen zijn dat je Eddy Murphy en Jim Carrey een heel klein beetje door elkaar haalt....

Voor de rest ben ik het wel met je eens

avatar van The Oceanic Six

Prima komedie waarin Eddy Murphy een goede en ook symphatieke rol neerzet als Dr Sherman Klump. Ik vreesde heel veel overgewicht grappen, maar het viel me nog best mee. De meeste grappen waren best scherp bedacht zelfs.

avatar van wwelover

wwelover

Vond het niet echt leuk. Normaal vind ik Murphy wel geinig maar dit verhaal moet het hebben van een paar scene's.

avatar van niethie

niethie

Dit vond ik vroeger een hilarische film, hem hem al een jaar of twee niet meer gezien maar kon er de laatste keer dat ik hem zag nog prima om lachen (en dat naar al die kijkbeurten), murphy die eigenlijk al aan het eind van de jaren tachtig over zijn hoogtepunt heen was leverde met deze film zijn laatste leuke rol af, hij vertolkt maarliefs acht rollen en die speelt hij allemaal erg leuk, verder was de humor ontzettend verzocht maar daarom niet minder grappig, kortom redelijk genietbaar allemaal.

avatar van film_kaza

film_kaza

Mwwa, niet zo'n hele leuke film. Ik kon niet echt lachen om de grappen. Meerdendeels beledegen en scheten laten. Soms wel een klein lachje.

Hoewel Eddie Murphy een leuke acteur is die ook hier zich als de klumps bewees, was de rol van Buddy Love iets teveel van het gekke.. en begon irritant te worden.

Het verhaal zelf was niet echt grappig, maar vond het wel mooi om te zien dat Klump er alles aan deed om niet meer zo dik te zijn in verband met zijn liefde voor Carla.

Onlangs dat een toch een 3*

avatar van -happy

-happy

hij is te zien Dinsdag 15 juli ( morgen dus )

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Een middelmatige film met hier en daar toch even een leuk moment, maar daar blijft het bij.

avatar van ASL

ASL

Dit is niet mijn humor, ik ben absoluut geen Murphy fan, maar The Nutty Proffesor vind ik eigenlijk niet grappig, scheten, boeren grappen over dikheid heel raar allemaal, nee dit is absoluut niet een film waar ik van houd maar goed misschien moet je van deze humor houden.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik vrees dat dit een van de laatste geslaagde films is met Eddy Murphy in de hoofdrol. De grappen over obesitas worden bijgestaan door een redelijke scherpe dosering maatschappijkritiek. Het vervolg hierop is - helaas! - onder de maat, maar deze is nog altijd genieten.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

ASL schreef:

En dan heb je Adam Sandler als avatar...!

avatar van Kijkwijzer

Kijkwijzer

Ik zie ook niet in wat hier zo vreselijk grappig is, maar ik ben dan vindt dan ook zowat alle Murphy's niet perfect.

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Wat is dit toch voor een amateurfilm ik vond dat deze film beter kon.

Voor de rest weinig komedie alleen af en toe wat grappen maar wel erg flauw.

avatar van m1701

m1701

Wel aardige comedy

Sommige stukken zijn ontzettend flauw en té overdreven

Maar daarom omheen is het toch wel een leuk verhaal

Acteerwerk van Jada Pinkett Smith was wel goed