• 9.375.238 stemmen

Geregisseerd door: Peter Yates

Met onder meer: Cher, Dennis Quaid en Liam Neeson

Releasedatum: 11 februari 1988

Plot Suspect

"She's a lawyer who broke two laws of her profession... Never get involved with a juror and don't look for clues in dangerous places."

Een rechter pleegt zelfmoord en zijn secretaresse wordt vermoord aangetroffen. De doofstomme zwerver Carl Anderson is de hoofdverdachte en wordt opgepakt. Pro deo-advocate Kathleen krijgt deze zaak toegewezen. Ze gelooft niet dat Carl de moord heeft begaan en is vastbesloten de dader te vinden. Hierbij krijgt zij hulp uit een onverwachte hoek, namelijk van een jurylid.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Kathleen Riley

Judge Franklin

Everett Bennett

avatar van BBarbie

BBarbie

Spannende rechtbankthriller met knappe rollen van Cher en Liam Neeson en een zeer verrassende wending op het einde. Een van de betere films in dit genre.

Degelijke rechtbankthriller waarin veel gebeurt, met een mooie en overtuigende rol van Cher.

Vooral het eerste uur is erg sterk. Het plot kent vooral naar het einde toe veel sprongen en verrassende wendingen. Dat is wel vaker zo bij films uit dit genre en dat is vermakelijk, alleen zijn de wendingen hier wel wat te vergezocht om echt indruk te maken.

Met een iets geloofwaardiger plot had dit een veel sterkere film kunnen opleveren.

Toch zeker wel de moeite waard.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een advocate een doofstomme zwerver moet verdedigen tijdens een moordzaak. Een vrij standaard (rechtbank)-thriller met een onderhoudend, doch soms wat vergezocht plot. Wat aan de trage kant, en vooral tegen het einde soms spannend. De cast doet het prima. Met gemak 3.0 sterren.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Droog.

Deze rechtbankfilm is vaker saai dan boeiend, met inspiratieloos acteerwerk van Cher en Quaid (heb hen allebei al veel beter zien spelen) maar ook Neeson en Mantegna zijn nauwelijks het vermelden waard. Ik had na anderhalf uur de indruk dat die film nog niks was opgeschoten en dat is nooit een fijn gevoel. Veel thriller vond ik er niet aan. Op het einde wordt alles ook snel afgehandeld en de ontknoping kwam dan nog niet eens als een verrassing aan. Niet om over naar huis te schrijven.