• 9.369.469 stemmen

Mask (1985)

Drama | 120 minuten / 127 minuten (director's cut)

Speelduur: 120 minuten / 127 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Peter Bogdanovich

Met onder meer: Cher, Eric Stoltz en Sam Elliott

Releasedatum: 5 september 1985

Plot Mask

"They told 16 year old Rocky Dennis he could never be like everyone else. So he was determined to be better."

Rusty Dennis is een nuchtere vrouw en leidt een bewogen en wild leven. Ze is tevens moeder van Rocky die door een ziekte ernstig misvormd is in zijn gezicht. Rusty vindt dat haar zoon, die moeilijk door vreemden wordt geaccepteerd door zijn uiterlijk, dezelfde kansen in de maatschappij moet krijgen als iedereen.

avatar van neo

neo

cher speelt weer erg goed en ook stoltz is goed.er zit in de film een soort van wijze les.er zitten ook eenpaar goeie dramatische scenes in

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

De hier nagenoeg onbekende Laura Dern speelt zo overtuigend een blind meisje dat de meeste mensen dachten dat ze daadwerkelijk blind was.

avatar van Jordy

Jordy

Zag gisteren een stukje op tv, en besefte me dat ik 'm al gezien had ooit.. ook maar ff gestemd dus, geloof dat het wel 3 sterren waard was

avatar van Armin

Armin

Sterk drama met perfecte rollen van Cher en een onherkenbare Stolz in de rol van Rocky.

****

avatar van John Doe

John Doe

Helemaal mee eens.

avatar van V

V

Een echte tearjerker, hou de kleenex maar vast paraat! Idd onherkenbaar gemaakte Stoltz in een goede rol en Cher die verrassend sterk acteert. Mooie film 3*

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Echt een zeer mooie film!!!

Een film over anders zijn en hoe moeilijk het is om ermee om te gaan als je anders bent.

Het einde was inderdaad zeer sterk, en moeilijk om je tranen te bedwingen.

Ik moet trouwens zeggen dat ik Cher ongeloofelijk goed vond in deze film!

3,5

avatar van KK2

KK2

Ja super film ***** krijgt hij van mij.

avatar van Dragon

Dragon

Op ware feiten gebaseerd drama met een mooie (60’s) sfeerschepping en overtuigend acteerwerk van de hele cast. Opvallend zijn de sterke prestatie van Cher en de geloofwaardige, ontroerende rol van Eric Stoltz. Soms balanceert de film bijna op het randje van tranerigheid en goedkoop sentiment, maar dat stoorde mij eigenlijk niet echt.

****/*****

avatar van thunderball

thunderball

Cher is altijd goed! Mask is een van haar betere rollen, kreeg ze een prijs in Cannes voor (meen ik)!

Ze lag ook in de klins met de regiseur en hadden allebei een aparte persconferentie over de film, Cher over hoe goed de film was geworden en Bogdanovich over hoe ze (filmmaatschappij) zijn film verpest hadden.

Hij was verbolgen dat de rechten van Bruce Springsteen nr's niet verkregen waren omdat dat in het echt de muziek was die door de hoofdpersonen gedraaid werd, maar die kon dus niet gebruikt worden.

Cher vond dit niet echt ter zaken doenend

avatar van SlaughterKult

SlaughterKult

beetje namaak van the elephant man

toch redelijke film. 3*

avatar van TimD

TimD

Uhm, dit is ook echt gebeurd hoor

avatar van firly

firly

Ik heb deze film al tig keer gezien en krijg het iedere keer weer voor elkaar te moeten huilen aan het eind. En dat voor iemand die vrijwel nooit ontroerd is door films! Ookal neem ik me iedere keer voor om me niet mee te laten slepen door het verhaal. Als Cher huilt, huil ik ook. Je kunt zeggen van Cher wat je wilt maar zij speelt die rol wel erg overtuigend.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Erg degelijke tranentrekker. Het verhaal heeft een standaard verloop en visueel is dit misschien net wat beter dan de gemiddelde rtl4 drama maar Mask wordt met erg veel warmte gebracht en is daardoor ook behoorlijk meeslepend. Acteerwerk is degelijk tot zeer degelijk (Stoltz was uitmuntend) en het was verfrissend om geen extra sentimentele soundtrack voorbij te horen komen. Had een aantal momenten in deze film compleet vernield. De Rock n Roll nummers waren wel heerlijk om te horen uiteraard .

Toch een film die me heeft weten te verrassen.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Het sombere, gedetailleerd doorgelichte Victoriaanse Engeland van "The Elephant Man" wordt hier vervangen door het zonnige Californië van 1979, hoewel je eerder de indruk krijgt van de late sixties. De pakkende melodramatiek en de stilistische creativiteit uit het meesterwerk van David Lynch zijn hier zoek. Neen, die film van Peter Bogdanovich was voor mij een ontgoocheling.

Sorry, slechts:

*1,5*

Miischien een te hard verdict omdat ik "The Elephant Man" zo indrukwekkend vond?

avatar van happy

happy

Tja, deze film staat toch echt in mijn persoonlijke top 10.

Cher: briljant

Eric Stoltz: briljant

Sam Elliot: mmmm heerlijk

avatar van paffy

paffy

toprol van cher

avatar van inZanity

inZanity

ontroerende film.. 3.5 ster..

avatar van too-sweet

too-sweet

Prachtig, deze film vind ik zo goed. Al een paar keer gezien, Blijft heel goed

avatar van waxs

waxs

Tsjah, wel echt zo'n typische moraalfilm, maargoed, wel aardig in zijn soort...

...in ieder geval is het geen typisch eind goed, al goed Hollywood einde.

avatar van Edie

Edie

Oef, weinig stemmen en reactief...

Lang geleden gezien, herinnerde er amper nog iets van... Altijd mooi om hem dan eens terug tezien... 4*

avatar van DragQueen

DragQueen

Sterke drama-film, die op sommige punten haast een tranentrekker wordt. het verhaal is min of meer waargebeurd, en is hier op een mooie manier verfilmd. de cast acteert subliem. met name een sterk spelende cher, en eric stolz springen eruit. ontroerende film, die erg boeiend is. 4 sterren.

avatar van mikey

mikey

Herzien. Schitterend drama is nergens fout sentimenteel, maar toegeven: bevat warmbloedige sentimenten. Kan erg (maar ook echt heel erg) zielig worden. Beroepsgluiperd Bogdanovich liet me k.o. achter op de bank. Fantastische acteerprestaties, mn Stoltz. Maar ook Cher was bijzonder. Topfilm 4.5

avatar van Baggerman

Baggerman

Cher is toch een wat onderschatte actrice. Wel een mooie film....

avatar van Mug

Mug

Onderschat? Ze won een Oscar (Moonstruck) en een Palm in Cannes voor haar rol in deze film. Ze wordt op waarde geschat (danwel overschat).

avatar van Baggerman

Baggerman

Mug schreef:

Weer wat geleerd, dat wist ik niet. Ik zal mijn uitspraak omvormen tot: 'in mijn vriendenkring onderschat!'

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

prachtige film en hier een beetje onderschat.

avatar van Thomas83

Thomas83

Deze film vond ik vroeger prachtig. Inderdaad een beetje onderschat.

Ik herinner me nog dat ik de film zo aangrijpend en zielig vond. Cher en Stoltz spelen ook goed geloof ik. Voorlopig maar een 3.5, herinner me niet zoveel meer van de film. Al heb ik hem nog niet zo lang geleden nog eens herkeken volgens mij.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Mask is een sterk drama, dat gelukkig niet te sentimenteel wordt. De film wordt gedragen door sterke acteerprestaties van de gehele cast. Met name Cher verbaasde mij, en beviel mij veel beter dan ze deed in de film Moonstruck. Vergelijkingen met The Elephant Man worden al snel gemaakt, maar dat is in mijn ogen niet terecht. Beide zijn goede film, maar totaal niet vergelijkbaar. De setting is anders en ook zijn de omstandigheden van beide karakters totaal verschillend. Hoewel Mask wat oppervlakkig bleef, zwak is de film allerminst.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Mooie gevoelige film die verrassend optimistisch is. En ja, hou de zakdoek ook bij de hand. Een traan laten doe ik niet vlug, maar die heeft het voor elkaar gekregen. Ongelooflijk acteerwerk. Minder dan een 5 geven zou niet eerlijk zijn.