Genre: Avontuur / Drama
Speelduur: 163 minuten / 196 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Malta / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Wolfgang Petersen
Met onder meer: Brad Pitt, Eric Bana en Orlando Bloom
Releasedatum: 13 mei 2004
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Troy
"For passion. For honor. For destiny. For victory. For love."
Het is 1193 voor Christus. Paris, de prins van Troje, wordt verliefd op Helena, koningin van Sparta, en Helena gaat met hem mee naar Troje, zonder dat haar echtgenoot -koning Menelaos- dat weet. Dit zorgt er voor dat beide koninkrijken in oorlog met elkaar raken. Rond de stad Troje wordt op bloedige wijze met elkaar gevochten. Achilles was de grootste held bij de Grieken, terwijl Hector, de oudste zoon van de koning van Troje, de hoop van de inwoners van zijn stad was.
Achilles
Priam
Briseis
Andromache
Leland Palmer
Jij vindt hem altijd wel goed. Hij was zeker ook heel goed in Cutting Class ofzo. Wees wat kritischer, ook al ben je groot liefhebber van hem. Nu zie jij zijn tekortkomingen niet eens.
H1DD3
Tja, ik vind dat je wel gelijk hebt, zo slecht was Brad Pitt niet in deze film. En de film zelf is ook niet slecht.
Don MN
Nee, de verwachtingen zijn misschien vaak te hoog, maar de prestatie van Pitt was de beste van de film dus invincible's verwijt sloeg nergens op. Hij ís Achilles!
H1DD3
Is Invicible nou geband omdat hij dit zei?
wu-tang
zeer goede film , past voor mij wel in het rijtje gladiator, braveheard, en the patriot , maar ok die waren ietsie beter , maar snap de kritiek van anderen ook niet zo goed !!
de eerste x in bios gezien toen viel die tegen ook omdat het luidruchtig was waaronder ikzelf !
maar heb deze film een tweede kans gegeven op dvd en heb toen echt genoten , heb hem ondertussen al 3 x gezien en vind echt goed !!
veel drama goede aktie de gevechten en landschappen zijn schitterend opgenomen !
dikke 4 sterren
Meneer Bungel
Nee, om deze reden
Het gaat een beetje off-topic, maar ik kan op die pagina niets vinden over ene Invincible...
Jawaddedadde
Link is ondertussen beetje outdated, reden staat wel in dat forum, maar enkele pagina's terug, op pagina 554.
En nu terug on-topic
combi
- 20609 berichten
De Site >> Algemeen >> Het grote opmerkingen / feedback topic maar begrijpelijk als het verwijderd word, al die aandacht!
CodyN
teleurstellende film, veel te veel drama. Ik had meer actie verwacht. die 2 sterren komen van het niet al te slechte acteerwerk, en het gerbuik van het verhaal
Minotaures
Is de director's cut hier in Nederland verkrijgbaar? En zo ja, waar? Ik heb op Bol.com even zitten te kijken en kon alleen de Blue-ray versie ervan vinden, maar ik zoek toch de DVD versie.
movieskull
Komt perfect uit de geschiedenisboeken, schitterend 1 geacteerd, 2 cast , 3 verhaal , acteerwerk alles formidabel.
1 van mijn favoriete films gewoon!
Niks op aan te merken!
AANRADER
bild
Matige film met mooie veldslagen, alles daarond is een beetje langdradig en minder geslaagd.
Mattson
1 van mijn favoriete films gewoon!
Niks op aan te merken!
AANRADER
denk dat je dan toch niet opgelet hebt tijdens de geschiedenisles
Revolution64
hélemaal mee eens
chevy93
Heerlijke film met schitterende veldslagen en uiteraard een goed einde.
Niet veel op aan te merken. Behalve natuurlijk dat er weer liefde in het spel is, maar dat heb je bij elke film van dit genre (Gladiator, King Arthur etc.)
Boneka
Gisteren nog maar eens bekeken. De film duurt best wel lang (2,5 uur) maar dat is geen straf. Beelden zijn mooi (al merk je nu al dat ie op Blue Ray) vele malen beter zal zijn. Het plot is goed en ik was met name enthousiast over de bijrollen. De echte karakterrollen zijn wat mij betreft niet die van Brad Pitt maar van Eric Batta en Orlando Bloom. Brad speelt Achilles als een soort godenzoon. Niet bijster sterk maar ook niet slecht. Zijn acteren vind ik wel een min punt en de vechtscenes van hem zijn de futoristisch. Jammer, maar zoals gezegd het plot decor zijn prima. De stad Troy en zijn historie, allemaal top.
gukker
Je ziet weleens dat er bij het verfilmen van een mythe allerlei verhaallijnen aan het verhaal worden toegevoegd die helemaal niks met mythen te maken hebben (minotaur, anyone?) Bij deze film is dat gelukkig niet gebeurt. Het verhaal komt recht uit de geschiedenisboeken en is ook nog eens mooi verfilmd met prachtige veldslagen en mooie decors. Je waant je echt in het oude Griekenland.
Vond Brad Pitt ook niet ijzersterk maar hij speelt ook lang niet slecht. Vond Odysseus alleen bijzonder slecht spelen, Wat een sukkeltje was dat zeg! maar hij heeft gelukkig geen groot aandeel in het verhaal.
ags50
Het verhaal komt recht uit de geschiedenisboeken ...
Snellie
Ik vind dit een goede film. Kon me ook herinneren dat het een lange film is en hier wordt ook aangegeven 156 minuten. Als ik nu eens kijk naar hoeveel tijd Veronica ervoor gereserveerd heeft vanavond, vrees ik dat er wat uitgeknipt gaat worden. En dat allemaal voor Passenger 57 die daarna begint. Bah.
YTK999
Even mijn cijfer veranderd naar een 3,5 ipv 4 sterren, wat een slecht einde. Verbaasd me dat me dat niet eerder is opgevallen toen ik de film voor het eerst zag.
Lupussy Galore
Nog eens geprobeerd want ik was de eerste keer niet in zo'n goeie bui. Nu was ik dat wel maar heb ik een slecht humeur gekregen van deze film. Wat een kolder!
Brad Pitt ziet er uit als een verdwaalde surfer in een Grieks pretpark of zoiets. Kon weer niet onderscheiden wie bij wie hoorde.....pfff....Nee, niet omdat ik een vrouw ben. Ik ben gek op Gladiator b.v. Of in een ander genre Scarface.
Wat een lange zit zeg......Eric Bana was okay. De mooiste momenten waren voor mij, net als vorige keer, de momenten waarin Peter O'Tool excelleerde! Dus die sterren zijn voor hem.
chevy93
Moeilijk te onderscheiden wie bij wie hoort?
De Trojanen zitten in een kasteel/fort en de Grieken/Spartanen zitten achter de heuvels in een kamp.
Spitfire-film
Deze film is naar een gevonden boek, we weten niet zeker of het ook echt gebeurd is. In dit boek, geschreven door Homeros, is dit ook het einde. Nou kon de regiseur wel zelf een beter einde verzinnen, maar dat ontkracht naar mijn mening het verhaal.
chevy93
Achilles (Latijn) of Achilleus (Oudgrieks: Ἀχιλλεύς / Akhilleús[1]) is een figuur uit de Griekse mythologie.
Doch ook Achilles zelf vond bij de belegering de dood door een pijl, die Paris, wiens hand door Apollo werd bestuurd, op hem afschoot. Deze trof hem in zijn kwetsbare hiel.
Troy is een film van Warner Bros. uit 2004 over de Trojaanse Oorlog, gebaseerd op de Ilias en de Odyssee van Homerus.
In de film wordt Ajax door Hektor gedood in de strijd. In de mythologie komt Ajax op een totaal andere manier om het leven. Na de dood van Achilles wordt diens wapenuitrusting aan Odysseus toegewezen, tot woede van Ajax. In razernij doodt hij een kudde schapen in de veronderstelling dat het de Griekse legeraanvoerders zijn. Wanneer Ajax weer bij zinnen komt, begrijpt hij wat hij heeft gedaan en pleegt zelfmoord, door zijn zwaard in de grond te steken en zich daarop te laten vallen. Het is tevens de enige (dodelijke) wond die Ajax oploopt in de Trojaanse oorlog.
Toch wel interessant dat te weten van Ajax
June.
Heerlijke film! Hij klopt weliswaar niet helemaal, maar who cares. Kijk dan een documentaire.
Hij kijkt lekker weg en dan voornamelijk door Brad en Orlando
(Ik mis de kwijlsmiley hier een beetje
Mars4i
Beetje verbaasd over de hoge beoordelingen hier. De film is mooi gemaakt, maar Brad Pitt vind ik echt waardeloos als Achilles. Zijn gevechten zijn ongeloofwaardig. Hij wordt niet 1 keer geraakt. Zo zijn er natuurlijk meer films, maar hier wordt het wel erg overdreven. Met moeite uitgekeken.
bassos17
Misschien ongeloofwaardig maar tog een heeeerlijke film om lekker voor te gaan zitten.
nijnokonijno
de film zelf was wel mooi, maar er klopte veel dingen niet BV: de muren van troje zouden eigenlijk zwart moeten zijn

Brad Pitt komt naar Netflix met geliefde historische dramafilm 'Troy'

Orlando Bloom wil rol in 'Troy' het liefst uit zijn geheugen wissen: 'Ik wilde die film niet maken. Ik wilde dat personage niet spelen'

Gladiator

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006

Chi Bi Part II: Jue Zhan Tian Xia
Actie / Avontuur, 2009
broer of zus relatieoverspelmythologiebeautytrojan war braverywallfraudehostilityepischzwaardgevechtslagveldhistorical fictionoude wereldbased on song, poem or rhymepyre ancient greecepeplumtrojan horsetrojanbronze agesparta greecehelen of troyhomer's iliadtroymuscular menships loose adaptationsword and sandalhelmet