• 9.374.489 stemmen

Cruel Intentions 2 (2000)

Geregisseerd door: Roger Kumble

Met onder meer: Robin Dunne, Amy Adams en Sarah Thompson

Plot Cruel Intentions 2

"Seduce and destroy."

De jonge playboy Sebastian gaat met zijn vader bij diens rijke vriendin in New York wonen, waar hij naar een prestigieuze school gaat. Sebastian besluit zijn leven als flirt achter zich te laten en zich nog maar op één meisje te richten. Wanneer hij verliefd wordt op Daniëlle, de dochter van het schoolhoofd, is dit zeer tegen de zin van zijn nieuwe stiefzus Kathryn. Zij wil Sebastian liever voor zichzelf.

Sebastian Valmont

Bunny Claymon

Edward Valmont

avatar van otherfool

otherfool

Niveauloos vervolg op de hit met Gellar en Phillipe, een opgewaardeerde pilot voor de nooit gerealiseerde serie. Politiek incorrect, maar niet op een leuke manier.

1*.

avatar van donnie darko

donnie darko

Man, deze was slecht. De eerste was heel vermakelijk, maar deze was gewoon slecht.

0.5*. Ook de personages waren niet eens aantrekkelijk. Je geloofde niet dat deze leerlingen echt populair waren.

avatar van yeyo

yeyo

Slecht geschreven rotzooi met acteurs die elkaar voortdurend proberen te overtreffen qua overacting. Daarbij komt dan nog is dat het hoofdpersonage totaal miscast is: geen moment is die saaie piet geloofwaardig als 'womanizer'. Door enkele onbedoeld grappige momenten wist ik me toch te vermaken en naar het einde toe begon ik zelfs te denken dat dit meer een soort parodie van het eerste deel moet voorstellen. Maar bovenal is dit een anderhalf uur durende mannelijke fantasie: alle vrouwelijke personages zijn losbandige, domme wichten die maar al te graag wat met elkaar experimenteren.

avatar van Reint

Reint

Deze film is een lege huls. Het imiteert de stijl van het 'eerste deel' (tussen haakjes omdat die film niet als deel 1 is gemaakt maar als een op zichzelf staande film), faalt daar hopeloos in en maakt ook nog eens de fout van style over substance, waardoor deze film een reeks is van stompzinnige scenes waarbij de intrige er vingerdik op ligt en daardoor nauwelijks indruk maakt.
De gehele casting is inferieur aan de originele cast;
Robin Dunne is een verschrikkelijke Sebastian, totaal onaantrekkelijk en bovenal geen coole vrouwenverslinder.
Sarah Thompson doet aan verschrikkelijke overacting die niet in de film past omdat ze de enige lijkt te zijn; de rest lijkt aan underacting te doen.
Amy Adams is een belachelijk personage. Ze speelt een letterlijke kopie van het personage dat in deel 1 door Selma Blair werd gespeeld. Ze is onnozel, nergens grappig en schijtirritant.
En ga zo maar door.

Verder zitten er ook een aantal compleet stompzinnige scènes in, zoals de twee slotscenes, de scene op het bankje en die van Amy Adams op het paard.

Eigenlijk voelt elk woord over deze film als een woord te veel.

avatar van Theunissen

Mijn god wat een draak van een vervolg is dit. Het hele flauwe verhaal slaat nergens op en te lachen valt er niets. Ook de cast is van een bedroevend niveau. Het enige leuke aan de film was de douche scene met de tweeling. De laatste 5 minuten waren nog enigszins verrassend en ook wel goed. Maar dat kon de film niet meer redden.