• 9.385.205 stemmen

Geregisseerd door: Renny Harlin

Met onder meer: LL Cool J, Jonny Lee Miller en Kathryn Morris

Releasedatum: 8 juli 2004

Plot Mindhunters

"For seven elite profilers, finding a serial killer is a process of elimination. Their own."

Op een afgelegen eiland houdt de FBI trainingsprogramma's voor 'special unit' agenten, die een opleiding volgen voor het opsporen van seriemoordenaars. Om de kwaliteiten van zijn zeven trainees optimaal te testen, dropt Inspecteur Jake Harris zijn groep op dit eiland. Geheel afgezonderd van de buitenwereld worden de agenten geconfronteerd met een fictieve seriemoordenaar die zij moeten opsporen aan de hand van aanwijzingen. Al snel blijkt dat het niet om fictie gaat, maar keiharde realiteit.

nightbreed schreef:

Alexander Bulkley (regisseur) hip?

Volgens mij weet jij niet waar je het over hebt, die man heeft pas 2 films geregisseerd.

Er speelt ook geen enkele hippe acteur in.

Raadpleeg in het vervolg eerst ff IMDb voordat je hier iets plaatst.

En nog een tip: Je moet eerst goed lezen in het vervolg voordat je dingen gaat zeggen die echt nergens op slaan...LEES: THE (met de nadruk op THE) Zodiac.

Aangezien je nogal moeite hebt met goed lezen zal ik het jaartal ook even vermelden, 2005.

Tssssssss

Doe niet zo gefrustreerd man. Had je ook in één zinnetje kunnen zeggen.

avatar van nightbreed

nightbreed

orbit schreef:

Doe niet zo gefrustreerd man. Had je ook in één zinnetje kunnen zeggen.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Rustig orbit, volgens zijn profiel is hij al 100 jaar. Straks bezorg je hem een hartaanval..

avatar van nightbreed

nightbreed

Goodfella_90 schreef:

Voor jou geen goede tips meer mijn zoon...ehm, kleinzoon

avatar van Costa

Costa

leuke film maar niet echt speciaal boeiende film. Als LL cool J in een film meedoet dan weetje wie uiteindelijk de goede is en dat is altijd HIJ. tjah vandaar dat het een beetje voorspelbaar is.

een 3

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Een ietwat voorspelbare film! Er is kwa fouten veel aan te merken op deze film! Zo is het verhaal erg ongeloofwaardig! Steeds staan de slachtoffers bij de val als het de dader uitkomt! Erg ongeloofwaardig! Ook zijn de beschuldigingen tegenover elkaar erg makkelijk! Toch vermaakt de film wel en zijn er spannende momenten die de fim nog wat goed maken.....

* * 1/2

avatar van euroburger

euroburger

Geweldige film, en niet zo ongeloofwaardig als voorgaande post doet vermoeden. Film=Film dus ja, het toeval is wat nadrukkerlijker aanwezig dan in real live, maar je zal niet snel geergerd raken door onvolkomenheden in het script.

De spannig is voelbaar, en de film houdt deze tot het bittere eind vast. Supermovie!

avatar van Magnum44

Magnum44

Vrij slappe film, vreemde verhaallijn, te gemaakt geacteerd, toch enigsinds wel lekkere spanning. Toch 2 sterretjes!

avatar van pink_roosje

pink_roosje

Deze film is echt geweldig goed geacteerd, en eng als je hem de eerste keer kijkt, omdat je nog niet weet wie het gedaan heeft en de special effects zijn geweldig. en is dan een 5 waard. Het is alleen jammer dat de tweede keer dat je kijkt al het speciale weg is, je weet wie de dader is en je weet wat er gaat gebeuren. dus 4*

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Vermakelijke 'Whodunit?' met veel actie, spanning en vrij orginele moorden.

Maar de film is ook zeker niet meer dan dat, dus daarom begrijp ik niet waarom deze film een redelijk hoog gemiddelde krijg.

3***

avatar van DragQueen

DragQueen

Een vermakelijke thriller, met een spannend verhaal. goede rollen van kilmer, slater en ll cool j. de film bevat verder goed uitgedachte moorden, en een sublieme sfeer. ik heb me best lang afgevraagd wie nu de moordenaar was. lekker spannende film, met een eigen willetje. 3,5 sterren.

avatar van Frans17

Frans17

vond het wel redelijke film... leuk om te kijke.. maar spannend vond ik wel meevallen, sommige stukke was voorspelbaar.. maar de special effects waren wel heel goed..

avatar van rupie

rupie

matig filmpje! vooral de beschuldigingen naar elkaar vond ik niet sterk. motief van de dader van alle moorden was me niet helemaal duidelijk.

avatar van blokkedoos

blokkedoos

Ik vond dit zeker de moeite waard!

Actie en spanning... en schrikmomenten!

Geschikt voor een avond lekker vol actie : )

*4*

avatar van metaledje

metaledje

Vermakelijk en best spannend, al is het meeste in deze film wel vergezocht..

avatar van blisteringdude

blisteringdude

Leuk filmpje, zit spanning aan. Acteerprestaties niet altijd het beste, en het verhaal is ietwat vergezocht. Ik snap alleen niet waarom die '''Gabe''(LL cool J) zich ineens zo gestoord gedroeg? Ik geef 3.5*

avatar van blisteringdude

blisteringdude

pink_roosje schreef:

Ja, dat is meestal zo bij een film he

blisteringdude schreef:

Ja, dat is meestal zo bij een film he

Nee, bij goede films zie je elke keer weer wat meer details, maar dat zijn dan ook films die niet op één truukje leunen en op meer vlakken iets te bieden hebben

avatar van blythefangirl

blythefangirl

orbit schreef:

ja, maar dan gebruik je de verkeerde argumenten:

''je weet wie de dader is en je weet wat er gaat gebeuren''

Dat is dus altijd...

Ik vond het een goede film, blijft spannend en een tof verhaal, dus 3,5* van mij

blythefangirl schreef:

ja, maar dan gebruik je de verkeerde argumenten:

''je weet wie de dader is en je weet wat er gaat gebeuren''

Dat is dus altijd...

Tuurlijk, maar had deze film wat meer te bieden gehad dan "whodunnit", zoals briljant acteerwerk of visueel mooie sets e.d. dan was het dus niet erg geweest om hem twee keer te zien Nu hoef je deze film dus zeker niet nog eens te zien, want er blijft naast de plot al helemaal niets over om dit voor te willen zien..

avatar van Glorious Me

Glorious Me

Ik had eigenlijk een einde verwacht/gewild zoals in The Game, waaruit blijkt dat alles in scène gezet was als oefening voor Sarah; maar dat zou misschien te moeilijk zijn door de vele on-in-scènezetbare doden. Het einde vond ik in ieder geval teleurstellend: saai en abrupt zonder enig uitleg of vervolg van wat er nou met hen gebeurd.

avatar van thunderball

thunderball

Deze net gezien, tja, toen ie uitkwam leek het me een b-film en dat is ie feitelijk ook, de enige twee echt goede acteurs, Kilmer en Slater, waren zo slim een pieprolletje te accepteren, waardoor ze al snel uit het script geschreven worden, de rest moet dan nog anderhalf uur verder.

L.L. Cool J is altijd wel leuk, helaas was het verhaal dat totaal niet. Zo uitgemolken dit soort van plots en inwisselbaar met tal van gelijksoortige films (I know what you did.., Valentine etc...).

1,5 ster!

avatar van Maruk_17

Maruk_17

Als je de film goed hebt gekeken, is het motief van de dader duidelijk ..

verder een leuke film, heb hem nu twee keer gezien en hij bleef spannend. 4 *

avatar van MrEd

MrEd

thunderball schreef:

1,5 ster!

Kan er alleen maar aan toevoegen dat ook Kilmer en Slater niet van het doek afspetteren.

Vrij teleurstellende film. 2*

avatar van Uier

Uier

• 2007 berichten

Verlaagd van 2.5 naar 2.0.

En dat is nog vrij hoog, gezien de ergernis die ik gehad heb tijdens het kijken.

avatar van Mark W

Mark W

Ik ben vanaf de eerste keer dat ik deze film heb gezien onder de indruk. Iedere keer wordt ik weer positief verrast door de spanning. De ontknoping is na een keer kijken wel bekend, maar dat de ontknoping goed en spannend is werd weer bevestigd toen ik deze film laatst keek met een groep vrienden die Mindhunters voor 't eerst zagen. Ook zij waren het met mij eens dat het een goede film is. Later werd mij bekend dat het een low budget film is met deels nederlandse acteurs en in nederland opgenomen scenes. Ik blijf echter bij m'n 5* door mijn gevoel nadat ik deze film voor 't eerst zag.

avatar van jandahl

jandahl

Viel zwaar tegen. Zeker omdat je al vrij snel door hebt wie de dader is. Er was er namelijk maar één die geen koffie op had..... Voor de rest was het nogal over the top.

avatar van KwintenS

KwintenS

Verlaagd van 4 naar 3*

Het blijft een verhaal met een enorm potentieel maar het verhaal is gewoon te zwak. Als je hem voor de 2de keer ziet, merk je duidelijk serieuze mankementen in het script. Het blijft leuk om naar te kijken maar het had veel beter gekunt.

avatar van MiranLovertje

MiranLovertje

Aardige film, maar als je hem een tweede keer ziet, dan zie je pas hoe amateuristisch er geacteerd word!

avatar van Watch-It

Watch-It

Geen slechte film. Zeker een die in mijn collectie blijft staan!

3,5.