Interview (2003)
Releasedatum: 28 mei 2003
Bekijk via NPO Start Plus
Bekijk via NLZIET
Plot Interview
Een gerenommeerd journalist (Pierre Bokma) van een kwaliteitskrant moet tegen zijn zin de populairste actrice van Nederland (Katja Schuurman) interviewen. Litteken ontmoet litteken: het interview ontspoort, de karakters botsen en de spanningen lopen hoog op.
Redlop
Sterk script, uitstekend acteerwerk. Draai aan het einde was niet echt nodig. 3,5*
Mug
Verrassend? De begin-scene verraadt al lang dat de journalist de strijd zal verliezen. Uitermate jammer. Ook de scene op het laatst dat Katja op haar balkonnetje nog even uitlegt aan de journalist die net buiten staat (en opeens begint te regenen...hahaha) hoe de vork in de steel zit was over de top. De clou had wel beter 'uitgelegd' kunnen worden, dit was nogal belachelijk.
Toch 3 sterren, ik vond het een uitermate fascinerend gevecht en heb me prima vermaakt. Jammer dus van het begin en het eind.
Goodfella_90
De winnaar was niet verrassend voor mij, de manier waarop echter wel.
Verrassende draai, nooit mis.
Maar dan wel graag één die ergens op slaat.
Matig spel, slecht script, bioscooponwaardig product.
Redlop
...bioscooponwaardig product.
Ja, vind het ook eerder een telefilm. Maar wat is de strekking van deze opmerking?
Die nergens op slaat.. nogal inhoudsloos commentaar.
Nieuwe trend op MM: inhoudsloos roepen als je het er niet mee eens bent....
Het is een slecht script, matig spel en verder niets wat de film bioscoopwaardig maakt. Anderhalf uur slap gelul en matig acteerwerk gedraaid in een paar dagen met een videocamera in het huis van Katja zelf. Ik vind het geen film.
Goodfella_90
Nieuwe trend op MM: inhoudsloos roepen als je het er niet mee eens bent....
Welnee. Indirect vraag ik hier wat jouw reden hiervoor was, iets waar je hier ook geen antwoord op geeft.
Je bedoelt dat je het er niet mee eens bent.
Ik zie de redenen benoemd, hoor.
mikey
Ik had mezelf beloofd nooit meer iets te zien van van Gogh maar ik viel er per ongeluk in omdat de gastheer deze film 'aan' liet staan.. Jeetje wel gelachen zeg, vooral wanneer Katja dat gevoelige onderwerp aankaarte.. borstomvang. *1/2
jan66
Aardige low budget film. Leuk verhaal, 3,5*
Helemaal mee eens. Goed spel van twee goede acteurs.
Eind had iets beter gekund. Toch zeker 3,5* waard.
soom
Verrassend goede film, met een erg goede, blondharige Katja. Dit kapsel staat haar goed, en een uitstekende Pierre. Erg intrigerend kat-en-muis spel, goed uitgewerkt. Dit was mijn allereerste kennismaking met Theo van Gogh, en ik vind het erg jammer dat er nooit meer een filmmaker zoals hij zal zijn, want het is echt ontzettend goed bedacht, en ook een paar grappige stukjes, die het geheel net iets extra's geven.
robertus65
Tussen al die saaie kletsfilms die van Gogh gemaakt heeft, is dit toch een van de weinige positieve uitzonderingen.
Verrassend leuk spel tussen Bokma en Schuurman.
Scherpe dialogen, cynische humor en het is altijd prettig kijken naar Katja.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
De meningen zijn nogal verdeeld zie ik! Vond het een ronduit sterke film, met een prachtig acteerduel tussen Pierre Bokma en Katja Schuurman, een strijd die wat mij betreft onbeslist blijft. Net als soom mijn eerste kennismaking met Theo van Gogh. Prima einde trouwens ook. 3,5*
De Mees
Eerste kennismaking?
Nog veel films van Theo te zien dan.
The box 70,= euro en je hebt ze allemaal, 13 in totaal.
IcU
Eigenlijk vind ik deze film nogal briljant. 1 lokatie, geweldige dialogen en een zeer verassend einde. Geweldig regie. Ik ben zeer posiftief verrast. 4½*
Ché Cliché
Alleraardigst, maar niet geweldig. Ik was meer onder de indruk van Steve Buscemi's versie, waarin de dialogen scherper waren en vooral de vrouwelijke actrice beter in was. Deze versie was wat onnatuurlijk. 3 sterren voor een redelijke film.
Gabriel
ik snap één ding niet. pierre zegt; als ik jouw geheim verder vertel, kun jij mij kapot dmv het bandje. Vervolgens blijkt het geheim niet van katja te zijn, en naait katja hem er bij. Maar deze scene boeit eigenlijk; hij zou toch sowieso op worden gepakt, alleen misschien dan de volgende dag, als Katja vernomen had dat het geheim verder was verteld? Dus hij tekende zijn eigen vonnis
Pure
Op basis van wat? Een mondelinge overeenkomst? Er zijn geen getuigen o.i.d. dus dat zou een welles/nietes-discussie worden. Enkel een onderzoek naar de moord n.a.v. de informatie die Katja heeft gehad zou hem de das om kunnen doen.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime