• 9.370.271 stemmen

Mr. Robinson Crusoe (1932)

Avontuur / Komedie | 76 minuten

Genre: Avontuur / Komedie

Geregisseerd door: A. Edward Sutherland

Met onder meer: Douglas Fairbanks, William Farnum en Earle Browne

Plot Mr. Robinson Crusoe

"DOUG. FAIRBANKS in a Modern Comedy-Romance That Seethes With Laughs and Action!"

Steve Drexel (Fairbanks) gaat de weddenschap aan dat hij een jaar lang in zijn eentje kan overleven op een eiland in de Stille Oceaan. Het eiland blijkt niet helemaal onbewoond: Hij ontmoet een aantrekkelijke vrouw.

William Belmont

Professor Carmichale

avatar van tsjidde

tsjidde

Natuurlijk hoeft een film, en zeker een komedie, niet altijd helemaal realistisch en geloofwaardig te zijn, maar deze film slaat werkelijk alles.

Meneer arriveert met niets dan zijn kleren op een onbewoond eiland, maar heeft na anderhalve maand een kast van een boomhuis gebouwd. Meneer heeft geen enkele moeite, niets kan hem deren en alles doet hem in een schaterlach uitbarsten.

Daarbij heeft meneer via een niet persé diervriendelijk, maar wél ingenieus systeem, stromend water, ja ja warm én koud, met zelfgemaakte kranen en al! Meneer heeft een heuse kabelbaan gebouwd. Meneer heeft een aapje die werkelijk alles kan, van de geit melken tot aan de boter karnen. Meneer heeft een visnet gevlochten, waarvan in vredesnaam? inclusief een lanceerinstallatie, en van de eerste de beste vangst kan bijna een heel dorp leven.

En als klap op de vuurpijl weet meneer warempel een werkende radio in elkaar te zetten met behulp van twee lampjes en een schelp. Ja, dááág.

2* (en dan ben ik nog gul)

avatar van Hannibal

Hannibal

Onderschat Meneer Robinson Crusoe niet!

avatar van tsjidde

tsjidde

Aangezien ik niemand dit meesterwerkje wil onthouden, zal ik dan ook maar verklappen hoe ik deze film heb mogen zien. Iedereen die staat te trappelen om dit ook te mogen aanschouwen, vindt hier de link om deze klassieker legaal én zelfs gratis (hoe is het toch mogelijk) te downloaden.