Genre: Animatie / Avontuur
Geregisseerd door: Ted Berman, Richard Rich en Art Stevens
Met onder meer: Kurt Russell, Mickey Rooney en Pearl Bailey
Releasedatum: 24 december 1981
Plot The Fox and the Hound
"A story of two friends who didn't know they were supposed to be enemies."
Frey, een vossenjong, wordt van zijn moeder gescheiden en door een oude boerin in huis genomen. In de buurt woont een boer die Frank, een jachthondpup, heeft gekocht. Tegen de wil van de boer in spelen Frank en Frey elke dag met elkaar. Maar als de boer in de herfst op jacht gaat, neemt hij Frank mee om een echte jachthond van te maken. Frey is triest dat hij zijn vriendje moet laten gaan, en als hij in de lente terugkomt, is Frank niet meer de hond die Frey zich herinnert.
Tod (stemrol)
Porcupine (stemrol)
Badger (stemrol)
Dinky (stemrol)
Tommeh
Opzich vond ik het een leuke film, tis alleen al een aantal jaartjes geleden
Alexa
Een hele mooie film, wel een beetje zielig... Mooie liedjes die je lang bij blijven. Vooral die ene: "als je vriendjes ben, doe je alles voor elkander..."
xxx
eerdekes
Dit is voor mij 1 van de mooiste disney's samen met onder meer bambi.
Ik herinner me nog goed dat ik hem voor men verjaardag kreeg en hem bleef kijken tot kerstmis.
Onvoorstelbaar dat ik hier nog geen stem aan had geleverd.
Ik twijfel tussen 4 en 4.5. Ik hou het voorlopig op 4.
Maar ik ga een van dezer dagen toch nog eens die vhs in die recorder stoppen.
Jeremy_Sisto
Deze heb ik op dvd, werd er best verdrietig van
haha
. Vind het een lieve maar ook zielige film 4*
queenie
gisteren gezien en ik vond hem erg aardig. Leuke film over vriendschap en voor kinderen is dat stuk met de beer wel interessant en als het vosje in het bos achter wordt gelaten. simpel, maar leuk. 4 sterren
kittyklitty
Als we dan zo correct de engelse titel hanteren... waarom heten ze dan in het "plot" wel frank en frey en niet copper en tod?
FillumGek
Leuke film, maar vond het ook zielig voor Frey dat hij ruzie kreeg met Frank, vroeger dan;) Laatste keer dat ik hem had gezien is 7 jaar geleden of zo
CAPIpsv
Heb hem vroeger in mijn jonge jeugd, is nu 10 jaar geleden, wel 15 ker gekeken, en als ik toen zou mogen stemmen gaf ik hem misschien wel een 4,5#.
Dat moyenne is nu toch wel gedaald naar 2,5# stemmen.
Is wel een mooie film voor de jeugd, en als ik hem nu zou kijken zou je nog weer getreeurd zijn op sommige momenten in deze disney film.
Angrod_Pallanén
Ontroerende film, echt geweldig (werd opslag fan van vossen). De bijrollen zijn nog wel het leukst met mama uil aan top en daarna die geweldige rups!
Topper in een toch wel donker tijdperk...
amazingmoi
vind ik best wel een leuke film,maar zeker geen topper.er zaten leuke scences in ,maar zeker ook genoeg verveel momenten!
teun25
Ik vind het een leuke film, maar soms ook wel van die verveel momenten.. verder hoort hij wel bij mijn top 10 van disney films
Rianneke_Dan
Leuke film met soms wel saaie stukjes, maar het verhaal is heel leuk!
Kaffeefiltjer
De enige film waarbij ik als 6 jarige heb moeten huilen.
het moment waarbij die oma haar vosje moet achterlaten,
tragedie
En ik denk dat Tim Burton ook aan deze film heeft meegewerkt, ookal staat hij nergens in de generiek vermeld.
JingleBells
Prachtige film! Ik dacht dat ik al een keertje een reactie had geplaatst.. Niet dus
Ontroerende film. Raakt je diep van binnen voor jong en oud!
Vriendschap boven al.
Ik keek 'm vroeger altijd bij m'n oma.
Maar nu na de koninginnemarkt 2 jaar geleden heb ik 'm zelf in huis gehaald.
Echt bijzonder mooie Disney film!
~5 Sterren!~
hinie
Maar wel een mooi filmpje.
Zo zielig als het vosje weer word teruggebracht ( snik) naar het bos!
JingleBells
Nou zijn ze bezig een 2e deel te maken,
slecht idee, ik ben er in eerste instantie blij over.
Maar, het is zo'n oude film, veel mensen kennen 'm niet eens meer! En wat houdt dat 2e deel in?
Krijgen ze jonkies, zo gaat dat altijd
The Fox and the Hound 2 (Video 2006) - IMDb
Naja, maar afwachten.. één ding weet ik zeker,
deze film ga ik in ieder geval kijken!!
Angrod_Pallanén
Film >> Genres en landen >> Disney vervolgfilms en dan het bericht van Pieter Montana op 21 december. Het gaat dus om een midquel.
film_kaza
Ik vind die oude tekenstijl eigenlijk veel fijner dan die van tegenwoordig. Je hebt tegenwoordig vaak manga of 3D. Als ik zo kijk naar die oude kinderfilms zie ik toch wel wat verschil met de meeste film van tegenwoordig.
Over de film.
Deze film hoorde vroeger in mijn rijtje van meest gekeken films. Mooi, leuk en zeker geen tijdverspilling om te kijken.
3,5
kiriyama
Weet nog dat ik dit vroeger een erg mooie film vond.
koetje boe
een hele liefe film waar veel emoties inzitten.
samen met mijn kleine neefje gekeken,
zo schattig.
klein jongetje van 3 zegt dat het wel goed komt.
film_kaza
Laatst herzien. Einde en het begin vond ik wel mooi. Maar soms leek het of die uil begon te zingen terwijl ik helemaal geen ritme voelde. Dat romantiek gedoe vond ik niks en de muziek ook niet echt. Wel humor en vooral met die 2 maffe vogels.
Verhaal zetten mij ook aan het denken en de beer vond ik aardeig eng ookal ben ik nu horror gewend.
Verlaag hem naar 3 vanwege de saaie momenten.
sangha
klopt, maar hij was er niet zo blij mee dat hij eraan meewerkte. hij werd helemaal gek van die film. er gaan geruchten dat hij zichzelf in de kast opsloot, onder zijn bureau ging zitten, dreide om iedereen die te dichtbij kwam te bijten en hij zou zelfs zijn eigen verstandskies uit hebben getrokken...
Mooie film.
'The Fox And The Hound' werd uitgebracht in een Speciale Uitvoering en dat tegelijkertijd met de 2-disc van 'Peter Pan'. Jammer voor hem, maar in dit geval moet de vliegende jongen die nooit oud word ruimte maken voor het pracht verhaal over vriendschap.
Het verhaal vordert snel, en zeker nu ik wat ouder ben, lijkt het allemaal een stuk simpeler dan vroeger, waar de indruk toch groot was. Eigenlijk zien we maar heel kort hoe Frank en Frey klein waren, en toch zijn die scènes degene waaraan de film herkent wordt. Op zich niet erg, ookal kent de film vele langdradige shots en is het hele scènerio van Vixey eigenlijk onnodig, maar wauw wat weet de film te ontroeren. Vroeger vond ik de scène dat Tweed Frey afzet in het bos een echte jankscène, nu is het gewoon ontzettend zielig. Daar is de film goed in; in een korte tijd een onverslaanbare vriendschap neerzetten. Het verhaal komt daarmee erg geloofwaardig uit de bus en de ontwikkelingen zijn dan ook erg goed. De eind scènes zijn overweldigdend, maar dat maakt de overige scènes niet minder goed. Ja, de film kent vele langdradige shots, maar dat zijn dan de stukjes waarin er ook niets gebeurd. Misschien was dat een goede keuze, als een soort rustpauze in het toch wel drukke verhaal, maar voorlopig lijkt het het enige minpunt van de film.
De stemmen zijn levendig, de liedjes ontroerend en zeker niet misplaatst, de muziek dient als prachtige ondergrond en de achtergrondanimatie is prachtig.
In de making-off op de DVD komen we te weten dat 'The Fox And The Hound' de laatste film was van The Nine Old Men en de eerste film van de nieuwe animators die later 'The Little Mermaid' e.d. zouden creeëren. Daar heb ik op zich weinig van gemerkt, maar het geeft de film wel een hisotrische waarde.
4.0
Kaltag
Een geweldige film, het doet me altijd denken aan mijn kleutertijd toen ik bij me oma deze film ging kijken. Het maakte zo'n indruk. Vorig jaar heb ik hem ook aangeschaft en heb weer tranen met tuiten gehuild, haha. Het is een geweldige film. Ik heb gelezen dat dit meesterwerkje 12 miljoen dollar heeft gekost. Dat was de moeite waard.
Dus hierbij verdiend het een vette 5 sterren!!
horrorfreak23
ik heb ook rivieren geweend met deze kinderfilm !
Het is de mooiste film uit m'n kindertijd Ik keek er samen naar met mijn broer en we huilden om het hardst
5 zeker weten !
Dead01
- 1976 stemmen
Eens een leuke film maar dat is het ook.
Niet voor regelmatig naar te kijken.
Voor kinderen mss een leukere film.

The Fox and the Hound 2
2006

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan