• 9.421.298 stemmen

Geregisseerd door: Phil Lord en Christopher Miller

Met onder meer: Ryan Gosling, Sandra Hüller en Lionel Boyce

Releasedatum: 19 maart 2026

Plot Project Hail Mary

"Believe in the Hail Mary."

Wetenschapsleraar Ryland Grace wordt wakker in een ruimteschip, lichtjaren van huis, zonder zich te herinneren wie hij is of hoe hij daar terecht is gekomen. Naarmate zijn geheugen terugkeert, begint hij zijn missie te ontrafelen: het raadsel oplossen van de mysterieuze substantie die de zon doet uitsterven. Hij moet een beroep doen op zijn wetenschappelijke kennis en onorthodoxe ideeën om alles op aarde voor uitsterven te behoeden. Maar een onverwachte vriendschap zorgt ervoor dat hij het misschien niet alleen hoeft te doen.

avatar van Jimske

Jimske

Ik vermoed dat veel jonge mensen (lees kinderen) deze film hoog waarderen. ik vond het met momenten aandoenelijk maar soms ook ergerlijk kinderachtig. Mooi voor het jonge publiek, iets minder voor de serieuzere kijker. Prachtige beelden dat wel. kleine 2*

avatar van clockwork72

clockwork72

Onderhond schreef:

Dat een ticket kopen gelijk staat aan de film steunen. Wat je uiteindelijk van de film vond maakt de makers verder niet zoveel uit, en aangezien je bijdraagt aan de BO is de kans groot dat er meer van dit soort onzin gemaakt wordt. 't Is al erg genoeg dat ik 150 minuten (15 minuten reclame + 10 minuten pauze) verloren ben aan deze film, het laatste wat ik wil is bijdragen aan meer van dit.

Bij jou is het volgens mij gewoon zo, zolang het geen vage Anime of japanse film is vind je alles kut, dat zie ik altijd bij je stemgedrag, films die de meeste mensen gewoon oké tot leuk vinden de grond in boren, en dit is niet bij één film, maar wel duizend films, als het ware.

clockwork72 schreef:

Al mijn stemmen staan verzameld op enkele van de grootste filmsites (IMDb, Letterboxd & Moviemeter voor mensen die het liever in het Nederlands willen), daarnaast heb ik ook nog eens m'n eigen site met filters & stats galore voor zij die er echt willen induiken. Dus wat het "volgens jou" is boeit me niet zo als alle data gewoon vrijlijk te raadplegen valt.

Wat mij meer interesseert is wat jij drijft om anime met een hoofdletter te schrijven en Japanse met een kleine letter.

Erg lange saaie film met een hoog Disney gehalte van emo dialogen tussen mens en Alien.

avatar van clockwork72

clockwork72

Onderhond schreef:

I don't give a fuck bro hoe ik iets schrijf op een forum als dit, valt me alleen op dat je altijd flink loopt te haten hier op films die de massa leuk vinden, alsof het express is omdat het commercieel is, valt me op, no hard feelings, peace out.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Ik voel me in m'n omgeving zowat de enige vreemde eend in de bijt, want bijna iedereen smult van deze film, zowel casual filmgangers als cinefielen. Ik moet zeggen, ik ben echt niet mee. Visueel vond ik het zonder twijfel prachtig vormgegeven en kwamen zeker de scènes in de ruimte en boven die planeet indrukwekkend over. En ja, Ryan Gosling heeft z'n 'trucje' geperfectioneerd en is een echte filmster, geen twijfel. Oprecht grappig ook, bovendien, en dat is niet iedere acteur in Hollywood gegeven. Maar het verhaal vind ik uiteindelijk bitter weinig om het lijf hebben, en om dat dan ook nog eens te gieten in een film van 160 minuten? Hele onzinnige keuze. Door fans wordt er heel veel op het stukje ''science'' in het label 'science-fiction' gefocust - en hoe dit eigenlijk een hele toffe film voor wetenschappelijk geïnteresseerden is - maar in mijn ervaring was juist het ''fiction''-gedeelte hier erg groot? Het is uiteindelijk toch meer een fantasierijk Disney-esque verhaal in de ruimte? Waar overigens ab-so-luut niets mis mee is op zichzelf, maar ik zie gewoon heel veel lof voor de wetenschappelijke laag in de film, en opnieuw: het ging dan alleszins over mijn hoofd.

De film verliest zichzelf gewoon continu in 'details'. De relatie tussen Grace en Rocky is super schattig, maar neemt vooraleer je het goed en wel door hebt ongeveer een uur in beslag, en dan moet je eigenlijk nog aan het 'hoofdplot' beginnen opeens. Ook de terugreis wordt zo vreemd lang uitgesponnen.

Het is door bovengenoemde positieve punten dat ik hier zeker en vast nog een 2.5* voor over heb, maar de lofzang snap ik niet.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik heb vandaag pas deze film helemaal gezien, en ik had wel verwacht dat ik de film goed zou vinden. Ryan Gosling doet het goed in deze rol. Ik vond de film pas echt goed worden vanaf het moment dat hij contact maakt met Rocky de alien.Het spaceship van Rocky deed me wel een beetje aan "Interstellar" denken, en zeker toen Grace daar naar binnen ging om een kijkje te nemen Dit soort sciencefictionfilms zie ik wel graag, in ieder geval liever dan "Star Wars". En nu kijk ik vooral uit naar de volgende SFfilm "Disclosure Day" van Spielberg.

avatar van De zonderling

De zonderling

Wat een draak van een film. Nooit echt spannend, nooit echt grappig. Vooral heel erg saai en vergezocht. Met moeite uitgezeten.

avatar van Canon1967

Canon1967

Soms vraag ik af waar ze het uitvinden....

Een Sci Fi in het gernre van interstellar met een vleugje ET.

Leuk om naar te kijken maar nog leuker om snel te vergeten.

Dit kan zo weggestoken worden bij Disney als een sprookje met een raar wezentje als hoofdrol.

Grootste pluspunt de muzikale score die interstellar 2.0 lijkt te zijn en waarschijnlijk door AI is gegenereerd.

De amusementfactor staat duidelijk elkele trappen boven enige logica in deze film.

Het ook vanzelfsprekend lijkt is dat er een vervolg zal op komen, want effe enkele raketjes met wat spul naar de aarde sturen om ons hele zonnestelsel te redden lijkt mij toch wel bijzonder naief om hiermee de zaak af te ronden.

Ik zou zeggen...verstand op nul en kijken maar als je echt niets anders te doen hebt.

avatar van predator

predator

• 1957 stemmen

Bijzondere reacties hier op de site. Kennelijk gaan een hoop mensen onvoorbereid naar de bios. Je zou toch kunnen weten wat je kan verwachten en dan ga je toch bijna 3 uur je zitten ergeren.

Maar enfin, topfilm die de sfeer van het boek goed weergeeft. Guardians vermengd met ET, leuk!