• 9.419.489 stemmen

Geregisseerd door: Phil Lord en Christopher Miller

Met onder meer: Ryan Gosling, Sandra Hüller en Lionel Boyce

Releasedatum: 19 maart 2026

Plot Project Hail Mary

"Believe in the Hail Mary."

Wetenschapsleraar Ryland Grace wordt wakker in een ruimteschip, lichtjaren van huis, zonder zich te herinneren wie hij is of hoe hij daar terecht is gekomen. Naarmate zijn geheugen terugkeert, begint hij zijn missie te ontrafelen: het raadsel oplossen van de mysterieuze substantie die de zon doet uitsterven. Hij moet een beroep doen op zijn wetenschappelijke kennis en onorthodoxe ideeën om alles op aarde voor uitsterven te behoeden. Maar een onverwachte vriendschap zorgt ervoor dat hij het misschien niet alleen hoeft te doen.

Basto

Ben blij dat ik de film in de bioscoop heb gezien, want de film moet het voor een groot deel hebben van de prachtige beelden. Daarnaast vraagt het verhaal ook wel om een bepaalde ‘zen-staat’, want heel veel gebeurt er niet.

Vond het al met al wel een charmante film met zoaks eerder aangegeven prachtige beelden. Maar het verhaal is toch wat dun om 2,5 uur mee te vullen. Kijk je dit straks thuis op tv dan vrees ik dat heel veel kijkers gaan afhaken.

Voor mij ruime 3,5*

shugenja schreef:

In een tijd waarin iedereen uit elkaar knalt van de ADHD en mensen claimen zich niet meer dan 10 seconden te kunnen concentreren is het blijkbaar normaal om films te gaan maken van 2 uur, 3 uur maakt het uit. Ook deze weer een brute 150 minuten.. waarom?

Ondertussen kijken mensen die hierover klagen vaak wel de ene serie na de andere. Dan is 6 of 10 uur plots geen probleem meer.

avatar van neighbourkiller

neighbourkiller

dhrdeen schreef:

Mooie film. Verwacht niet teveel spanning of sci fi maar wel een grappige film met een leuke invalshoek. Het is eigenlijk een disneyfilm in space. Film vloog voorbij. Had wel wat meer spanning in gemogen, zeker een van de betere films van de laatste jaren.

Van de laatste jaren zelfs...zeg je,kun je nagaan wat een armoede op het filmfront door al dat verziekte stream gedonder.

avatar van HorrorFan007

HorrorFan007

Was aan het twijfelen om deze film te bekijken in de bios, mede dankzij deze site.

Toch wisselende reviews maar ik denk dat het verwachtingspatroon helemaal verkeerd ligt bij sommige mensen.

Een interstellar 2.0 is het niet was een domme vergelijking ook tussen een echte vernufte thriler/ sci-fi en deze avonturen/ feel good sci-fi. Als je niet teveel verwachtingen hebt en ook geen thriller verwacht maar zoals de site van kinepolis ook zegt een avonturen komedie. Zit je echt wel goed.

Gewoon popcorn vermaak ja met kleine foutjes en soms iet wat te lang maar.

Maar mede dankzij de luchtigheid voelde het nooit zwaar aan en waarom moet volgens sommige van jullie elke film zwaar en serieus zijn ? Dit was juist verfrissende feel good. Met een fantastisch spelende Ryan Gosling.

Het is is eens iets helemaal anders dan al die zware "ook goede" meuk dat we naar ons geooit krijgen.

En dat maakt deze film zo uniek en speciaal daarom een

*4.0

avatar van neighbourkiller

neighbourkiller

Basto schreef:

Hoewel ik weinig heb met serie gedoe,of het moeten al serie killers zijn,moet ik toe geven dat series verslavend werken.een goed voor beeld was de serie lost,de eerste seizoenen vond ik best leuk,uitermate slim weten ze je aan de buis gekluisterd te houden omdat je de uitweg wil weten.maar dat duurde geloof ik wel 9 seizoenen,dus bij 3 gaf ik het maar op,gek word je ervan.zo zijn er meer voor beelden de fantastische politie serie russen,uitgezonden door de k.r.o.en vervolgend de politie serie unit 13 uitgezonden door de vara.beide series waren alleen verkrijgbaar door lidmaatschap van de omroep.en beide series zijn van on nederlandse kwaliteit,echt geniaal goed en spannend.maar wel verslavend,muziek van henny vrienten bij unit 13.

Basto schreef:

Die kijk je dan ook in de zetel met een half oog op TikTok.

Kritiek op de speelduur is trouwens wel terecht, al is het vooral de kwaliteit van de film zelf die om te huilen is. Het cinemasysteem blijft jammer, uiteindelijk beoordeel je vooral de reclame rond de film, niet de kwaliteit. Zou leuk zijn moesten ze daar een keertje wat op vinden.

Onderhond schreef:

Die kijk je dan ook in de zetel met een half oog op TikTok.

Ik heb echt geen idee wat je bedoelt met het cinemasysteem en de reclame rond de film. Daar schenk ik nooit aandacht aan.

Basto schreef:

Ik heb echt geen idee wat je bedoelt met het cinemasysteem en de reclame rond de film. Daar schenk ik nooit aandacht.

Dat een ticket kopen gelijk staat aan de film steunen. Wat je uiteindelijk van de film vond maakt de makers verder niet zoveel uit, en aangezien je bijdraagt aan de BO is de kans groot dat er meer van dit soort onzin gemaakt wordt. 't Is al erg genoeg dat ik 150 minuten (15 minuten reclame + 10 minuten pauze) verloren ben aan deze film, het laatste wat ik wil is bijdragen aan meer van dit.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Onderhond schreef:

Als ik de beoordelingen hier op Moviemeter en op IMDb zie en op andere film sites, denken de meeste er toch helemaal anders over. Het is natuurlijk ook jouw persoonlijke mening. Ik kan er nog niet over oordelen want heb deze film nog niet gezien, maar ik vermoed dat ik "Project Hail Mary" wel een prima film zal vinden. Sciencefiction is ook wel mijn favorieten genre.

Onderhond schreef:

Ik had gelukkig geen pauze. En tja, die 10 minuten reclame is altijd geweest. Kan ik mee leven. Verder steun ik graag de bioscopen. Blijft de beste plek om een film te zien. En dat zeg ik terwijl ik met de Magnetar speler en JVC 4k projector nu eindelijk thuis de beeldkwaliteit thuis evenaar.

avatar van wess16

wess16

Lieve film die vooral draait om de vriendschap tussen Grace en Rocky. Ontroerend bij vlagen. Prima escapisme! 4*

Basto schreef:

Ik vind reclame zuur wanneer met verwacht dat je 19EUR neertelt om een film als deze te zien. Verder wel eens dat de bioscoop in theorie de beste plek is om een film te zien, alleen jammer dat ze zelden films spelen die het echt waard zijn om gezien te worden. Kan je wel een groot scherm en goed geluid hebben, als de films zelf smaken als de Burger King acher de hoek, dan blijft het wat mij betreft weggegooid geld. Dan liever geen bios meer en betere distributiekanalen voor films die ik écht wil zien.

Onderhond schreef:

Tja, dan heb ik het geluk dat er bij mij om de hoek twee bioscopen zijn (Kino & Cinerama) met een goede programmering.

Al is die bij mij thuis nog veel beter.

avatar van Mondragon

Mondragon

Was aardig totdat hij ineens tegen een steen ging praten, toen werd het kinderachtig en langdrdadig. En we hebben dit soort films al gehad in het verleden, verzin eens wat nieuws.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Ik vind het juist pas interessant toen Rocky erbij kwam. Maar speelduur is te lang wmb zeker gezien de setting.

avatar van Theunissen

Onderhond schreef:

19 Euro is een behoorlijke prijs voor een bioscoopfilm. De bioscoop in Sittard waar ik meestal naartoe ga, daar betaal je max 14 euro en dat is dan inclusief een Relax stoel (rug kan naar achteren en benen kunnen omhoog). En voor de gewone bioscoopzaal zonder Relax stoelen betaal je 12 euro.

Theunissen schreef:

Laser Ultra bij Kinepolis, maar tegenwoordig betaal je voor de meeste blockbusters wel een premium (want ScreenX, or Laser Ultra, of IMAX ... als je al een "gewone" vertoning wil ben je weer erg afhankelijk van de beperkte programmering). Je zal maar kinderen hebben ...

avatar van Theunissen

Onderhond schreef:

Je zal maar kinderen hebben ...

Ja voor een gezin met twee kinderen betaal je meer dan 100 euro met wat eten en drinken erbij. Is eigenlijk niet meer te doen en dan kan je beter de film thuis kijken.

avatar van schumacher

schumacher

Wtf was dit jong haha.

Verschrikkelijk.

avatar van horizons

horizons

Wat een geklaag over speelduur haha. Fijne film.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Theunissen schreef:

Ik weet zo niet precies wat de bioscopen in Eindhoven kosten. Ik dacht rond de 12 euro. De laatste keer dat ik er was ben ik naar een 4D film geweest maar dat doe ik nooit meer. Dat kost uiteraard ook meer. Dan gaat je stoel op en neer en als er geschoten wordt dan is het alsof er een kogel langs je hoofd vliegt en als het regent en stormt, voel je water en wind in je gezicht. Ik vond het helemaal niks. Ik had meer moeite om in mijn stoel te blijven zitten dan de film te volgen, want je zit de hele tijd in je stoel te schudden. Je moet er van houden maar ik vind dat 4D echt helemaal niks. Ik weet niet of die 4D bioscopen op meer plaatsen zijn, ik denk het haast wel. In Eindhoven is er volgens mij 1 bioscoop waar ze dat hebben, maar ik denk dat er in meer steden van die 4D zalen zijn. Zo'n relaxstoelen zijn wel fijn om een film te kijken en dan betaal ik ook graag wat meer. Maar thuis kijk ik net zo graag of liever.

avatar van WelvE

WelvE

Ik geef deze fijne film 2 duimen naar beneden.

IYKYK

avatar van RevengeN

RevengeN

Halverwege de film dacht ik dat iemand misschien een paddo in mijn popcorn had gedaan

De film begon verrassend goed, maar halverwege werd het ronduit absurd

Karaoke zingen met een alien... Om maar een klein voorbeeld te geven

avatar van Hings

Hings

Ik stem vrijwel nooit op films maar voor deze maak ik een uitzondering. Ik had buiten Interstaller nooit een film meer dan 1x in de bios gezien (2x gezien in de bios), echter heb ik voor deze film een uitzondering gemaakt. Ik heb deze film nu ook 2x gezien op het grote scherm, wat een ervaring om te mogen aanschouwen.

Voor mij is het gevoel wat een film geeft en dat het lijkt alsof ik in een soort trip wordt meegesleurd van begin tot eind zeer zeldzaam (ik ga heel vaak met mijn vrouw naar de bios). De enige film waarbij ik dit ook ervaarde was Interstellar.

De muziek in de film, de band die ontstaat tussen Grace en Rocky, de prachtige ruimte scenes, het filmwerk. In een woord omvat: wow!

Ik had totaal geen moeite met de speelduur, voor mij had de film een uur langer mogen duren. Persoonlijk ben ik zeer geïnteresseerd in de ruimte (vandaar dat ik dit soort films heerlijk vind) en vind ik het gaaf om te zien dat er toch op een soort realistische manier naar ruimtevaart wordt gekeken. Het lange reizen, zwaartekracht creëren d.m.v. centrifuge, het schip zag eruit alsof het in deze tijd gemaakt is.

Ook vond ik het tof hoe ze nagedacht hebben over hoe mogelijk het eerste buitenaards contact met een andere intelligente soort plaatsvindt. De keuze dat de andere levensvorm er totaal anders uitziet, een andere type atmosfeer/temperatuur nodig heeft om te overleven en compleet anders is geëvolueerd vind ik stukken realistischer dan als er een mensachtig wezen verscheen (in tegenstelling tot een andere reactie die ik las). Wij weten niet hoe buitenaards leven eruit ziet maar de kans dat het er anders uitziet dan het leven hier is vrij groot.

Natuurlijk zaten er ook wat ongeloofwaardige dingen in zoals dat de soort van Rocky niets begreep over straling en relativiteit (als dat echt zo was hadden ze niet zo'n ruimteschip kunnen maken).

Dat gezegd hebbende hadden ze wel de scenes op aarde wat mogen inkorten, zeker het moment dat die vrouw op de boot gaat zingen had van mij weg gelaten kunnen worden.. Toch kan ik iedereen die Interstellar tof vond deze film wel aanraden, je kunt deze film natuurlijk niet 1 op 1 vergelijken, maar mij gaf het wel eenzelfde vibe. De komedie is ook niet over de top dat het storend word.

avatar van Debo

Debo

Leuke film over vriendschap tussen een aardbewoner en een alien. Het redden van de aarde bleef te onderbelicht en er zitten wel wat foutjes/chaotische momenten in maar al bij al best een avondvullende film.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Ik heb me goed vermaakt met deze crowdpleaser, maar net als velen vind ook ik de film te lang voor wat het is.

avatar van davidov

davidov

Eindelijk een film die de vieze smaak van Interstellar wist weg te spoelen, wat was dat een teleurstelling destijds zeg voor zowel mij als m'n pa. (saai, voorspelbaar (had na 20 min al door hoe het af zou lopen), domme dingen (robot, planeten), en verschrikkelijk geforceerd emotioneel "janken kreng! janken zal je!")

Wat een verademing is Hail Mary dan, de tijd vloog voorbij. Wat heet, het begin zowel als het eind had van mij wel elk 5-10 minuten langer mogen duren want zowel de introductie als het slot voelen een tikkie afgeraffeld maarja vrees dat de studio niet zat te wachten op een release van 150+ minuten.

Heb gelachen, geïntrigeerd naar beelden gekeken, genoten van mysterie en het onbekende, traantje weg gepinkt, kippenvel gehad van hoe onvriendelijk "space" toch is, op het puntje van m'n stoel gezeten. De hele mikmak aan emoties, duidelijk aanwezig genoeg om te ervaren maar subtiel genoeg om niet uit de toon te vallen (in tegenstelling tot jeweetwel ) 4,5 ster.

En vandaag is dan zo'n dag dat je baalt dat je niet elke dag zo'n toffe nieuwe film op kan zetten.

avatar van Crook

Holy shit, is dit 1 zin?

toch knap he

avatar van filmkul

filmkul

Mooie science fiction film. Het verhaal is best aardig maar niet heel complex. Toch weten Lord en Miller er een 2 en halfuur boeiend en vermakelijk geheel van te maken met regelmatig een komische noot. Na een korte introductie komt het verhaal al snel op gang en het werken met flashbacks werkt prima en zorgt voor afwisseling. Maar het mooiste van de film is de onverwachte ontmoeting en het hele ontstaan van de vriendschap. Echt knap hoe dat men weet over te brengen en men ook de kijker weet te raken. Het acteerwerk van Gosling is zeer geloofwaardig. Visueel is de film ook erg sterk met mooie CGI en visuele vondsten. Tel daarbij een mooie soundtrack op en je hebt een prima film te pakken. 4.0

avatar van Jimske

Jimske

Ik vermoed dat veel jonge mensen (lees kinderen) deze film hoog waarderen. ik vond het met momenten aandoenelijk maar soms ook ergerlijk kinderachtig. Mooi voor het jonge publiek, iets minder voor de serieuzere kijker. Prachtige beelden dat wel. kleine 2*

avatar van clockwork72

clockwork72

Onderhond schreef:

Bij jou is het volgens mij gewoon zo, zolang het geen vage Anime of japanse film is vind je alles kut, dat zie ik altijd bij je stemgedrag, films die de meeste mensen gewoon oké tot leuk vinden de grond in boren, en dit is niet bij één film, maar wel duizend films, als het ware.

clockwork72 schreef:

Al mijn stemmen staan verzameld op enkele van de grootste filmsites (IMDb, Letterboxd & Moviemeter voor mensen die het liever in het Nederlands willen), daarnaast heb ik ook nog eens m'n eigen site met filters & stats galore voor zij die er echt willen induiken. Dus wat het "volgens jou" is boeit me niet zo als alle data gewoon vrijlijk te raadplegen valt.

Wat mij meer interesseert is wat jij drijft om anime met een hoofdletter te schrijven en Japanse met een kleine letter.