Genre: Sciencefiction / Avontuur
Beleef deze film nu bij Pathé! TIPOn Demand:
Bekijk via Prime Video
Te zien in 3 bioscopen
Plot Project Hail Mary
"Believe in the Hail Mary."
Wetenschapsleraar Ryland Grace wordt wakker in een ruimteschip, lichtjaren van huis, zonder zich te herinneren wie hij is of hoe hij daar terecht is gekomen. Naarmate zijn geheugen terugkeert, begint hij zijn missie te ontrafelen: het raadsel oplossen van de mysterieuze substantie die de zon doet uitsterven. Hij moet een beroep doen op zijn wetenschappelijke kennis en onorthodoxe ideeën om alles op aarde voor uitsterven te behoeden. Maar een onverwachte vriendschap zorgt ervoor dat hij het misschien niet alleen hoeft te doen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Amazon Prime
Rocky (stemrol)
Xi
Mary (stemrol)
mcdaktari
Hier heb ik wel weer zin in. Eerst even afwachten of morgen ook echt de trailer komt, dan weet je iets meer over wat het gaat zijn. Tenminste dat hoop ik wel. Ben ook benieuwd.
jarno1975 (moderator series)
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 19 maart 2026 in de bioscoop (Sony Pictures Releasing via Universal)
Tommeh
Vond het boek érg leuk, dezelfde luchtige stijl als The Martian, maar een toffer verhaal. Ben benieuwd.
badfans69
Freakje554
De eerste grote film van dit jaar, veel beter dan verwacht.
Trailer zag er wel goed uit... Maar nooit echt overtuigd geweest van Gosling zijn films, tot met deze film!
Gosling heeft me echt kunnen overtuigen met deze film, zeer knappe acteer prestaties van iedereen eigenlijk.
Visueel ook enorm sterk.
Verhaal soms wat wankel, maar de humor maakte het er echt iets leuks van.
De eerste verrassing van dit jaar is een feit, hopelijk doet ie het goed aan de kassa. Verdiend deze film echt wel hoor.
Hopelijk zijn we vertrokken voor dit jaar met de top films
Thorongil
Was niet slecht, maar boeide me weinig. 1e deel dommelde ik soms wat weg.
Dennis Lammrs
Teleurstellend. Werd neergezet als de nieuwe Interstellar/Gravity maar is het niet. Is eigenlijk alles wat je al bij andere films hebt gezien alleen dan af en toe in een ruimtelijke omgeving. Verhaal is flinterdun, de boodschap van de film is ook geen rocket science
Ryan Gosling speelde weer zoals de afgelopen jaren vaker Ryan Gosling (charismatische nerd met cheesy humor). Film duurde inderdaad te lang, regelmatig dacht ik dit is het einde... Maar helaas duurde het nog even voort. Dit is denk zo'n film die veel mensen snel weer vergeten zijn. Ook een Amazon original, dus over een tijdje op Prime te zien.
Van Interstellar/Gravity kan ik exact nog scènes voor de geest halen tijdens eerste keer zien in de bios (beleving). Bij deze film dus niet.
Heb het boek niet gelezen dus misschien heb je er dan wat meer binding mee.
FlorisV
Fist my bump!
Nee, dank je
En zo is er meer op zijn kop gezet. Denk je dat de planeet teveel opwarmt, blijkt dat we allemaal doodgaan doordat het veels te koud wordt!
Onderhoudende en luchtige SF ondanks het dreigende onheil voor de mensheid. De zon wordt opgegeten door kleine bacterie-achtige organismen die energie vasthouden en zich verspreiden over het heelal. Deze blijken daardoor ook bruikbaar als opslag voor lange ruimtereizen. Deze kan worden ingezet om te reizen naar een planeet waar de organismen geen invloed op lijken hebben. Deze missie biedt de enige hoop, maar niet veel: een Hail Mary.
Het is leuk bedacht, hoewel de geloofwaardigheid niet het sterkste punt is. Een onervaren astronaut die zowat zelfstandig een ruimtemissie moet voltooien. Sondes die in no time de aarde bereiken. Ingewikkelde oplossingen die met zevenmijlslaarzen op lichtsnelheid gerealiseerd worden waar de wetenschap waarschijnlijk decennia voor nodig zou hebben. En hoe zit het overigens met al die sterren die niet uitgedoofd zijn? En wat er misgaat komt wel dramatisch over maar blijkt uiteindelijk weinig tot geen consequentie te hebben. Zo wordt er op een kunstmatige manier hopeloosheid in het plot geinjecteerd, die vals blijkt te zijn.
Het buitenaardse rotswezen en de interactie ermee behoren tot de leukere momenten in de, wel wat langdurige, film. Gosling is ook in zijn element hoewel ik onderhand denk: bedenk eens een andere acteur als je een film gaat maken. Hij zit in dat rijtje van "veilige keuzes" en niet onverdiend (ik vond hem het leukst in The Nice Guys) maar is zo'n beetje de nieuwe Matt Damon geworden (en die werd voor de voorganger gekozen, het wat saaiere The Martian).
Leuke film maar een kinderhand is snel gevuld tegenwoordig. Er wordt zoveel bagger gemaakt dat men veel eerder tevreden is. Want men is al lang niet meer een fatsoenlijk verhaal gewend en hier zit eindelijk wat meer creativiteit in.
mcdaktari
Ik denk dat het meer over jou zegt dan over de film.
Bob Gray
- 2079 stemmen
Best wel leuke SF film die het gelukkig redelijk luchtig houd. De dynamiek met de alien Rocky is leuk gedaan en de film ziet er ontzettend mooi uit. Wat mij betreft ook gelijk het grootste pluspunt van de film. Gosling is uitermate geschikt voor de hoofdrol, al hoop ik wel dat ie weer wat spannendere keuzes gaat maken want ik heb het idee dat ik sinds The Nice Guys al min of meer naar het zelfde personage aan het kijken ben. Voor mij geen hoogvlieger, en de film duurde mij ook net even te lang maar al met al toch een aardige zit.
Graaf Machine
Vreselijk.
Niks luchtig, gewoon kinderachtig.
En langdradig, onlogisch, gespeend van humor en dramatiek en rommelig.
Tot slot een bijzonder vervelende begeleidende muziek.
NERD
Ik vond de trailer heel moeilijk te plaatsen. Is dit een serieuze film of een soort van gezellige kinder scifi zoals ET? Wat van de grappen uit de trailer deden nogal kinderlijk aan terwijl andere delen van de trailer weer behoorlijk serieus leken.
Capablanca
Dat klinkt wat Interstellar betreft eerder als een belofte!
Beffrey28
Geweldig! Het is inderdaad geen Interstellar maar het acteerwerk van Gosling in deze film is zeker van hetzelfde niveau als dat van McConaughey in Interstellar!
mjk87 (moderator films)
Een film die uiteindelijk te lang duurt en te vaak kiest voor wat misplaatste slapstick en joligheid.
In de basis wel een interessante film qua thema's en verhaal hoewel nergens vernieuwend en de film speelt duidelijk leentjebuur bij soortgelijke films. Op momenten doet de film haar best geloofwaardig en realistisch te zijn maar evenvaak is de film dat niet en dat stoort wel. Verder draagt Gosling de film redelijk maar hij is me te sullig om echt te overtuigen (en hij lijkt enorm op Boris Gruschenko uit Goldeneye trouwens als hij zijn bril opheeft). Wat dat betreft is Sandra Hüller een stuk indrukwekkender en elke scène met haar stijgt boven de rest uit. En met gemak.
Al met al is er voor 155 minuten film te weinig te doen en te weinig te zien en de film sleept vaak genoeg om dan weer in een stuk te komen dat wel boeiend en leuk is om te zien. Of dat nu actie is, of mooie shots (al zitten er weinig in voor 2,5 uur) of een fijne soundtrack. 2,5*.
jedymaster
Prachtige film met mooie beelden en goed verhaal en mooie muziek en humor.
3 2 1 cut
Zeker een sterke film. Na jaren van vele serieuze 'We are going to Die' films waarin er weinig tijd was voor wat reflectie of menselijkheid wordt hier een film getoond die zichzelf zeker serieus neemt maar waar humor, vriendschap en normaal zijn de kern is. En dat mag ik wel.
Het acteerwerk van Gosling is zeer sterk en laat vooral de groei van een onzekere man zien die steeds verder durft te gaan. Geniaal vond ik daarin de scene waarin hij voor het eerst een ruimtewandeling gaat maken. Ik zou precies hetzelfde reageren. Ook zijn menselijke reactie tijdens de kennismaking met Rocky is herkenbaar. En de wederzijdse reactie is ook begrijpelijk.
Vriendschap, contact zoeken, groei, er zijn voor elkaar, eenzaamheid, dromen en kwetsbaarheid vormen een mooie basis voor deze Scifi. Het fijne vond ik dat richting het einde de film toch ergens doorgaat waar andere Scifi films stoppen. En dat mij ook nog een bevredigend gevoel gaf ook.
Jensvangoch
Wauw, gewoon wauw.
Film zit visueel echt fantastisch in elkaar, echt je kijkt je ogen uit tijdena de film. Ook het verhaal is goed en karakters ook.
Enigste wat ik wel merk is dat de filn op sommige stukjes wat langdradig voelt en daarbij denk ik ook dat de film ook net te lang is. Maargoed de film is nogsteeds een meesterwerk en op het punt dat jij mij met traanogen de film kan laten kijken, denk ik dat je een meester goede film hebt geleverd!
(Tip: kijk deze film in Imax)
Edmovie40
Science fiction / Komedie. Helaas vond ik de humor een beetje flauw af en toe. Verder wel aardig verhaal maar echt pakken deed het me niet. Half uurtje korter had ook prima gekund. Beetje overrated als je het mij vraagt.
Leno
Ondanks de goede reviews en hoge gemiddelden waren mijn verwachtingen niet super hoog, zeker toen ik las dat de film komisch zou moeten zijn. Helaas viel vervolgens de film alsnog tegen. Er zit vrijwel geen spanning in, iedere dialoog moest lollig zijn - waardoor de paar geslaagde grappen ook niet meer over kwamen (overigens lachte vrijwel niemand in de bios) en het verhaal stelt weinig voor en kent geen verrassingen. Gosling speelt als gebruikelijk de nonchalante doorsee dude die stiekem heel cool is en kent hier totaal geen diepgang. Stratt is het enige interessante karakter, goed gespeeld ook (wat een goed gespeelde maar ongepaste karaoke scene was dat!).
Movieritch
Goeie God de eerste anderhalf uur... Ik had net zoveel plezier als het lezen van een ikea handleiding, verschrikkelijk. Zelfs even in slaap gedommeld. Daarna pakt het op met ontmoeting van de alien. "Fist my bump" er zit wat humor in maar overal te weinig om goed te maken. Gaat ook eindeloos door. Het is werkelijk prachtig gemaakt maar daar is eigenlijk alles ook wel mee gezegd. De schaars succesvolle momenten zijn niet genoeg om de hele film te onderbouwen. Gezien de hype ligt dit vast aan mij, maar dit was niet mijn film helaas.
salwel
Mmmmm.....
Vond het niet echt vervelend, maar de flauwe humor is toch behoorlijk misplaatst.
En inderdaad, de eerste helft niet goed. Het 2e gedeelte na de pauze was wat beter.
Ietsje minder flauw en ingekort zou het behoorlijk beter maken.... Nu een 6-je.
grandpa
Gezien in Imax Kinepolis Antwerpen. Een visueel erg mooie film met prachtig mooi geluid.
Had vooraf niets gezien of gelezen en de film werd een lange zit. Ik ging meer met het "Interstellar" idee naar Antwerpen maar kwam dus bedrogen uit. Vond het verhaal grotendeels kinderachtig en niet echt mijn soort van humor, hoewel veel medebezoekers toch vaak dubbel lagen van het lachen
. De verhaallijn en hoe je in het ongewisse wordt gehouden hoe die dan toch aan boord kwam vond ik wel leuk.
Gelukkig hebben we eind van het jaar deze nog.
Aardige film over een wetenschapper die ontwaakt op een ruimteschip met een belangrijke missie. Een sciencefiction film die behoorlijk luchtig van toon is en ook behoorlijk komisch. Het Rocky personage vond ik al vrij snel wat irritant, waardoor het grootste gedeelte van de film niet werkte voor mij. De film heeft zeker zijn momenten, maar gaat wel te lang door. Ik zie dan liever een Arrival.
Antonin
Er is niks mis met een scifi-avonturenfilm voor kinderen van 8 tot 12 jaar , maar zeg dat dan op voorhand, dan verdoe ik mijn tijd niet.
AngelicV
Hail Mary and say Grace.... Slim bedacht voor deze film met een 4,5* voor de muziek van Daniel Pemberton, de muziek trekt de film naar een grotere hoogte. Het gegeven zelf is eigenlijk een bekend plaatje. De Aarde wordt bedreigd en er is 1 persoon die de ultieme bijdrage moet leveren. Dit geheel wordt nergens te sentimenteel, ook de affectie tussen Gosling en Hüller is perfect neergezet, waarbij de feiten voor het gevoel gaan. En ja er is meer in het oneindige heelal, dus er zullen nog vele soortgelijke films volgen. 3,7* . Op naar 11.6.26 Disclosure Day
FAQ - Veel gestelde vragen
Waarom is Project Hail Mary (2026) een visuele must-watch voor scifi-fans?
Project Hail Mary (2026) tilt cinematografie naar een hoger niveau dankzij de verbluffende weergave van de diepe ruimte en geavanceerde CGI-effecten. Om de intense sfeer, de details van het ruimteschip en de visuele pracht van dit interstellaire avontuur echt te waarderen, is het essentieel om de film te streamen in de allerhoogste 4K-kwaliteit. Voor de meest diepgaande visuele analyses, streaming-updates en technische reviews van deze sciencefiction-hit.

Scifi-film 'Project Hail Mary' met Ryan Gosling is nu een hit op Prime Video

Gouden Palm-winnaar 'Anatomie d'une Chute' is kijktip op HBO Max

Matt Damon krijgt hoofdrol in nieuwe scifi-film na afhaken Ryan Gosling

Dit is wanneer we 'Project Hail Mary' op Prime Video kunnen verwachten
gebaseerd op boekruimtereisspace missionruimtealien friendshipscience teachersave the planet nabije toekomst