Genre: Actie / Komedie
Beleef deze film nu bij Pathé! TIPOn Demand:
Bekijk via HBO Max
Te zien in 25 bioscopen
Plot One Battle after Another
"Some search for battle, others are born into it..."
De uitgebluste revolutionair Bob leeft samen met zijn energieke, zelfredzame dochter Willa ondergedoken op een rustige plek en gaat stoned en paranoïde door het leven. Als zijn aartsvijand na zestien jaar weer opduikt en Willa verdwijnt, moet de voormalige rebel zichzelf bij elkaar rapen om haar te vinden, waarbij zowel vader als dochter wordt geconfronteerd met de consequenties van zijn verleden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- One Battle After Another (MusicMeter)
- Kijk op HBO Max
Virgil Throckmorton
Bill Desmond
Sommerville
Lavrot
De film gaat he-le-maal niet over woke of anti-woke, maar is een poging om het huidige tijdsgewricht dat neigt naar autocratie en neoconservatisme een lachspiegel voor te houden. En dat de wetteloosheid zulke extreme vormen aanneemt dat men zonder geweld kansloos is om ertegen te rebelleren.
- 11990 berichten
Absoluut mee eens dat box office geen garantie is voor kwaliteit. Maar dit was geen miskend meesterwerk, dit was een film die juist door zijn geforceerde boodschap publiek verloor. Dat één kind zich erdoor prinses voelt is mooi, maar een film is ook een cultureel product. Als de bredere boodschap averechts werkt, kun je niet volstaan met dat ene voorbeeld. Als accountants de scripts beoordelen, dan was Sneeuwwitje een Excel‑fout. Inclusie als marketingtruc werkt niet. Het bekende adagio ‘Go Woke, Go Broke’ bestaat natuurlijk niet voor niets.
Ach, deze film is by far PTA’s zijn grootste hit. Ben dus eerder van mening dat hij door positieve word of mouth een heel publiek gevonden heeft. De Maga types in Amerika gaan sowieso niet naar de film en de types hier die denken dat de film een woke pamflet is, hebben grotendeels ook nog nooit een PTA film gezien of goed gevonden.
- 11990 berichten
Jij zit er nog steeds naast. Iedereen die geweld gebruikt wordt notabebe afgesteaft en de dochter gaat op het eind geweldloos demonstreren. Net zoals vrijwel alle anti Trump protesten geweldloos verlopen. En de enige demonstratie die zich in de huidige tijd afspeelt verloopt ook geweldloos totdat de militairen het zelf uitlokken door een van hen (Ac/DC) een brandbom te laten gooien. HOE DUIDELIJK wil je het hebben?
Het enige dat de film advoceert is dat je moet opkomen voor je idealen. De boodschap is geweldloos.
perceived
Tsja, ik weet het niet met deze film. Het was geen straf om te bekijken, maar vond het weinig beklijvend. Erg praterig en conventioneel Hollywoods ook. Veel overbekende koppen op de automatische piloot. Vond het wél leuk om Sean Penn weer eens te zien, maar zijn beste rol was het zeker niet. 6/10*
Fuzzyman
Ben je buiten al je cliché kritiek niet vergeten te melden dat de 'acteerprestaties zeer matig' zijn?
Niet iedereen heeft zin om obsessief ellenlange berichten te schrijven over een film. Dat laat ik graag aan jou over. Ik houd het graag wat korter. Hopelijk mag dat voor jou niet aan het uitbrengen van een stem in de weg staan.
willemfilm
Ik eet niet enkel koekjes, heb ze ook gebakken, mee gebakken, bestudeerd en een opleiding in gevolgd. Dus zonder arrogant te willen zijn heb ik er best een aardige kijk op.
Dat gezegd hebbende ontbreekt het mij aan talent om een echt geeeldige patisier te worden. Dus hou ik het wel vooral bij het eten en genieten.
Inland Empire vind ik ook een van de beste films die ik ken. Maar het is geen wedstrijd. Goede films kunnen prima naast elkaar staan. En de achtervolgingsscene in OBAA is een absoluut cinenatografisch hoogtepunt. Net als de score dat is op het gebied van filmmuziek.
U bent redelijk taalvaardig en heeft een ruim vocabulaire. Het woord zelfingenomenheid, kent u dat ook?
willemfilm
Mijn score naar beneden bijgesteld van 3 naar 2. Ik blijf achter de score van 3 staan. Er zijn ook mensen die deze film een 5 geven, dat is ook onrealistisch. De film is toch geen meesterwerk. Je kan het een goede film vinden maar nooit een meesterwerk. Subjectiviteit is een gave.
Zeker: https://youtu.be/3XHWIEZawRw?si=EgPnEpFKEZ9UCILY
Zoek zelf even het woord sneu op. Dat past bij mensem die hun score aanpassen omdat ze de mening van anderen niet kunnen velen.
Kijk m nou eerst nog maar eens, want je zit er 100% naast.
1. Moeder krijgt een vrijgeleide naar Mexico.
2. Hoe 't met de andere rebellen afloopt blijft volslagen onbekend. Ja, ze werden opgepakt.
3. Bob ondergaat helemaal geen straf.
4. Dochterlief gebruikt niet zonder reden geheimtaal aan de telefoon alvorens zij naar een "demonstratie" gaat.
Al kijk je duizend keer, je ziet het pas als je het doorhebt. Oftewel: denken doorzien.
- 11990 berichten
1. Moeder krijgt een vrijgeleide naar Mexico.
3. Bob ondergaat helemaal geen straf.
Moeder betuigt spijt in de brief. Ze leeft als een banneling en staat te boek als verraadster. Andere strijders uit het verleden zijn dood (wordt gezegd over die dame van de bankoverval) of gearresteerd of leven ondergedoken in paranoia (Bob).
Hoe jij daar een pro terroristische boodschap uithaalt is mij een raadsel. Zal wel een of andere code taal zijn die ik niet doorzie…
Lavrot
Zoals jij twijfelt over de intelligentie van kijkers die de film anders zien dan jij, heb ik reden genoeg om aan te nemen dat je iets minder hoog van de toren zou mogen blazen. Als PTA werkelijk de boodschap van geweldloos verzet zou verkopen en expliciet zou hebben willen duidelijk maken dat geweld niet loont dan volstaat het niet met een zijdelings afraffelen via dialoog hoe het met geweldplegers wel of niet afloopt. Geweld wordt overigens, net als in de gehele Amerikaanse cultuur, opgediend als vermaak; juist, om de massa te plezieren.
Dat je de geheimtaal niet wenst te koppelen aan het eerdere tafereel met Bob aan de telefoon, die zich met de geheime terreurorganisatie in verbinding probeert te stellen, pleit wederom niet voor je vermogen een film te "lezen."
Bovendien heb je weinig kijk op film
In tegenstelling van hetgeen over uzelf beweert, namelijk ‘ik ben een kenner’ heb ik me nooit verbeeld er kijk op te hebben. Ik geef mijn subjectieve mening die voor mij heel objectief lijkt. U mag mij sneu noemen hetgeen me onberoerd laat temeer ik u niet ken. Wat ik over u weet haal ik uit uw reacties. Mijn (subjectieve) mening over uw reacties zijn niet vlijend. Zelfverheerlijking veracht ik. Tip: zet de spellingcontrole even aan.
Weer een halfje eraf.
Lavrot
PTA is juist een interessant regisseur omdat hij het niet expliciet maakt. Verder kun je natuurlijk helemaal zelf invullen wat de codetaal betekent, maar er is verder niets wat erop wijst dat ze geweld gaat toepassen. Verzet, dat wel, maar niet elke beweging die zich tegen de overheid verzet is een terreurorganisatie. Maar goed je mag het natuurlijk intepreteren zoals je zelf wilt. Van mij part denk je dat ze zichzelf gaat opblazen…..
Ik heb zo'n beetje alles van PTA gezien, en als hij een "boodschap" in zijn films stopt dan toont hij dat expliciet. Zo laat hij aan het einde van There Will Be Blood er geen gras over groeien. En als jij weigert om een eenvoudige verbindingslijn tussen twee telefoons te trekken dan negeer je het feit dat een film een welbewuste constructie van de maker is waardoor juist zo'n telefoontje in geheimtaal betekenis móet hebben.
- 11990 berichten
Ja, maar de betekenis die jij eraan geeft haal ik er niet uit. Is bovendien in strijd met de uitspraak van PTA dat hij het hoopvol heeft laten eindigen. Ik weet niet waar die dat gezegd heeft, maar daar kwam je zelf mee.
Overigens zou ik niet weten welke boodschappen PTA meegeeft. Zijn meeste films zijn zo bipolair als de neten.
Benieuwd ook welke boodschap jij uit TWBB haalt? In mijn beleving is ook die film enkel beschouwend.
boemboem27
prima film met een paar grote sterren oa DiCaprio,Sean Penn .
goed verhaal, genoeg actie.
tot het laatste moment best wel spannend.
tijdsduur van ruim 2.5 uur (161 Min) had wel iets korter gekund .maar verveelde niet.
de rol vd Kolonel Steven J. Lockjaw (San Penn) was ook zeer goed gecast,
aanrader
Lavrot
Interview met PTA in Volkskrant 24 sep: " Ik heb kinderen; ik kan niet zonder hoop. Zo kom ik ’s ochtends uit mijn bed en zo kijk ik naar mijn kinderen. Ik móét gewoon optimistisch zijn."
- Met de titel in gedachte en de geheimtaal van dochterlief aan de telefoon zijn de lijntjes zo moeilijk niet: de strijd dient voortgezet te worden.
Dat de mens ten ondergaat in zijn eigen hel door gebrek aan mildheid. Amen.
Debo
Kijk m nou eerst nog maar eens, want je zit er 100% naast.
LOL, Links geeft wat tegengas....
Debo
Serieus? Deze film wordt door menig kijker/critici gezien als de beste film van het jaar? Met alle respect voor alles en iedereen, maar wat een onzin!
Deze film slaat kant noch wal en is naar mijn mening een belediging van alles waar het medium film voor hoort te staan. Het is een kinderachtige karikatuur die denkt diepgang te hebben door actuele thema's aan te snijden maar naar mijn mening er voor geen seconde in slaagt om deze diepgang te creëren. En waarom niet? Omdat het blijkbaar de intentie was om er maar zo veel mogelijk humor in te proppen om maar mensen naar de bioscoop te krijgen. Als alles met zo'n enorme knipoog wordt benaderd is het voor mij als kijker niet meer mogelijk om datgene wat wordt aangekaart serieus te nemen. En dat terwijl de thema's wel degelijk de moeite waard zijn om serieus benaderd te worden. Maar ja... de centjes. En het erge is nog dat het gewoon werkt. Dus wat kunnen we verwachten? Nog veel meer van dit soort drek dat compleet verzuipt in een stortvloed aan flauwe, kinderachtige humor. Blijkbaar moet iedere grote film een komedie zijn.
En als je denkt dat alles opbouwt naar een geweldige climax die al deze tekortkomingen goed maakt: think again. Er is namelijk helemaal geen climax. Het leek wel alsof het budget op was aan het einde.
Het acteerwerk was teleurstellend. Zowel Leonardo als Sean waren bloedirritant. Het was werkelijk dieptriest om zulke grote namen in deze waardeloze rollen te zien. Als de film vanuit een andere invalshoek was benaderd had het echt iets kunnen worden, maar dit deed het hem voor mij totaal niet.
1,0
lang pee
1,0
- 11990 berichten
Dat de mens ten ondergaat in zijn eigen hel door gebrek aan mildheid. Amen.
Het klopt dat de strijd voortgezet moet worden. Dat is inderdaad de boodschap. Maar nergens wordt aangegeven dat het geweldadig moet.
Ambigu, ook goed.
Voor mij gaat TWBB er vooral over dat Amerika gebouwd is op twee peilers Religie en kapitalisme waarbij die laatste peiler uiteindelijk de bovendste partij is.
Maar goed, dat de mensheid ten ondergaat aan z’n gedrag kun je er ook uithalen. Al komt dat meer door hebzucht dan door gebrek aan mildheid. Al liggen die ergens ook wel in elkaars verlengde.
- 11990 berichten
Het is de zoveelste review die met geen woord rept over de cinematografische keuzes. Kortom weer iemand zonder enig besef wat film is. Ik heb daar echt helemaal niks mee. Alsof een peuter een drie sterrenmaaltijd beoordeeld. Niveau is enorm gekelderd sinds die op streaming uit is.
- 11990 berichten
Dank je wel. Links weet gelukkig kunst te appricieren. Laat rechts zich maar druk maken hoe een ongeletterde vluchteling zonder netwerk toch nog hun baan inpikt…..
NERD
Geweldige acteurs maar zeker geen geweldige film. Vaak nogal irritante muziekkeuzes en enkele irritante typetjes. Te lang slepende scènes. Het geheel werkte niet. 2 sterren.
Proov
Paar weken terug gezien in IMAX, ik vond em geweldig! Goed verhaal, excentrieke, leuke personages, actie en mooi gefilmd. De muziek vond ik een beetje storend daarentegen. De achtervolging op het eind vond ik van hoge kwaliteit. Leo vond ik niet zo heel bijzonder maar goed genoeg, Penn en de zwarte dame daarentegen vond ik hilarisch. De film had alles, actie, humor, goed verhaal en degelijk geacteerd. 4 sterren voor mij!
Graaf Machine
Men kan vinden van deze film wat men wil, en daar is niets mis mee, maar op deze site is dit de enige film waar nog intensief gediscussieerd wordt. Oftewel, de enige film waar het topic nog "one battle after another" is.
Captain Pervert
One Battle after Another is een film die ik niet, of hooguit heel laat, gekeken zou hebben als Leonardo DiCaprio niet de hoofdrol zou spelen. Want de regisseur is Paul Thomas Anderson, die mij ooit tweeënhalf uur van mijn leven ontnam met het vreselijke There Will Be Blood. Enkele jaren later viel ik alleen al bij de trailer van Phantom Thread in slaap, dromend van het definitieve pensioen van die onuitstaanbare, pretentieuze Daniel Day Lewis.
Boogie Nights herinner ik mij nog wel als sfeervol drama, maar Magnolia was dan weer behoorlijk vergezocht.
Zo'n hekel als aan Noah Baumbach heb ik niet aan deze meneer Anderson, maar fan ben ik dus allerminst.
Ik hoopte dat de pretenties en interessantdoenerij door de aanwezigheid van blockbusterkanon DiCaprio wat naar de achtergrond zouden verdwijnen, maar dat is het eerste uur zeker niet het geval. We zien een fragmentarische flashback van een stel ultralinkse terroristen. Pas na een uur krijgt het verhaal eindelijk enige vorm en richting en begint het meer te boeien.
Maar het is dan al te laat.
Alle hoofdpersonen zijn linkse terroristen, zonder baan of duidelijke bron van inkomsten. Wat mij betreft werden ze allemaal direct achter gaas gezet en hop, aftiteling. Ik kan me niet inleven in dit soort gezagsondermijnende kraakpand types. Hun lot interesseert me niet. Ik kan me niet inleven in DiCaprio die een relatie begint met een vreselijk lelijke kortpittige zwarte vrouw.
En ik kan me ook niet inleven in de antagonist: een autistische legerofficier met een raar loopje die zich, balancerend tussen Colonel Decker uit The A-Team en Forrest Gump, koste wat kost wil aansluiten bij een duister clubje.
Het levert een wat vervreemdende, haast kafkaëske kijkervaring op. Je zoekt als kijker onwillekeurig naar een plekje op een tribune om één van beide teams aan te moedigen. Maar het lukt niet. Zowel het uit- als het thuisvak voelen vreemd aan.
Je kijkt naar figuren wiens lot je niet interesseert, die soms redelijk willekeurige dingen doen, begeleid door pianomuziek van de Jostieband. En ja, ik wist uit ervaring: ergerlijke achtergrondmuziek is het handelsmerk van Anderson, maar de irritatie was er niet minder om.
Maar de film levert ontegenzeggelijk wel kwaliteit. Visueel is het schitterend. De auto-achtervolging tegen het einde vond ik gaaf gefilmd, met een zoomlens die briljant gebruik maakt van de glooiing van het landschap. Actiescènes zijn overzichtelijk. Alle acteurs storten zich vol overgave in hun rol. DiCaprio doet wat je van hem mag verwachten. De vertwijfeling waarmee hij steeds probeert grip te krijgen op de situatie - van begin tot eind in dezelfde badjas - en baalt dat hij zijn halve brein tot moes heeft geblowd, levert een glimlach op. Sean Penn is compleet over the top en desondanks memorabel (en na zijn 60e fysiek nog indrukwekkend opgepompt, zie die biceps!).
Een uitzondering is Del Toro, die nogal ongeïnteresseerd door de film slofte. Hij speelt een uitgezakte karate leraar die er allerminst sportief uitziet en ondertussen tientallen illegalen huisvest. Ook weer zo'n typisch, raar vervreemdend personage.
Is er dan een boodschap die we hieruit moeten destilleren? Thema's: de zin en onzin van verzet. Racisme. Moreel kompas. Ik gooi maar wat op tafel. Maar Anderson blijft wel wat ambigu, wat mij betreft.
De linkse terroristen dreigen weliswaar steeds met vuurwapens, maar gebruiken ze niet. En zodra iemand dit wel doet, wordt die persoon ook hard gestraft. Hun tegenstander, het gezag, is een enorme karikatuur: het nietsontziende personage van Penn schiet helemaal door naar het absurde, doordat hij lid wil worden van een white power-clubje van de ergste soort (white supremacist èn buitengewoon rijk en machtig).
Beide kampen lijken een extreme, over the top uitvergroting van hun tegenhangers uit de realiteit, met extremer gedrag. Meer haal ik er niet uit.
2,5 sterren
Lavrot
Opvallend dat gebrek aan inlevingsvermogen juist wél een thema is in deze film ! Een boodschap zou ik het niet noemen, eerder een constatering. Verder moest ik even denken aan: "Wie een kuil graaft voor een ander, zit niet zonder werk."
lang pee
Het is de zoveelste die denkt dat hij alleen iets van film kent omdat hij iets graag ziet dat veel mensen graag zien! Waarom zou u meer van cinema kennen, wat een pretentie. En wat is dat iemand met besef van film? Iemand vind een film slecht of goed, dat is alles, de rest is dikke zever! Hier zijn er nogal wat die denken dat ze het weten, en als dat niet strookt met hun beoordeling dat je iemand bent die er niets van kent. Ik denk dat ik iemand ben die bij de meeste films en series zie op dit forum, en of ik nu een kenner of niet ben, ik zal het nog eens herhalen...ik vind dit een belachelijke draak van een film....

'One Battle After Another' en 'Sinners': de grootste Critics Choice Awards-winnaars op een rij

'One Battle After Another' met Leonardo DiCaprio nu al beschikbaar om te streamen

'One Battle After Another' gooit hoge ogen bij Golden Globe-nominaties

DiCaprio palmt met 'One Battle After Another' ook gewone kijker in: 'Generatiebepalende film'

Den Sidste Viking

Caught Stealing
Komedie / Misdaad, 2025

Eojjeolsuga Eobsda
Drama / Thriller, 2025
californiëgebaseerd op boekweerstandriotusa–mexico bordersensei interraciale relatieop de vluchtopstandpregnant womanbombingxenophobiapost-credits scenebotched robberymissing daughterwhite supremacyjaren 90anti-fascism vader dochter relatierevolutionaries african americananti-racism playfuldramaticaudaciousenthusiastichopeful2020simmigration detention center black comedycar chase