• 9.378.789 stemmen

Met onder meer: Nick Frost, Alicia Silverstone en Kevin Connolly

Releasedatum: 16 mei 2024

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Krazy House

De religieuze familieman Bernie komt erachter dat er ongevraagd Russische bouwvakkers zijn huis aan het verbouwen zijn. De bouwvakkers blijken gezochte criminelen te zijn op zoek naar een verborgen schat. Bernie moet zich van zijn dapperste kant laten zien om zijn familie te redden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 15 februari 2024 in de bioscoop (Splendid Film)

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Dit lijkt me heel slecht. Maar wel met Gaite Jansen.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

De film word ook behoorlijk afgekraakt door de critici

avatar van Kondoro

Kondoro

Ik hoop toch niet dat de getoonde poster op IMDb de officiële is....

Kondoro schreef:

Ik hoop toch niet dat de getoonde poster op IMDb de officiële is....

Haha inderdaad. Dat denk ik niet, daarom hebben we 'm ook niet geplaatst.

Ik verwacht binnenkort de Nederlandse poster.

avatar van mikey

mikey

Silverstone???

avatar van honnes

honnes

Deze film was in de sneak preview. De poster van IMDb komt aardig overeen met wat ik van "de film" vond. Ik ben na c.a 30 minuten overleven de zaal uitgestapt als ongeveer 30e. Tevens de primeur dat ik de bioscoop uitgestapt ben. Ik kon hier geen seconde om lachen en voelde me gewoon ongemakkelijk om hier naar te kijken. Het werd niet beter. Het is ook geen widescreen, maar "grappig" 4:3 achtig beeld

avatar van Bas007

Bas007

Net in de sneak peek bij Pathe kwam deze voorbij. Na 50 minuten zaal verlaten, wat een slechte zooi. Een parodie op een 90s sitcom met een constante lachband er onder, nee de heren van New Kids hebben qua humor de plank hier behoorlijk mis geslagen.

avatar van t3kn0b0y

t3kn0b0y

Deze film zojuist gezien in de sneak preview.
Jammer dat de heren boven mij de film niet af hebben gekeken. Na de entree van de Russen wordt het namelijk wel widescreen en verdwijnt ook de lachband.

Qua niveau wordt de film helaas niet veel beter. Wel wordt het steeds absurdistischer naarmate de film vorderde. Op een gegeven moment loopt het zo uit de hand dat zelfs de gehele opnamestudio aan gort wordt geschoten en er een soort darm geboren wordt uit de mond van de dochter.

Ook de anale penetratie met het Jezusbeeld leverde een bijzondere kijkervaring op. Maar zo zitten er nog veel meer WTF momenten in de film.

Kortom, dit is pure bagger maar door de absurde trekjes van deze film krijgt het van mij toch een 2*.

Verassend vermakelijke (niet geweldig goed ofzo) sneak previews bij de Pathé dit jaar, tot nu toe. Met misschien één of twee die me weinig deden.

Deze vond ik fun. Full house met een twist, I guess? Ik heb me er prima mee vermaakt en dat is genoeg! Gewoon fun.

avatar van Fokkie

Fokkie

Het lijkt alsof Steffen & Flip aan het experimenteren geslagen zijn. Nooit verkeerd, uiteraard. Leer er in ieder geval van dat niet alles wat ze aanraken in goud verandert. Deze film haalt zelfs brons bij lange na niet.

Op naar de volgende productie!

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Jotil schreef:

Vanaf 15 februari 2024 in de bioscoop (Splendid Film)

EDIT: vanaf 16 mei 2024 in de bioscoop

avatar van pierre18

pierre18

Wat is dit? Bijna nog nooit zulke bagger gezien, stierlijk en stierlijk vervelend. Nul sterren!

avatar van alexander038

alexander038

mikey schreef:

Silverstone???

Ze was gisteren ook in de talkshow bij Renze, vond ik wel grappig .

avatar van Shadowed

Shadowed

Het internationale avontuur van regisseursduo Steffen Haars en Flip van der Kuil blijkt een teleurstelling te zijn, ondanks dat het concept best origineel voor de dag komt. Een escalerende sitcom is namelijk leuk gevonden en het is sympathiek van de makers om wat Nederlandse acteurs in een internationale film te plaatsen, maar uiteindelijk wil de gehele film nooit uit de remblokken schieten. Gevoelsmatig wordt er ellenlang opgebouwd naar een compleet geflipte finale, die echter nooit overtuigend wordt neergezet. De ideeën mogen dan wel aardig absurd zijn, maar het geweld wordt zielloos in beeld gebracht en raakt nergens het extreme niveau dat de hele film lang wordt gehint. Frustrerend is het feit dat Haars en Van der Kuil de hele tijd de indruk wekken dat het in een ogenblik echt "losgaat" en dit telkens nogal abrupt weer afremmen. Niettemin kent het als productie wat degelijke grapjes, prima acteerwerk en sporadisch lollige ideeën.

avatar van Walter S.

Walter S.

t3kn0b0y schreef:
Deze film zojuist gezien in de sneak preview.

Dat was geen soort darm, ze slikte haar kauwgum altijd door, dat braakte ze uit/boerde ze op.

Op zijn zachtst gezegd niet heel hoge waarderingen alhier. Kan me er wel wat bij voorstellen, maar persoonlijk vond ik het best wel een fijne rare over de top absurde idiote film. Een hele dikke Ned Flanders (zie ook zijn mooie zelf gebreide trui op de filmposter) in een persiflage (from hell) op de 90s sitcom die tamelijk ontspoort. Tsja, je moet van dit soort hele rare humor houden, ik vond het wel grappig.
Erg druk was het ook niet in de bioscoop, ik was tot vlak voor de trailers begonnen de enige in de zaal, toen kwam er nog een persoon binnen. Zal dus vast niet heel lang meer draaien.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

Alle egards voor Van der Kuil en Haars dat ze dit weer voor elkaar hebben gekregen, en ik vond al hun films leuk en daarom ben ik er ook met de beste verwachtingen in gegaan maar... ik vond het simpelweg saai. Ik denk dat Shadowed mijn gevoel goed verwoordt: er wordt de hele tijd toegewerkt naar een finale die ik nergens echt leuk vond worden. Een Maria-beeld in de anus van een schurk stoppen, tsja... voor mij ook een grap die ondertussen wel uitgewerkt is. Maar los van wel of geen kwaliteit: de film duurt inclusief aftiteling 86 minuten en er kwam voor mij echt geen einde aan, het leek veel langer te duren.

Wel erg leuk: John Jones als dokter die met luid applaus binnenkomt. Maar of dat een grap is die het internationale publiek zal begrijpen...??

avatar van Drulko Vlaschjan

Drulko Vlaschjan

Veel minder slecht dan ik had verwacht. Ik ging erheen omdat hij kort duurt en omdat ik soms (niet te vaak) best kan genieten van films die ik achteraf toch niet meer dan twee sterren waard vind. Maar dit was best goed te doen.

Even dacht ik dat we de volle anderhalf uur naar een komedieseriesetting zouden kijken. Ook in de tijd dat die dingen nog populair waren en je je voor verstrooiing tot de lineaire televisie moest wenden, vond ik dit soort series al saai. Maar gelukkig neemt Krazy House een maffe wending. Op een gegeven moment weet je niet meer of je naar een opname van een serie zit te kijken, of naar iets wat (binnen de filmwereld) echt gebeurt.

Het verhaal is bij vlagen vrij flauw. De karikaturen die van de Russen gemaakt worden, doen we dat nog in 2024? En dat christentje bashen (op deze platte manier) hebben we toch ook al een jaar of dertig achter ons liggen?

Maar desondanks vond ik het een alleraardigste film. Nu ik dit schrijf besef ik dat ik eigenlijk niet eens precies weet waarom. Ik heb me gewoon wel vermaakt en niet heel veel geërgerd; dat is het denk ik. Misschien was ik gewoon in een milde bui. Ook weleens leuk.

avatar van Thiver

Thiver

t3kn0b0y schreef:

Ik zou juist bepleiten dat de film met die omschakeling juist zijn eigen premisse enigszins om zeep helpt. Een 'home invasion' in een sitcomsetting is best een geestig idee, maar dan moet je eigenlijk wel de sitcomstijl consistent aanhouden: overbelichte bordkartonnen sets, suf camerawerk, goedkope muziek, gênante reacties van het live publiek... Door daarvan af te stappen wordt Krazy House haast een conventionele huisvredebreukthriller. En daar zijn er al genoeg van.

avatar van Flitskikker

Flitskikker

Nog geen maand later en hij draait nu al nergens meer? Wat is dat voor onzin?

avatar van mrklm

mrklm

Op het eerste gezicht is de familie Christian het prototype van een christelijke Amerikaans gezin. Daar komt verandering wanneer Piotr [Jan Bijvoet] met zijn zoons Dmitri [Chris Peters] en Igor [Matti Stooker] onaangekondigd langskomen om een lekkende kraan te repareren. Wat volgt is in feite een sloopoperatie en de ontwrichting van het gezin, totdat Bernie (na heel lang wachten) gehoor geeft aan de stem in zijn hoofd die zegt: “Kill em all.” Haars en Van der Kuil schieten allerlei heilige huisjes overhoop op enige manier die ze kennen: met een bazooka. Neergesabeld door Amerikaanse critici en dat was waarschijnlijk precies de bedoeling. Maar het is hoe dan ook een aanfluiting. Kijk liever I Love Mallory nog maar eens terug.

avatar van Flitskikker

Flitskikker

Nog steeds geen VOD-release?

mrklm Waar heb jij 'm gezien?

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Flitskikker schreef:

Nog steeds geen VOD-release?

mrklm Waar heb jij 'm gezien?

Hij komt op Prime. 30 oktober.

avatar van Waku

Waku

De trailer is al helemaal niks........en dan de recensies hier boven..laat maar zitten...ik pas.

Nederlandse films zijn zelden het kijken waard. Komt er eens wat leuks uit, wordt het meteen compleet afgebrand. Film die leuk begint, en daarna alleen maar leuker wordt.

avatar van Theunissen

"It's Easter, motherfuckers. And I'm the motherfucking Easter Bunny."

Hedendaagse Nederlandse films zijn inderdaad vaak het kijken niet waard, maar deze "Krazy House" is gewoon een leuke, gestoorde en bloederige Komedie / Horror (persoonlijk vind ik Thriller meer van toepassing dan Horror) film van Steffen Haars en Flip van der Kuil, die natuurlijk vooral bekend zijn van de televisieserie "New Kids on the Block (TV Series 2007–2011)" en de twee gelijknamige films "New Kids Turbo (2010)" en "New Kids Nitro (2011)".

Doordat er in de film alleen Engels wordt gesproken en ook door het meespelen van Nick Frost (o.a. "Shaun of the Dead (2004)" en "Hot Fuzz (2007)") en Alicia Silverstone (o.a. "The Crush (1993)" en "Clueless (1995)"), zou je eigenlijk ook niet denken dat het om een Nederlandse film gaat, totdat je o.a. Gaite Jansen, Victoria Koblenko, John Jones, Jacob Derwig en Zuiderbuur Jan Bijvoet ziet. Het is ook de eerste Engelstalige film van de makers van "New Kids" en de film is een chaotische mix van geweld, godslastering (inclusief een Jezus), geweld, seks, drugs, foute grappen en nog meer geweld.

"Krazy House" speelt zich af rond Pasen en draait om Bernie Christian (Nick Frost), welke een brave huisvader en vrome christen is, die samen met zijn gezin bestaande uit zijn vrouw Eva (Alicia Silverstone) en twee opstandige puberkinderen, te weten dochter Sarah (Gaite Jansen) en zoon Adam (Walt Klink), de hoofdrol speelt in een Amerikaanse jaren negentig sitcom. Hun veilige leventje wordt compleet overhoopgehaald als drie Russische klusjesmannen, te weten Piotr (Jan Bijvoet), Dmitri (Chris Peters) en Igor (Matti Stooker) ten tonele verschijnen om een defecte waterleiding te maken en het huis daarna beginnen te slopen en het gezin beginnen te terroriseren. Ze blijken namelijk op zoek te zijn naar een ietwat onorthodoxe "verborgen schat". Bernie moet zichzelf vermannen en keiharde actie ondernemen om zijn gezin te redden, terwijl hij zelf langzaam dreigt door te draaien.

De film is zeer geestig en ronduit wansmakelijke en een plot is eigenlijk niet relevant, want het gaat om de absurditeit. "Krazy House" begint als een imitatie van een Amerikaanse sitcom uit die tijd en de set lijkt erg op die van de leuke Amerikaanse komedieserie "Married with Children (TV Series 1987–1997)". Het is ook gefilmd voor een live publiek (dat krijg je soms ook in beeld te zien) en dat inclusief ingeblikte lachsalvo’s, huishoudelijke ongelukjes (o.a. met een waterkraan), overdreven acteren en de eerste circa 30 minuten van de film zijn gefilmd in 4:3-beeldverhouding (zoals het toen op televisie te zien geweest zou zijn). Heel even lijkt het alsof "Krazy House" een echt bestaande nineties-sitcom was.

De familie draagt ook de toepasselijke achternaam Christian en Nick Frost als vader Bernie is een ontzettend overdreven weeïge goedzak vanuit christelijk ideaal, die rondloopt op schoeisel waarmee je de vloer kunt schoonmaken / boenen (zijn vrouw Eva zegt daarover ook steeds tegen hem "Take those fucking things off!") en die zelfgebreide truien voor het hele gezin maak met odes aan Jezus. Alicia Silverstone (die nog steeds een mooie vrouw is) speelt zijn hysterische echtgenote Eva, die de kost van het gezin verdient als gestreste zakenvrouw. Gaite Jansen als Sarah is de dochter die door de christelijke opvoeding als enige op school nog geen vriendje heeft en die heel ongezond haar kauwgom doorslikt na de bubbel te laten klappen. En Walt Klink als zoonlief Adam rebelleert ondertussen met een passie voor scheikunde tegen zijn vader, die daar maar één antwoord op heeft, namelijk "Nog meer bidden".

De eerste circa 10 minuten van de film draait om het leventje van de Christian's, dat totaal op zijn kop komt te staan wanneer de Russische man Piotr met zijn twee zonen Dmitri en Igor aanbellen (en zelf de deur openmaken) om "zogenaamd" te klussen. Omdat Bernie door klunzigheid voor waterschade zorgt, maakt hij gebruik van hun diensten en verandert de film in vrij korte tijd van sitcom naar een soort van zwartkomische home invasion-thriller tot een allesvernietigende confrontatie, waarin geen enkel heilig huisje overeind blijft, want ze slopen het hele huis en dat dag en nacht.

In "Krazy House" is ook niets heilig. Religieuze waarden en iconen worden genadeloos onderuitgehaald, net als liefde, werk, het gezin en alles wat in het verleden houvast bood. Het anarchistische motto van het verhaal is dan ook een uitbundige "Kill them all". Deze film is duidelijk niet voor tere zieltjes of mensen die houden van conventionele humor. Maar als je durft, word je getrakteerd op een unieke en gedenkwaardige ervaring die je nog lang bij zal blijven.

Wel bevat de film geen diepgang en dat moet je ook niet verwachten in een Steffen Haars en Flip Van der Kuil film. Ze hebben wel hun best gedaan om van de Russische gangsters niet enkel en alleen wodka drinkende communisten te maken. Het is alsnog flinterdun hoor, maar er is dus een verhaallijn met de Russische vader in de hoofdrol. De rest van de vrij nutteloze zijpaden die het verhaal bewandelt steken er bleek bij af. Een deel voelt zelfs aan als totale filler, wat jammer is in een film die met een speelduur van circa 90 minuten verfrissend aanvoelt in een filmlandschap waarin vrijwel alles minstens tweeënhalf uur lijkt te moeten duren.

De film bevat ook een aantal gedenkwaardige scènes, zoals de scène waarbij Bernie een Jezus beeldje in een niet daarvoor bestemde lichaamsholte van Piotr ramt en daarna zegt:

"Jesus is inside you now."

Iedereen in de cast, inclusief de kleinste bijrolspelers, heeft zichtbaar plezier op de steeds chaotisch wordende set en Iedereen van de cast en crew moet enorm gelachen hebben tijdens het maken van de film. De bekende acteur en actrice Nick Frost en Alicia Silverstone zijn goed gecast als sitcom-echtpaar, maar de show wordt toch eigenlijk gestolen door een briljante Jan Bijvoet als de angstaanjagende Russische gangster Piotr. Het plot draait ook om hem en heeft te maken met zijn overleden vrouw Nadia (Victoria Koblenko), die Piotr bij zich heeft in een zak, en pasgeboren baby, die je ook al eerste te zien krijgt in deze film, na een geldoverval, waarbij Nadia wordt doodgeschoten door een politieagent en waarin het geld en de baby verstopt zijn in het huis van de Christian's. Vandaar ook dat ze hun huis helemaal slopen

Piotr is ook geen zachtaardige man, want buiten dat hij de hond van de Christian's doodschiet en Bernie laat vastspijkeren aan een kruis zoals Jezus, slaat en vernedert hij altijd zijn zoon Igor die verliefd is geworden op Adam en waarover Piotr op een gegeven moment zegt:

"You must give son, not fuck son."

Buiten dat Igor verliefd wordt op Adam, die dan ook samen een crystal meth-lab maken en een groene alien zien, wordt Sarah verliefd op Dmitri (ze denkt ook dat ze zwanger van hem is), die dan ook tegen haar zegt:

"You look more pretty than my niece"

En verder raakt Eva verliefd op Piotr. Op het einde (met daarin ook veel geschiet) als Bernie gaat afrekenen met de Russische gangsters en hij o.a. mijn openingszin zegt, raakt Eva weer verliefd op hem en baart Sarah een kind uit haar mond wat een grote klomp kauwgum blijkt te zijn. Daarover zegt Dmitri dan:

"Beautiful. Just like her mother."

"Krazy House" is een film als geen ander. Met zijn unieke mix van stijlen, humor, scherpe maatschappijkritiek en shockerende wendingen heeft "Krazy House" alles in zich om de cultfilm van 2024 te worden. Het creatieve Nederlandse duo Steffen Haars en Flip Van der Kuil heeft een eigenzinnig meesterwerk afgeleverd dat ongetwijfeld nog lang besproken zal worden. Dus bereid je voor op een wilde rit vol zwarte humor, bloederige horror en knipogen naar cultfilms en popcultuur. Krazy House is een film die je moet zien om te geloven.

avatar van ZZ TOP

ZZ TOP

Origineel en leuk bedacht concept. Het klonk veelbelovend, maar de uitwerking is alleen chaotisch, rommelig en mist richting. Geforceerde en harde grappen, zoals in New Kids slaan eigenlijk niet echt aan. Met een oppervlakkige verhaallijn en een plot dat van de hak op de tak gaat is het soms lastig te volgen.

De cast doet het overigens prima en lijken plezier te hebben in hun rol. Leuk om Nick Frost weer te zien.

De film heeft wel een aantal leuke momenten, maar overtuigen doet het niet.

Slordige komedie die zijn potentie helaas niet waar weet te maken.