• 9.369.466 stemmen

Met onder meer: Camila Mendes, Maya Hawke en Sophie Turner

Gesproken taal: Engels en Pools

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Do Revenge

"I'll do yours if you do mine."

Drea en Eleanor zijn twee studentes die allebei een gedeelde dorst naar wraak koesteren. Van Drea is een sekstape uitgelekt door haar vriendje Max en de pas overgeplaatste Eleanor worstelt met haar tijd op school nadat er een kwaadaardig gerucht over haar is begonnen. Wanneer de meiden elkaar onverwachts tegen het lijf lopen, bedenken ze een plan om elkaars daders te straffen.

Drea Torres

Carissa Jones

Elliot Tanners

Meghan Perez

avatar van scorsese

Redelijke film over twee studentes die allebei wraak willen en elkaar hierbij helpen. Een leuk plot met ook genoeg verrassingen. Een zwarte komedie die zich afspeelt op highschool, waarbij bepaalde clichematige personages niet ontweken kunnen worden. Een kleurrijke aankleding en een prima cast. Wat aan de lange kant, maar vermakelijk genoeg voor 3.0 sterren.

avatar van Shadowed

Shadowed

Netflix-kersen.

Typische tienerfilm met een duidelijke knipoog naar het moderne publiek. Do Revenge is een film die erg meegegaan is in de tijd. Daarmee geeft het de indruk dat het vooral een pleaser voor Twitter is, maar niettemin heb ik me smakelijk vermaakt met deze film. En terwijl Netflix juist wat dompers had afgeleverd de laatste tijd.

Visueel correct zonnig en het acteerwerk wordt verzorgd door ervaren namen. Misschien geen namen die onder de filmveteranen bekend zijn, maar Mendes evenals Hawke worden langzamerhand steeds bekender. Ondanks dat deze film veilig terrein voor ze is komen ze er goed vanaf en vullen ze de personages naar behoren in. Leuk dat ze allemaal op hun eigen manier een draai geven aan hun verschijningen.

Het vermaakt goed en het plot kent genoeg verrassingen en voortgang om de twee uur te rechtvaardigen. Wellicht dat het wat vermoeiend over kan komen voor een zeker publiek, maar ik heb me geen enkel moment echt verveeld. Een typische film waarin je, mocht je ervoor openstaan, veel uit kan quoten. Beetje jammer van de mierzoete en brave invulling, maar zeker degelijk vertier. Zo zie ik ze graag.

avatar van lang pee

lang pee

Typische vervelende kinderachtige tienerfilm, maar ik had maar niet moeten kijken, eigen schuld dikke bult, flauwe boel.....

avatar van Creative-lady

Creative-lady

ik vond het een mooie film. Wel jammer dat de twee meisjes op een gegeven moment 'uit elkaar' gingen, maar natuurlijk kwam het weer goed

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Verrassend vermaakt met deze film, maar vond het toch eerder een drama-thriller, op een luchtige manier wel te verstaan, maar totaal geen komedie. Kon de cast ook wel appreciëren. 7/10.

avatar van Timk

Timk

Best leuke high school film, maar had ook gewoon 90 minuten mogen duren. Vooral door de rol van Maya Hawke, kan ik niet anders dan er toch een voldoende van te maken.

avatar van Bennie1112

Bennie1112

Matige film met misschien wat vermakelijke stukjes, maar man man wat wordt het slecht vanaf wanneer Maya Hawke een sinister slechterik moet spelen. Dat was echt helemaal niet overtuigend. Beetje gek ook om beste vrienden te worden met iemand die je even daarvoor nog van de weg heeft gereden.

avatar van Pim1993

Pim1993

Lekker wegkijkende kutfilm!

avatar van Corcicus

Corcicus

Vervelende tienerfilm waarin er bitter weinig te lachen valt.

avatar van Noodless

Noodless

Leuke tienerfilm die meer een drama/thriller is dan een komedie. Het wordt wel allemaal luchtig weergegeven, maar je lachspieren worden niet aangewend. Het is een typische tiener high school film vol met feestjes, felle kleuren, uniformen en opvallende modieuze kleding. Het verhaal weet voldoende te boeien dankzij de verschillende plannetjes van de dames die wraak willen nemen. Dankzij de overtuigende jonge cast krijgt de film ook dat gevoel van echte bitches die er alles zouden voor doen om in hun opzet te slagen. Mendes en Hawke doen het prima.

Visueel ziet het er allemaal goed uit en het plot heeft voldoende verrassingen. 6,5/10

avatar van BBarbie

BBarbie

Highschool films over scholieren die elkaars leven zuur proberen te maken, zijn er inmiddels te kust en te keur. Deze film voegt daaraan weinig nieuws toe. De protagonisten zien er veeleer uit als fotomodellen dan als studenten.

avatar van Collins

Collins

Tienergedoe met Maya Hawke als Eleanor. Een muizig buitenbeentje dat niet wil opvallen. Haar tegenpool in de film is Drea Torres (Camila Mendes), die geliefd is, bewonderd wordt en zo authentiek is als een sprookjesachtige romance in een kerstfilm. Als Drea door een minne streek uit de gratie raakt, wil zij wraak. De onopvallende Eleanor helpt haar. En ja,, dat is het eigenlijk wel.

Of nee, niet helemaal. De film gebruikt als bronmateriaal de klassieke film Strangers on a Train (1951). In deze film van de master of suspense is sprake van twee mannen die elkaar niet eerder hebben ontmoet en elkaar in een moordcomplot helpen. De één vermoordt de eega van de ander. De ander vermoordt de gehate vader van de één. Het is deze veelbelovende premisse die in Do Revenge in mildere vorm de basis vormt voor het verhaal in deze highschool-komedie die uiteraard bij lange na niet aan de inspiratiebron kan tippen.

Geen slechte film. Geen goede film. De hoofdrollen doen het goed. Ze sprankelen. Het verhaal bevat een paar aardige wendingen. Het tempo is hoog. Daartegenover staan minpunten. De personages zijn zeer hol ingevulde karakterschetsen. De bekende karikaturen. Ook de humor houdt niet over. De dialogen zijn gevuld met oneliners en gevatheden die een vermoeiende uitwerking hebben. Verder is de finale wending op zich leuk maar die wordt nogal gemakzuchtig en zonder veel bite afgewerkt. Aan het einde leeft het gevoel dat de ingrediënten smaakvol waren, maar de combinatie ervan nogal zouteloos uitvalt.

avatar van Film Pegasus

Een moderne interpretatie van Strangers on a Train van Hitchcock. Al staat het ondertussen wel ver van de film uit de jaren 50. Een high school film met de nodige fun en intriges. Het gaat een tijd cliché en doet ook nog denken aan bvb Mean Girls. Sarah Michelle Gellar is ondertussen al oud genoeg om de directrice van de school te spelen. Maar de sfeer zit best goed en na een tijd bloeit de film wat open. Geen grootse film, maar verder wel leuk genoeg als tussendoortje.

avatar van joolstein

joolstein

High school film...met veel '90 verwijzingen Hoe hip is dat...? Vermoedelijk dacht men ook dat het wel cool was om met Cruel Intentions (Sarah Michelle Gellar is dan ook te zien) op de proppen te komen en dat te combineren met Hitchcock's Strangers on a Train. Tja alles onder het mom je moet meegaan met je tijd en het lekker hip maken...Oh en natuurlijk niet iets met drugs vergeten! Dan ben je zeker uber-cool! Om een film te laten slagen heb je een sympathiek personage nodig maar die zijn er niet...alleen een stel tieners die zich bezig houden, met wat andere van ze denken. De vrouwelijke personages zijn jaloers, kleinzielig, ellendig, afgunstig, egocentrisch, ijdel, onaardig maar blijkbaar zijn dat goede eigenschappen en is alleen het mannelijke personage de slechterik. Voor mij maakte het dus niet meer uit wie wraak neemt op wie....Gefilmd in een oppervlakkige stijl en met de meest oubollige mainstream popsong-troep die je, je eigen kan bedenken. Dit was echt verschrikkelijk!