• 9.379.424 stemmen

Geregisseerd door: John Woo

Met onder meer: Joel Kinnaman, Kid Cudi en Harold Torres

Releasedatum: 7 december 2023

Plot Silent Night

"Action speaks louder than words."

Godlock rouwt met zijn vrouw Saya om de dood van hun zoon. Deze raakte op de vooravond van Kerstmis dodelijk gewond door een verdwaalde kogel van een criminele bende. Godlock zint op wraak en riskeert hierbij zijn eigen leven. Tijdens zijn achtervolging op de bende, die geleid wordt door ene Playa, gaat hij tot het uiterste.

avatar van Neder0001

Neder0001

Flinke domper. Dacht vanwege de plot dat het wel een leuke wraak film zou worden, maar er wordt niet bij vermeld dat de hoofdrolspeler zijn spraakvermogen is kwijtgeraakt. Er wordt dus nauwelijks gesproken wat het geheel vrij saai maakt. De laatste 30 minuten is dan nog best te pruimen maar als geheel vond ik het niet goed.

avatar van Moviegooner

Moviegooner

John Woo de actie meester. Zonder hem was er gen bullet-time in The Matrix, geen dubbel handgeweren shoot-outs, waar Tarantino zijn inspiratie vandaan haalde. Hard Boiled, The Killer, A Better Tomorrow en Hard Target mijn persoonlijke favorieten. Zijn nieuwste; Silent Night teleurstelt niet. Geweldige actie en een uitstekende Joel Kinnaman. Daarnaast is het een ode aan de stille film. Het maakt de film speciaal. Enige minpunt is dat de film wat langer had mogen duren.

avatar van Hoggiebro

Hoggiebro

Trage film, opbouw niet denderend, maar toch redelijk vermaakt

avatar van Kort&bondig

Kort&bondig

Goeie film, heb me geen moment verveeld

avatar van james_cameron

Leuk dat regisseur John Woo weer eens van zich laat horen, zeker omdat zijn vorige film (Manhunt uit 2017) erbarmelijk slecht was en hij nodig toe is aan eerherstel. Helaas is dit werkje slechts marginaal beter. De gimmick van het letterlijk nemen van de titel is leuk gevonden en werkt grotendeels naar behoren (het ontbreken van dialogen is niet echt storend), maar na een redelijk eerste uur gaat de film volledig de mist in. Daar waar de film had moeten eindigen in een spetterende, visueel imposante explosie van geweld, krijgen we een rommelige, lachwekkend slecht gestileerde en nogal anonieme finale voorgeschoteld. Joel Kinnaman doet zijn best in de emotioneel en fysiek zeer zware hoofdrol maar kan de film uiteindelijk niet redden.

avatar van Mr Grey

Mr Grey

Verschrikkelijke dramatische negatieve film waar niet in gesproken wordt. Niet kijken

avatar van Theunissen

Een tijdje geleden waren we van plan om naar deze film te gaan in de bioscoop, maar gelukkig hebben we daar vanaf gezien en zijn we naar "Godzilla Minus One (2023)" geweest. Wie denkt dat "A Quiet Place (2018)" een stille film was, met al dat gefluister, zal zien en horen dat het nog stiller kan, want in "Silent Night" spreekt geen enkele acteur of actrice ook maar één woord. Dat is misschien leuk bedacht door de bekende regisseur John Woo (die met deze film een comeback maakt), maar helaas werkt het niet in deze dertien in een dozijn clichematige en voorspelbare Actie / Thriller film, die eigenlijk alleen maar bestaat uit ergernissen, overdreven melodramatische momenten, een veel te lange opbouw (ruim een uur), veel schieten in de laatste circa 35 minuten, een heel klein beetje Kerstmis en nul dialogen.

Een vader, te weten Brian Godlock (Joel Kinnaman), is uit op wraak, nadat zijn zoontje is omgekomen op kerstavond 2021 bij een vuurgevecht tussen twee straatbendes. Verbitterd, volledig afgezonderd en in stilte, door een kogelwond verloor hij zijn stem, beraamt hij een plan om de verantwoordelijke bendeleden volgend jaar op kerstavond te doden.

De film opent met een eenzaam opstijgende rode ballon (waarin we de titel van de film zien verschijnen), waarbij we op afstand een man zien rennen door een wijk. Als de camera zich focust op de man en we hem in close-up zien, zien we een rennende Brian Godlock, die met een kerstbelletje over zijn kersttrui (met daarop een olijk rendier met rode kerstneus) en een kwaad / verdrietige gezicht maar blijft rennen. Je weet dan gelijk dat er iets aan de hand is. Omdat dat shot echter veel te lang duurt (weliswaar maar 1,5 minuut) ergerde ik me eraan en begon ik wat vooruit te spoelen.

Daarna zien we twee wagens elkaar beschieten en probeert Brain deze uit te schakelen. Dit lukt echter gedeeltelijk, waarna hij door een bendelid, tevens de bendeleider (zijn hoofd zit ook onder de tatoeages), in de rug wordt geschoten en daarna in de keel. Daarbij verliest hij dus zijn stem en vandaar dat hij de hele film niet praat. Maar hij is dus niet de enige, want ook alle andere acteurs en actrices (zoals zijn vrouw Saya, gespeeld door Catalina Sandino Moreno, die wel soms met Brain appt) praten niet in de film. Het was misschien ook niet nodig en de beelden zeggen ook wel voldoende, maar toch sloeg het nergens op en zorgde het ook voor ergernis bij mij.

In de eerste vijf minuten van de film zit de vaart er goed in en zien we ook wat actie, maar daarna is het lange tijd afzien en gebeurt er eigenlijk weinig qua actie. Zo zien wie Brain in eerste instantie in het ziekenhuis belanden en daar wat revalideren en als hij daarna naar huis mag, waarbij hij door zijn vrouw naar huis gereden wordt en we daarbij het nieuws horen via de autoradio (de eerste keer dat we dan ook stemmen horen), zien we bij aankomst via een flashback welke tragedie zich in het gezin Godlock heeft afgespeeld. Tijdens de schietpartij tussen twee straatbendes in de auto's, is namelijk zijn zevenjarige zoontje Taylor (Alex Briseño) omgekomen (die voor Kerstmis een fiets had gekregen met daaraan een rode ballon) door een verdwaalde kogel en daarom draaft Brain In de openingsscène achter de daders aan.

Brain kan dit niet verwerken, dit ten koste van zijn vrouw, en na een flinke tijd van rouw en fors alcoholgebruik, gooit hij het roer om. Hij geeft zichzelf een jaar om achter de identiteit van de daders te komen en daarbij maakt hij ook foto's van de bendeleden die op het politiekantoor van detective Dennis Vassell (gespeeld door hiphopartiest Kid Cudi), hij had na de beschieting ook een visitekaartje achtergelaten, hangen. Ook gaat hij een snelle auto kopen en ombouwen, gaat hij op schietles, koopt hij geweren, luistert hij naar de politieradio, gaat hij op zoek naar de verblijfplaats van de bendeleden en gaat hij in de garage hard trainen met gewichten, zodat hij sterk genoeg is om de volgende kerstavond (precies een jaar na de dood van zijn zoontje) wraak te nemen. Hij omcirkelt 24 december ook op de kalender en schrijft erbij “KILL THEM ALL!” (niet verwarren met Metallica's eerste album "Kill 'Em All" ).

Hij verwaarloosd daarbij de hele tijd zijn vrouw die ook verdriet heeft en daarom verlaat ze hem na circa 40 minuten. Iets wat Brian schijnbaar niet erg vindt, want hij gaat erdoor nog harder trainen (hij ziet er op een gegeven moment ook gespierd uit), nog meer oefenen met de auto en nog meer oefenen met schieten. Na circa 50 minuten is hij er klaar voor (hij wordt wel eerst nog door de bendeleden vernedert bij een winkel, waarbij de vrouw van de leider een gesmolten pistache ijs over hem giet) en breekt hij in het huis van een bendelid in en ontvoert hij deze naar zijn huis, waarna er een gevecht ontstaat. Brian wint dit gevecht met veel pijn en moeite (hij wordt ook in zijn been gestoken).

Het is dan 24 december (oftewel kerstavond), waarna de wraak kan beginnen. Maar eerst gaat hij nog even kijken in de slaapkamer van zijn zoontje (hij neemt dan ook een speeldoosje mee), gaat hij met de auto kijken hoe het met zijn vrouw gaat, gaat hij naar het graf van zijn zoontje met een kerstcadeau (een trein) en levert hij het ontvoerde bendelid in de avond af bij detective Dennis Vassell samen met een USB-stick (met daarop foto's en informatie) en een kerstkaart, waarin hij geschreven heeft:

"What you should have done. It ends tonight."

We zijn dan inmiddels in de circa 65e minuut, als Brain voor het eerst twee bendeleden doodt (hij rijdt ze ook klem tegen een muur in zijn auto, dus het vele oefenen heeft geloond) met een mes en een geweer, die van te voren geld hebben gestolen van een man en een vrouw. Hij knipt dan van ieder bendelid een vinger af (dat wordt overigens niet in beeld gebracht) en levert deze af (of beter gezegd gooit) bij het gebouw waarin de bendeleden verblijven en de leider denkt dan dat er een bendeoorlog is begonnen.

Het is daarna eigenlijk (en ook eindelijk) één en al actie wat de klok slaat en daarbij zien we heel veel geschiet en achtervolgingen (met auto's en een motor), waarbij ook de nodige doden vallen (o.a. ook een politieagente welke Brain probeert te redden). De actie zag er soms best aardig uit en zeker die in de trappenhal van het gebouw van de bendeleden, waarin Brain op zoek gaat naar de bendeleider die zijn zoontje heeft vermoord. Daar is inmiddels ook detective Dennis Vassell aangekomen, die Brain komt helpen. Nadat Brain heeft afgerekend met de vriendin, te weten Venus (Valeria Santaella), van de bendeleider die hen beschiet met een machinegeweer (Brain en Dennis raken ook gewond door Venus), komt hij oog in oog te staan met de bendeleider, weten Playa (Harold Torres), die hij uiteindelijk tijdens een gevecht (waarbij Brain wederom gewond raakt) dood wurgt na circa 97 minuten.

Daarna is de film echter nog niet afgelopen, want dan worden we nog getrakteerd op tenenkrommende sentimentaliteit, waarbij we o.a. beelden van zijn zoontje zien in een kerstbal en ook heeft hij een afscheidsbrief geschreven aan zijn vrouw, die zij leest bij het graf van haar zoontje en waarbij we dan een speelgoed trein (oftewel het kerstcadeau van Brain) zien rijden rond het graf. Misschien dat sommigen er ontroerd door raken (ik ben opzicht ook best gevoelig voor dat soort dingen), maar ik kreeg er eerder braakneigingen van. Daarna is de film ook na 100 minuten afgelopen.

Jammer genoeg is "Silent Night" een tegenvallende dertien in een dozijn clichematige en voorspelbare film en is het voor regisseur John Woo (in het geval van deze film zou het eigenlijk John Boe moeten zijn) geen spectaculaire comeback in Hollywood. Het laatste half uur is af en toe zeer dynamisch en virtuoos wat betreft schieten, slaan en scheuren, maar Woo lijkt niet veel nieuwe ideeën te hebben qua actie en is door films zoals "John Wick" (die met een hoger budget gemaakt is) voorbijgestreefd.

De emoties en trainingen in het eerste uur zijn nogal herhalend (en dus langdradig) en de gimmick van het niet kunnen praten doet de film geen goed. Kerst is in de film ook een gimmick en heeft vermoedelijk te maken met marketing. Een gewelddadige kerstfilm in de bioscoop (vorig jaar was dat nog de vermakelijke Actie / Komedie film "Violent Night (2022)" die wel een echte kerstsfeer had) is natuurlijk leuk tegengif tegen al die zoetsappige Kerstmis-achtige films. En kerstsfeer is ook nog eens nauwelijks aanwezig in deze film, op een kersttrui, kerstballen en wat andere kerstversieringen in en rond het huis van het gezin Godlock na dan. Omdat het eerste uur zeer saai en langdradig is, zal het voor veel kijkers als storend worden ervaren.

En omdat er door de cast ook geen enkel woord gesproken wordt, kan je daar eigenlijk ook geen zinnig woord over zeggen. Omdat de charismatische hoofdrolspeler Joel Kinnaman vrijwel continue in beeld is, kan je wel nog zeggen dat hij het enige lichtpuntje is in deze actiefilm zonder woorden. En verder zijn de vrouwen Catalina Sandino Moreno (als Saya) en Valeria Santaella (als Venus) ook niet bepaald onprettig om naar te kijken, hoewel ze maar nauwelijks in beeld te zien zijn.

Met "Silent Night" weet de inmiddels 77-jarige regisseur John Woo toch niet echt spectaculair terug te keren en "Silent Night" is ook een saaie film geworden en voelt soms zelfs als een foute B-film aan met weinig budget. Wil je met Kerstmis een leuke en goede Kerst-actiefilm zien, zet dan het eerder genoemde "Violent Night" op en misschien is ook ergens op de televisie "Die Hard (1988)" te zien rond deze dagen.

avatar van Mik71

Mik71

Toch wel één van de slechtste wraakfilms die is gemaakt.

Voor mij is een wraakfilm geslaagd als de wraak realistisch is, d.w.z. als je je kunt voorstellen dat de hoofdpersoon sterk genoeg is om het tot het eind vol te houden. Zoals vaak al die navy seals in ruste die opeens getriggerd worden.

Nu is er sprake van een bouwvakker die zichzelf ongeveer 9 maanden de tijd geeft om een killer te worden. Slaat natuurlijk helemaal nergens op als je oefent op poppen, youtube gebruikt en schiet op schietschijven.

Maar ja het wordt hem dan ook weer heel makkelijk gemaakt doordat die gangleden gewoon aan komen stormen zonder enige dekking.

Wel knap dat hij tussen het trainen ook nog tijd heeft gevonden om die hele criminele organisatie in kaart te brengen

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Hangt van overbodige niets zeggende beelden en dommigheid aan elkaar. Een half uur eruit geknipt en het was nog te lang geweest met ook nog een pathetisch eind.

avatar van Kondoro

Kondoro

Ik ben persoonlijk nog niet bekend met de meeste werkjes van Woo. Wel weet ik dat het een zeer gewaardeerde regisseur is die een paar goede titels op zijn naam heeft staan. Het is dus typisch weer zo’n regisseur die ik in de toekomst nog veel ga ontdekken, en eigenlijk achterwegen laat omdat ik bang ben de mooiste titels te snel te zien. Beetje autistisch verder maar goed, dat heb ik nu wel een tikkeltje minder nu. Tijdens het bioscoopbezoek van ‘Saw X’ eerder dit jaar werd deze trailer maar liefst drie keer achter elkaar uitgezonden. Eigenlijk wist ik vanaf die avond toch wel dat ik deze film persé tijdens de kerstdagen wou zien, en gisteren tijdens tweede kerstdag heb ik deze toch maar even opgezet. Maar man o man, wat ben ik toch een partij teleurgesteld, de film is mij heel negatief bevallen.

Ik had eigenlijk ook nooit verwacht dat men de naam ‘Silent Night’ ook zo letterlijk namen, waar eigenlijk gedurende film nauwelijks werd gepraat en ik vraag me af of dat nou de juiste keuze is geweest van Woo. Er zijn duidelijk zat films die geslaagd zijn met dat concept, waaronder ‘A Quiet Place’ wat één van mijn favorieten is en een waanzinnige tweedelige films zijn. Alleen bij deze film is het nogal misplaatst, iets wat ik nu ook niet echt nodig had. Het concept als kerstwraakfilm vond ik dan wel weer tof, alleen merkte ik persoonlijk dat Woo's uitwerking toch niet echt héél geweldig was, en misschien met veel vlagen zelfs wel saai te noemen.

Joel Kinnaman deed het wat dat betreft prima hoor, hij zegt uiteraard niet veel maar, ik denk ook wel dat het puur kwam door het feit dat hij natuurlijk in zijn keel was geschoten en toen ook al via een apparaatje moest praten wat hij niet wou, lijkt me wat dat betreft wel het meest logisch. Het is overigens wel een beetje gissen voor de nieuwe kijkers wat nou precies gebeurt tijdens de film. De film opent namelijk al best actievol (waar hij vervolgens ook door zijn keel geschoten werd) maar, de leidraad was nergens te vinden. Je hebt heel wat vragen en het oogt alsof Woo er toch voor wou zorgen dat je gaarne weg alles te weten zou komen van wat er zich heeft afgespeeld. Dit zorgde er wel voor dat de film ontzettend zwaar inkakte, en ik was er na een half uurtje eigenlijk ook wel weer klaar mee, en dat is niet goed natuurlijk en, het verhaal was na verloop van tijd nou ook toch niet zo bijzonder meer.

Het script vond ik nogal een rotzooitje, zoals eigenlijk deze hele film. Een enorme warboel waarvan je eigenlijk nergens echt zeker kon zeggen wat er nou precies gebeurde en het allemaal ook niet overzichtelijk genoeg was. Qua actie overigens prima, leuke en vermakelijke actiescènes maar het neigt er wel naar dat Woo ook iets te veel de John Wick kant op wilt, en misschien had die zich daar niet echt altijd moeten begeven. Het is me dus gelukt deze film tijdens kerst te kijken, het is helaas wel een ontzettend zware tegenvaller, en dat vind ik echt jammer.

Waku

De actie is prima te pruimen en het camera werk is ook dik in orde.

Dat kun je wel overlaten aan John Woo.

Maar deze wraakfilm lijkt ook wel een moderne uitvoering van de vroegere "stomme films"

Er wordt nauwelijks ingesproken. Wel makkelijk, hoef je de film niet te kijken met ondertitels.

Dat het verhaal flinterdun is weet je van te voren. Echter zonder enkele dialoog wordt het wel erg leeg.

Bovendien is de opening scene mij ook een raadsel. Het is mij nooit duidelijk geworden waarom Godlock weg vlucht voor de bende ....

2.5*/3*

Waku schreef:

De actie is prima te pruimen en het camera werk is ook dik in orde.

Dat kun je wel overlaten aan John Woo.

2.5*/3*

Hij vluchtte niet weg maar wat juist op zoek naar ze omdat ze zijn zoon hadden doodgeschoten

Stevensiemens schreef:

Daar leek het niet op zoals ik het zag. Later toen de daadwerkelijke klopjacht echter wel...

avatar van The Oceanic Six

Waku schreef:

Hij heeft wel gelijk. In het begin zat hij achter de daders aan, tot hij neergeschoten werd.

The Oceanic Six schreef:

Nou vooruit dan maar..

avatar van schumacher

schumacher

De eerste minuten beginnen goed, erna moest ik er echt aan wennen dat er niet gepraat werd en heel de tijd muziek die je hoorde , dat was een minpuntje maar nadien is het echt wel heel goed; de wraakscenes zijn goed in beeld gebracht en waren leuk om naar te kijken.

Ook de ideale hoofdacteur gekozen vindt ik.

Geen topfilm dat niet maar wel gewoon een leuk wraak filmpke.

Waku; ze hebben het nochtans laten tonen hoe de vork in de steel zat .

avatar van Thomas83

Thomas83

Die Woo heeft eigenlijk ook maar weinig laten zien in Hollywood. Dit is weer een echte misser. Het idee voor een actiefilm waarin niet wordt gesproken was jaren geleden misschien nog origineel, in deze film is het alleen maar een gimmick die tot rare scènes leidt waarin geen woord wordt gesproken. Erger nog is dat een gebrek aan dialogen de film gewoon saai maakt. Pogingen de boel op te frissen met de vertelvolgorde komen pretentieus over. Kinnaman doet nog wat hij kan, maar uiteindelijk is hij als acteur niet goed genoeg om de rouw van zijn personage overtuigend en interessant te maken.

Gevolg is dan ook dat de film alle subtiliteit overboord moet gooien. Niet alleen is de dramatische kant van het verhaal waanzinnig sentimenteel en cheesy (een vast onderdeel van Woo zijn films dat hier storend werkt), ook alle scènes met de gangsters zijn tamelijk lachwekkend. Die scène waarin het zoontje door een verdwaalde kogel wordt geraakt alleen al is zo stompzinnig. Of wat te denken van die scène waarin Brian er letterlijk eentje betrapt met drie blokken heroïne(?) in zijn handen.

Nu kan zo'n idioot wraakverhaal (dat overigens ook helemaal niets met Kerst te maken heeft) nog best leuk zijn als de actie in elk geval levert, maar ook dat is niet helemaal zo. Hoewel Woo zijn momenten nog heeft wil het over het algemeen niet echt tot leven komen. Alleen die scène in het trappenhuis en het gevecht met Ruiz vond ik nog wel enigszins goed.

avatar van coumi

coumi

Leuke experimentele film van Woo. Denk dat de oude rot ons ook bewust een spiegel voor wil houden. Namelijk dat in een tijdperk welk word beheerst door massa communicatie een zwijgende film voor de meesten niet echt meer werkt. Silent Night heeft eigenlijk hetzelfde uitgangspunt als zijn meesterwerk Face Off: een man zoekt obsessief wraak voor de gewelddadige dood van zijn zoontje(en het personage van Kinnaman doet wel denken aan de hoofdrolspeler uit zijn ander meesterwerk: The Killer). Maar frappant om te zien dat het hier, dramatisch gezien, bij lange na niet zo goed werkt als in zijn vorige werk. Door het wat kunstmatig trucje om alles zonder dialogen voor te schotelen onderga je het allemaal tamelijk onbewogen. Woo's vakmanschap blijkt toch wel weer bij zijn enscenering van de actie(gewoon heel goed gedaan) maar Silent night is slechts een karige middenmoter uit zijn oeuvre: beter dan zijn slechtste films(o.a. mission impossible 2), en louter de moeite waard door het experimentele karakter. En ik miste witte duiven?

avatar van thysum

thysum

Wat ongelofelijk slecht. Superdomme schurk, most wanted...gaat ff straatdealertje uithangen bij de lokale hangjeugd ..toevallig komt de held zijn vijand op straat dan tegen... , zoo dubiel gemaakt. Dit zal in het eggie nooit en te nimmer voorkomen..en zo waren er nog tal van dubiele situaties waardoor ik deze bar slechte voorstelling niet af heb kunnen kijken,.. John Wooooo , nou...ga jij maar ander werk zoeken

avatar van Normy

Normy

Slappe film van John Woo. De actiescenes zijn spectaculair, maar er zit nauwelijks een verhaal in. En de hoofdrolspeler die z'n spraakvermogen verliest is te begrijpen, maar dat de rest van zijn contacten (inclusief zijn vrouw) dan ook maar besluit om hun mond te houden, komt lachwekkend over. De superhero zijn naam in de film is Godlock, het had evengoed Rambo kunnen zijn.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Daar ik van wraakfilms hou en Lionsgate er toch ook achter zat, wist ik dat in deze moest zien.

Oké de film komt wat traagjes op gang, maar overall heb ik me hier gewoon lekker mee vermaakt en heerlijk dat melodramatisch einde. 7/10.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Voor een actiefilm waar niet tot nauwelijks in gesproken word, vond ik het helemaal zo slecht nog niet. De actiescenes zijn best wel te pruimen. Ik heb me er in ieder geval prima bij vermaakt. Eerlijk gezegd had ik dat niet verwacht, daar ik ook zo lang gewacht heb met Silent Night te kijken. Joel Kinnaman vind ik ook wel de aangewezen acteur voor dergelijke rol. Hij heeft een goeie kop ervoor en een afgetraind lichaam. Prima actiefilmpje van John Woo.

avatar van muro1974

muro1974

Een film om lekker naar te kijken als je van actie houd

avatar van Anjin

Anjin

Waarom zou je ook veel praten in een film tis toch meestal het woord "fuck "wat je hoort..

Vond de hoofdrolspeler zeer goed voor de dag komen,ok ,het verhaal begint raar maar was wel leuk om het te bekijken..

avatar van scorsese

Matige film over een vader die wraak neemt nadat zijn zoontje door bendegeweld om het leven is gekomen. Deze magere wraakfilm probeert zich wellicht te onderscheiden doordat er eigenlijk geen dialoog in zit. Ondanks dat het hoofdpersonage niet kan praten, komt het na een tijdje toch onnatuurlijk over. Wat eentonig en tegen het einde een paar aardige actiescenes (zoals de scene op de trap).

avatar van Pazmaster

Pazmaster

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

Net zo waanzinnig spectaculair als The Equalizer films en John Wick films dat helaas niet.

Wat ik wel had verwacht.

Wat betreft deze film, is de sfeer en de hele entourage van deze film, niet zo powerfull als deze genoemde vergelijkbare films.

Wel zit er veel aktie in deze film en enige brute scenes.

Ook had de ontroering meer krachtig gebracht moeten worden.

Dit ligt absoluut niet aan de hoofdrol speler Joel Kinneman die speelt echt fantastisch in deze rol.

Ook Catalina Sandino Moreno als zijn vrouw, speelt ook heel goed.

Wat betreft de bad guys zijn niet de sterkste spelers.

Dat speelt ook parten in deze film.

De film muziek is ook niet zo spectaculair.

Dat is ook een minder puntje.

Wel is het een goede aktie film met het thema wraak.

Toch meer van verwacht deze film.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke actiefilm. Het verhaal is eenvoudig en buiten dat de hoofdrolspeler doof/stom is, verre van origineel. De opbouw is aardig, hoewel het eerste deel soms wat taai is. In het tweede deel gaat het aardig los met flink wat bruut geweld. De actiescenes zijn redelijk maar de hand van Woo is eigenlijk nergens echt te herkennen. Het einde is zowaar best emotioneel. Het acteerwerk kan er ondanks de geringe tekst, best mee door. Visueel zit de film verder aardig in elkaar. 3.0/3.5

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

coumi schreef:

En ik miste witte duiven?

is een papegaaitje geworden!

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1955 berichten

Best een aardige actiefilm. Toch is het plot vrij dom en onzinnig soms. Maar ja, als je domweg van een wraakactie film houdt, dan zul je best tevreden zijn.

Dat er (bijna) niet in de film gesproken wordt is totaal niet storend.

Ik stoorde me meer aan de rommelige actie scenes.