Genre: Actie / Thriller
Bekijk via CANAL+
Woensdag om 20:30 uur op Film 1 Premiere
Woensdag om 23:10 uur op Canal+ Action
Plot Silent Night
"Action speaks louder than words."
Godlock rouwt met zijn vrouw Saya om de dood van hun zoon. Deze raakte op de vooravond van Kerstmis dodelijk gewond door een verdwaalde kogel van een criminele bende. Godlock zint op wraak en riskeert hierbij zijn eigen leven. Tijdens zijn achtervolging op de bende, die geleid wordt door ene Playa, gaat hij tot het uiterste.
Brian Godlock
Webface's Wingman
Gun Range Trainer
Jotil (crew bioscoopreleases)
Iron Maiden
Nieuwe film van John Woo. Goed of slecht, blijft toch een bijzondere mijlpaal elke keer.
Wat een heerlijke trailer zeg. Ik hou van wraakfilms, zeker als ze ook nog een thema als kerst hebben.
schram101
Jaaa tof! Heerlijke trailer inderdaad! Kinnaman kan dat ook wel denk ik.
Kondoro
Zeg dat wel! Ze mogen van mij elk jaar met dit soort films komen, I love it.
Uier
- 2006 berichten
Een ouderwetse goede actiefilm, dat kun je aan Woo wel overlaten. Zin in.
Jotil (crew bioscoopreleases)
EDIT: vanaf 7 december 2023 in de bioscoop
Flitskikker
Vanaf 9 november 2023 in de bioscoop (Dutch FilmWorks)
Geen dialoog lees ik, dus dan kan DFW ook de ondertiteling niet verprutsen.
MosquitoSmasher
De trailer is nogal een mixed bag vind ik zelf. Die scène met die spiegel is rondom slecht te noemen, komt raar over. Maar de action scenes zien er leuk uit. Het is John Woo, dus dan ben ik sowieso benieuwd. Maar dan zie ik al die hype quotes voorbij komen in die trailer en dan heb ik zoiets van....we zien het wel.
DiDa
Eerste reviews uit de US zijn zeer positief! Ben nu echt wel nieuwsgierig naar deze nieuwe Woo...
Flitskikker
Toch wel erg braafjes hoor.
De film speelt erg in op de emoties van de kijker, wat best lukt, en wat Joel Kinnaman verrassend goed overbrengt.
Mooie beelden ook. Haarscherp, mooie kleuren. Wel rare haperende beelden af en toe; special effects op de verkeerde framerate gerenderd?
Voor de rest is het toch wel mager. Zeer lange opbouw, die wel realistisch is, maar niet echt bevredigende geweldsclimax. Slechts een paar echt goede kills.
Ondanks wat ik eerder zei, weet DFW het toch te presteren om in een film met amper dialogen meerdere taalfouten in de ondertiteling te krijgen. "Bendegeweld" is één woord. Het taalgevoel van de kijker wordt een bende geweld aangedaan, dat wel. Onnodige uitroeptekens ook weer. Benieuwd of ik het nog mag meemaken dat ze eindelijk eens een keer professionals inhuren.
TrebjE
Nou mensen, vandaag gezien in Pathe.. ik heb nog net niet t gevoel dat ik een paar uur van mn leven heb vergooid. Wat een slechte film zeg. Wraakverhaal 100.000, maar zo onvoorstelbaar sentimenteel. Kon er niet inkomen, en werd er op het laatst ook wat lacherig van. Poi oi oi…
honnes
Vol verwachting hiernaar toe gegaan vanavond, maar dat viel toch even een potje tegen hoor. Het begin is erg vlot en mooi opgebouwd, maar na dat korte begin, begint een heel trage opbouw, waarna het cliché -karate-kid wraak-achtige -gehalte begint waarbij hij zich dus gaat trainen. De vrouw van de man valt eigenlijk volledig buiten beeld. Zonder enige emotie of support, of het vormen van een mening, doet die man lekker waar hij zin in heeft. Dit was ook erg langdradig m.i en moest soms gewoon een paar keer lachen alsof ze de tijd moesten opvullen. Met nog c.a 30 minuten te gaan van de film begint dan de actie, en tijdens een bepaalde scene (waarbij een vrouw ook even mee gaat doen aan het vuurwapengevecht) schoot ik weer in de lach.
Desondanks keek het daaromheen wel aardig weg en hing er wel een bepaalde sfeer, maar de film had wel korter gemogen. De titel vond ik dan wel weer mooi met een best wel dubbele betekenis
Eigenlijk best wel een beetje een tegenvaller als je weet wat dit had kunnen zijn. John Woo is terug, maar wel met een heel standaard filmpje en zelfs zijn stijl valt hier niet zo op. We volgen een brave vader die samen met vrouw en kind een goed leven heeft en zijn kind verliest door een verdwaalde kogel van een bende. Na een moeizaam rouwproces waarbij zijn vrouw vertrekt zweert hij wraak en begint hij te trainen om voorbereid te zijn de bende om zeep te helpen. Klinkt cliché en dat is het ook, want dit hebben we al tig keer gezien toch? Gelukkig speelt Joel Kinnaman wel met overtuiging zijn rol.
Dat het cliché is, is op zich geen probleem want ik hou van wraakfilms. Het is vooral belangrijk bij dit soort films dat de wraak hard en bevredigend is en daar valt dit nou tegen, want na een hele lange aanloop is er nog een half uurtje over en het voelt een beetje of ze met de handrem erop los gaan. Het is vrij veel standaard geknal vanuit auto's en in trappenhuizen en zelfs het slotgevecht stelt teleur. Alles is prima gefilmd en qua geluid klinkt het heerlijk (sowieso zitten er geen dialogen in de film, een opvallende maar best leuke keuze) maar het voelt niet zo speciaal.
Dus, ik heb me best vermaakt maar het weet nooit bijzonder of heel overtuigend te worden.
Ik vond juist de band tussen man en vrouw best goed gedaan. Ze rouwen bijna, maar zij herpakt zich en hij zuipt zich een ongeluk en trekt zich helemaal terug. Zij zoekt contact (ligt op zijn schoot op de bank), maar hij reageert niet. Daarna vertrekt ze, maar ze laat hem toch via SMS etc weten hem te missen. Het is vreemd bij een wraakfilm, maar de aanloop vond ik sterker dan de uitvoering.
mjk87 (moderator films)
Geen goede film per se, maar er zitten best heel wat goede dingen in. Allereerst het soms wat onconventionele cameragebruik met veel vertragingen, vreemde hoeken etc. En vaak erg leuk bedachte cuts. Wat dat betreft zit dit filmisch leuk in elkaar. Ergens enorm kitsch ook wel maar Woo heeft kwaliteit genoeg om net binnen de streep te blijven.
Ook dat er wordt gekozen voor een zeer lange intro vind ik prima. Alleen wel jammer dat dat deel soms erg traag vordert. Ik zie wat Woo wil vertellen en hij doet dat goed maar zeker Kinnaman weet zijn emoties niet over te brengen en blijft volledig vlak in zijn vertolking. Niettemin is de actie fijn en vooral het geluid erg sterk. 3,5*.
Ralf81
Aardige film maar een "tikkeltje" ongeloofwaardig
Het gemis aan dialogen maakt de film erg oppervlakkig. Laten we maar zeggen dat de beelden voor zich spreken.
Phantasm
Viel me tegen, veel te langdraderig opbouw, alleen het laatste half uur is nog de moeite waard.
Wat ik me afvraag bij kijkers als jij, wat wil je dan? Dat ze na 2 minuten al beginnen te knallen en pas eindigen bij de aftiteling?
Je hebt een verhaal nodig, een reden waarom er geweld mag zijn.
Ik vond het mindere aan deze film juist dat de actie teleurstellend was. De hele aanloop vond ik vrij overtuigend. Had iets ingekort gekund maar het was vrij goed.
Phantasm
Je hebt een verhaal nodig, een reden waarom er geweld mag zijn.
Ik was niet de enige die hier zo over dacht.
Dat was de vraag niet. Leg eens uit wat je dan had gewild bij deze film.
Phantasm
Dat was de vraag niet. Leg eens uit wat je dan had gewild bij deze film.
Ik ben wel klaar met jou.
Dat snap ik, lastig als het inhoudelijk begint te worden hé.
VEEL TE LANGDRADIG!
Wat wil je dan?
Ja, eh geen idee.
Shinobi
John Woo's comeback in Hollywood.
Het is voor mij alweer een tijdje geleden dat ik een film van John Woo heb gezien, dus ik wist van tevoren niet zo goed wat ik hiervan kon verwachten.
Woo presenteert hier het wraakverhaal van Brian Godlock. De beste man raakt vlak voor Kerstmis zijn zoontje kwijt door een bendeoorlog. Zelf wordt hij in zijn keel geschoten, waardoor hij niet meer kan praten. Hierop kan hij aan niets anders meer denken dan aan wraak nemen op de bende die zijn leed heeft veroorzaakt.
'Silent Night' kun je zien als de zoveelste wraakfilm, maar desondanks bleef ik geboeid kijken. De enigszins lange aanloop deerde mij niet zo, omdat je als een burgerlijke huisvader niet van de ene op de andere dag in een soort van The Punisher verandert. Hierbij doet Joel Kinnaman het zeker naar behoren. Alhoewel er eigenlijk weinig bijzonders meer wordt gedaan met de gimmick van het niet kunnen praten, maar een kniesoor die daarop let.
Zodra de actie eenmaal losbarst, merk je als kijker gelijk dat Woo weer in zijn element is. Er zitten een aantal toffe achtervolgingen in en de karakteristieke gun-fu wordt uitstekend in beeld gebracht. Qua sound design klinkt het allemaal ook erg lekker moet ik zeggen. Overigens is het goed om te zien dat Brian nooit onoverwinnelijk oogt; zijn kwetsbaarheid zorgt voor dat rauwe randje.
Al met al een vermakelijke wraakfilm. Wat mij betreft mag Woo er zo nog wel een paar van maken.
3,5 Sterren.
Erikb99
En wat vond ik er nou van:
Joel Kinnaman speelt GodLock die na de aanslag op zijn zoon ook gewond raakt en niet meer kan praten. En toch weet de man erg goed zijn emoties in beeld te brengen. Doordat de hoofdpersoon dus niet praat blijven de oneliners ook uit, wat even wennen is. De opbouw duurt lang maar word aardig realistisch vormgegeven. De acties zijn redelijk gedaan, de moorden blijven wat braafjes achter. Verwacht geen John Wick stijl qua moorden. Aanrader? Jawel. Maar het is helaas een standaard wraak film geworden. En ééntje die je snel wel weer zult vergeten. Maar voor een avondje verstand op 0 is hij zeker geschikt.
Fortune
Ik houd wel van een goede wraakfilm maar had hier wel iets meer van verwacht. Alweer een zwijgende hoofdpersoon. Ik vond het begin eerlijk gezegd heel goed en ik zat er goed in toen de hoofdpersoon besloot om sterker te gaan worden en de eerste actiescène vond ik ook wel goed. Daarna is het allemaal een beetje te overdreven om serieus te nemen en krijg je een soort John Wick kloon van een film voorgeschoteld. Een van de laatste scenes met die vrouw en een machinegeweer vond ik heel erg maf. Je kan beter een John Wick film opzetten.
Master Blaster
De film is allemaal weer net wat anders als anders en dat is positief
Verder gaat het de hoofdrolspeler allemaal wel erg makkelijk af.
Dat er bijna niet word gesproken word is niet storend
peter74
Dat er niet wordt gesproken stoort mij juist wel. Maakt het ongeloofwaardiger en ik zie het nut er ook niet van in.
DiDa
Oei, ik ben echt een liefhebber van actiefilms, maar ik vond dit echt een slechte film. De gimmick van het niet praten gedurende de hele film werkt niet, is in een aantal scenes ongeloofwaardig en voegt ook niets toe. Daarnaast is er geen personage interessant. Ook de bad guys zijn niet 'leuk'. Het boeide me totaal niet wie het zou overleven en het tempo is echt veel te traag voor een dergelijk cliche verhaal. Daarnaast had ik niet het gevoel naar een John Woo actiefilm te kijken. Amper is een John Woo trademark te zien.
Nee, ik ga heel snel Hard Boiled en The Killer nog maar eens kijken....

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Our Relations
Komedie, 1936