• 9.380.474 stemmen

Thor: Love and Thunder (2022)

Actie / Avontuur | 125 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Taika Waititi

Met onder meer: Chris Hemsworth, Christian Bale en Tessa Thompson

Releasedatum: 6 juli 2022

Plot Thor: Love and Thunder

"The one is not the only."

Thor is op een reis zoals hij nog nooit heeft meegemaakt: een zoektocht naar innerlijke vrede. Maar zijn pensionering wordt brutaal onderbroken door een galactische moordenaar. Deze staat bekend als Gorr the God Butcher, die de uitroeiing van de goden nastreeft. Daarbij heeft hij hulp nodig van een oude bekende.

Jane Foster / The Mighty Thor

King Valkyrie

Korg / Old Kronan God (stemrol)

Peter Quill / Star-Lord

avatar van filmkul

filmkul

Minder deel in de Thor reeks. Het verhaal is eenvoudig en kent geen verrassingen (de enige verrassing, 2e Thor, wordt al op de poster en in de trailers verklapt). De uitwerking valt tegen. Waarin het vorige deel de balans tussen humor en actie juist uitstekend werkte, slaat men in dit door te veel door met de humor. Een aantal scènes zijn best grappig maar het is gewoon te veel van het goede. Men slaat echt door, zonde. De actiescenes zien er verder goed uit maar komen teveel uit de computer. Visueel ziet alles er wel kleurrijk en fraai uit. Verder kijkt de film vlot weg en is best vermakelijk. Beetje tegenvaller. 2.5/3.0

avatar van ramses1234

ramses1234

wat een slechte film

voor 12 jarigen zal dit wel ok zijn

maar ik vond de humor er ver over, humor mag maar hier hebben ze thor echt misplaatst

ook zeus was een lachertje teveel

avatar van 3316mixer

3316mixer

De eerste komedie van Marvel met woke accenten, die je laten grijnzen. Deze Thor verpulvert alle mannelijkheid, en degradeert zichzelf als het lachertje van het Marvel universum. Je moet d'r van houden, maar ik niet.

avatar van joolstein

joolstein

In deze tweedeThor–producties van Taiki Waititi hangt Chris Hemsworth nog steeds het lollige watje uit. Van een grootste Godheid is wederom dus géén sprake. En waarom is er eigenlijk gekozen om de twee geiten, Toothgnasher en Toothgrinder zo irritant te laten schreeuwen...? Interessant werd het pas toen de kleur uit de film verdween het is verreweg het best in de film. Dat was eveneens het gedeelte waar niet de vervelende eentonige muziek van GNR werd gepromoot. Nee ik kan niet veel met dit...

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Ik ben absoluut geen van van die Marvel meuk, veelste veel films/series waarvan meer dan de helft niks is ja ja lieve Marvel fans dat is wat ik zeg en ook sorry daarvoor. Maar goed Thor is de enigste Marvel film die ik wel te pruimen vind, deel 1 en 3 vond ik geweldig maar toen kwam deze dus. Man wat is dit een kinderachtige film geworden zeg, het verhaal kon mij ook niet pakken en wat men zegt is Thor dus Thor niet erg jammer. Dus voor mij na het zien van deze hou ik nu helemaal op met die Marvel meuk nogmaals sorry

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Blij hier niet voor betaald te hebben (hoewel, de stroom tegenwoordig).

Een paar keer een zuinig lachje, maar vooral veel fronsen. De agenda was in ieder geval weer belangrijker dan het verhaal. Tja...

avatar van Vict0r

Vict0r

Wokey woke. Nuff said.

avatar van Apster

Apster

Leuke Thor weer. Ben geen Marvel fan, maar dit is wat mij betreft een van de betere in de series. Waititi neemt het allemaal niet serieus. Lekker melig met een grappige Hemsworth en een Bale als één van de betere schurken. Ziet er visueel tof uit en ook de effecten zijn best geslaagd te noemen.

avatar van Number23

Number23

Thor is de eerste superheld die binnen het MCU z'n 4e standalone movie krijgt en ondanks de nieuwe lading gezeik die hij over zich heen krijgt, blijft de ondertoon erg luchtig en lollig.

Volgens mij is er enorm veel geknipt in de film, want het verhaal schiet als een speer voorbij.

De film blijft daarom wegkijken als een bewegend stripboek en dat is zo'n beetje het maximale wat we mogen verwachten denk ik. De CGI is trouwens gewoon prima in orde.

Christian Bale speelt prima, maar wordt nauwelijks uitgedaagd en krijgt veel te weinig screentime, precies de redenen waarom hij overgehaald moest worden door z'n kinderen om de rol aan te nemen. Ook denk ik dat er veel extra scènes met hem zijn gesneuveld.

Portman is ook weer teruggebracht, ook al was ze allang klaar met Marvel. Helaas is ze dat vergeten te verbergen met haar acteerwerk.

Marvel moe ben ik nog lang niet, maar het wordt weer tijd dat de content wat duisterder gebracht wordt.

avatar van rcuppen79

rcuppen79

Ik zag dat deze film was toegevoegd op Disney+. In de bioscoop heb ik hem aan me voorbij laten gaan en achteraf maar goed ook, want wat een teleurstelling is deze film zeg!

Taika Waititi nam andermaal plaats op de regiestoel en zijn stijl is onveranderd: felle, schreeuwerige kleuren en een hoop onderbroekenlol. Helaas is er ditmaal geen Jeff Goldblum die de boel nog weet te redden. Het verhaal gaat nergens over en stikt van de plotgaten of onlogische wendingen. Het karakter van Thor, die ooit een stoere gast was, hebben ze met meerdere films (Thor: Ragnarok, Avengers: Endgame en nu dan Thor: Love And Thunder) volledig de das omgedaan. Hij is hier dan ook nog nauwelijks serieus te nemen. Ook de rest van de cast weet niet te imponeren. Christian Bale (die eruitziet als de tweelingbroer van die non uit The Conjuring 2) schmiert er vrolijk op los, maar zijn karakter krijgt niet veel te doen. De puberale humor draait de film de nek om en met name de scéne met Zeus (irritante rol van Russell Crowe) en alle scénes met de schreeuwende geiten is tenenkrommend slecht en voegt werkelijk niets toe aan het plot.

Het enige pluspunt aan deze schreeuwerige film was de muziek van Guns N' Roses.

avatar van El ralpho

El ralpho

Thor: love and slumber

Thor: Ragnarok bracht volgens de media een gevoel van plezier terug die in de vorige twee Thor films ontbraken. De eerste twee films en overige Marvel producties hadden Chris Hemsworth verveeld gemaakt om de superheld nog langer te spelen. Regisseur Taika Waititi bleek zich hier wel in te kunnen vinden en stelde voor om iets anders met het personage te doen. Thor: Ragnarok werd geboren en bleek een groot succes te zijn. Zelf vond ik Ragnarok niet beduidend beter dan The Dark World, al vond ik Ragnarok wel een stuk creatiever. Met de kanttekening dat Ragnarok voor eenzelfde benadering als Guardians of the Galaxy probeerde te gaan, maar dit niveau over het algemeen niet wist te behalen. Toch was ik over het algemeen te spreken over Ragnarok.

Love and thunder vind ik een heel ander verhaal. Love and slumber was dan ook een betere benaming geweest, want ik vind dit vierde deel veruit het minst van alle solo avonturen van de god van de donder. Taika Waititi lijkt op de automatische piloot te staan. Het gaat al fout bij Gorr die hoge verwachtingen opriep omdat hij een van de beste villains van het MCU zou zijn. Helaas is er sprake van het tegenovergestelde. Gorr heeft veel potentie, maar er wordt niks met deze potentie gedaan. Er gaat geen enkele dreiging van hem uit, hij wordt op een saaie, inspiratieloze manier verslagen en het acteer talent van Christian Bale komt totaal niet tot uiting. Ik vind Gorr juist een inwiselbare villain geworden die ik morgen alweer vergeten ben.

Dan de toevoeging van Jane Foster die ik ook nagenoeg alweer vergeten was. Ik weet dat het personage een belangrijke rol in de comics speelt, maar op de een of andere manier komt haar rol hier heel geforceerd over. Hoewel het lot van haar personage tragisch is, raakte deze mij deze niet omdat ik geen binding met het personage voelde. Hierbij kom ik tot de essentie van het grootste probleem van Love and Thunder: een gebrek aan binding. Thor zelf hoeft weinig moeite meer te doen om zijn publiek te veroveren, maar het is overduidelijk dat Thor betere scripts heeft gekend.

Wat overblijft zijn een aantal grappige momenten die voor geslaagd door kunnen gaan en een aantal aardige actie scènes, maar nooit had ik ook maar ooit het gevoel alsof er serieuze zaken op het spel stonden. Hier was de film daarnaast ook nog eens veel te kinderachtig en vrolijk voor. Marvel mag flink gaan bijschakelen willen ze het MCU niet als een nachtkaars uit laten gaan. En al weten ze zich ongetwijfeld weer te herpakken: dan nog is het zonde dat ze zoveel middelmatige meuk produceren tussendoor. Kwaliteit gaat namelijk nog altijd boven kwantiteit.

avatar van Chin4thefilm

Chin4thefilm

john mcclane 2 schreef:

Heb je naar dezelfde film gekeken ? Wat een vreselijke niet grappige film .

Gelukkig dat meningen verschillen.

avatar van Kondoro

Kondoro

“It feels more like a promise than a curse. So, this is my vow: all gods will die.”

Heerlijk dat ‘Marvel’, ‘Disney’ en ‘Taika Waititi’ eigenhandig deze film en personage de nek om draaien, dan is er minder werk voor het publiek. Want wat een gedrocht is deze film, om bijna van te janken. Hoe men zo’n hoogwaardig personage (zeker in een religieuze manier) kunnen verkloten is ook een kunst, en dat moet je bezitten. En dat is best raar en vooral jammer omdat de vorige film onder ‘Waiti’ juist een echte knaller was, waar ik ook enorm van heb genoten. Sowieso het hele verhaal met ‘Mjölnir’ vind ik dikke bullshit, daar doe je mij zeker geen plezier mee, ik snap sowieso niet waarom het altijd lastig lijkt voor die Amerikanen en vooral voor ‘Hollywood’ om dingen eens niet te veranderen, laat het zoals het is en bouw daaromheen.

Het speelse en lollige van ‘Taika’ kan ik meestal wel waarderen, en veel films van hem heb ik best hoog genoteerd, vaak wat droge humor maar ook fleurige films die eigenlijk vrijwel niet stil zitten. Hier zitten we eigenlijk te veel stil, het begin oogt heel goed met de komst van ‘Gorr’ en een ‘Hemsworth’ die er duidelijk zin in heeft en prima actie, het verhaal beloofde heel wat. Maar, daarna wordt eigenlijk snel duidelijk dat ‘Taika’ nergens echt wat uithaalt.

En dat is om te beginnen met het gene wat ik beneden mij ook al las, en dat is de komst van ‘Gorr’ die te erg werd gehyped maar waar te weinig mee gedaan werd. ‘Taika’ liet het er een beetje bij zitten, terwijl de duisternis die de personage ‘Gorr’ mee kreeg juist heel tof was voor een héél leuk deel in de serie. Dat ‘Christian Bale’ deze rol op zich nam vond ik juist tof, alleen merkte dat hij te weinig hij zijn personage kun halen en zijn kracht een beetje werd gemist. Leuk dat je zijn gezicht wat herkende maar, een trieste rol waar ook hij meer mee had kunnen doen. Deze duisternis doet het juist erg goed in een verhaal van Thor, en dat was duidelijk niet het hoofddoel van ‘Taika’, waarvan ik meer het gevoel had dat het moest om zo’n tegenstander in de film te krijgen en daaromheen krijgen we gewoon te veel meuk te zien.

Daarbij werd er inderdaad ook te veel aandacht gevestigd aan ‘Jane’ die in mijn ogen de film juist naar beneden haalt. Dat hele duo vechten vond ik niet zo boeiend om heel eerlijk te zijn, ik kijk een film als dit graag voor ‘Thor’, en niet voor één of andere snol die zich er mee komt bemoeien en ook nog eens ‘Mjölnir’ krijgt…

En ik wil misschien deze film weer zo snel mogelijk vergeten, want de film valt me echt vies tegen. Ja, het is best mooi gemaakt, de CGI zag er puik uit maar, voor mij voornamelijk wel te fel, te heftige kleurtjes, te druk en dat maakte de film nogal onsympathiek. Ja, de film was behoorlijk woke maar daar stoorde ik me niet zo snel aan, de kinderen waren mijn grootste ergernis en drukte toch de film weer wat verder naar beneden.

Deze film viel gewoon weg erg tegen, er werd te leuk over gedaan en na het zien van de trailer was overigens mijn verwachting al behoorlijk weg, omdat die ook al best tegen viel. Ik heb de film moeten uitzitten, en dat is nooit best. De film was na ander halfuur wel klaar voor mij, en ik voelde er daarna nog maar weinig voor. Jammer, had zeker na het vorige deel best veel van de film verwacht.

avatar van The Oceanic Six

Kondoro schreef:

De film scoort op elke site een voldoende en de film was een groot financieel succes, dus werkelijk geen idee waar je je verhaal op baseert.

Dat het je smaak niet is kan natuurlijk, maar hou het gewoon bij je eigen visie.

avatar van Shadowed

Shadowed

Waititi achter het stuur.

Is als regisseur de laatste tijd echt lekker bezig moet ik zeggen. In het begin vond ik zijn werk niet bijzonder, en Waititi is wel één van de weinige regisseurs die alleen maar beter is geworden sindsdien hij naar Hollywood vertrokken is. Weet altijd wel zijn eigen stempel op de film te drukken.

Wie Ragnarok een genietbaar derde deel vond van de reeks, zal waarschijnlijk ook geen problemen ervaren om door deze film heen te komen. Zelfde tempo, zelfde humor en nagenoeg dezelfde cast. Wel iets meer dramatiek en achtergrond, en natuurlijk een compleet ander verhaal, maar nog altijd dezelfde vlotte toon. Een film als Love and Thunder is eigenlijk het ideale popcornvoer. Kakt nooit in, blijft altijd vlot en ziet er goed uit.

Bale acteert als superschurk nogal extra maar uiteindelijk is het wel een degelijk personage. Doet het alleen als dramatisch acteur wat beter dan eng acteur. Hemsworth is altijd wel geschikt geweest voor deze rol, Thompson en Portman zijn niet geweldig maar mogen er wel wezen en Crowe vond ik in zijn korte bijrol erg geestig. Eigenlijk zit de hele film vol met lollige scenes, maar ook de actie slaat best aan.

De actie in de finale is echter wat jammerlijk en tussendoor zijn er niet echt grote actiespektakels die een blijvende indruk zullen achterlaten, maar al bij al ideaal vermaak. De twee uur die het duurt zijn bijna geen enkel probleem. Ik had graag nog wat meer nachtmerriesequenties gezien, die scenes vallen echt op, maar dit blijft gewoon leuk vermaak. Waititi mag wat mij betreft met alle plezier terugkeren naar een potentieel vijfde deel.

avatar van Karst

Karst

Poeh, niet heel sterk. De balans is wel een beetje zoek in deze film. Te veel humor die net niet lukt, actie die net niet spannend of interessant genoeg is, te veel karakters die niet genoeg toevoegen.

Bale krijgt veel te weinig te doen en wordt niet goed gebruikt waardoor Gorr eigenlijk niet heel interessant wordt. Hemsworth doet het op de automatische piloot en heeft helaas niet de beste grappen, iets wat hem normaal gesproken prima afgaat.

Positieve punten zijn wat mij betreft de vaart, de soundtrack en de visuals. Vooruit, drie sterren maar dit had flink wat beter gekund m.i.

avatar van RobinF

RobinF

Heb naar 1 grote comedy show gekeken. Naked gun is er niks bij. Een droog grapje hier en daar is wel leuk. Maar vind het erg overdreven nu

avatar van james_cameron

De formule blijkt niet voor een tweede keer te werken voor regisseur Taika Waititi, ondanks de geïnspireerde casting van Christian Bale en Russell Crowe. Vooral Crowe is hilarisch als nichterige god Zeus. De plot is helaas tenenkrommend sentimenteel en de grappen en grollen erg geforceerd. Hier en daar een oprecht leuk moment, maar het is allemaal te dik aangezet. De kitscherige vormgeving en tweederangs special effects helpen ook niet bepaald mee. En hoe vaak moeten we Guns 'N Roses nog aanhoren op een soundtrack?

avatar van macrobody

macrobody

Waarschijnlijk naar The Boys gekeken seizoen 3. Goden en orgies, maar dat past dan helemaal niet bij een Marvel film vind ik persoonlijk ook al wordt het alleen maar genoemd. Verder weer jammer dat het allemaal weer met een sisser afloopt. Hoe verrassend zou het zijn als hij wel alle goden van kant maakt en de kinderen niet kan redden. Verzin daarna maar iets om het weer recht te breien. Matig.

avatar van nepdance

nepdance

Sjonge wat een aanfluiting...

Dit is nou zo'n film waar je je als acteur moet schamen als je er in meespeelt.

Als je met zo'n budget zulke meuk aflevert kun je beter iets anders gaan doen.

avatar van mrklm

mrklm

Gorr [Christian Bale] keert zich tegen de Goden tot wie hij tevergeefs heeft gebeden om te voorkomen dat zijn dochtertje zou sterven van de dorst. Met behulp van het Necrosword vergaart hij grote krachten waarmee hij een groep kinderen ontvoert. Thor [Chris Hemsworth] en kornuiten brengen redding met hulp van zijn oude liefde Jane Foster [Natalie Portman] en King Valkyrie [Tessa Thompson]. Laat het maar aan Waititi over om deze franchise te reduceren tot het niveau van een kind met een korte aandachtsspanne. Een barrage aan flauwe grappen (inclusief de muzikale soundtrack) en cameo’s van o.a. Ben Falcone, Sam Neill, Melissa McCarthy en Luke Hemsworth doen dit denken aan één van die verschrikkelijke parodieën waar Jason Friedberg en Aaron Seltzer de bioscopen jarenlang mee vervuilden. Een bijzondere prestatie van de zwaar overschatte Waititi (die medeverantwoordelijk is voor het erbarmelijke scenario), maar niet ééntje om trots op te zijn.

avatar van Mickey b

Mickey b

Los van de goede muziek en CGI was de film een echte flop. Kleuterverhaal. Geen inhoud, meer slapstick dan marvelactie. Had gevoel dat enigste doel hier was om zichzelf zo belachelijk mogelijk te maken. Snap niet dat Chris Hemsworth hier mee is akkoord gegaan om zijn personage zo de grond in te boren. Triestig…

avatar van fritsy

fritsy

Thor Franchise om zeep geholpen met deze film. kijk de deleted scene maar niet, dan kijk je film al helemaal niet meer.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

wat is er in hemelsnaam met Thor gebeurd? Hij is een persiflage geworden van zichzelf.

Ook de rol van Crow irriteerde mij mateloos. Zo jammer van de reeks deel 1 was echt leuk!

avatar van woeler82

woeler82

Beetje een tegenvaller, de balans tussen actie en humor slaat meer naar humor en over de humor kan ik niet om lachen Het is te flauw De actie zijn wel redelijk maar de film is goed voor 1x kijken om daarna snel te vergeten

Jammer dat deze tegenvalt terwijl de andere 3 delen beter waren dan deze

avatar van Debo

Debo

Ik was al geen fan van Marvel maar dit is echt te slecht om te branden. leuk misschien voor kinderen maar kon hem niet af kijken.

avatar van RonHoogvliet

RonHoogvliet

Wat een vreselijk slechte film. Sinds End Game is Marvel echt volledig de verkeerde richting op gegaan. Echt elke zin moet zogenaamd lollig zijn maar is dat in 99 van de 100 keer absoluut niet. Het had mooi geweest als ze de verhalen een beetje meer richting 18+ hadden verschoven maar in plaats daarvan is het meer geschikt voor 8-jarigen. Heel erg zonde.

Melig gedoe dit zeg.

Heel veel pogingen tot grapjes maar ik heb eigenlijk alleen moeten lachen om die hysterische geiten.

Bijzonder ook hoe mensen als Bale en Portman moeite zitten te verspillen aan dit soort onzin.

En die Guns n Roses hitjes maken het alleen nog maar meliger.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Thor: Love and Thunder is kostelijk, pretentieloos vermaak. Het neemt zichzelf totaal niet serieus en daarmee worden allerlei tekortkomingen verbloemd. Het verhaal is vrij simpel, voorspelbaar en biedt niets nieuws.

Daarnaast kent het MCU onderhand zoveel personages dat het onlogisch is dat Thor niet van deze of gene om hulp vraagt.Om die reden kunnen 'solo films' van Marvel superhelden eigenlijk alleen nog maar prequels zijn, want anders slaat het nergens op dat ze een held niet even de Hulk belt ofzo.

Verder natuurlijk veel woke shit. Een vrouwelijk personage dat zichzelf "king" noemt (dus gay), een ander personage dat twee vaders heeft (dus gay), maar de film is dermate vermakelijk dat ik me aan deze opzichtige, geforceerde inclusiviteit niet kon storen.

Sowieso kan een film waarin vier Guns 'N Roses nummers voorkomen nooit tegenvallen. Als bonus is daar Christian Bale, die van een simpele rol echt een hele goede, enge schurk maakt.

Leuke film, 3,5 sterren

avatar van Rodger

Rodger

Zat wel leuke humor in.. ach prima ... geen echte hoogvlieger

2.5 **