• 9.373.219 stemmen

Met onder meer: Brad Pitt, Joey King en Aaron Taylor-Johnson

Gesproken taal: Engels, Japans, Spaans en Russisch

Releasedatum: 4 augustus 2022

Plot Bullet Train

"The end of the line is just the beginning."

In een Japanse hogesnelheidstrein bevindt zich een groep van huur- en sluipmoordenaars met individuele motieven. Gaandeweg ontdekken ze dat hun motieven een link met elkaar lijken te hebben. Het duurt niet lang voordat de spanningen onderling hoog op beginnen te lopen.

avatar van Demeter

Demeter

Elvedi schreef:

Ik denk dat dat ook wel een beetje de hele intentie is van deze film. Je moet het ook niet vergelijken met een John Wick ofzo. Dan stelt dit weinig voor, maar voor de type film was het echt zeer vermakelijk.

Het is de intentie van de film om niet spannend te zijn, volgens jou. Dat kan en dat is prima, maar als hij dan ook al totaal niet grappig is, dan blijft er niets meer over, is mijn punt.

avatar van Erikb99

Erikb99

En wat vond ik er nou van:

De film is ontzettend goed in elkaar gezet. Allerlei vreemde verhalen die elkaar doorkruisen en toch uiteindelijk als puzzelstukjes in elkaar vallen tot een geheel. Alle karakters zijn natuurlijk uitvergroot. Brad Pitt speelt de sterren van de hemel in dit verhaal maar ook de andere karakters doen niet veel onder. Plus het feit dat alles zich afspeelt in een Japanse hogesnelheidstrein maakt het verhaal juist overzichtelijk. De acties zijn goed gefilmd en je merkt wel aan alles dat het Deadpool 2 team zich ermee bemoeit. Sommige grappen werken tja en sommige niet, je kan niet iedereen blij maken. De leuke side steps zoals een flesje water of een slang (moet je de film maar gaan kijken) zorgde voor nog meer hilariteit. En er is een filmpje tijdens de aftiteling dus is het wel handig te blijven zitten. Aanrader? ABSOLUUT!! Erg genoten van de film.

avatar van Rudolf12

Rudolf12

Actie gaat zo snel dat het gewoonweg niet te volgen is. Onreel en onsamenhangend verhaal. Slechts 2 sterren.

avatar van RagnaRock

RagnaRock

Ik vond de film (vorige week vrijdag gezien) tamelijk sterk. Aan de negatieve zijde zeg ik wel dat ik Brad Pitt zijn dialogen en grapjes wat flauw vond. Zat voor mij een beetje in de Owen Wilson hoek. Daarentegen waren de andere dialogen en grapjes aan de betere kant. De karakters Tangerine en Lemon zijn mijn favorieten op dat vlak. Gecombineerd met de setting en cinematografie zou ik zeggen dat deze film het zeker waard is nog een keer te kijken. Qua sfeer zit er een bepaalde flair in deze film die ik wat in het Craig tijdperk van Bondfilms heb gemist. Ik zou nog willen zeggen dat als je een liefhebber bent van Tarantino en Guy Ritchie films dat deze film zeker het kijken waard is. Maar daar bedoel ik niet mee dat de film een copycat is, het is zijn eigen film met eigen karakter.

avatar van ibendb

ibendb

Erg snelle (ha!) actiefilm met goede gevechten, een plot dat je steeds doet gissen waar het geen gaat en erg veel toffe cameo’s. Brad Pitt is geweldig maar de cake gaat naar Aaron Taylor-Johnson. Hij mag mijn kinderen maken.

avatar van Mr Grey

Mr Grey

ongelofelijke waardeloze TE overdreven, Onrealistische shitfilm. In de prullebak ermee

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Pfoe, voor mij de grootste teleurstelling van 2022. Een plot wat van toevalligheden aan elkaar hangt, matige choreografie, een verschrikkelijke greenscreen-look, slappe humor en een totaal gebrek aan spanning. Van David Leitch had ik echt wat meer verwacht met zijn staat van dienst. Dit voelt als een Netflix film van begin tot eind. Een grote sterrencast aan karikaturen en cameo’s in een lege huls. Werkelijk niets memorabels aan. De treinsequentie van The Hunted uit 1995 lijkt hierbij een meesterwerk.

avatar van james_cameron

Vrij vervelende aktiekomedie, bevolkt door ongeloofwaardige en vooral irritante personages. De plot zit vol met wendingen die je reeds van verre ziet aankomen en de aktiescenes stellen bar weinig voor. De humor is vooral erg flauw. Visueel is de film ook van bedenkelijk niveau. Nergens heb je het idee dat de plot zich afspeelt in een daadwerkelijke trein, laat staan dat die trein zich zou moeten voortbewegen in Japan.

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Wat een vermoeiende film is dit zeg, en ook totaal niet grappig eerder vevelend dit terwijl het verhaal toch best wel aardig is. De cast kon mij ook niet overtuigen, op 2 na Aaron Taylor-Johnson en Michael Shannon die beide waren wel goed gecast. Vooral de laatste als The White Death man die had in John Wick gemoeten, maar goed de actiescenes waren op zich ok, de setting van de trein en Japan vond ik een pluspunt. Kortom een deze film is niet mijn ding maar ja je kan niet alles, gelukkig heeft 2022 wel beter films gebracht

avatar van davey400

davey400

Heerlijk. Niet persé heel hoogstaand, wel heel vermakelijk.

Fantastisch hoe deze film vol zit met subtiele leuke details.

Bij de eerste zichtbare voetstappen van BP en de bijbehorende muziek moest ik al erg lachen.

Tot aan het einde waar een veel te schone, veel te nieuwe, veel te mooie auto de setting in komt rijden zit de film vol met dit soort subtiele details die verwijzen naar allerlei andere films.

Zelf dezelfde rit ook wel eens gemaakt, en die was een stuk saaier. Maar wel leuk dat je het timeframe kent waarbinnen de film zich dus afspeelt, en ook dat is best uniek volgens mij. Bij de serie '24' was dat een enorm ding; hier hoor je er niet veel over.

Zeker binnenkort nog eens kijken en er eerst maar eens meer over lezen, omdat er vermoedelijk nog veel meer leuke details in zitten.

Nette 3,5 *, want voor mij toch echt wel boven gemiddeld.

avatar van stormfox

stormfox

Ik had een meesterwerk verwacht maar zat naar een onrealistische kinderfilm te kijken. Blij dat ik deze niet in de biosscoop had gezien.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik heb net een klein half uurtje zitten kijken. Kon het helaas niet helemaal uit kijken. Maar wat ik er zo in het begin van zag, deed het me best wel aan een Tarantino film denken, ik bedoel die dialogen en zo. Morgen ga ik de film verder kijken en ben benieuwd want het zag er verder wel goed uit.

avatar van Hoggiebro

Hoggiebro

Erg leuke film met veel verhaallijnen die precies in elkaar vallen. Dikke voldoende

avatar van John Milton

John Milton

Hmmm, I dunno. Ondanks zweempjes Tarantino en Ritchie, werkt het niet allemaal. Maar telkens wanneer ik dacht: ‘Dit is eigenlijk best slecht’, kwam er zo’n inventieve actiescène of grap van Brad Pitt dat ik hardop moest lachen. Hierdoor ging ik continu van 2,5* naar 3,5*, en weer terug. Laat ik er dan maar tussenin gaan zitten qua waardering. Leuke Cameos, maar wel wat geforceerd.

avatar van Kevinmastah

Kevinmastah

Redelijke film,

Begin van de film gaat het allemaal best wel snel.
Er word in no-time allemaal personages geïntroduceerd.
Echte achtergronden vd personages word niet echt duidelijk.
De actie is bruut en sommige opmerking zijn best grappig.
Ik vond de tweeling juist wel grappig.
Maar niet alles in deze film is positief.
Ik vond de film best lang duren en het trucje toffe opmerking en dan de kill kwam iets te vaak voorbij.
Stukje dialoog en aktie, stukje dialoog en weer actie.
Na een 1,5 uur begon ik me te vervelen van de zoveelste gevecht in de trein.
Op het eind vliegt de film uit de bocht door in botsing te komen met een andere trein, maar de trein rijdt gewoon door. Dat stukje was Over the top en too much. Niet geloofwaardig.
Had er meer van verwacht.

3 / 5
6,5 / 10

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Jawel, ik vond dit toch wel heel vermakelijk. Mooie gevechten en leuke humor. Brad Pitt deed het wel weer goed in deze rol, net zoals de rest van de cast. Dit moet je beslist kijken als je de Tarantino films graag ziet. Want het is wel duidelijk door wie David Leitch zich liet inspireren voor Bullet Train. Zo mogen er voor mij wel meer actie films gemaakt worden.

avatar van SergioMalick

SergioMalick

Voor de helft een erg leuke komedie. Echter wanneer er mensen aan een hoge- snelheidstrein begonnen te hangen was ik er wel een beetje klaar mee] Dat het niet realistisch is mag geen kritiek zijn in de context van de film, maar wanneer het er zo lelijk uitziet wordt het wel irritant.
De grappen en grollen van Brad Pitt hielden de film overeind, maar uiteindelijk duurt het gewoon veels te lang. Hoe langer de film duurde hoe lelijker de film werd, terwijl het voor de pauze er allemaal best gaaf uitzag. De kleine gevechten zijn prima, maar sommige actiescènes zijn echt heel slecht anno 2022.

avatar van schumacher

schumacher

Vond er weinig aan.

avatar van blurp194

blurp194

Ontspoord.

Om maar even te beginnen, de cinematografie irriteert me. Het ziet er allemaal ontzettend nep uit, maar niet zo dat dat de bedoeling lijkt. Alsof iemand een nieuw trucje met zijn camera aan het uitproberen is - maar doe dat op de academie alsjeblieft, niet in een film waar mensen naar gaan kijken.

Een verhaal, nee daar begin ik maar niet over. Niet alleen dat het op niets trekt, er komt niet eens echt uit waarom we zonodig twee uur naar gesoebat in een trein moeten kijken. Alsof die set de enige was die vrijgespeeld kon worden, zoiets.

Dan de actie ook maar even. Niet dat een film daarover zou moeten gaan, maar het is het enige wat nog een beetje werkt - in de eerste matpartij zat dan tenminste nog iets vagelijks grappigs. Daarna is dat ook wel over, de paar grappen die er nog langskomen zijn te flauw voor woorden.

Leitch laat wel erg duidelijk zien dat hij van oorsprong stuntman is. Misschien had hij daarbij moeten blijven, want een vermelding als ‘Spartan Warrior (uncredited)’, daar mag je trots op zijn. Atomic Blonde kon ik nog hebben, maar deze Bullet Train loopt te ver uit de rails.

avatar van sportfan27

sportfan27

De trailer is beter dan de film. Een soort Guy Ritchie wannabe rip off maar dan echt heel slecht uitgevoerd. Karakters oninteressant, veel te geforceerd grappig willen zijn. Vecht scènes ondermaats. Zonder Brad Pitt had dit vehikel niet eens de bioscoop gehaald. B-film puur sang.

avatar van filmkul

filmkul

Leuke actie komedie. Het verhaal zit best leuk in elkaar maar moet wel met een korrel zout genomen worden. De uitvoering is een mix van Tarantino en Ritchie en redelijk geslaagd. Net als de trein (die van buiten af harder lijkt te rijden dan van binnenuit gezien) zit de vaart er lekker in en de film verveelt ook geen moment. Humor wordt afgewisseld met harde actie en een vleugje mysterie. De actiescenes zien er goed uit en er mag wat bloed vloeien. De humor is lekker droog en past goed bij de setting met een aantal maffe figuren. De acteurs hebben er echt lol in en zeker Pitt schittert. Prima vermaak. 3.5/4.0

avatar van macrobody

macrobody

Luchtige film met wat grappen en grollen waar je van moet houden anders wordt het een lange zit. Aardig tussendoortje.

avatar van pietpuk

pietpuk

Teleurstellend. Personages in de film zijn "gemaakt" en komen niet echt tot leven. Humor is van niveau kleuterschool en komt er totaal niet uit. Allemaal erg geforceerd. Flitsende beelden moeten dat allemaal goed maken maar dat werkt ook al niet. Pfff

avatar van Alathir

Alathir

Bullet Train is niet direct een film waarin je een Brad Pitt zou verwachten maar eigenlijk is de combinatie best wel goed. Over-the-top actie, soms behoorlijk grappig en absurde humor maken dit wel een leuke film. Het verhaal is simpel maar de flashbacks zorgen wel voor meer achtergrond. Soms zelfs een hele scène gewoon om iets absurds te kunnen filmen wat zich dan op de trein afspeelt. Hier en daar denk je van de schrijvers waren vast high of zat toen ze dit schreven maar het werkt wel. Ook een zeer aardige cast met op het laatste nog een Sandra Bullock.

Verrassend leuke, hilarische film, gave beelden en toffe humor. Vooral niet te serieus deze film ingaan, dan heb je een top avond! Brad Pitt was wederom weer top hier!!

avatar van Jynxter

Jynxter

Een luchtige en over-the-top klucht. Veel meer is Bullet Train niet. Maar de acteurs lijken er prima zin in te hebben hun bonte karakters neer te zetten. En de vluchtige flitsen afgewisseld door relatief lange dialogen zijn best vermakelijk, al zijn ze soms wat flauw. Natuurlijk zijn dergelijke opzetjes al eens beter gedaan door andere regisseurs. Maar dat doet geen afbreuk aan het kijkplezier.

avatar van AniSter

AniSter

Komedie? Laat me niet lachen! Dit was niet alleen puur amusement, maar zelfs dom amusement. Wazig plot, wazige beelden en met dat laatste bedoel ik de slechte CGI. Zeer magere en simpele humor. Tja, en dan nog eens de vertoning van Maria aan het slot; wat zag die er slecht uit, akelig zelfs, waarschijnlijk de beste CGI van de hele film. Brad Pitt deed het goed, maar ik zie hem liever in andere films zoals die van Tarantino. Kijk ook even door in de aftiteling; daar zit ergens nog een kleine verrassing. Ik begon met de amusementswaarde: die was voldoende.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Een zeer goede aktie film,met enige humor.

Naarmate hij vordert wordt, hij steeds spectaculairer, vooral het laatste gedeelte van de film.

Met pittige harde scenes en uitstekende aktie.

En de acteur Hiroyuki Sanada is echt een ster met een geweldige charisma.

Uiteraard ook Brad Pitt en de andere hoofdrol spelers zijn fantastisch.

Een film waar de kogel trein vaart, goed in zit zullen we maar zeggen.

avatar van 3316mixer

3316mixer

Een absurde aktie film die alle natuurwetten tart. Daarnaast is de CGI duidelijk aanwezig, wat een absoluut minpunt is voor dit vehikel voor een softe Brad Pitt.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Aardig filmpje, maar iets te geforceerd Tarantino/Ritchie-esk.

Ben wel stiekem fan van Aaron T.J., goeie acteur.