- Home
Gesproken taal: Engels, Japans, Spaans en Russisch
Releasedatum: 4 augustus 2022
Bekijk via Viaplay
Plot Bullet Train
"The end of the line is just the beginning."
In een Japanse hogesnelheidstrein bevindt zich een groep van huur- en sluipmoordenaars met individuele motieven. Gaandeweg ontdekken ze dat hun motieven een link met elkaar lijken te hebben. Het duurt niet lang voordat de spanningen onderling hoog op beginnen te lopen.
- IMDb (7,3 / 522030)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op meJane
White Death
The Wolf
Maria
The Hornet
Erg tof filmpje dat qua stijl doet denken aan het werk van Quintin Tarantino, maar regisseur David Leitch heeft natuurlijk zelf al genoeg actiefilms geregisseerd dat je het ook gewoon de Leitch-stijl mag noemen. Films als Deadpool 2, John Wick en Hobbs & Shaw die van hem kwamen hebben namelijk hetzelfde stijltje, stijlvolle actie met veel onderkoelde humor. Ik hou er ieder geval van.
We volgen een lading huurmoordenaars en ander tuig die in een lange treinreis in Japan met elkaar aan de stok krijgen. Hoe langer de film duurt, des de duidelijker word het plot waarom iedereen er is. Het is geen moeilijk verhaal maar wel leuk genoeg uitgewerkt om te boeien, al had de film van mij best 20 minuten korter gekund. Maar toch heb ik me geen moment verveeld door de vermakelijke personages, de lompe situaties waarin ze belanden en door de bij vlagen heerlijk grove actie. En dit alles komt allemaal luchtig aan bod met de nodige humor waar ik gelukkig mezelf goed mee kon vermaken. Zeker hoofdrolspeler Brad Pitt blijft toch wel een fijne acteur die de laatste jaren sowieso zich op komisch gebied goed ontwikkeld. Buiten dat is hij nog altijd zichzelf; met veel uitstraling en zelfvertrouwen in beeld. De rest van de cast doet het ook leuk. Zo richting het einde ontspoort de film wel letterlijk en figuurlijk, maar doordat deze film zich geen moment serieus neemt weet ook dat deel te boeien. Want tsja, dat er geen alarm werd geslagen met een half uitgemoorde trein waar ook normale passagiers en crew in zitten is wel een beetje gek te noemen, maar ik had er niet zoveel moeite mee.
Verder leuk dat zo'n blockbuster eens verder gaat dan een verhaal in Amerika. Japan is een prachtig land en deze film weet dit qua beeld, soundtrack en sfeer ook goed aan mij als kijker te verkopen. Dat geeft de film een halfje extra in mijn eindscore die ik anders niet had gegeven.
JacoBaco
Goede vlotte actiefilm die helaas naar mijn idee wel net iets te veel zijn best doet om grappig te zijn. En in mijn geval vond ik 75% daadwerkelijk grappig. Maar gelukkig wordt die 25% helemaal goedgemaakt door 90% van de acteurs. Met in het bijzonder Aaron Taylor-Johnson. Ik moest hem even opzoeken, want ik wist echt even niet wie hij is. En blijkbaar heb ik hem niet meer herkend sinds zijn rol in Avengers: Age of Ultron
Bullet Train is een geslaagde mix van een Guy Ritchie en een John Wick film. Echter jammer dat de humor dus niet altijd leuk is en een ander klein nadeel is Brad Pitt. Hij is hier niet op zijn best. Nee, laat ik het anders zeggen, hij is het minst interessant. Maar dat kan natuurlijk aan zijn script liggen of omdat hij eigenlijk niet echt in de film past.
En tot slot, er zitten een paar cameos in de film en die zijn altijd overbodig natuurlijk, maar vaak wel leuk.
Mocht je van Leitch zijn stijl van filmen houden, dan heb je met Bullet Train ook ruim 2 uur aan pure fun. Brute actie en een shitload aan humor voeren de boventoon en zorgen ervoor dat de film echt geen moment verveelt. Waar Leitch het goed doet met deze verfilming is dat hij de film continu interessant weet te houden. Het speelt zich af in een afgesloten ruimte, maar de hele trein zit vol huurmoordenaars en het plot zit dusdanig goed in elkaar dat het je nieuwsgierig weet te houden naar wat er precies gebeurt en je aan het eind ook een bevredigend antwoord krijgt op alle vragen die je hebt.
Met Pitt, King, Taylor-Johnson (herkende hem niet), Tyree Henry, Bad Bunny, Zazie Beetz en Shannon heb je toch een goed gevulde trein met huurmoordenaars en iedereen lijkt ontzettend veel plezier met hun rol te hebben. Vooral Pitt in deze komische rol is tamelijk briljant. Het lijkt haast alsof hij zijn jeugd heeft hervonden de laatste 5 jaar. Wat een boel leuke rollen heeft hij zeg.
Ja, de film duurt misschien een kwartiertje te lang. Maar het zit zo vol en het houdt je continu bezig dat je er totaal geen erg in hebt. Ik heb gelachen om de humor en genoten van de actie. Het plot is vermakelijk en zit verder goed in elkaar. Dan heb je mij binnen gehengeld en heb je wat mij betreft een top 10 kandidaat voor mijn beste films lijstje. Ik vermoed wel dat sommige mensen deze stijl van humor niet zullen waarderen, die zullen dan 126 pure ergernis tegemoet gaan. Maar dat is hun verlies, don't take life to serious is alvast mijn advies voor die mensen.
Shinobi
"If you put peace out in the world, you get peace back."
Dit is toch niet helemaal wat ik ervan verwacht had.
Brad Pitt kruipt hier in de huid van huurmoordenaar Ladybug. Hij verkeert in een existentiële crisis, omdat het geluk hem niet lijkt toe te lachen. Een ogenschijnlijk simpel klusje om een koffertje te bemachtigen aan boord van een Shinkansen zou hier verandering in moeten brengen. Uitgerekend voor hem blijkt de trein vol te zitten met allerlei kapers op de kust.
Qua toon doet 'Bullet Train' mij denken aan een combo tussen het werk van Quentin Tarantino en Guy Ritchie. Het is alleen jammer dat deze stijl niet helemaal goed uit de verf komt. Dit zorgt er meermaals voor dat er verscheidene subplots en flashbacks door elkaar heen lopen. Al te bevorderlijk is dit niet voor het verhaal; het is nogal overvol te noemen.
Daarentegen kon ik zeker wel genieten van de ensemblecast. Stuk voor stuk zetten ze de meest opmerkelijke figuren neer en daarbij zitten er nog eens een paar leuke verrassingen in verstopt. Het levert in ieder geval grappige dialogen op, hoewel de humor soms iets te geforceerd wordt. De actie is eveneens aardig, maar met David Leitch als regisseur had ik meer keihard spektakel verwacht.
Al met al een aardige actiefilm voor tussendoor.
3,0 Sterren.
martijnk
Ik heb me best vermaakt maar ik vond het echt een ripoff van Kill Bill gemengd met wat Guy Richie scenes. De gore, het slechte meisje, de eindbaas. Eén op één kopie.
De humor was misschien niet helemaal mijn ding maar voelde vaak ook geforceerd.
Ik ben naar IMAX gegaan maar de film was daar niet voor gemaakt dus spaar je geld uit door dat niet te doen.
Moviegooner
Bullet Train is geregisseerd door David Leitich, maar je zou eerder denken dat Guy Richie op de regie stoel zit; flashbacks, hippe, lange dialogen, Britten, humor, gecombineerd met over de top momenten waaronder het einde dat deed denken aan de laatste Fast and the Furious film: 'Fast 9'. En het werkte! De film was erg vermakelijk met leuke, kleurrijke personages, waaronder de fruit-broers, één daarvan 'Lemon' die een obsessie had over 'Thomas de trein' iets wat weer Guy Richie zou doen.
Verder scherpe, grappige dialogen. Actie scenes, die verzorgd, soms te snel over zijn. Ik stoorde mij wel aan de hoeveelheid flashbacks, maar later was ik er wel gewend aan geraakt doordat je zo kan genieten van de film
De humor van Guy Ritchie en Edgar Wright met een blik vol absurde grappen en zeer kleurrijke figuren. Brad Pitt is in vorm in één van zijn leukere filmrollen van de voorbije jaren. En ik verwonder me opnieuw wat voor onderschat acteur Aaron Taylor-Johnson is die als een kameleon de film op zich niet opeist, maar altijd wel een heerlijke rol speelt in een geheel andere gedaante.
De setting met de trein zorgt ook figuurlijk voor de nodige vaart. Het verhaal is niet moeilijk te volgen, maar toch wordt je genoeg verrast. Ik hoop dat we van David Leitch meer van dit mogen zien ipv de Deadpool films. En benieuwd of scriptschrijver Zak Olkewicz een eenmalige lucky shot had of we nog meer heerlijke humor van hem te zien krijgen.
mjk87 (moderator films)
Wat een gedrocht van een film, in hetzelfde rijtje als enkele Ritchie-draken zoals Snatch en Lock, Stock.
Ik noem deze films omdat dit qua idee direct door Ritchie geïnspireerd lijkt die zelf op zijn beurt door Tarantino weer is beïnvloed. Het enige verschil is dat Tarantino wel boeiende personages weet te schrijven die net binnen het geloofwaardige vallen waardoor ze wel grappig, oprecht en dreigend overkomen en zijn teksten zijn ook een stuk beter geschreven. In deze Bullet Train wil men vooral heel hip zijn (dat hele gedoe met Thomas de Stoomlocomotief is nergens grappig) maar s dat daardoor nergens. De acteurs weten ook allen weinig van hun rol te maken. Dat duo is irritant vooral. Eigenlijk redt Pitt de film nog een beetje omdat hij wel weet in wat voor film hij zit, en die oudere Japanse meneer straalt nog iets van autoriteit uit. En Joey King is sowieso een favoriet maar ze kan ook weinig met haar rol.
Verder nogal wat zijplotjes die ook vooral hip willen zijn en her en der een verrassing, maar dit is zo'n film dat je weet dat er nogal wat plottwistjes in voorkomen en het is alleen wachten welke de makers precies bedenken. Uiteindelijk wordt dat een gaapfestijn. Geen boeiende personages en slecht verhaal dus, maar ook de actie valt tegen. Vaak rommelig geschoten, in ieder geval nergens bijzonder laat staan spannend (zoals de hele film dat nergens is omdat deze zichzelf nergens serieus neemt) en ondersteund door foeilelijke cgi. 1,0*.
Sergio Leone
Amusant.
Weinig opzienbarend filmpje. Actiekomedie pur sang. Volgens sommigen in de lijn van Guy Rithcie's werk. Ik zie wel enige gelijkenissen, maar vind het verder toch heel anders. Vooral veel Amerikaanser. Ook best lelijk geschoten bij momenten. Potsierlijke tussentitels, die lukraak gebruikt worden om dat warrige begin schwung mee te geven. Dat is niet goed gelukt, want ondanks regelmatige overgangen komt de film moeizaam op gang.
Ook later in het verhaal heb ik mij af en toe gestoord aan het onsamenhangende verhaaltje dat alle personages aan elkaar verbindt. Dat is nogal met haken en ogen aaneen geschreven, om ze toch maar aan elkaar te linken. Daar had ik op meer gehoopt. Hetzelfde geldt voor de personages. Leuk bedoelde typetjes die lang niet allemaal leuk zijn. Brad Pitt doet het wel goed in de hoofdrol - hij heeft ook wel wat komisch talent en zelfspot. Maar minstens de helft van de personages is evengoed mislukt. Ik denk dan aan die flauwe Zoey King bijvoorbeeld.
Dat gezegd zijnde is Bullet Train wel behoorlijk vermakelijk. Met het verstand op nul kan ik nog best genieten van zo'n komische actieprent op één locatie. Enkele actiescènes zijn amusant, al mag David Leitch zijn lat toch nog wat hoger leggen. Zeker als er CGI bij kijken komt. Die is spuuglelijk. Een jaar of 4, 5 geleden leek Hollywood mij richting het hoogtepunt van CGI te gaan, maar dat is intussen toch al weer afgebot. Maar voor een keertje best leuke kost.
Macmanus
Vreselijke saaie film met 0,0 komische timing. Zelden zo verveelt met een film. Dit vergelijken met Ritchie of Tarantino is de TV Kantine vergelijken met Jiskefet.
jjdeventer
Gisterenavond naar de bios met toch enigzins hoge verwachtingen. Helaas, had ik het na 10 minuten wel weer gezien. Natuurlijk is het bedoeld als komische actiefilm, maar er had wel iets meer moeite gestoken kunnen worden in het verhaal. Sommige fundamentele dingen kloppen gewoon echt voor geen meter. Dat was echter niet het ergste, dat waren namelijk de tenenkrommende dialogen die overduidelijk heel grappig bedoeld waren, maar het daardoor totaal niet waren. Dat was ook in de zaal te merken, er werd amper gelachen. Na de introductie van het zoveelste over de top personage dat zich in de rij aansloot om mee te doen in de slachtpartij, snakte ik echt naar het einde. Brad Pitt gaf onlangs aan dat zijn pensioen niet lang meer op zich laat wachten. Ik kan dat alleen maar toejuichen na het zien van deze film. Deze film, is echt een smet op zijn blazoen. Hopelijk eindigt hij niet als Bruce Willis, met een oneindige reeks aan B-films. Ik was echt verbaasd dat David Leitch deze film heeft geproduceerd. Deadpool 2 stond bol van onzinnige, platte humor en vond ik geweldig. Hoe kan je dan nu zo de plank mis slaan.....
Duke Nukem
- 1982 stemmen
Oei, wat een teleurstelling zeg!
Ik weet niet waarom ik hoge verwachtingen bij deze film had: het feit dat Brad Pitt meedoet (die ik nog wel grappig vind in Once upon a Time in Hollywood en zelfs met zijn cameo in The Lost City, nog zo'n mislukte komedie), de mooie poster of de verraderlijke hoge score hier en op IMDb? Sandra Bullock en Channing Tatum hebben trouwens ook een rolletje in deze film.
Maar het valt allemaal erg tegen: de geforceerde dialogen die grappig moeten zijn, de personages die niet goed uitgewerkt zijn, het verhaal dat nergens op slaat. Het lijkt inderdaad op een mix van films van Guy Ritchie en Tarantino, maar dan zonder de innemende personages, aangrijpende actie en goeie humor. Dat fruit-duo Lemon en Tangerine alleen al met hun belachelijke dialogen is om van te kotsen, hoe infantiel kan het worden? Dan zijn het befaamde duo mr. Wint en mr. Kidd toch veel grappiger. Die meid in roze schooluniform en die Jap die Keanu Reeves probeert na te spelen dan, het is allemaal een gevalletje van net niet.
Het CGI bloed vloeit en spuit rijkelijk, dat wel. En de handgevechten, o.a. tussen Pitt en het fruit-duo, zijn enigszins grappig omdat ze die voor de andere treinpassagiers en het personeel trachten te verbergen. Meer dan een glimlachje ontlokte het niet aan mij. Ik krijg wel zin om een goeie ouwe Tarantino, Snatch, Lock, Stock of John Wick nog eens op te zetten. Stoere snor trouwens van Aaron Taylor-Johnson. Je ziet zoiets niet vaak meer, acteurs met een goed gecultiveerde snor.
MosquitoSmasher
Het gebeurd niet vaak, of vrijwel niet dat ik een film in korte tijd twee of drie keer bekijk. In het geval van Bullet Train heb ik de film deze maand 3x gezien. Toen ie uitkwam ben ik er in mijn eentje heen gegaan, vorige week vrijdag en vandaag.
De laatste twee keren was omdat vrienden hem ook graag wilde zien. Ik had verwacht dat de derde keer teveel zou zijn, nou echt niet dus. Het blijft genieten deze film. Ik vind juist dat de film de perfecte dosis humor en actie heeft, met een interessant genoeg verhaal. De twins blijven geweldig, Brad Pitt is gewoon top en alle characters hebben eigenlijk wel wat te bieden.
Het weet gewoon boeiend te blijven ondanks dat het zich volledig in die trein afspeelt. Heerlijke entertainment dit gewoon! Hopelijk maakte deze regisseur ook Deadpool 3 en ik zou een Bullet Train 2 echt niet erg vinden ook, een prequel.
Rudolf12
Actie gaat zo snel dat het gewoonweg niet te volgen is. Onreel en onsamenhangend verhaal. Slechts 2 sterren.
RagnaRock
Ik vond de film (vorige week vrijdag gezien) tamelijk sterk. Aan de negatieve zijde zeg ik wel dat ik Brad Pitt zijn dialogen en grapjes wat flauw vond. Zat voor mij een beetje in de Owen Wilson hoek. Daarentegen waren de andere dialogen en grapjes aan de betere kant. De karakters Tangerine en Lemon zijn mijn favorieten op dat vlak. Gecombineerd met de setting en cinematografie zou ik zeggen dat deze film het zeker waard is nog een keer te kijken. Qua sfeer zit er een bepaalde flair in deze film die ik wat in het Craig tijdperk van Bondfilms heb gemist. Ik zou nog willen zeggen dat als je een liefhebber bent van Tarantino en Guy Ritchie films dat deze film zeker het kijken waard is. Maar daar bedoel ik niet mee dat de film een copycat is, het is zijn eigen film met eigen karakter.
ibendb
Erg snelle (ha!) actiefilm met goede gevechten, een plot dat je steeds doet gissen waar het geen gaat en erg veel toffe cameo’s. Brad Pitt is geweldig maar de cake gaat naar Aaron Taylor-Johnson. Hij mag mijn kinderen maken.
Vrij vervelende aktiekomedie, bevolkt door ongeloofwaardige en vooral irritante personages. De plot zit vol met wendingen die je reeds van verre ziet aankomen en de aktiescenes stellen bar weinig voor. De humor is vooral erg flauw. Visueel is de film ook van bedenkelijk niveau. Nergens heb je het idee dat de plot zich afspeelt in een daadwerkelijke trein, laat staan dat die trein zich zou moeten voortbewegen in Japan.
Kevinmastah
Redelijke film,
Begin van de film gaat het allemaal best wel snel.
Er word in no-time allemaal personages geïntroduceerd.
Echte achtergronden vd personages word niet echt duidelijk.
De actie is bruut en sommige opmerking zijn best grappig.
Ik vond de tweeling juist wel grappig.
Maar niet alles in deze film is positief.
Ik vond de film best lang duren en het trucje toffe opmerking en dan de kill kwam iets te vaak voorbij.
Stukje dialoog en aktie, stukje dialoog en weer actie.
Na een 1,5 uur begon ik me te vervelen van de zoveelste gevecht in de trein.
Op het eind vliegt de film uit de bocht door in botsing te komen met een andere trein, maar de trein rijdt gewoon door. Dat stukje was Over the top en too much. Niet geloofwaardig.
Had er meer van verwacht.
3 / 5
6,5 / 10
blurp194
Ontspoord.
Om maar even te beginnen, de cinematografie irriteert me. Het ziet er allemaal ontzettend nep uit, maar niet zo dat dat de bedoeling lijkt. Alsof iemand een nieuw trucje met zijn camera aan het uitproberen is - maar doe dat op de academie alsjeblieft, niet in een film waar mensen naar gaan kijken.
Een verhaal, nee daar begin ik maar niet over. Niet alleen dat het op niets trekt, er komt niet eens echt uit waarom we zonodig twee uur naar gesoebat in een trein moeten kijken. Alsof die set de enige was die vrijgespeeld kon worden, zoiets.
Dan de actie ook maar even. Niet dat een film daarover zou moeten gaan, maar het is het enige wat nog een beetje werkt - in de eerste matpartij zat dan tenminste nog iets vagelijks grappigs. Daarna is dat ook wel over, de paar grappen die er nog langskomen zijn te flauw voor woorden.
Leitch laat wel erg duidelijk zien dat hij van oorsprong stuntman is. Misschien had hij daarbij moeten blijven, want een vermelding als ‘Spartan Warrior (uncredited)’, daar mag je trots op zijn. Atomic Blonde kon ik nog hebben, maar deze Bullet Train loopt te ver uit de rails.
filmkul
Leuke actie komedie. Het verhaal zit best leuk in elkaar maar moet wel met een korrel zout genomen worden. De uitvoering is een mix van Tarantino en Ritchie en redelijk geslaagd. Net als de trein (die van buiten af harder lijkt te rijden dan van binnenuit gezien) zit de vaart er lekker in en de film verveelt ook geen moment. Humor wordt afgewisseld met harde actie en een vleugje mysterie. De actiescenes zien er goed uit en er mag wat bloed vloeien. De humor is lekker droog en past goed bij de setting met een aantal maffe figuren. De acteurs hebben er echt lol in en zeker Pitt schittert. Prima vermaak. 3.5/4.0
Alathir
Bullet Train is niet direct een film waarin je een Brad Pitt zou verwachten maar eigenlijk is de combinatie best wel goed. Over-the-top actie, soms behoorlijk grappig en absurde humor maken dit wel een leuke film. Het verhaal is simpel maar de flashbacks zorgen wel voor meer achtergrond. Soms zelfs een hele scène gewoon om iets absurds te kunnen filmen wat zich dan op de trein afspeelt. Hier en daar denk je van de schrijvers waren vast high of zat toen ze dit schreven maar het werkt wel. Ook een zeer aardige cast met op het laatste nog een Sandra Bullock.
Jynxter
Een luchtige en over-the-top klucht. Veel meer is Bullet Train niet. Maar de acteurs lijken er prima zin in te hebben hun bonte karakters neer te zetten. En de vluchtige flitsen afgewisseld door relatief lange dialogen zijn best vermakelijk, al zijn ze soms wat flauw. Natuurlijk zijn dergelijke opzetjes al eens beter gedaan door andere regisseurs. Maar dat doet geen afbreuk aan het kijkplezier.
AniSter
Komedie? Laat me niet lachen! Dit was niet alleen puur amusement, maar zelfs dom amusement. Wazig plot, wazige beelden en met dat laatste bedoel ik de slechte CGI. Zeer magere en simpele humor. Tja, en dan nog eens de vertoning van Maria aan het slot; wat zag die er slecht uit, akelig zelfs, waarschijnlijk de beste CGI van de hele film. Brad Pitt deed het goed, maar ik zie hem liever in andere films zoals die van Tarantino. Kijk ook even door in de aftiteling; daar zit ergens nog een kleine verrassing. Ik begon met de amusementswaarde: die was voldoende.
teigertje
- 2076 stemmen
Een zeer goede aktie film,met enige humor.
Naarmate hij vordert wordt, hij steeds spectaculairer, vooral het laatste gedeelte van de film.
Met pittige harde scenes en uitstekende aktie.
En de acteur Hiroyuki Sanada is echt een ster met een geweldige charisma.
Uiteraard ook Brad Pitt en de andere hoofdrol spelers zijn fantastisch.
Een film waar de kogel trein vaart, goed in zit zullen we maar zeggen.
Corcicus
Leeghoofdige actiefilm waar ik normaal gezien wel voor te vinden ben, maar hier pakte de mayonaise niet. Het script is niet clever genoeg of zo, het voelt allemaal wat plastiekerig aan. Over the top actie was degelijk, maar ook weer wat te gekunsteld. In dit genre was Shoot 'em Up 'tig keer beter.
Brad Pitt is het enige lichtpuntje in dit verder nogal hopeloze zooitje.
Als je zoiets ziet krijg je toch vooral waardering voor mensen als de hier veelvuldig genoemde Tarantino en Ritchie die zoiets als dit wél tot een goede film weten te maken.
Deze film wil net zo stoer en cool zijn en doet dat door 2 uur lang keihard in je oren te schreeuwen dat HET TOCH ECHT WEL HEEL STOER EN COOL IS, zodat het precies het averechtse effect krijgt.
De hele voorspelbare trucendoos wordt opengegooid om de fans met lage standaarden te pleasen van quasi-hippe muziekjes en allesverhullende montage tot quirky personages, flauwe cameos van bekende sterren en onzinnig gebrabbel dat voor humor moet doorgaan.
Dat iemand verzon om Brian Tyree Henry een cockney accent te geven was wel een klein dieptepuntje. Mijn hemel.
De actie komt er op neer dat mensen op een rijdende bullet train kunnen springen en zich dan vast kunnen houden (!!). Tja. Rommelige onzin. Overigens ook doodzonde van de locatie want een bullettrain en Japan daar kun je toch wel wat meer toffe mee dingen mee doen dan dit.
Ik zie nu trouwens dat deze rehgissuer het al eveneens hopeloze Hobbs & Shaw en Deadpool 2 gemaakt heeft.
Daar past dit eigenlijk precies bij in het rijtje. Flauwe puberhumor en inhoudsloze stoerdoenerij.
mrklm
Een groepje kleurrijke gangsters bevindt zich op de kogelvormige, supersnelle trein uit de titel en proberen een koffertje te bemachtigen. Slap verhaal is kapstok voor een aaneenschakeling van vermeende grappige opmerkingen van onder een Brits sprekende tweeling [co-scenarist Aaron-Taylor Johnson en Bryan Tyree Henry] voor wie elk tiende woord dan wel een vloek woord, dan wel ‘innit’ is. Een armoedige rip-off van Guy Ritchie-clichés, slechts ten dele gereden door Pitts komische timing en de bijdrages van Andrew Koji en Hiroyuki Sanada, maar door het broodmagere plot lijkt de film wel een eeuw te duren. Er zijn kleine rolletje voor Michael Shannon en Sandra Bullock en voor wie dat interessant vindt is er een handjevol cameo’s.
Matige film waarin een aantal huurmoordenaars elkaar treffen op een hoge snelheidstrein. Op het begin zijn de kleurrijke personages nog wel leuk, maar sommigen raken na een tijdje vermoeiend. Ditzelfde geldt voor de hele opbouw van de film. De lange speelduur helpt hier dan ook niet echt bij. Een paar aardige actie-scenes en Brad Pitt weet zijn rol vermakelijk neer te zetten.
Mickey b
Over the top actie met over the top dialogen in de kleurrijke setting van een Japanse hogesnelheidstrein. Dit met een diverse cast en enkele bekende koppen in een minibijrol. Op laatste nog wat plottwisten en hiermee heb ik alles gezegd. Geen topper in zijn genre, maar een pure doordeweekse popcorn-actie-komedie. Maar had ook niet meer verwacht. Ben dus niet teleurgesteld. 3*
Kondoro
"You're a "Diesel!"”
Tijdens de aankondiging van deze film was ik best nieuwsgierig geworden, een nieuwe 'Brad Pitt’ film dat moest haast wel goed worden, toch? De beste man heeft erg veel grote titels achter zijn naam staan, en behoort zeker in mijn lijstje van favoriete acteurs. Toen ik zag dat ik deze kon kijken moest ik alleen nog even wachten tot de horrormaand voorbij was, en heb hem daarom zondag gelijk aangezet. Het valt eigenlijk gelijk op dat de film zich niet heel serieus neemt, en met zo'n insteek kom je dan ook gelijk de film binnen. Dit is niet echt heel fijn, aangezien je daardoor wellicht wat interesse verliest of het misschien zelf ook met een korreltje zout neemt. Hierdoor moet ‘Leitch’ misschien iets te veel moeite doen om de film interessant en leuk te maken, waardoor je eigenlijk een overdreven houding krijgt in de film en de komedie voornamelijk geforceerd aanvoelt.
Eigenlijk heeft het zelf niet zoveel te maken met het script, dat was best prima bedacht alleen héél matig uitgevoerd. Het verhaal was ook niet echt héél sterk maar, leuk genoeg om hem te volgen. De Japanse setting met daarbij de ‘Bullet trein’ vond ik een leuke setting en daar bereikte de film toch het één en ander wel mee. Alleen staat de film gewoon niet sterk in zijn schoenen, en is ook op het acteerwerk het één en ander op te merken wat in mijn ogen toch soms wat houterig over kwam.
Dit was eigenlijk over iedereen wel aan te merken maar, voor mij kwamen er toch veel momenten met ‘Brad Pitt’ niet echt succesvol naar buiten, en dat was best jammer. Ik vond hem gewoon niet sterk acteren, kwam vaak wat saai over en zeker zijn komedie is wel sterker geweest. ‘Joey King’ blijft prachtig om te zien maar vond ik nou ook niet bijsterent acteren, die heb ik ook wel beter gezien. De film zit propvol met bekende gezichten maar, niemand vond ik er nou echt heel goed uitspringen. ‘Channing Tatum’ was namelijk als cameo erg vermakelijk en echt wel een leuke toevoeging, en ook ‘Ryan Reynolds’ was leuk om te zien, al was dat misschien maar dertig seconden als het niet minder is. De persoon wat ik het minste vond was toch echt wel ‘Brian Tyree Henry', als ‘Lemon’. Ten eerste werd er te leuk gedaan over dat ‘Thomas de stoomlocomotief’ wat ik nou niet echt heel bijzonder vond, en dat is juist iets wat ik bedoelde met dat de film te veel poespas gebruikt, ook werd er om zijn rol echt wel weer wat rare opmerkingen geplaatst, o.a. “White-girl tears” wat echt niet hoeft.
Toch blijft de film leuk om te zien, en dat komt puur omdat de film niet echt stilzit. Er is constant wel iets wat ik juist erg fijn vond, wat deze film echt niet kon hebben namelijk waren te vaak dode momenten waarbij eigenlijk teveel werd gepraat. Eén van de leuke elementen in de film vond ik toch wel de doden van ‘The Hornet’ die eigenlijk heel bruut waren, wat ik juist wel erg tof vond! Dat bloed zo uit de de ogen, het stikken en kotsen, het was heerlijk goor en zorgde voor een leuk horrorelement. Ook vond ik ‘The White Death’ erg gaaf maar, misschien wel meer rond het moment dat hij nog wat vaag was, mysterieus en toch wat stoerder (o.a. door de tattooages). Helaas werd dat later in de film toch wat verpest, en was de rol minder bijzonder. Al kwam hij wel heerlijk aan zijn einde.
Dit alles zorgde toch voor een tweestrijd van deze film. Qua schoonheidsprijs kon hij toch beter verdienen, en ‘Leitch’ moet zichzelf gewoon niet zo inwikkelen in moeilijke situaties, waardoor de uitkomst nogal slap was. Daarnaast is de film qua gore en actie weer perfect, worden er zeker sfeervolle scenes neergezet omtrent ‘The White Death’ wat het dan weer leuker maakte. Ik heb al om al een prima zondag avond gehad als filmavond, en heb me ook prima weten te vermaken.

Komische actiethriller 'Bullet Train' met Brad Pitt morgenavond te zien op televisie

'Bullet Train' arriveert snel op centraal station HBO Max

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

De zes best beoordeelde films die in februari op Netflix belanden

Interstellar

Thirteen Lives
Biografie / Drama, 2022

Top Gun: Maverick
Actie / Drama, 2022
japansluipmoordenaargebaseerd op boekmissiontreingebaseerd op mangaluckdeadly snake duringcreditsstingerone locationshot on filmbullet trainماموریتقطار