Genre: Actie / Komedie
Gesproken taal: Engels, Japans, Spaans en Russisch
Releasedatum: 4 augustus 2022
Bekijk via Viaplay
Plot Bullet Train
"The end of the line is just the beginning."
In een Japanse hogesnelheidstrein bevindt zich een groep van huur- en sluipmoordenaars met individuele motieven. Gaandeweg ontdekken ze dat hun motieven een link met elkaar lijken te hebben. Het duurt niet lang voordat de spanningen onderling hoog op beginnen te lopen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op meJane
The Wolf
Maria
The Hornet
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 14 juli 2022 in de bioscoop (Sony Pictures Releasing via Universal Pictures International Netherlands)
schram101
Poeh.. zo cool als Atomic Blonde was, zo cheesy is dit. Jeetje wat flauw zeg.
Jotil (crew bioscoopreleases)
EDIT: verplaatst naar 4 augustus 2022
Cinefiel 1
Kreeg hier een beetje "The Lost City" gevoelens bij. Vond dat een draak van een film.
En weer met Brad Pitt en de oververmoeide Sandra Bullock.
Walter S.
En weer met Brad Pitt en de oververmoeide Sandra Bullock.
Dan ga je er niet heen en stop je met elke maand melden dat het je niks lijkt? Het leven hoeft niet zo ingewikkeld te zijn.
Cinefiel_1
Was vergeten dat ik het de vorige keer al heb neergezet. Zal het verwijderen. En als het mij niks lijkt, meld ik dat. Dat doen heel veel in dit forum.
Walter S.
Ja, maar 1 keer melden is genoeg en sommige mensen blijven doorlopend melden dat ze een film kut vinden en daar zit niemand op te wachten.
Niet persoonlijk bedoelt.
Grappig, deze shinkansen trein van Tokyo naar Kyoto heb ik ook ooit gepakt.
Gaat idd pleurishard.
Kondoro
Grappig, deze shinkansen trein van Tokyo naar Kyoto heb ik ook ooit gepakt.
Gaat idd pleurishard.
Hopelijk is je reis wel rustiger verlopen
Willz
Damn, wat een reis maak je met deze film letterlijk en figuurlijk. Zeker up there met Everything Everywhere All at Once qua acteerwerk en gekkigheid.
MosquitoSmasher
Geweldig. Het is echt lang geleden dat ik zo genoten heb in de bioscoop. De humor was top, Brad Pitt is eigenlijk altijd gewoon tof en hij is absoluut grappig vond ik. De hele cast is sterk eigenlijk moet ik zeggen.
Plenty actie ook, leuk verhaal, eigenlijk één setting en het verveelde geen moment. Had zelfs langer mogen duren van mij. Heerlijk.
Erg tof filmpje dat qua stijl doet denken aan het werk van Quintin Tarantino, maar regisseur David Leitch heeft natuurlijk zelf al genoeg actiefilms geregisseerd dat je het ook gewoon de Leitch-stijl mag noemen. Films als Deadpool 2, John Wick en Hobbs & Shaw die van hem kwamen hebben namelijk hetzelfde stijltje, stijlvolle actie met veel onderkoelde humor. Ik hou er ieder geval van.
We volgen een lading huurmoordenaars en ander tuig die in een lange treinreis in Japan met elkaar aan de stok krijgen. Hoe langer de film duurt, des de duidelijker word het plot waarom iedereen er is. Het is geen moeilijk verhaal maar wel leuk genoeg uitgewerkt om te boeien, al had de film van mij best 20 minuten korter gekund. Maar toch heb ik me geen moment verveeld door de vermakelijke personages, de lompe situaties waarin ze belanden en door de bij vlagen heerlijk grove actie. En dit alles komt allemaal luchtig aan bod met de nodige humor waar ik gelukkig mezelf goed mee kon vermaken. Zeker hoofdrolspeler Brad Pitt blijft toch wel een fijne acteur die de laatste jaren sowieso zich op komisch gebied goed ontwikkeld. Buiten dat is hij nog altijd zichzelf; met veel uitstraling en zelfvertrouwen in beeld. De rest van de cast doet het ook leuk. Zo richting het einde ontspoort de film wel letterlijk en figuurlijk, maar doordat deze film zich geen moment serieus neemt weet ook dat deel te boeien. Want tsja, dat er geen alarm werd geslagen met een half uitgemoorde trein waar ook normale passagiers en crew in zitten is wel een beetje gek te noemen, maar ik had er niet zoveel moeite mee.
Verder leuk dat zo'n blockbuster eens verder gaat dan een verhaal in Amerika. Japan is een prachtig land en deze film weet dit qua beeld, soundtrack en sfeer ook goed aan mij als kijker te verkopen. Dat geeft de film een halfje extra in mijn eindscore die ik anders niet had gegeven.
Dit gaat er weer een worden die de media zuinig beoordelen gaat met 2 tot maximaal 3 sterren en het publiek gewoon dikke voldoendes geeft. Soms moet je gewoon genoegen nemen met 2 uur plezier en onzin, het hoeft niet altijd verfijnd of sterk geschreven in mijn ogen.
JacoBaco
Goede vlotte actiefilm die helaas naar mijn idee wel net iets te veel zijn best doet om grappig te zijn. En in mijn geval vond ik 75% daadwerkelijk grappig. Maar gelukkig wordt die 25% helemaal goedgemaakt door 90% van de acteurs. Met in het bijzonder Aaron Taylor-Johnson. Ik moest hem even opzoeken, want ik wist echt even niet wie hij is. En blijkbaar heb ik hem niet meer herkend sinds zijn rol in Avengers: Age of Ultron
Bullet Train is een geslaagde mix van een Guy Ritchie en een John Wick film. Echter jammer dat de humor dus niet altijd leuk is en een ander klein nadeel is Brad Pitt. Hij is hier niet op zijn best. Nee, laat ik het anders zeggen, hij is het minst interessant. Maar dat kan natuurlijk aan zijn script liggen of omdat hij eigenlijk niet echt in de film past.
En tot slot, er zitten een paar cameos in de film en die zijn altijd overbodig natuurlijk, maar vaak wel leuk.
Ene kant wel, aan de andere kant loopt de trein enorm leeg je zonder dat je het doorhebt, wat ook wordt aangegeven door the White Death. Voordat het echt uit de hand loopt met alle moorden en het niet meer te verbergen valt is de trein al leeg. Waar ik je wel volg is dat zo'n trein natuurlijk ook medewerkers aan boord heeft. Die zijn ook spoorloos.
Mocht je van Leitch zijn stijl van filmen houden, dan heb je met Bullet Train ook ruim 2 uur aan pure fun. Brute actie en een shitload aan humor voeren de boventoon en zorgen ervoor dat de film echt geen moment verveelt. Waar Leitch het goed doet met deze verfilming is dat hij de film continu interessant weet te houden. Het speelt zich af in een afgesloten ruimte, maar de hele trein zit vol huurmoordenaars en het plot zit dusdanig goed in elkaar dat het je nieuwsgierig weet te houden naar wat er precies gebeurt en je aan het eind ook een bevredigend antwoord krijgt op alle vragen die je hebt.
Met Pitt, King, Taylor-Johnson (herkende hem niet), Tyree Henry, Bad Bunny, Zazie Beetz en Shannon heb je toch een goed gevulde trein met huurmoordenaars en iedereen lijkt ontzettend veel plezier met hun rol te hebben. Vooral Pitt in deze komische rol is tamelijk briljant. Het lijkt haast alsof hij zijn jeugd heeft hervonden de laatste 5 jaar. Wat een boel leuke rollen heeft hij zeg.
Ja, de film duurt misschien een kwartiertje te lang. Maar het zit zo vol en het houdt je continu bezig dat je er totaal geen erg in hebt. Ik heb gelachen om de humor en genoten van de actie. Het plot is vermakelijk en zit verder goed in elkaar. Dan heb je mij binnen gehengeld en heb je wat mij betreft een top 10 kandidaat voor mijn beste films lijstje. Ik vermoed wel dat sommige mensen deze stijl van humor niet zullen waarderen, die zullen dan 126 pure ergernis tegemoet gaan. Maar dat is hun verlies, don't take life to serious is alvast mijn advies voor die mensen.
Heb dit allemaal dus compleet anders ervaren. Allemaal geslaagde humor en Pitt vond ik ook briljant in de film. Raar om te zeggen dat hij niet in de film past als dit juist een film is waarin humor de boventoon voert. Waarom past hij er niet in als ik vragen mag? Snap het niet helemaal. Je merkt verder duidelijk de Deadpool invloeden in deze film, dus zijn personage is toch juist op z'n plaats?.
Shinobi
"If you put peace out in the world, you get peace back."
Dit is toch niet helemaal wat ik ervan verwacht had.
Brad Pitt kruipt hier in de huid van huurmoordenaar Ladybug. Hij verkeert in een existentiële crisis, omdat het geluk hem niet lijkt toe te lachen. Een ogenschijnlijk simpel klusje om een koffertje te bemachtigen aan boord van een Shinkansen zou hier verandering in moeten brengen. Uitgerekend voor hem blijkt de trein vol te zitten met allerlei kapers op de kust.
Qua toon doet 'Bullet Train' mij denken aan een combo tussen het werk van Quentin Tarantino en Guy Ritchie. Het is alleen jammer dat deze stijl niet helemaal goed uit de verf komt. Dit zorgt er meermaals voor dat er verscheidene subplots en flashbacks door elkaar heen lopen. Al te bevorderlijk is dit niet voor het verhaal; het is nogal overvol te noemen.
Daarentegen kon ik zeker wel genieten van de ensemblecast. Stuk voor stuk zetten ze de meest opmerkelijke figuren neer en daarbij zitten er nog eens een paar leuke verrassingen in verstopt. Het levert in ieder geval grappige dialogen op, hoewel de humor soms iets te geforceerd wordt. De actie is eveneens aardig, maar met David Leitch als regisseur had ik meer keihard spektakel verwacht.
Al met al een aardige actiefilm voor tussendoor.
3,0 Sterren.
JacoBaco
rep_robert Persoonlijk vind ik Brad Pitt zelden goed/leuk in komische rollen. Dat heb ik bijvoorbeeld ook met Bruce Willis. Nou is Willis tegenwoordig sowieso weinig aan natuurlijk. Brad Pitt heeft dan wel zijn (positieve) uitzondering in Inglourious Basterds. Ik weet zeker dat jij dat ook met sommige acteurs hebt op wat voor manier dan ook.
Oh, en eerlijk gezegd heb ik geen seconde aan Dead Pool gedacht. Okè, nu achteraf is er 1 scène wat sterk aan Dead Pool doet denken. Als Pitt vertraagd door de trein zweeft.
En nog even voor de duidelijkheid. Ik zeg niet dat Brad Pitt het slecht doet. Ik zeg dat ik zijn personage het minst interessant vind. En dat gecombineerd met het feit dat ik maar mild gecharmeerd ben van zijn grappige rollen maakt het dat ik hem wat misplaats vind. Maar het had vermoed ik pas echt slecht geweest als Bruce Willis het was
Ik vond Brad Pitt uitstekend in deze film. Hij hoeft hier niet de hele film te dragen omdat hij zijn screentijd deelt met nog een aantal acteurs, maar hij heeft zeker flinke meerwaarde en is ook bijzonder geestig in zijn rol. Sowieso is Pitt een fenomenaal acteur, al tientallen jaren.
martijnk
Ik heb me best vermaakt maar ik vond het echt een ripoff van Kill Bill gemengd met wat Guy Richie scenes. De gore, het slechte meisje, de eindbaas. Eén op één kopie.
De humor was misschien niet helemaal mijn ding maar voelde vaak ook geforceerd.
Ik ben naar IMAX gegaan maar de film was daar niet voor gemaakt dus spaar je geld uit door dat niet te doen.
Walter S.
Ik moest ook aan Tarantino denken ( maar totaal niet aan Kill Bill waar deze film no way een 1 op 1 kopie van is) maar vooral aan Guy Ritchie. En ik ben liefhebber van zowel Ritchie als (vooral) Tarantino dus ik heb me enorm vermaakt met deze flitsende actiefilm in een snelle trein vol weirde kills en killers.
De zwarte humor lag me ook prima, één van de te gekkere films die ik dit jaar zag.
martijnk
een op een niet ok maar veel elementen waren rechtstreeks gekopieerd.
bart007bond
Gave leuke verassing.
Lekkere actie en rare karakters.
Guy ritchie meets John wick.
Fijne film, niets van verwacht, des te groter het genot.
peter74
Had hier meer van verwacht. De film zit vol met grappig bedoelde momenten, maar de grappen kwamen, op een enkele na, niet aan. Het was op zich wel mijn humor, maar het kwam gewoon niet over. Beetje zoals twee mensen een zelfde grap kunnen maken die bij de ene leuk is en bij de ander niet. Dat gevoel had ik een beetje. Kan het niet anders uitleggen. Hoorde ook zeer weinig anderen lachen in de bios. De laatste scene was wel mooi gefilmd in ieder geval.
Phantasm
Ik vond de film soms wel wat rommelig, verder is het wel te doen.
Moviegooner
Bullet Train is geregisseerd door David Leitich, maar je zou eerder denken dat Guy Richie op de regie stoel zit; flashbacks, hippe, lange dialogen, Britten, humor, gecombineerd met over de top momenten waaronder het einde dat deed denken aan de laatste Fast and the Furious film: 'Fast 9'. En het werkte! De film was erg vermakelijk met leuke, kleurrijke personages, waaronder de fruit-broers, één daarvan 'Lemon' die een obsessie had over 'Thomas de trein' iets wat weer Guy Richie zou doen.
Verder scherpe, grappige dialogen. Actie scenes, die verzorgd, soms te snel over zijn. Ik stoorde mij wel aan de hoeveelheid flashbacks, maar later was ik er wel gewend aan geraakt doordat je zo kan genieten van de film

Komische actiethriller 'Bullet Train' met Brad Pitt morgenavond te zien op televisie

'Bullet Train' arriveert snel op centraal station HBO Max

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

De zes best beoordeelde films die in februari op Netflix belanden

Interstellar

Thirteen Lives
Biografie / Drama, 2022

Top Gun: Maverick
Actie / Drama, 2022
japansluipmoordenaargebaseerd op boekmissiontreingebaseerd op mangaluckdeadly snake duringcreditsstingerone locationshot on filmbullet trainماموریتقطار