Genre: Actie / Komedie
Releasedatum: 4 augustus 2022
Bekijk via Viaplay
Maandag om 22:15 uur op ZDF
Plot Bullet Train
"The end of the line is just the beginning."
In een Japanse hogesnelheidstrein bevindt zich een groep van huur- en sluipmoordenaars met individuele motieven. Gaandeweg ontdekken ze dat hun motieven een link met elkaar lijken te hebben. Het duurt niet lang voordat de spanningen onderling hoog op beginnen te lopen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op meJane
The Wolf
Maria
The Hornet
JJ_D
Als cinema absoluut niet meer moet voldoen aan welke reële wetmatigheid dan ook, dan krijg je ‘Bullet train’: een opeenhoping van archetypes die vrolijk op de korrel worden genomen.
Het enige stijlmiddel is de hyperbool: de actie is compleet over-the-top, de dialogen hengelen naar (kunstmatige) hilariteit, de plot wil zich ostentatief als een behendig in elkaar gestoken puzzel presenteren en de acteurs beantwoorden wonderwel aan het stereotiep dat ze met knipogen allerhande proberen overstijgen. Proberen...
‘Deadpool’ is nooit ver weg, al blijft ‘Bullet train’ hangen in haar bedoelingen: snel, luid, nauwelijks origineel en vooral erg vol van zichzelf: het is een aardige zit, maar je houdt er toch wat hoofdpijn aan over.
benni
Geinig voor een maandagavond. Hebben genoten. Alles over de top en soms is dat best wel een keer oké.
does your dog bite?
Oceans 11 meets Snatch maar dan minder grappig. De logica is soms ver te zoeken maar de film is wel vermakelijk voor op een druilerige zondag. Een zesje.
belachelijke film, na 1/2 uur afgezet
Belachelijke stem dus als je dat hebt gedaan.
RebbelDebbel
Ik vond t echt 10 x niks, kon me niet boeien. Ligt ook aan t genre misschien. Na 10 min uit gezet. Doe ik niet zo vaak
Walter S.
♀️
Belachelijke stem dus als je dat hebt gedaan.
Basto
- 11916 berichten
Op zich hou ik wel van gekke over the top actiefilmpjes. Maar deze Bullet train weet me helaas niet te overtuigen. De personages zijn flauw en vooral te veel. Wil je goede actie, houdt dan het verhaal simpel en overzichtelijk. De film zit dan ook veel te vol met plotwendingen. Daarbij is de hippe vormgeving niet hip genoeg (Miike en Sono doen dat veel beter) en de actie niet spectaculair genoeg. Verder vroeg ik me ook af waarom dit verhaal zich in een trein door Japan moest afspelen. Het voelt nergens Japans aan en er wordt ook veel te weinig gedaan met de snelheid van het ding. Althans, het wordt nooit voelbaar gemaakt.
Dankzij Pitt kijkt het nog wel prima weg, maar verder is het vooral heel veel zaken die gewoon jiet goed genoeg zijn. Doe mij dan maar Prisoners of Ghostland.
Krappe 3*
Waverick
Heerlijk! Aanzetten en genieten maar. Zelden zo gelachen om geweld(dad)ige humor.
♀️
Schamen mensen als jij zich nou niet op deze site? Wat is je cijfer nou waard voor jou en iedereen als je na 10 minuten al een conclusie trekt op een film die dan nog 116 minuten duurt. Dit soort users verpesten het concept van Moviemeter of welke site dan ook waar een persoonlijke stem telt. Bah.
Daarbij, je start een film over moordenaars in een trein. Geen idee hoe dan de film na 10 minuten al zo slecht voor je kan zijn dat je stopt en stemt. Had je een Frans literair drama verwacht ofzo?
Kondoro
Ik vraag me oprecht af of de crew hier niet wat mee kan. Kun je niet een bepaalde limiet stellen in de regels dat je x aantal minuten moet kijken voor je mag stemmen. Het na streven en controleren gaat natuurlijk niet, alleen je kunt deze mensen dan wel aanpakken de stem weg te halen die het ook openlijk opbiechten. Ik zie nu al drie keer een reactie in zeer korte tijd waar er maximaal een half uur is gekeken, en alle drie een onwijs lage stem.
Heeft toch geen zin aangezien je het niet kan controleren. Zulke users moeten zich gewoon zelf schamen.
Filmpoetser
Wat een belabberde film die geen enkele spanning heeft. Van A tot Z verveeld. Humorgehalte 0,000. Spanning gehalte 0,0001. Totaal op afgeknapt. Het enige lichtpuntje in de film is Joey King. Brad Pitt heeft in betere films gespeelt. Allover punt: 0 002 voor de moeite. Geen aanrader
martijn011
- 2034 berichten
David Leitch heeft in Hollywood al ruimschoots bewezen dat hij een eigen stijl van films maken heeft.
Bij het zien van deze film kon ik me toch niet aan de indruk onttrekken dat hij leentjebuur wilde spelen bij Tarantino, wat overigens niet lukt, maar vooral bij Guy Ritchie. Dat laatste is wel degelijk gelukt want het koppel Tangerine en Lemon lijkt wel weggelopen uit een nooit vertoonde film van Ritchie.
Gelukkig is Brad Pitt ook aanwezig in een rol waarmee hij ongetwijfeld enorm veel lol heeft gehad. Het plezier spat bij hem van het scherm en hij is, naast het duo Tangerine en Lemon, dé ster van de film.
De film wisselt actie en humor vlot af, al is het niet altijd geslaagd te noemen. Als komedie is de film het meest geslaagd vind ik, qua actie ontspoort het in het laatste kwartier.
Toch is dit echt wel een aanrader. Vlotte film met brute actie en maffe personages die in sneltreinvaart aan je voorbij raast.
Basto
- 11916 berichten
O, ik had gewaarschuwd moeten zijn. Hij heeft ook dat gedrocht Deadpool gemaakt. Niet mijn humor….
Pip2020
Pip2020
Kondoro
Ja maar, ga er dan niet op stemmen met een onwijs laag cijfer als je hem pas een half uur hebt gezien. Dan moet je, je dus schamen.
Kondoro
Klopt maar, ik kan het nu ook niet melden bij de crew om een stem te verwijderen die gewoon niet relevant zijn.
pampelonne
ontzettend flauw, soms grappig.
Brad Pitt doet z'n kunstje weer.
DragQueen
Ik vond dit toch wel een aardige actierit, met hier en daar wat leuke humor. Het geheel wordt ook zeer gelikt gepresenteerd. Ook de soundtrack was wel leuk. Natuurlijk zijn de stereotiepe personages zo plat als een dubbeltje, en voelen de vele wendingen soms wat gekunsteld aan, maar toch was het wel een genietbaar filmpje om eens gezien te hebben. 3 Sterren.
cor1946
De film na 1/2 uur toch afgekeken. Er waren goede actie scenes maar veder een rare film vervelende film.
Je geeft er gewoon een voldoende voor.
Films na een half uur afzetten en dan stemmen is zo sneu. Maar goed dat je een 2e poging hebt gewaagd.
Peterjj
belachelijke film, na 1/2 uur afgezet
en dan toch 3 sterren geven?
Vascago
Aardige film met genoeg actie, maar de humor vond ik niet echt best. De beste grap was toen Sandra Bullock aan het eind van de film aan Brad Pitt vroeg wat er met zijn gezicht gebeurd was. Ik bedoel, my god, wat is er met haar gebeurd
JanLo
Splinters
10 minuten is allicht erg kort, inderdaad. Aan de andere kant hoeft men niet altijd een gehele film te kijken om te weten of je een film pruimt of niet. Iedereen zal dit in meer of mindere mate herkennen.
De vraag is of men vervolgens moet stemmen, wat in dergelijke gevallen natuurlijk altijd een enorm lage waardering betekent.
Persoonlijk denk ik overigens dat mensen moeten stemmen. Stemmen in dergelijke gevallen reflecteert de werkelijkheid naar mijn idee beter.
Serpicos
Overigens, om de werkelijkheid meer te reflecteren voor wie het leest:
Ik heb een half uurtje gekeken en het gebeuren toen afgezet (net als The Lost City). Het liet me volledig koud, ik vond Bullet Train onnodig ingewikkeld en zeurderig, geïnjecteerd met erg flauwe humor.
In de toekomst zal ik het nog wel even verder kijken, maar ik vind 30 minuutjes toch te kort om te stemmen. Ook al weet ik vrij goed dat hij moeilijk boven de 1.5*-2* zal uitstijgen.
Splinters
Waarom zou je je tijd daarmee verdoen? Je kijkt een film omdat dat leuk is, niet omdat het moet. Toch? Bovendien heb je na een half uur, zoals je zelf al zegt, echt wel een aardig beeld van wat een film jou te bieden heeft. Daar hoeven we denk ik echt niet moeilijk over te doen.
Het is zo zonde dat mensen nu niet stemmen als ze een film echt niet pruimen en na verloop van tijd afzetten. Als iedereen dat doet dan komt de waardering niet goed overeen met de realiteit.
Overigens ga ik niet aan Bullet Train beginnen. Ik lees te veel commentaar dat mij niet zint. Actie/komedie is mijn genre ook niet echt.
Kortom, ik klets wel leuk over waarderingen die de werkelijkheid goed dienen te reflecteren, maar zelf ben ik geen haar beter (misschien wel erger
), aangezien ik vaak niet eens aan een film begin waarvan ik op voorhand vermoed dat ie niet in mijn straatje past (en dan dus ook niet stem maar dat is in dat geval niet meer dan logisch natuurlijk).

Komische actiethriller 'Bullet Train' met Brad Pitt morgenavond te zien op televisie

'Bullet Train' arriveert snel op centraal station HBO Max

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

De zes best beoordeelde films die in februari op Netflix belanden

Interstellar

Thirteen Lives
Biografie / Drama, 2022

Top Gun: Maverick
Actie / Drama, 2022
japansluipmoordenaargebaseerd op boekmissiontreingebaseerd op mangaluckdeadly snake duringcreditsstingerone locationshot on filmbullet trainماموریتقطار