• 9.382.002 stemmen

Avatar: The Way of Water (2022)

Fantasy / Avontuur | 192 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Zoe Saldana en Sigourney Weaver

Releasedatum: 14 december 2022

Plot Avatar: The Way of Water

"Return to Pandora."

14 jaar na de gebeurtenissen uit het eerste deel is er een hoop veranderd voor Jake en Neytiri, die ondertussen hun plekje hebben gevonden in het regenwoud van Pandora dat ze thuis kunnen noemen. De twee hebben samen drie Na'vi kinderen en een geadopteerd vierde mensenkind genaamd Spider. Jake en Neytiri doen er alles aan om dit gezin bij elkaar te houden, maar wanneer ze opnieuw bedreigd worden door RDA-mijnwerkers zijn ze gedwongen hun thuis te verlaten. Zo komen ze terecht in een geheel andere omgeving bij een rif, waar de Metkayina clan woont. Deze omgeving komt echter niet zonder gevaar, zeker niet wanneer blijkt dat het gezin van Jake en Neytiri zich bevindt in een cultuur die ze niet kennen.

avatar van Banjo

Banjo

• 2041 berichten

Gelukkig had deze Avatar meer diepgang dan deel 1 maar een fan zal ik nooit worden..

Het einde vond ik teleurstellend maar het is wel typisch Avatar dus familie vriendelijk.

avatar van Thiver

Thiver

tommeke schreef:

Ik vermoed dat Rick Jaffa en Amanda Silver na de successen van Rise of the Planet of the Apes en Jurassic World toch wel de nodige miljoenen zullen krijgen voor hun schrijfwerk. Of dat terecht is, laat ik maar even in het midden...

tommeke schreef:

Drie sterren, puur voor de verbluffende beelden. Ik vond het hoogst vermakelijk en indrukwekkend in de cinema, maar vanaf het was afgelopen voelde ik me toch wat bekocht. Het verhaal is gewoon gerecycleerd van de eerste film, maar dan verplaatst naar het water. Deel drie gaan we blijkbaar naar de vuur-avatars, dus ik gok dat we in deel vier Aang in een ijsberg gaan tegenkomen (ha. ha.)

Goed ja, blijft ongelooflijk straf wat Cameron technisch allemaal verwezenlijkt. Die Tulkuns waren ongelooflijk realistisch. Maar ik snap echt niet dat hij geen 1% van zijn budget meer investeert in het scenario. Dat wordt meer en meer een vehikel om de visuele superioriteit aan op te hangen.

Ik sluit niet uit dat hij het script bewust simpel wil houden zodat de massa naar deze film gaat. Iedereen weet dat het adembenemend mooi oogt, maar als het te lastig om te snappen valt dan blijft Jan Modaal misschien toch nog weg.

De Avatar films hadden voor mij ook nog veel beter gekund. Eigenlijk zouden Cameron en Nolan eens samen moeten werken hier

avatar van scarcase

scarcase

In 3d hfr gezien maar ik werd gek van het constant geswitch van 24 frames naar 48 frames. Ik hoor hier weinig mensen over. Misschien ben ik er gevoelig voor maar dit verpest eigenlijk de hele film voor mij. Verder prachtig visueel spectacel met een dun verhaaltje.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Eindelijk maar eens in de bios gaan bekijken. Prachtig plaatje is het geworden, kan niet anders zeggen. Verhaal is niet erg bijzonder, eigenlijk een herhaling van zetten na het 1e deel, behalve dat het hier om familie draait. Maar zeker de moeite waard om in de bios te bekijken!

avatar van ChielB

ChielB

Een herhaling van veel meningen voor mij: visueel is deze tweede Avatar film prachtig, ronduit spectaculair en het is duidelijk dat Cameron als fervent duiker en liefhebber van de wereld onderwater met The Way of Water volledig in zijn element is. De nieuwe wezens, scènes onder en op het water... het oogt heel fraai en 3D werkt hier wederom erg goed. Misschien is 3D geen must, maar een groot scherm en zaalvullend geluid zijn dat zeker.

Alleen waar de eerste Avatar al last had van een verhaal vol cliché's, zakt dit tweede deel harder door het ijs. Het is heel voorspelbaar, heel zwart-wit, deze keer zelfs nog platvloerser door een soort persoonlijke vendetta die gaande is. Meer dan dat is het niet en dat is met alle eye-candy en bizarre budgetten echt een zwaktebod. Er is zoveel gedaan aan world building, er zit zoveel verdieping in culturen, personages, rituelen en dergelijke dat het gewoon zonde is dat het allemaal zo simpel blijft.

En als dan het einde volgt met weer een heel oppervlakkig en saai eindbaasgevecht, waarbij personages ineens keuzes maken die totaal niet bij ze passen. Zoals Kolonel Miles Quaritch die ineens voor 'familie' kiest zonder eerdere ontwikkelingen op dat front, dat is ongeloofwaardig en echt een domper.

Het blijft de aantrekkingskracht van prachtige beelden en sfeervolle muziek, dat zal me allicht ook wel weer voor deel 3 straks naar de bioscoop brengen. Al hoop ik toch echt dat er dan nog wat meer lagen in het verhaal komen en het niet weer een herhaling van zetten is.

avatar van Gast601

Gast601

Verhaal zoals verwacht wat minder.

Wel schitterende special effects, zoals dat onder water scènes ziet er fantastisch uit. Deze film is echt puur vermaak en alleen in bioscoop vooral in iMax het beste om te zien. Op klein scherm zal gevoel toch minder zijn.

Misschien toch met ss.rajamouli.(RRR) samenwerken. Zoals hij al zei tegen hem.

avatar van The Oceanic Six

Hier nog een interview van de Telegraaf met die meneer die 100 keer ging.

Ik moet er niet aan denken, ik vond de enige keer dat ik ben gegaan al een te lange zit

avatar van wvernooij

wvernooij

Episch!

avatar van Apster

Apster

Ik deel mening van mooie effecten, bij vlagen prachtig zoals de onderwaterwereld. Al had ik soms toch ok wel het gevoel dat ik naar een kitscherige animatiefilm zat te kijken.

Het verhaaltje is flinterdun en de film mist een ziel. Het plot en de keuzes van de personages slaat nergens op. En als je dan een film van dik drie uur maakt, zorg dan ook voor een een goede opbouw. Nu sjeest Cameron al direct door veel gebeurtenissen heen, zodat het je al snel niks meer boeit.

En dat laatste uur was ik al compleet murw geslagen van alle beelden en acties. Nee dit was toch wel teleurstellend al met al.

avatar van extasis

extasis

Prachtige beelden,zeer eenvoudig slap saai verhaaltje,

10 op 10 voor visueel, 5/10 voor scenario, en de immense speelduur was er ook wat over, avondvoorstelling bioscoop en met hangen en wurgen uitgekeken

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Ook deze Avatar is een visueel hoogstandje, al is het wow-gevoel niet zo groots als bij deel 1.

Het verhaal heeft helaas maar weinig om het lijf. Alle cliche's kunnen we afvinken en het sprituele deel wordt er maar een beetje met de haren bijgesleept en komt erg geforceerd over.

Drie uur is echt veel te lang voor een dergelijke film en als er dan ook nog eens totaal geen humor in zit wordt het zelfs een tikkie taaie zit.

De finale begint aardig maar wordt veel te ver uitgekouwd en is bij vlagen zeer ongeloofwaardig.

magere ** 1/2

avatar van badfans69

badfans69

'Avatar: The Way of Water' Sets Digital Release Date - Deadline

James Cameron’s Avatar: The Way of Water will be available from all major digital retailers including Prime Video, Apple TV, Vudu and Movies Anywhere on March 28.

Digital editions also will be available in 4K Ultra HD quality with Dolby Atmos audio.

avatar van ziggy06

ziggy06

avatar van schumacher

schumacher

Schitterende film.

Heb me geen seconde verveeld.

Mooie beelden, leuke beestjes, prachtige film.

avatar van Kondoro

Kondoro

Elke keer dat 'bro'....wtf is dat?

Dat is Cameron die zo modern mogelijk wou blijven, het was vreselijk irritant.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Audiovisueel weer van een hoogstaande klasse, dikke 3u heerlijk genieten met een grote 'G'. 9/10.

avatar van Vilmkritikus

Vilmkritikus

Slap verhaaltje mooie beelden typisch een Cameron film.

Vilmkritikus schreef:

Slap verhaaltje mooie beelden typisch een Cameron film.

Haha, die man staat juist bekend om hele rake verhalen te vertellen. Niet zijn twee Avatar films synoniem laten staan voor zijn hele carrière, dat slaat nergens op.

avatar van Vilmkritikus

Vilmkritikus

Elke keer dat 'bro'....wtf is dat?

Bro inderdaad bro zeer bro irritant bro.

avatar van Waku

Waku

PipoDaClown schreef:

Geen idee waar ik heb naar zitten kijken.

Verder dan een boot vol met blanke neo Nazis (letterlijk geen 1 negroïde of Aziatische 'bad guy') die 2 uur lang pratende walvissen en blauwe Maori tong likkende wezens aan het opjagen waren kwam ik niet.

Ronduit tenenkrommend.

Nou, wees gerust ...binnenkort "De kleine Zeemeermin" die een kleurtje heeft ....en er komt live een musical op de planken "Jesus Christ Superstar" met Jezus die ook een kleurtje heeft...(.Jeangu Macrooy) en met een boze blanke Judas ( Freek Bartels) kun je mooi je woke hartje weer ophalen.. lekker man

avatar van macrobody

macrobody

Overdaad schaadt. Dat had ik bij dit vervolg. Het middenstuk is oersaai met plaatjes van allerlei steeds weer andere beesten. Het laatste stuk komt er dan actie maar na tig keer bedreigen dat je iets gaat doen maar steeds niet doet wordt de bad guy wel een watje en kan je gewoon doorgaan met de reddingsoperatie waarbij ineens eigenlijk maar een klein groepje actief was. Waar was de rest gebleven?

Deze film had zeker een uur korter gekund zonder in te leveren aan kwaliteit.

avatar van Debo

Debo

Elke keer dat 'bro'....wtf is dat?

Daar heb ik me dus ook mateloos aan zitten ergeren!

avatar van Han Solo 420

Han Solo 420

Ik sluit mij aan bij andere gebruikers hier. Visueel is de film sterk en qua verhaal vrij zwak. Enkele belangrijke gebeurtenissen vinden plaats buiten beeld en dat met een speeltijd van 192. Veel karakters zijn eendimensionaal. Ik kan vrij moeilijk met de karakters meeleven omdat veel zo vlug afgewerkt wordt. 3*

avatar van Kees Draaihuis

Kees Draaihuis

De eerste Avatar die ik zie en ik denk dat dat niet slim was. Om de film beter te begrijpen moet je het eerste deel ook bekeken hebben, denk ik. Mooie beelden natuurlijk. Het goed-kwaad verhaal is natuurlijk al in duizenden films gebruikt en daar zit niet veel verrassends in. Eigenlijk 3,5 ster maar ik geef er 4 vanwege de boodschap die de film mee wil geven. Helaas heeft 99% van de mensheid daar geen boodschap aan.

Adembenemende effecten, maar daar is alles mee gezegd.

Film is compleet woke.

Thanks, bro...

avatar van filmkul

filmkul

Redelijk vervolg, maar niet het niveau van deel 1. Het verhaal is eenvoudig en wel erg makkelijk allemaal. Met mist wat vernuft en intelligentie. De uitwerking is wel goed. De film boeit van begin tot eind met prachtige beelden en voldoende actie en spanning. Het einde valt wat tegen en is erg voorspelbaar. Ook weet het niet in de buurt te komen van de finale uit het eerste deel, terwijl je dat minimaal wel mag verwachten na zoveel jaar. Desalniettemin toch een aardig vervolg. Het acteerwerk is verder in orde en visueel allemaal erg fraai en zeer gedetailleerd. 3.5/4/0

avatar van WB

WB

Eigenlijk een flinterdun verhaal, en eentje die we al in alle vormen en maten hebben gezien; 'bad guy' zint op wraak en doet er alles aan om dit te verwezenlijken. Deze film pakt het alleen in met visueel verbluffend inpakpapier. Dat onderscheidt deze film dan weer van de dertien-in-een-dozijn-films met eenzelfde soort verhaallijn.

Prachtige beelden, afgewisseld met minstens net zo prachtige muziek. Ik heb er een zwak voor en qua entertainmentsfactor scoort deze dan ook goed op mijn persoonlijke ranglijst van 2023. De vernieuwing van deel 1 is er af, maar dat maakt de film niet minder. Vind ik dan. Het acteerwerk laat wat te wensen over, maar ach, dat zien we door de vingers.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

De blauwe boomknuffelaars worden visknuffelaars.
Visueel nog steeds van een enorm hoog niveau, met een mooi uitgewerkte nieuwe omgeving. Eerste deel (5*) vind ik nog steeds de betere film. Misschien ook mede door het verrassingseffect en de originaliteit. Hier ligt het Disney gehalte me toch net iets te hoog. In de verwerkte thema's vind je racisme en een kritische noot op walvisjachten terug. Verder niet al te veel nieuws : dezelfde vijand in een andere vorm. Ook de militairen gebruiken nu Na'vi avatars om hun vijand beter onder de duim te krijgen. Pas in het laatste uur, wanneer een maritieme veldslag plaatsvindt met een Titanic-achtige scène, wordt even afstand gedaan van de kindvriendelijke inhoud (de dood van Sully's zoon) en krijg je opnieuw de bittere strijd tussen inheemse cultuur en kolonisator. Het kolonisatieverhaal is hier trouwens een zwakke schakel want enkel ingezet om Jake Sully uit te schakelen. Niet slecht maar niet zo stevig als zijn voorganger.