Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Steven Soderbergh
Met onder meer: Zoë Kravitz, Devin Ratray en Rita Wilson
Bekijk via HBO Max
Plot Kimi
"She's not the only one listening."
Een IT-werker lijdt aan pleinvrees en houdt zich voortdurend op in haar flat. Gedurende een routineklus stuit ze op bewijsmateriaal van een gewelddadige misdaad. Ze meldt het aan haar leidinggevende, maar die heeft daar geen oren naar. Voor de vrouw zit er maar een ding op: haar fobie overwinnen opdat ze de zaak tot op de bodem kan uitzoeken.
Angela Childs
Kevin
Glasses Thug
Natalie Chowdhury
John Milton
van 0 votes op MM en totaal niet op (mijn doorgaans goed geïnformeerde) releaseradar, naar 4k pindakaas. Dat is plots, HBO Max 'original' kennelijk...
Kimi Review: Zoë Kravitz Stars in Soderbergh's Fun HBO Max Thriller | IndieWire
Verhuiskaartje
Een IT-werker is wat ver gezocht. Zoë Kravitz (ja, de dochter van Lenny) speelt een technerd die voor een soort alternatieve Alexa of Google werkt genaamd Kimi. Kimi is "uniek" omdat alle "fouten" door mensen onderzocht worden. Zoë doet dit dus ook als werk. Tot ze op een gegeven moment een fragment hoort waarin ze denkt iets verdachts te horen. Ze meld dit bij de directie maar hij is net van plan naar de beurs te gaan of in ieder geval veel geld met het project te gaan verdienen en zit helemaal niet op een schandaal te wachten. Wat volgt is een klopjacht op de waarheid waarvan sommige willen dat deze helemaal niet boven tafel komt.
Met haar blauwe haar was het een opvallende verschijning en ook de film en het script zijn niet slecht. Geen blockbuster (ik had er letterlijk nog nooit iets van promotie van gezien) maar kijkt wel prima weg.
Rudolf12
Origineel verhaal, goed camerawerk, spannend naarmate de film vordert. Kortom een goede film.
Collins
Kimi is een psychologische thriller met Zoë Kravitz in de hoofdrol. Na een vervelende ervaring lijdt zij aan agorafobie en is niet bij machte ook maar een voet buiten de deur te zetten. Uiteraard verricht zij thuiswerk en is een kei in digitale technologie. En net als in andere films met vergelijkbare bouwstenen (bijvoorbeeld in het recente The Woman in the Window (2021) meent zij een misdaad te hebben waargenomen.
Het script dat dus om een mysterieuze misdaad draait maar nauwelijks een verrassing bevat en enkele belachelijke wendingen kent, is van David Koepp. Een begenadigde scriptschrijver die hier weinig opzienbarends produceert. Gelukkig staat regisseur Steven Soderbergh aan het roer. Hij pompt genoeg visueel spektakel in de film om de spanning nog enigszins op een solide niveau te brengen en te houden. Het camerawerk is van Soderbergh zelf. Heel effectief werkt het gebruik van de handcamera om de paniekerige angst en de wanhoop van Zoë grijpbaar te maken.
Kimi is dan wel geen verrassende film, maar is ook niet echt een saaie film. Als gezegd, visueel ziet de film er prima uit. Een andere positief element is het energieke en overtuigende acteerwerk van Zoë Kravitz. Met de sfeer in de film is ook weinig mis. Die is (logischerwijs) beklemmend en sluit goed aan bij de ervaringen van de meeste kijkers in de coronatijd. De onaangename gewaarwording die hoort bij het kijken naar een psychologische thriller stak bij mij in ieder geval met enige regelmaat de kop op.
En zo is Kimi zonder een verrassend verhaal toch een vermakelijke film.
Left4Dead
Mondkapjesfilm.
Is dit weer eens sneu internetgeschreeuw vanuit een zolderkamer?
Leg het eens in een zin uit gast, die loze woorden en kreten zijn zo jaren 00.
Doe eens moeite voor een onderbouwing, volgens jouw normen en waarden.
filmkul
Gemiddelde thriller. Het verhaal is aardig alhoewel sommige gegevens zelf ingevuld moeten worden. De uitwerking is redelijk. De film wordt rustig opgebouwd en kijkt lekker weg. Er zitten een aantal spannende momenten in, hoewel er wel wat meer met de zogenaamde pleinvrees gedaan had kunnen worden. Het camerawerk daarentegen weet daar wel goed raad mee, want de manier van filmen weet de angst goed over te brengen. Het acteerwerk is verder prima. Niet bijzonder maar wel leuk om gezien te hebben. 3.0
Drifter
Komt mooi rustig op gang en wordt langzamerhand steeds meer een thriller.
Leuke actiefilm, acteerwerk niet slecht, behalve misschien de slechteriken. Moest even aan home alone denken.
mrklm
Angela Childs [Zoë Kravitz] werkt als voice stream interpreter voor de producent van Kimi [stem: Betsy Brantley], een variant van Alexa. Dat betekent dat ze meeluistert naar de gebruikers van Kimi om de interpretaties van de gesproken commando’s te verbeteren. Wanneer ze daardoor getuige is van de vermeende aanranding van Samantha [Erika Christensen] door Bradley [Dereek DelGaudio], de ontwerper van Kimi, meldt ze dit bij haar meerdere. Die probeert het vooral onder het tapijt te vegen en wanneer Angela dat weigert te doen wordt ze zelf het doelwit van duistere machten die haar het zwijgen op willen leggen. Moderne paranoiaklassieker is een moderne variant op Francis Ford Coppola’s The Conversation en werpt uiterst relevante vragen op over de manier waarop we onze privacy opgeven voor een apparaat als Kimi en de morele verantwoordelijkheid van de techbedrijven. Onderhoudende, spannende thriller mist de psychologische diepgang van The Conversation, maar komt kwalitatief aardig in de buurt en dat valt alleen maar te prijzen.
BBarbie
Het duurt even alvorens de film echt op gang komt, maar geduld wordt uiteindelijk beloond. Kimi is een stevige krimi over een jonge IT-medewerkster met pleinvrees (vanwege COVID-19). Bij toeval komt zij een misdaad op het spoor en voor zij het goed en wel beseft zitten de daders achter haar aan. Al die high tech-fratsen zijn niet aan mij besteed, maar dat laat onverlet dat het tweede deel van de film een prima thriller is met een overtuigende rol van Zoë Kravitz.
mrkos
Kimi
Aardige film die rustig begon. De film past perfect in deze tijd met de mondkapjes plicht etc.. Angela is een vrouw met pleinvrees en smetvrees en alles erop en eraan en Angela werkt als een IT werker bij Kimi, een bedrijf vergelijkbaar als Siri. Wanneer ze op een avond een ontrustend bericht analyseert, moet ze wel in actie komen om de daders te vinden. Vanaf hier wordt het ook gematigd spannend. Het had wat mij betreft wel wat spannender gemogen. Vond dat de daders wel erg amateuristisch over kwamen en vond de muziekkeuze ook niet altijd passend.
Wel grappig dat haar overbuurman Kevin vroeger in Home Alone speelde als Buzz, de oudere broer van jawel Kevin.
De film deed me ook denken aan Disturbia en Rear Window, alleen waren die films toch wel een stuk beter.
3 sterren.
Zoë Kravitz als IT-deskundige die bovendien nog eens pleinvrees heeft en toch wel een lichte vorm van OCD lijkt me. Geen nieuw verhaal met een groot bedrijf of 'overheid' die een burger het zwijgen op willen liggen om zo geheimhouding te verzekeren. . Het verhaal kent de nodige mysterie en kan zeker boeien. Kravitz kan de film zonder probleem dragen en de paranoia werkt wel. Door de nieuwe elementen die de film actueel maken, is het niet zomaar een herhaling van wat we al eens gezien hebben. Best wel de moeite.
coumi
Kleine film van een gewaardeerde regisseur welk uitgebreide nabeschouwingen nauwelijks waard is. Erg standaard thriller, gezapig en voorspelbaar. Ergens voel je dat Soderbergh ook iets wil zeggen over de te ver gaande individualisering in de moderne maatschappij, maar dat element komt nauwelijks los. Aardige rol van de talentvolle Kravitz, dat wel, maar Soderbergh, die al jaren roept dat hij stopt als regisseur, lijkt nauwelijks gemotiveerd om nog iets bijzonders te maken en kan dan ook beter de daad bij het woord voegen op deze manier. Kimi ist kein crimi zullen ze in Duitsland zeggen, als ik de volgende keer een pakkende thriller wil zien over een vrouw met fatale angst om haar appartement te verlaten kijk ik liever nog een keer naar Copycat.
Elchapo
- 1925 stemmen
Onderhoudende film,geen hoogvlieger maar 90 min. Goed uit te zitten.3 stars.
DjFrankie
Onderhoudende film,geen hoogvlieger maar 90 min. Goed uit te zitten.3 stars.
Precies dit, wel van genoten.
Uitstekende film over een vrouw met pleinvrees die vanuit haar huis werkt voor een IT-bedrijf. Een beetje een moderne mix van Rear Window en Blow Out. Een onderhoudend plot waarbij online privacy mooi in is verweven (en dat geldt ook een beetje voor de Covid-lockdown). De film duurt zeker niet te lang, heeft een spannende finale en Zoë Kravitz weet de aandacht goed vast te houden in deze grotendeels one-woman-show.
davey400
Zoë is echt een verrassing; in deze film speelt ze wat mij betreft erg overtuigend.
Als tech-nerd is het altijd tenenkrommend hoe simpel alles altijd even 'gehacked' wordt in een film.
Hier niet; de handelingen die de hoofdpersoon verricht komen overtuigend over. Zelfs extra hardware er bij slepen om een betere analyse te maken, in plaats van op een magische enhance knop te drukken. Top!
(Klein minpuntje is hooguit dat ze het nog even zo duidelijk in het begin over het spijkerpistool heeft; het was toen al duidelijk dat dat nog van pas zou komen. )
Alleen jammer dat de bad guys in de 2e helft ineens een stuk minder geloofwaardig zijn.
Vooral de 'hacker' die dan in actie komt slaat echt helemaal nergens op. Het lijkt wel of ie jazz-piano aan het spelen is.
Toch al met al een aangename verrassing en prima vermaak.
Soderbergh is zo'n regisseur die er veel films uitpoept die altijd onder de radar vliegen en met een reden. Zijn films zijn allemaal lekker vlot en vermakelijk, maar hij weet nooit een stempel op zijn films te drukken die de films boven de middelmaat doen uitstijgen. Kimi is ook zo'n productie. Het zit allemaal vakkundig in elkaar en het kijkt ontzettend makkelijk weg. Toch maakt het niet echt indruk omdat het zich nergens weet te onderscheiden. Het is een mengelmoes van films die je al eerder hebt gezien en een echte spanningsboog ontbreekt ook. Er zitten teveel toevalligheden in (wat doet zo'n Kevin nou in de film?) en ik mis een fatsoenlijke climax waarbij ik op het puntje van mijn stoel zit. Soderbergh neemt nooit rustig de tijd om hetgeen wat er gebeurt lekker te laten marineren en je mee te laten slepen.
Maar toch kan ik me er ook weer niet al te druk om maken en was het met een klein anderhalf uurtje ook zo weer voorbij. En net zo vlot als dat de film zonder indruk achter te laten voorbij is heb ik deze recensie ook getypt.
Vermakelijke film, die op een leuke manier moderne communicatie in beeld brengt.
Zoë Kravitz doet hier wat denken aan Noomi Rapace.
Zoals bij alle gluurfilms heeft niemand de gordijnen dicht, of andere zonsverduistering.
Voor iemand die nogal last heeft van pleinvrees is het wel opvallend dat ze geen problemen heeft met inkijk.
Het eindigt een beetje als een goedkope jaren 90 thriller, met een resem bordkartonnen bad guys.
eRCee
- 1978 stemmen
Voor de deze film kan je eigenlijk de uitersten uit de stemschaal halen: de enige mogelijke beoordelingen zijn 2,5, 3 en 3,5 sterren. Kimi valt uiteen in twee delen. Het eerste is gesitueerd in een even groot als slecht geïsoleerde appartement (en omdat het toch niet uitmaakt laat Zoe Kravitz de ramen dag en nacht open staan), waar de getraumatiseerde hoofdpersoon haar werk als tech-analist uitvoert. (Terzijde: een voorval op 'de Evergreen' wordt genoemd. Dat was toch dat schip? Ik snapte niet helemaal wat dat ermee te maken had.) Tijdens een work-out luistert ze naar 'Oxytocin' van Billie Eilish (we horen alleen de intro), een intense track met een paar toepasselijke teksten op wat zal gaan volgen ("And what would people say / If they listen through the wall", "I wanne do bad things to you" enz.) De tweede helft van Kimi heeft een wat andere gedaante, zowel qua verhaal als stilistisch. Het scharnierpunt is een fraaie scene waarin Kravitz het audiofragment van een moord hoort en tegelijk de beelden hiervan door het beeld vloeien. Ze trekt er nadien op uit en de cameravoering is nu blikvanger: mooi de angst verbeeld en toch strak gedaan. Minpunt is hier het script. Dat je op een luxe kantoor ineens twee hitman op je af gestuurd krijgt doet de wenkbrauwen omhoog gaan. Met die Kevin-figuur had ik geen moeite, vond het juist wel leuk dat er naast de high-tech digitale afsluitersituatie ook gewoon een dikke vent met een verrekijker voor het raam zit. Het slot is niet direct geloofwaardig maar wel bevredigend en hier neemt Soderbergh toch afscheid van films als Blow-up en The conversation, als ik me niet vergis. Prima prent.
boemboem27
duurde even voordat het eea duidelijk werd.
beetje angstaanjagend dat er zoveel al mogelijk zou kunnen zijn.
dat iedereen alles zou kunnen volgen via de computertechnologie.
vooral het einde was echt wel spannend.
ook het spijkerpistool ... goed idee van Angela de IT-werker
knusse stoel
Ik heb deze twee films proberen op te zoeken maar daar zie ik Soderbergh niet bij staan als regisseur:
https://www.moviemeter.nl/film/1376 (Francis Ford Coppela)
https://www.moviemeter.nl/film/1563 (Michelangelo Antonioni)
AniSter
In het eerste half uur had ik de neiging om deze af te zetten maar heb er geen spijt van dat ik hem helemaal uit heb gekeken. Zo traag als de start was, des te meer vaart kwam er in richting het einde; zo'n beetje vanaf het moment dat ze naar buiten ging begon het echt interessant te worden. Een prima uitgedacht plot en een goede cast.
Kravitz hadden ze béter in kunnen zetten in The 355 (2022) in plaats van Chastain.
Erikb99
En wat vond ik er nou van:
Het verhaal is verre van origineel, maar word weldegelijk goed neergezet. Het verhaalt gaat over een technerd gespeelt door Zoë Kravitz die lijdt aan agorafobie zodat ze niet het huis uit kan. Maar stuit op een misdaad via de audiofiles van “Kimi”, een systeem vergelijkbaar met Alexa of die van Google. En dan begint de film pas goed. Erg goed wordt het karakter Angela Childs door Zoë neergezet met haar fobieën. Het verhaal is wel erg voorspelbaar, maar ondanks dat bleef het mij boeien. En dat komt zeker door Zoë Kravitz die een sterk staaltje acteer werk laat zien. Aanrader? Echt wel, mij bijzonder fijn vermaakt met deze thriller.
flaphead
Redelijke misdaadthriller. Eigenlijk weinig nieuws onder de zon met een bedrijf dat belastende zaken in de doofpot wil stoppen, en daarmee iemand het zwijgen op wil leggen. Voordat we echter in die plotlijn terecht zijn gekomen, wordt uitgebreid -en traag- de setting gemaakt van een IT-er met pleinvrees die werkt voor een Alexa/Google-apparaatje. De setting is wel prettig, de technische kant en ook leuk om eens een film in corona-setting te zien zonder dat dat het onderwerp is. Dochter Kravitz speelt de irritante dame met verve, maar niet perse vanwege uitmuntend acteerwerk. Dat rammelt bij iedereen wel een beetje.
Het verhaal is niet erg spannend, wat voorspelbaar en te vaak onwaarschijnlijk/onbeholpen (Angela die met de techniek makkelijk binnen het hoofdkantoorgebouw gehouden kon worden, de boeven die vragen waar de data van de USB-stick van komt terwijl er 2 computers in de kamer staan waar ze het wachtwoord al van weten, ze wordt ineens een koudbloedige moordenaar, enz). Maar allemaal net voldoende om de aandacht erbij te houden.
De slotscene is natuurlijk tenenkrommend slecht; ineens is ze ogenschijnlijk van de pleinvrees is, is ze getransformeerd van joggingbroeken en hoodies naar een sexy jurkje, heeft ze een relatie. Inspiratieloos, dat was het zetje de film een onvoldoende te geven.
milan90
Geen slechte film, deed mij een beetje aan copycat (1995) denken. Dit ging ook over een getraumatiseerde vrouw met straatvrees. Uiteindelijk lukt het Zoë om de straat op te gaan omdat ze bewijsmateriaal heeft van een moord en dit met haar leidinggevende wilt bespreken. Hierna ontspoort de film een beetje. Het bewijsmateriaal moet in de doofpot omdat de baas van Kimi hierin betrokken is. Drie huurmoodenaars die zo uit een slapstick en niet al te slim moeten de klus klaren. Een van de huurmoodenaars zit al in haar huis met 3 sloten op haar te wachten. Ondanks agorafobie jarenlange therapie is lijkt Zoë hier gemakkelijk overheen te komen. Typisch Hollywood maar goed het is een redelijk gelukte thriller.

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

'Kidnapped: Elizabeth Smart' gezien? Op Netflix kijk je ook deze vergelijkbare docu's

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Wat zijn de beste releases van deze week? Alle nieuwe films en series op streaming

Junk Head
Animatie / Actie, 2017